kiedyi jak często na dzidziusia
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
U mnie zaskutkowało serduszkowanie od dnia przed owulacją 4-5 dni pod rząd, czasem było od dwóch dni przed owulką.Ale tak najlepiej jak nasienie partnera jest bdb jakości, jak jest słabsze bo najlepiej co drugi dzień np dwa dni przed owu, w dzień owu itp.
-
Evaa wrote:Aka81 dlaczego pozniej najlepiej wcale? tez cos ost,slyszalam ze po owulce najlepiej skonczyc przytulanie,,, nie wiem ile w tym prawdy...pozdrawiam
-
nick nieaktualnyEvaa wrote:a najlepiej spontan... i luzzzz
Spontanicznie, ja celowałam pi razy drzwi bo nie poznałam swoich cyklów jeszcze:) Mnie się udawało w chwili, kiedy odpuszczałam a tu niespodzianka
Ale generalnie nie powinno się codziennie bo plemniki są słabsze i trudniej zaskoczyć
-
nick nieaktualny
-
z tym jak często to co osoba to inna filozofia ja od lekarza słyszałam i nawet czytałam w necie jakiś artykuł medyczny napisany przez jakiegoś lekarza oczywiście nie z Polski tylko z USA, że codzienne współżycie wcale nie osłabia plemników i nie zmniejsza szansy na poczęcie ale to prawda, że plemników jest mniej ale one są ponoć wtedy bardziej żywotne i ruchliwe...no ale to chyba się sprawdza u mężczyzn którzy nie mają większych problemów z nasieniem A co do współżycia po owulacji to też czytałam, że na jakieś 8 dni po owulacji powinno się zachować abstynencję by nie zaszkodzić ewentualnemu zagnieżdżeniu jednak to też pewnie kwestia indywidualna organizmu każdej kobiety bo jest tutaj na OF sporo dziewczyn, które współżyły po owulacji i są w zdrowej ciąży. My w cyklu w którym zaszliśmy nie mieliśmy wyznaczonej reguły jak często bo i tak wyszłam z założenia, że skoro przez ponad 2 lata nic z tego to czemu akurat teraz?? No i po owulacji współżyliśmy też dalej i niespodzianka była miła..niestety zbyt krótka teraz walczymy dalej. Ale jak już wspomniałam w jaki sposób, jak często i czy po owulacji też to już kwestia indywidualna Każdej z Nas
-
nick nieaktualnyTak jak dziewczyny już mówiły, jeśli wyniki badań spermy partnera są dobre, to można codziennie A jeśli są słabe, to lepiej co 2 dni w okresie płodnym, a przed i po się wstrzymać, żeby dać partnerowi czas na uzupełnienie żołnierzyków Przy założeniu, że masz cykle 28-32 dni i owulację w normalnym terminie, można właściwe starania zaczynać 11-12dc i kończyć koło 16-17 dc, ale najlepiej poobserwuj organizm (temperatura, śluz, ew. testy owulacyjne), żeby dowiedzieć się, kiedy u Ciebie występuje okres płodny
-
Dobry temat, niestety z badaniem nasienia bede musiala i moj poczekac do grudnia bo wtedy wracamy. Od pazdziernika chcemy sie starac i tak mysle ze po @ zaczniemy. Jednej sie udalo
-