Klinika zagranicą dla singielek
-
Hej, od jakiegoś czasu czytam forum i kibicuje wam.
Zazdroszczę, że macie obok siebie partnerów wspierających was, z którymi dzielicie smutki i radości starań.
Ja niestety, po wielu reperkusjach, nie mam takiego szczęścia. I z racji wieku (42) rozważam zajście w ciążę z użyciem metody wspomaganego rozrodu (raczej inseminacja), bez partnera. Jako że w Polsce nie mam do tego prawa, chciałam zapytać, czy któraś z Was ma jakies doświadczenia z klinikami z Niemiec czy Hiszpanii?
Próbowałam googlowac, ale oczywiście się dowiedziałam, jaka to jestem egoistyczna, aspoleczna, dysfunkcyjna etc.
Czy są tu jakieś kobiety w podobnej sytuacji?
W zeszłym roku (kiedy jeszcze starałam się naturalnie, zanim mój ex zmienił zdanie) robiłam badanie amh, fsh, tsh i inne i wszystko było ok. Rezerwa jak na 41 lat nawet spoko,
3,5 ( trzy i pół, wg Synevo), bez jajnikow policystycznych). Na usg u gin cykl z widocznym jajeczkiem (11-12 dc, na 3 randomowe wizyty u gin, wszystkie z widocznymi zadatkami na owulacje).
Starania nie wyszly , bo pan mial problemy z kończeniem. A po niepowodzeniach łóżkowych i wizycie u urologa stwierdził, że jednak jest zdrowy, ale nie chce już więcej dzieciorów (rychło w czas...).
Wiem, ze sporo ryzykuje . O kwestiach fin już zawet nie wspominając, ale żyjemy w takim kraju, w jakim żyjemy i raczej Się to prędko nie zmieni.
Dzięki!Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia, 21:52
-
Wejdź sobie na dział starając się z pomocą medyczną - tam jest taki wątek, bodajże samotna-zapłodnienie. Na pewno znajdziesz coś co cię interesuje, nawet chyba sporo tam dziewczyn.2,5 roku starań natural -> 09.23r. 💉start IVF; czynnik męski. Żadnych leków na stałe.
10.23r. - zabieramy malucha do domu 🏡🍀🤞 9dpt beta 56.43 -> 10dpt 112.0 -> 12dpt 310.6 -> 16dpt 1436.3 -> 19dpt 4131.7 -> 23dpt mamy zarodek i migoczące ♥️
8+1 -> 1,68cm maleństwa 🥰 13+1 -> prenatalne+pappa OK 💪 7,56 cm małego 🧸 21+0 -> połówkowe ok,420g 🎀 25+2 -> 903g małej królewny 🥰 30+0 -> 1730g pannicy ♥️ 34+2 -> 2960g 🎀
40+3 -> Królewna jest z nami 😍 4070g,62cm 💕
Na feriach ❄️❄️❄️ -