Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Kolejny cykl starania
Odpowiedz

Kolejny cykl starania

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Daga2654 Znajoma

Wysłany: 3 października 2020, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, od 2 cykli staram się z N o dziecko, pierwszy cykl nici ale tak się zdarza więc stwierdziłam że w kolejnym bardziej się przygotuję. Cykle mam między 28 a 30dniowe z tym że ten cykl jest zupełnie inny. 10 września odbył się stosunek czyli 10dc ( w tym miesiącu tylko jeden) okres skończył mi się w 7dc
    W 13dc miałam bóle jajnika, dołu krzyża więc powiazalam z owulacja, chociaż w tym cyklu ten ból był nadwyraz silny, wręcz zwijalam się z bólu i trwało to 3 dni. W 17 dc poszłam do ginekologa z względu na infekcje która mnie złapała i o moje zdziwienie jak ginekolog powiedział że widzi pęcherzyk, jakby owulacjny I tyle więc pomyślałam że pewnie się spóźniła więc trzeba będzie próbować w następnym jak będzie więcej okazji. I tak właśnie sobie żyłam do 28dc, bóle jajników, krzyża.
    Od 28dc, ogrom białego sluzu, biegalam do toalety żeby sprawdzić czy to aby nie miesiączka ale nie przyszła.
    30dc ból piersi ( nie miałam nigdy wcześniej czegoś takiego) oczywiście powiazalam to z nadchodzącą miesiączka.
    31dc brak okresu, ból jak na miesiączkę, bóle piersi, okropna senność, spałam spałam I spałam I ten śluz
    32dc dalej brak okresu, ból jak na miesiączkę, niezmiennie śluz, rano mdłości ( stwierdziłam że coś zjadłam) I okropny ból piersi, senność na potęgę ale w nocy sypiać nie mogę, za to nadrabiam w dzien
    I dzisiaj 33dc okresu dalej brak, piersi nie mogę dotknąć, bolą niesamowicie, ból jak na miesiączkę ale chwilowy, senność, mdłości chwilowe, śluzu dalej ogrom i białego, boli mnie cialo na wysokości miednicy i straszne rozdrażnienie.
    Pierwszy raz tak mam że cykl już trwa 33 dni i nie zapowiada się na miesiączkę, wizytę mam dopiero w przyszłym tygodniu u ginekologa, nie wiem co o tym myśleć, stosunek był z zakończeniem w środku ale wątpię czy tyle by wytrzymały.
    Któraś z was spotkała się z czymś takim? Nie wiem co mam robić, test robiłam dla pewności już w 28dc ale negatyw bo mój N się uparl żeby zrobić. Może ktoś chciałby się wypowiedzieć?
    Pozdrawiam was wszystkie bardzo gorąco 😊

• kokoszka31 Autorytet

Wysłany: 3 października 2020, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idź na badanie beta hcg z krwi i wszystko będzie jasne

age.png
  • Jagodowa Mama Autorytet

Wysłany: 3 października 2020, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kokoszka31 wrote:
    Dokładnie. Test nie zawsze wyjdzie a objawy zawsze trochę subiektywne, szczególnie jeśli są starania o ciążę. Badanie bhcg ilościowe wszystko powie :) Ewentualnie powtórzyć rano test. Minęło kilka dni i teraz może już coś pokaże. Spokojniej nocy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2020, 21:23

• Daga2654 Znajoma

Wysłany: 3 października 2020, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kokoszka31 wrote:
    Tak chyba zrobię w poniedziałek ale raczej wątpię w ciąże skoro stosunek był tylko raz

• Daga2654 Znajoma

Wysłany: 3 października 2020, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodowa Mama wrote:
    Dokładnie. Test nie zawsze wyjdzie a objawy zawsze trochę subiektywne, szczególnie jeśli są starania o ciążę. Badanie bhcg ilościowe wszystko powie :) Ewentualnie powtórzyć rano test. Minęło kilka dni i teraz może już coś pokaże. Spokojniej nocy.
    Powiem szczerze że po wizycie u ginekologa trochę odpuściłam, nie nastawiam się. Parę dobrych lat mój cykl jest niezmienny dlatego później faktycznie konkretnie zauważyłam że jest coś nie tak. Dziękuję i wzajemnie 😊

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ