X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Kolejny nieudany cykl
Odpowiedz

Kolejny nieudany cykl

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • Martinasek Znajoma

Wysłany: 21 lutego, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnalazłam ten wątek chociaż ostatni wpis był pół roku temu. Naprawdę czytanie waszych wiadomości przynosi ulgę i zrozumienie, które czasami ciężko odnaleźć wśród rodziny i znajomych.
    Staram się z mężem już 24 cykl, w tym jeden ciąża biochemiczna. Przychodzą momenty, że czuje się gorsza od innych i mniej wartościowa. Oczywiście mniej wartościowa jako kobieta, która nie może zajść w ciążę.
    Z perspektywy czasu wiem, że jestem silniejszą osobą i ten czas był próbą dla mnie, mojego męża i naszej relacji.
    W końcu nauczyłam się mówić o tym, że leczymy się z mężem a największą ulgą było powiedzenie to teściom.
    Uświadomienie mojej teściowej, że brak słów wsparcia z jej strony po moim poronieniu było bardzo bolesne chociaż wiem, że nie chciała mnie dobijać swoimi pytaniami. Samo powiedzenie tego na głos przyniosło ogromną ulgę.
    I weryfikacja koleżanek. Zakończenie lub ograniczenie kontaktów jedną z bliskich koleżanek. Pomimo tego, że otwarcie jej powiedziałam że nie potrafię się cieszyć z jej ciąży i dać jej tego wsparcia którego ona oczekuję.
    Przychodziły momenty gdzie zwykłe rozmowy o nowych ubrankach dla dziecka przyniosły płacz w powrocie do domu. Ten brak zrozumienia o słowa, że jestem bardzo samolubna i mam problem z kobietami w ciąży był chyba końcem kilku dobrych lat w przyjaźni.
    Jedna z dziewczyn napisała, że musimy być samolubne jeśli chodzi o siebie o swoje zdrowie psychiczne.

starania od 01.2023

24.04.2024 beta 99,93, progesteron 61,5 ng/ml
    26.04.2024 beta 214,38
    06.05.2024 poronienie samoistne

pod opieka dietetyka klinicznego od 01.2024
    04.2025 histeroskopia, wycięcie 2 polipów endometrialnych
    04.2025 zapalenie endometrium
    09.2025 HSG z lipiodolem
  • Monnie Przyjaciółka

Wysłany: 22 lutego, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka94 wrote:
    Dziewczyny, u mnie kolejny nieudany cykl.. nie umiem sobie z tym poradzić, ciągle o tym myślę.. nie chce zadręczać bliskich i rodziny rozmowami o tym. Jak Wy sobie radzicie? Co Wam pomaga? Myślę że taki wątek jest potrzebny..

Mi pomaga psychoterapia, zwłaszcza w zrozumieniu, że nie zadręczasz nikogo swoimi problemami, zwłaszcza swojego partnera, którego obowiązkiem jest Cię wspierać i być z Tobą w tych gorszych chwilach.

👩🏼33 👨🏻31 🐕‍🦺 5
    Starania od XII 2023

Ona:
    VI 2025
    Niedoczynność tarczycy:
    ⁉️TSH 2,17 µIU/ml Euthyrox 50/75 mg
    II 2025
    ✅ Estradiol 35,00 pg/ml
    ✅ FSH 7,56 U/l
    ✅ LH 7,71 IU/l
    ✅ PRL 391,0 µIU/ml
    ⁉️Testosteron 0,64 ng/ml
    ✅ Androstendion 1,15 ng/ml
    ✅ DHEA-S 270,0 µg/dl
    ✅ AMH 4,30 ng/ml
    ✅ Progesteron 7dpo 22,95 ng/ml

✅ jajowody obustronnie drożne
    ❌ polip endometrium 😭

Zoloft 50mg, Niepokalanek mnisi, Prenacare start.

On - analiza nasienia III 2025:
    Koncentracja 87,3 mln/ml
    Ruch progresywny 42%, całkowity 45,3%
    Morfologia 6%.
1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ