X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Komórka dawczyni - kto skorzystał ?? Jakie emocje ? Co czujecie ?
Odpowiedz

Komórka dawczyni - kto skorzystał ?? Jakie emocje ? Co czujecie ?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Blackivy Debiutantka

Wysłany: 13 sierpnia 2022, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny… stoję na krawędzi i bije się z myślami, wszystko na pograniczu serca i rozumu…
    Mam 40 lat, kilka lat temu zaszłam naturalnie w ciążę ale w porodzie przedwczesnym straciłam dwoje dzieci… Nie mogąc naturalnie zajść w ciąże najpierw inseminacje, potem 5 in vitro - wszystko nieudane :-( Mam kilka chorób autoimmunologicznych, w tym cukrzyce typu 1 której dziedziczenie to 20%
    Bije się z tym co ludzkie, czyli chęcią posiadania dziecka z moich genów, patrzenia na podobieństwa wyglądu, charakteru a racjonalnym podejściem, ze nie chce by było chore jak ja… nie chce by cierpiało. Jestem bardzo zagubiona - serce mówi staraj się dalej o swoje, rozum mówi ze to nie ma sensu…
    Walczę w głowie na argumenty. Zadaje sobie pytanie co bede czuć wiedząc ze nie jestem spokrewniona, czy kiedyś to do mnie wróci ? Czy bede żałować ze nie walczyłam ? Czy ktoś ma podobne rozterki albo to przeszedł ? Czy któraś ma dzieciątka z KD ? Jak podjęliście decyzje ?

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ