X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Komórka dawczyni - kto skorzystał ?? Jakie emocje ? Co czujecie ?
Odpowiedz

Komórka dawczyni - kto skorzystał ?? Jakie emocje ? Co czujecie ?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Blackivy Debiutantka

Wysłany: 13 sierpnia 2022, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny… stoję na krawędzi i bije się z myślami, wszystko na pograniczu serca i rozumu…
    Mam 40 lat, kilka lat temu zaszłam naturalnie w ciążę ale w porodzie przedwczesnym straciłam dwoje dzieci… Nie mogąc naturalnie zajść w ciąże najpierw inseminacje, potem 5 in vitro - wszystko nieudane :-( Mam kilka chorób autoimmunologicznych, w tym cukrzyce typu 1 której dziedziczenie to 20%
    Bije się z tym co ludzkie, czyli chęcią posiadania dziecka z moich genów, patrzenia na podobieństwa wyglądu, charakteru a racjonalnym podejściem, ze nie chce by było chore jak ja… nie chce by cierpiało. Jestem bardzo zagubiona - serce mówi staraj się dalej o swoje, rozum mówi ze to nie ma sensu…
    Walczę w głowie na argumenty. Zadaje sobie pytanie co bede czuć wiedząc ze nie jestem spokrewniona, czy kiedyś to do mnie wróci ? Czy bede żałować ze nie walczyłam ? Czy ktoś ma podobne rozterki albo to przeszedł ? Czy któraś ma dzieciątka z KD ? Jak podjęliście decyzje ?

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ