Konflikt pomocy
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Jest problem, jak któreś ma -, a nie +. Większość ludzi ma Rh+, z tego co się orientuję Także bez paniki, konflikt serologiczny byłby gdybyś ty miała -, a facet + i dziecko mogłoby mieć wtedy +. Wtedy to jest problem.
tym_janek lubi tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNawet jeśli jedno z Was ma grupę - a drugie dodatnią przy pierwszym dziecku konflikt jest nie możliwy. Dopiero w drugiej ciąży istnieje ryzyko ale na to też są sposoby tzn. Odpowiednie leki więc raczej nie ma problemu w tych czasach
Posok82, Znowu.ta.kryska lubią tę wiadomość
-
Agis29 wrote:hej mam pytanie odnośnie konfliktu serologicznego.Moj facet ma Arh+ a ja mam 0rh+ czy to czymś grodzi? Czytałam ze nie dobrze jak facet ma + .....
Ja mam Rh- mój mąż Rh+. Mamy troje dzieci. Wszystkie zdrowe, ciąże bez problemów. Po każdym porodzie dziecko miało badaną krew, a że wszystkie dostały Rh tatusia, czyli +, to ja po każdym porodzie dostawałam jeden zastrzyk. I już.Wojtuś 09. 03. 2013
Kasia 20. 05. 2015
Kubuś 13. 11. 2016
Aniołek Bogusia 24.01.2018 [*] 10 tc
Tęczowe Dziewczynki 1k1o - Zosia i Oleńka - 15.01.2019 -
Nieprawda,
nawet jak oboje rodzice mają + to dziecko może mieć - i może to rodzić konflikt. Ale to bardzo rzadko się zdarza.
Tylko jak oboje rodzice mają - to jest pewność, że dziecko też będzie -.
Zazwyczaj faktycznie dziecko dziedziczy rh po mamie - poza tym w ciąży standardowo 2-3 razy się to bada.
Prawdą jest też, że jeśli rodzice mają konflikt serologiczny, to w pierwszej ciąży rzadko są problemy, ale profilaktycznie większość osób bierze wtedy immunoglobuliny. Zastrzyk po porodzie to już bez dyskusji powinni podać w szpitalu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2017, 08:15
Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -