konflikt serologiczny a starania o ciaze po poronieniu
- 

WIADOMOŚĆ
- 
                        nick nieaktualny
- 

Ja poroniłam w 11 tygodniu w lipcu 2011 i od tamtej pory CISZA!!! więc też uważam że trudno, po poronieniu miałam podane w zastrzyku immunoglobuliny ale nic mi to nie dało.czekaja wrote:Wczoraj usłyszałam od koleżanki że zajście w druga ciążę po porodzie albo poronieniu przy konflikcie serologiczny jest trudne.
 Wiecie coś na ten temat? Macie jakieś doświadczenia w tej kwestii?
- 
                        nick nieaktualny
- 

Czesc dziewczyny, mam pytanie do dziewczyn, ktore poronily i mialy konflikt..jak daleko bylyscie w ciazy i podano wam zastrzyk? A kiedy sie go nie podaje pomimo konfliktu... Chodzi mi o to ile ciaza musi miec tygodni zeby podali zastrzyk? Dzieki z gory  
- 
                        nick nieaktualny
- 

Asha wrote:Czesc dziewczyny, mam pytanie do dziewczyn, ktore poronily i mialy konflikt..jak daleko bylyscie w ciazy i podano wam zastrzyk? A kiedy sie go nie podaje pomimo konfliktu... Chodzi mi o to ile ciaza musi miec tygodni zeby podali zastrzyk? Dzieki z gory 
 immunoglobulinę podają nie ze względu na okres trwania ciąży, a ze względu na badanie tzw. odczyn coombsa i czy są przeciwciała

ja dostałam jak poroniłam 6tyg ciążę
 Klara 28.12.2014
 Matylda 02.02.2017
- 
                        nick nieaktualnymi wtedy o odczynie nic nie mowili, a po łyzeczkowaniu i tak podali immunoglobuline

teraz bede robila posredni odczyn Coombsa i sprawdzimy czy mam przeciwciala czy nie....musze go wykonac od 14 tyg do 16 tyg ciazy najlepiejWiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2014, 13:58 
- 
                        nick nieaktualny

11 dpt - 622 bhcg; 14 dpt - 1292 bhcg
 11 dpt - 622 bhcg; 14 dpt - 1292 bhcg