konflikt serologiczny a starania o ciaze po poronieniu
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
czekaja wrote:Wczoraj usłyszałam od koleżanki że zajście w druga ciążę po porodzie albo poronieniu przy konflikcie serologiczny jest trudne.
Wiecie coś na ten temat? Macie jakieś doświadczenia w tej kwestii? -
nick nieaktualny
-
Czesc dziewczyny, mam pytanie do dziewczyn, ktore poronily i mialy konflikt..jak daleko bylyscie w ciazy i podano wam zastrzyk? A kiedy sie go nie podaje pomimo konfliktu... Chodzi mi o to ile ciaza musi miec tygodni zeby podali zastrzyk? Dzieki z gory
-
nick nieaktualny
-
Asha wrote:Czesc dziewczyny, mam pytanie do dziewczyn, ktore poronily i mialy konflikt..jak daleko bylyscie w ciazy i podano wam zastrzyk? A kiedy sie go nie podaje pomimo konfliktu... Chodzi mi o to ile ciaza musi miec tygodni zeby podali zastrzyk? Dzieki z gory
immunoglobulinę podają nie ze względu na okres trwania ciąży, a ze względu na badanie tzw. odczyn coombsa i czy są przeciwciała
ja dostałam jak poroniłam 6tyg ciążę
Klara 28.12.2014
Matylda 02.02.2017 -
nick nieaktualnymi wtedy o odczynie nic nie mowili, a po łyzeczkowaniu i tak podali immunoglobuline
teraz bede robila posredni odczyn Coombsa i sprawdzimy czy mam przeciwciala czy nie....musze go wykonac od 14 tyg do 16 tyg ciazy najlepiejWiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2014, 13:58
-
nick nieaktualny