koniec umowy a przedluzenie L4
-
WIADOMOŚĆ
-
pati87 wrote:80% na zasiłku, bo l4 w ciazy oczywiscie 100 %
Dzięki za info teraz by się udało;/ nie mam siły szukać pracy jak pragniemy mieć tylko, teraz dziecko;/ od czerwca będzie 4 cykl starań oby się udało )mamo i tato czuwaj [**] straciłam Was, zyskałam Wasz cud!
Hsg sono- jajowody drożne
Było clo i letrozol....nic
..Szpital laparo,histo,elektrokaut..
4 lata starań CUD!!!
-
A jakbym zaszla np w październiku-listopadzie (umowę mam do końca grudnia) i wzięła sobie od razu l4 i ciągnęła do 3 miesiąca to wtedy też mnie zwolnic nie mogą do porodu? I macierzynski dostane tak jakby od nich?[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Girl25 wrote:A jakbym zaszla np w październiku-listopadzie (umowę mam do końca grudnia) i wzięła sobie od razu l4 i ciągnęła do 3 miesiąca to wtedy też mnie zwolnic nie mogą do porodu? I macierzynski dostane tak jakby od nich?
Hej jakbyś zaszła teraz to jest ochrona , że po ukończeniu 3 miesiąca ciąży nikt cie nie zwolni i z mocy prawa jest ci przedłuża umowa do dnia porodu... miesiąc oni płacą a dalej ZUS do dnia porodu i normalnie masz macierzyński itd;) a jeśli byś nie zdążyła tak jak ja ( mam do 31.08. 2015 umowę) to min wydaje mi się musisz być w pierwszym miesiącu żeby lekarka ci wystawiła zwolnienie i ciągniesz go do połowy roku ...dalej płaci ZUS i reszta tak jak pati87 wyżej napisała jak jest dalej:)
najgorsze to, że jak się chce zajść, to się nie udaje zaciążyć;/mamo i tato czuwaj [**] straciłam Was, zyskałam Wasz cud!
Hsg sono- jajowody drożne
Było clo i letrozol....nic
..Szpital laparo,histo,elektrokaut..
4 lata starań CUD!!!
-
O to ok dzięki . Nie wiem czy zdarze bo niby plemniki męża mają mała ruchliwość ale mój ginekolog stwierdził że przy ich ilości nic nie trzeba z tym robić. A ja musze wyleczyc nadzerke i chce to przed ciaza zrobić..także nie wiem czy zdarze jakby się okazało ze mąż musi mieć wspomagacze
Patus_777 lubi tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Dziewczyny a ja mam jeszcze takie pytanie. Mam umowe o pracę do konca wrzesnia 2015. Kolejna umowa jaką musieliby ze mna podpisac to umowa na czas nieokreslony. Wiem,ze jezeli zaszlabym w ciaze to maja obowiazek przedluzyc mi umowe do terminu porodu ale czy MOGA tez mi przedluzyc na czas nieokreslony?czy wg prawa nie ma takiej mozliwosci?pytam bo wiem,ze duzo osob oszukuje pracodawcow do dnia przedluzenia umowy i dopiero mowi o ciazy ale gdybym chciala byc fair i poinformowac pracodawce szybciej to czy mi sie to oplaca?PCOS?, IO?, niedoczynnosc tarczycy (TSH juz w normie),problem z plemnikami. Walczymy!
3 lata starań
4x IUI nieudane
I IVF - beta <1
II IVF -
Obecnie 26 tydz ciąży -
Pracodawca nie ma takiego obowiązku, ale znam 2 przypadki, kiedy dziewczyny miały umowę na czas określony i poszły szczerze porozmawiać i jedna następnego dnia dostała nową umowę na czas nieokreślony, a druga dostała nową jak poprzednia się skończyła. Więc wszystko zależy od pracodawcy
Pazyfae lubi tę wiadomość
Hashimoto, MTHFR , NK 17%,teratozoospermia, rozjechane cytokiny, gruczolak przysadki, endometrioza, borelioza
Starania od 2013
HSG, laparoskopia, histero, IUI histero z resekcją
01.2016 I ICSI 1 zarodek, 0 mrożaków
05.2016 II ICSI 1 zarodek 8A1, 0 mrożaków, [*] 6tc 💔
11.2019 IUI
12.2019 IUI
02.2020 IUI
06.2020 III IMSI 9 komórek, 3 dojrzałe, 1 zapłodnienie - brak transferu
09.2020 - leczenie immuno i 3 cykle starań naturalnych
06.2021 IV ICSI transfer 8A1, 4 blaski zamrożone
8dpt 26, 10dpt 91, 12dpt 256, 28dpt
12+3 prenatalne - uogólniony obrzęk płodu czekamy na amnio
16tc 💔 Robercik - zespół Edwardsa
14.02.2022 FET 3aa
6dpt ⏸
7dpt beta 72,70
9dpt beta 178
14dpt 1709
25dpt jest 6t2d
12+5 usg prenatalne OK - chyba 👧
22+2 połówkowe Ok - będzie 👧
30+4 prenatalne 3 trymestru OK - dalej 👧
39+4 Julia cc 3380 50 cm ❤️ 26.10.2022
---
22.07.2024 FET 5bb
16.09.2024 FET 3bb+4cc, 3x ovitrelle, beta 8.2 -
Dziekuje Wombi, wlasnie chcialam wiedziec czy jest w ogole taka opcja z prawnego pktu widzeniaPCOS?, IO?, niedoczynnosc tarczycy (TSH juz w normie),problem z plemnikami. Walczymy!
3 lata starań
4x IUI nieudane
I IVF - beta <1
II IVF -
Obecnie 26 tydz ciąży -
nick nieaktualnyPazyfae wrote:Dziewczyny a ja mam jeszcze takie pytanie. Mam umowe o pracę do konca wrzesnia 2015. Kolejna umowa jaką musieliby ze mna podpisac to umowa na czas nieokreslony. Wiem,ze jezeli zaszlabym w ciaze to maja obowiazek przedluzyc mi umowe do terminu porodu ale czy MOGA tez mi przedluzyc na czas nieokreslony?czy wg prawa nie ma takiej mozliwosci?pytam bo wiem,ze duzo osob oszukuje pracodawcow do dnia przedluzenia umowy i dopiero mowi o ciazy ale gdybym chciala byc fair i poinformowac pracodawce szybciej to czy mi sie to oplaca?
Nie przedluza jeśli będziesz na l4 - a jak będziesz pracować to już od pracodawcy zależy. No i prawo chroni cieżarne ze juz od pierwszego dnia ciąży nie mogą nas zwolnić no a z przedłużeniem umowy to tak jak pisały dziewczyny wyżej trzeba mieć skończony 3 miesiąc ciąży aby ją przedłużyć z mocy prawa -
dziewczyny to ja mam takie pytanie.... biorac pod uwage, ze mam za soba poronienie to nie chcialabym od razu informowac jak mi sie uda o fakcie zajscia w ciaze i tu moje pytanie ... czy trzeba jakos udowadniac ze jest sie w 3 miesiacu ciazy?
-
coffee wrote:dziewczyny to ja mam takie pytanie.... biorac pod uwage, ze mam za soba poronienie to nie chcialabym od razu informowac jak mi sie uda o fakcie zajscia w ciaze i tu moje pytanie ... czy trzeba jakos udowadniac ze jest sie w 3 miesiacu ciazy?[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
girl z tego co wiem to jest wowczas tak jak w innych przypadkach(nie zwiazanych z ciaza) dopoki jestes na l4(max 6 badz 9 miesiecy(juz nie pamietam ile dokladnie) to otrzymujesz pieniazki a potem komisja... ale jesli porod by nastapil w trakcie to wg mnie i tak chyba dostajesz jakis zasilek z zus no ale tego nie wiem... moze jest ktos obeznany bardziej?
-