Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne konsultacja wyników (prawie dwa lata starań)
Odpowiedz

konsultacja wyników (prawie dwa lata starań)

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • zizi96 Przyjaciółka

Wysłany: 24 sierpnia 2023, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny chciałabym żebyście zerknely na moje dotychczasowe wyniki badań wykonane w kierunku niepłodności 🙏 zacznę od tego ze staramy się prawie dwa lata wcześniej trafiałam do złych ginekologów dopiero w maju Pani doktor zajęła się mna i zleciła odpowiednie badania.
    Przez jakieś 4 lata brałam tabletki antykoncepcyjne bo miałam stwierdzone PCOS po odstawieniu tabletek problem minął ale pojawiły się plamienia przed okresem trwające do dziś… i krótki okres 1-2 dni ale regularny. Teraz jest tak ze np jest stosunek po którym pojawia się krew , dzień przerwy i plamienia (jakoś tydzień przed okresem )
    Poniżej wstawiam wyniki badań

Progesteron tydzień przed okresem - 22,80 ng/ml

tsh - 3,579 (od 2 msc biorę althyxin 25) ft3, ft4 Ok i antyTpo i antyTg tez Ok

3 dc :

Fsh - 6,48 U/l
    Lh - 9,17 mIU/ml
    Amh - 4,38 ng/ml
    Estradiol - 60,20 pg/ml
    Prolaktyna za pierwszym razem 643 nIU/ml norma do 496
    I za drugim razem z obciążeniem 1380 a po obciążeniu 7821

Dalej tez 2-5 dc :

Testosteron - 0,41 ng/ml
    Androstendion 1,63 ng / ml norma do 1,31

Owulacje potwierdzone monitoringiem (mimo tej prolaktyny ) …

Czekam na drożność :)

Partner Ok

Z góry dziękuje za pomoc ❤️❤️❤️❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2023, 11:01

• zizi96 Przyjaciółka

Wysłany: 26 sierpnia 2023, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proszę o pomoc 🙏🙏

• Kessa Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2023, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wskocz sobie na dział "Starając się z pomocą medyczną", może tam coś znajdziesz, czegoś się dowiesz. ;) A tak od siebie napiszę,że chyba najlepiej aby lekarz na to wszystko spojrzał. Te plamienia są dziwne 🤔

zizi96 lubi tę wiadomość

2,5 roku starań natural -> 09.23r. 💉start IVF; czynnik męski. Żadnych leków na stałe.
    10.23r. - zabieramy malucha do domu 🏡🍀🤞 9dpt beta 56.43 -> 10dpt 112.0 -> 12dpt 310.6 -> 16dpt 1436.3 -> 19dpt 4131.7 -> 23dpt mamy zarodek i migoczące ♥️
    8+1 -> 1,68cm maleństwa 🥰 13+1 -> prenatalne+pappa OK 💪 7,56 cm małego 🧸 21+0 -> połówkowe ok,420g 🎀 25+2 -> 903g małej królewny 🥰 30+0 -> 1730g pannicy ♥️ 34+2 -> 2960g 🎀
    40+3 -> Królewna jest z nami 😍 4070g,62cm 💕
    age.png
    Na feriach ❄️❄️❄️
  • Miczka Ekspertka

Wysłany: 26 sierpnia 2023, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś

Na pewno TSH do zbicia, powinno być w granicach 1. Ja biorę letrox 50 a wynik miałam niższy. Z resztą nie pomogę 🤷

zizi96 lubi tę wiadomość

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ