Koty na dachach 🐈, my pod kołderkami - marzec nas żegna z dwiema kreskami! ⏸️
-
WIADOMOŚĆ
-
Sory, po prostu ten cykl to taka huśtawka emocji, że raz płaczę, raz się śmieje, a zaraz się wkurzam piernik wie o co, pewnie to wina problemów rodzinnych, bo co rusz jakieś kłótnie, trochę jestem niedowartościowana przez teściową.. dzisiaj rano pokazywała jakie super ubranka kupiła dla dziecka swojej córki - no świetny moment przed pracą, kiedy my z mężem żyjemy w stresie 😂
Już wiele razy mi wypominała, żebyśmy się wzięli do roboty „bo chętnie by pobawiła kolejne wnuczę”. Wszędzie rozrzuca zabawki, ubranka, a mnie to kłuje okropnie w oczy… no i chodzę sfrustrowana jak stara baba z 5 złotówką na jarmarku. Ostatnio na imprezie rodzinnej każdemu wręczała to dziecko na ręce, oprócz mi i mężowi, choć osobiście nie mamy nic do dziecka, ani jego rodziców, ale takie „wyróżnianie” nas trochę dobija. W tamtym tygodniu kupiłam kilka testów i nie opatrzyła chyba sprawdzać co mamy w szafie, bo po pracy powiedziała mi „od ilości testów się w ciążę nie zachodzi” - no może się nie zachodzi, ale mając 6 dzieci rok po roku nie wie, ile nerwów kosztuje walka o pierwsze. Rano nie wstawać z łóżka tylko temperatura, interpretacja każdego wyniku temperatury, witaminy te przed posiłkiem, te po, wieczorem, rano.. może człowiek czasem popaść w dołek psychiczny. Teraz znowu 1000 myśli, czy beta będzie ładnie rosła, czy tym razem się uda tak jak innym…
Miliony myśli, miliony działań, żeby w końcu było dobrze
Blond27, Vainchild lubią tę wiadomość
💁🏽♀️26
Starania od 09.2025
11.2025 ⏸️
12.2025 cp 💔
Czekamy na Ciebie cudzie... -
Niee, lekarz kazał poczekać te standardowe 3 miesiące i próbować ..Hope9411 wrote:Gratulacje 🥰
Widzę po Twojej stopce że miałyśmy w podobnym czasie cp.. czy robiłaś drożność jajowodów ?💁🏽♀️26
Starania od 09.2025
11.2025 ⏸️
12.2025 cp 💔
Glorietka, nie byłabym sobą gdybym była kimś innym i szybko przejrzałam sobie Twoje posty apropos testów LH i Twojego terminu owulacji.
Kilka faktów:
-7dpo beta, jeśli jest już w ogóle mierzalna, wynosi 2-5 w krwi
-beta żeby przejść do moczu, potrzebuje czasu
-jakakolwiek kreska widoczna 7dpo oznacza, że owulacja musiała być wcześniej, choćby minimalnie
Możesz być tym typem osoby, która mając start wyrzutu LH i pozytywny test owulacyjny, już odbiera sygnał do owulacji i nie czeka na pik-pik.
A może organizm po prostu tym razem tak zadzialal. A może poranny mocz 16 marca był rozcieńczony (u mnie przykładowo zawsze każdy test wychodzi rano dużo bledszy).
Twoja owulacja mogła mieć miejsce nawet z nocy 16 na 17 marca i wtedy dzisiejszy wynik bety bardzo ładnie by się z tym zgrywał, bo byłabyś bardziej 9dpo niż 8dpo, a już na pewno nie 7dpo. A to bardziej odpowiada wynikowi 15.
Lubię analizowac takie rzeczy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca, 14:03
Glorietka, Blond27 lubią tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
01.24 LEEP szyjki macicy (CINIII i HPV)
07.24 puste jaja płodowe 💔💔
9 x letrozol ❌
30♀️34♂️
◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, APCA i Castle, hiperlipoproteinemia
◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾crossmatch 25,3%
◾MSOME: 0% + 1%
03.25 IMSI 💉13MII →1❄️ 5BB
04.25 FET beta 10dpt <0,1
05.25 IMSI + FertileChip💉14MII→1❄️ 3AB
🌈naturals po scratchingu
30.07 ⏸️
accofil, neoparin, acard, encorton, luteina →neoparin 0,8
Kubuś 💙

-
Glorietko, musisz postawić jakieś granice teściowej, bo inaczej Cię wykończy i popadniesz przez jej zachowanie w paranoję lub depresję. Tekst o testach ciążowych i fakt, że mogła "grzebać" w szafkach sam w sobie jest już przegięciem moim zdaniem.
Trzymam kciuki za ładne przyrosty bety i mam nadzieję, że wszystko ułoży się po Twojej myśli.🤞🏼💕
Czarna.Basia, Helenka i Yoreva - Również kciuki mocno zaciśnięte!Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca, 14:16
Remedios, Czarna.Basia lubią tę wiadomość
👩 28 👨 30 🐶8
Walczymy od drugiej połowy 2024✨
Hormony w normie ✅
AMH 2,07 ng/ml
Niska Ferrytyna ⚠️
Owulacje na bieżąco potwierdzone monitoringiem
✅
Lipiec 2025 - Torbiel ⚠️
Cytologia i HPV – w normie 💪 ✅
🔬 MUCHA - Grudzień 2024 Ureaplasma urealyticum --> Styczeń 2025 czysto (Leczenie Doxycylina 👩👨)✅
- USG piersi ✅
👨
Morfologia 2%---> 3,8%⚠️
HBA 55,9%⚠️
DFI 6%✅
TenFertil ON💊 -
Glorietka wrote:Niee, lekarz kazał poczekać te standardowe 3 miesiące i próbować ..
To tak jak u mnie, jakby się powtórzyła cp to dopiero wtedy.
Bardzo Ci współczuję sytuacji z teściową która jest nie dość że nietaktowana to do tego wścibska. Niestety tak to już z nimi jest ja z moją też nie żyje najlepiej ale ten plus że nie mieszkamy razem.
To teraz trzymam kciuki za betę i żebyś na usg zobaczyła pęcherzyk ✊✊🥰👩🏻32 🧑🏻🦱 34
2022 👶🏻
Starania od 09.2025
12.2025 CP 💔 -
🌸 Glorietka, rozumiem, że mieszkasz z teściami — czy jest jakąś możliwość, żeby to zmienić? Szczerze mówiąc, taka sytuacja potrafi być bardzo obciążająca i stres może realnie wpływać na organizm. Nie dziwię się, że możesz czuć się przytłoczona 😔
Rosalinda lubi tę wiadomość
⏸️ 24/3 (14dpo)
bHCG - 438 mlU/ml (14dpo)➡️ 1216 mlU/ml (16dpo)
progesteron - 22,50 ng/ml (14dpo)
🩺➡️ 1/4 🤞
⏳od 1/25 || cp 3/25 || cb 9/25 ||
💉lipidogram, glukoza, B9, B12, D3, ferrytyna, LH, FSH, estradiol, testosteron, DHEA-SO4, SHGB ✔️
progesteron 7dpo - 16,30 ng/ml (3/26), 18,70 ng/ml (1/26) ✔️
prolaktyna - 22,9 ng/ml❕️
TSH - 2,090 μlU/ml (3/26) ✔️
FT3, FT4, aTPO, aTG + USG tarczycy✔️
AMH - 8,47 ng/ml❕PCO
👱♂️astenozoospermia, morfologia 4% -
Jeju co za wysyp kreseczek 🥹 Helenka, Glorietka gratulacje kochane, czekamy teraz na pięknie rosnące betki❤️
Atomówka- szczerze jesteś pierwszą osobą, którą zapamiętałam z tego forum jak zaczelam je po cichu wczesniej tylko śledzić. Bardzo się cieszę, dużo zdrówka dla kropeczka🥹❤️
Ja już 9 dzień plamie na brązowo. Może jestem szalona ale ryzyk-fizyk, zapiszcie mnie prosze na testowanie w sobotę 28.03. Będzie to (chyba) 8-11 dpo. Trochę nierealne ale nadzieja umiera ostatnia:')
Umówiłam sie juz do polecanej endokrynolog-ginekolog także jeśli sie teraz nie uda to moze kwiecień z jej pomocą będzie szczęśliwszy ⛅️🤞
Glorietka, Helenka22, Blond27, _Dysia_, Atomówka lubią tę wiadomość
👩24 🧔♂️26
6 lat antykoncepcji, odstawiona 10.2025
starania od 01.2026
💊euthyrox n75, concor cor 1,25
suple: folian, omega3, wit D, floradix (żelazo), witC, lakoferyna
ferrytyna 8 -> 53 ✅
TSH -> 0,4 -
Kropek ma 6mm, wszystko wygląda ok na tym etapie ♥️ pokazałam wyniki ,mówił że progesteron super. Za tydzień mamy przyjść powinno być serduszko 😭♥️
Glorietka, Lady A., Helenka22, ferrytynka25, Lisia00, Akacjowa_, askowe, KamilaAnt2026, dzydzy, Cerva, Czarna.Basia, Iskierka ✨, Iza., Luna11, Kompotlinka, Angel93, KAaareii, Agi96, _Dysia_, Kathrine32, Rosalinda, Atomówka , Reja13 lubią tę wiadomość
-
@siesiepy Taak, zdaje sobie z tego sprawę. Korzystam z aplikacji Flo, a tam nie dodaje się zdjęć testów tylko zaznacza skalę wybarwienia drugiej kreski (odcień) i to apka zaznacza dzień owulki zwracając uwagę na test oraz temperaturę. Tego dnia, ani godziny owulki nie można być pewnym w 100% w takim sposobie monitoringu cyklu, trzeba interpretować bardziej informacyjnie.
ferrytynka25 , yoreva, Hope9411 póki co niestety, ale musimy tam chwilę pomieszkać, póki się nie wybudujemy, więc ćwiczę stalowe nerwy i staram się z nią nie rozmawiać
Blond27 - niech rośnie kropeczek
Blond27 lubi tę wiadomość
💁🏽♀️26
Starania od 09.2025
11.2025 ⏸️
12.2025 cp 💔
Ja mam czasem ból owulacyjny, takie ukłucie mniej więcej w czasie piku, lub do kilku godzin po; ale widziałam info, że owulka jest 24h po piku. Mogę mieć rację, że jest wcześniej?siesiepy wrote:Glorietka, nie byłabym sobą gdybym była kimś innym i szybko przejrzałam sobie Twoje posty apropos testów LH i Twojego terminu owulacji.
Kilka faktów:
-7dpo beta, jeśli jest już w ogóle mierzalna, wynosi 2-5 w krwi
-beta żeby przejść do moczu, potrzebuje czasu
-jakakolwiek kreska widoczna 7dpo oznacza, że owulacja musiała być wcześniej, choćby minimalnie
Możesz być tym typem osoby, która mając start wyrzutu LH i pozytywny test owulacyjny, już odbiera sygnał do owulacji i nie czeka na pik-pik.
A może organizm po prostu tym razem tak zadzialal. A może poranny mocz 16 marca był rozcieńczony (u mnie przykładowo zawsze każdy test wychodzi rano dużo bledszy).
Twoja owulacja mogła mieć miejsce nawet z nocy 16 na 17 marca i wtedy dzisiejszy wynik bety bardzo ładnie by się z tym zgrywał, bo byłabyś bardziej 9dpo niż 8dpo, a już na pewno nie 7dpo. A to bardziej odpowiada wynikowi 15.
Lubię analizowac takie rzeczy.👩 93' 🧑 93'
Starania od 02.2025 z przerwami
06.07 - ⏸️
08.07 - beta 143
10.07 - beta 278
10.07 - progesteron 78
24.07 - puste jajo płodowe 💔
Suple:
Omega 3 - 1000mg
Wit D - 4000j
Folian - 800mcg
Inozytol - 2000mg x 2
Laktoferyna - 200mg
Maślan sodu
Lexidofil - probiotyk
Magne b6 forte - 1 tab -
świetna wiadomość, ciesz się swoim malutkim szczęściem 🧡Blond27 wrote:Kropek ma 6mm, wszystko wygląda ok na tym etapie ♥️ pokazałam wyniki ,mówił że progesteron super. Za tydzień mamy przyjść powinno być serduszko 😭♥️
Blond27 lubi tę wiadomość
🧑 34 🧔36
2023 🐻
02.2026 - powrót do starań 🩷
14.03.2026 - IUI
24.03.2026 - ⏸️
26.03.2026 - beta ✅ -
Ależ tutaj gorąco z ⏸️, zupełnie jak na początku miesiąca.
Gratulacje dziewczyny, trzymamy kciuki za pozytywny rozwój wydarzeń ✊🏻🤞🏻🍀
A ja też mam dzisiaj dobrą wiadomość. Dzwoniłam w poniedziałek pytać o dodatkowe terminy do endokrynologa, ale nic nie było. Pani powiedziała że w poniedziałek 30 będzie pani doktor, może poda jakieś dodatkowe. A dzisiaj coś mnie tknęło, zadzwonię zapytam, może podała. Nie podała ale za to zwolniło się jedno miejsce na poniedziałek 30 więc lecę na miotle 🧹🧹 Naprawdę szczęście mnie dzisiaj spotkało, coś mi kazało zadzwonić. Akurat mama wyszła do sklepu, a ja cyk telefon i udało się ☺️☺️
Cerva, Glorietka, Lady A., Kompotlinka, Angel93, Helenka22, askowe, Esbe, Lisia00, KAaareii, _Dysia_, yoreva, Blond27, Atomówka , Reja13 lubią tę wiadomość
👩🏻💼PCOS, hiperandrogenizm, IO, Hashimoto, niedoczynność tarczycy, otyłość
🧑🏼 żylaki lewego powrózka nasiennego
Starania o 1 👶🏻 od 09.2025 ☺️ (z przerwą)
5cs -
Ostatnio była taka cisza, a teraz ciężko nadrobić Was popołudniu 🙈☺️
Ogromne gratulacje ⏸️ i pięknych bet ☺️ trzymam kciuki za przyrosty ♥️♥️
Mnie od wczoraj boli podbrzusze okresowo i miałam nadzieję, że dziś będzie już 🐒 w niedzielę ostatni raz brałam progesteron i liczę, że do jutra/maksymalnie do piątku 🐒 przyjdzie, bo inaczej nie zrobią mi laparoskopii 🙈
Helenka22, Blond27 lubią tę wiadomość
28 👩🏼 32 👱🏻♂️ 7 (2018) 👧 z ZD
Starania o drugie dziecko od 09.2024 (17 cs)
12.2025 - CB 💔 (beta maks 5,9)
01.2026 - CB/podejrzenie CP 💔 (beta maks 311)
👩🏼 - brak owulacji, stymulacja clo od 11.2025
👱🏻♂️ - morfologia 0%, bierze suple i czekamy na ponowne testowanie -
Cudowne wieści dziewczyny 😊❤️❤️
I nich ten stan pozytywny zostanie na dłużej! 😊😊😁
Ja mam dzisiaj urodziny, 39 i bierze mnie taka nostalgia bo myślałam, że w tym dniu już będę z brzuszkiem 🤷♀️
Liczę na spóźniony prezent urodzinowy za kilka dni 🙏🥳
Helenka22, Esbe, KAaareii, sirengirl92, _Dysia_ lubią tę wiadomość
👩🏻🦰 '87 🧔🏻♂️ '84
08.2025 - start starań o trzecie szczęście
10.2025 - biochem 💔
🥹 aktualnie 8 cykl starań
w tym cyklu:
11dc pęcherzyk 17,1mm - Bemfola 75j
12dc Ovitrelle
16dc Cyclogest na noc przez 12 dni
8dpo Progesteron 40,20 Estriadol 86
⏰ długość cyklu: 30-34 dni, późne owulacje
Metformina, Dostinex
Amh 1,48
mama:
🧑🏼 2012
🧑🏼 2014
👩🏼⚕️ midwife -
wszystkiego co najlepszeNatkusia wrote:Cudowne wieści dziewczyny 😊❤️❤️
Ja mam dzisiaj urodziny, 39 i bierze mnie taka nostalgia bo myślałam, że w tym dniu już będę z brzuszkiem 🤷♀️
Natkusia lubi tę wiadomość
💁🏽♀️26
Starania od 09.2025
11.2025 ⏸️
12.2025 cp 💔
Natkusia wrote:Cudowne wieści dziewczyny 😊❤️❤️
Najszczersze życzenia oby spełniło się Twoje marzenie ❤️❤️👩93 🧔93 👧17
Starania od 09.25
👩
TSH 1.6
Estradiol – 21,08 pg/ml (3dc)
FSH – 4,56 mIU/ml(3dc)
LH – 4,91 mIU/ml(3dc)
Prolaktyna – 14,30 ng/ml(3dc)
Progesteron - 20,93 (8dpo)
🧔 Oligoastenoteratozoospermia (OAT)
Orchidektomia lewego jądra - seminoma -
Możesz, ostatnio (kilka miesięcy temu 😅) tu była też fajna produktywna dyskusja na temat piku LH w krwi, piku na owulakach i czasu do owulacji. Nie jest to standardem a mniejszością, ale twój organizm może reagować na wzrost LH zanim będzie ten pik i działać na tyle szybko, że owulacja jest w momencie piku na teście z moczu lub prawie w tym samym momencie (odstęp kilku h).askowe wrote:Ja mam czasem ból owulacyjny, takie ukłucie mniej więcej w czasie piku, lub do kilku godzin po; ale widziałam info, że owulka jest 24h po piku. Mogę mieć rację, że jest wcześniej?
Ogólnie przyjmuje się że od pozytywnego testu z moczu (nie koniecznie to jest pik) owulacja następuje w widełkach JESLI DOBRZE PAMIĘTAM
12-36h. Od piku z krwi te ramy czasowe są jeszcze mniejsze, a jak wiadomo, w moczu pik obrazuje się dopiero po czasie.
Nie pamiętam już dokładnie jak to leciało z tym czasem.
askowe, Cerva, yoreva lubią tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
01.24 LEEP szyjki macicy (CINIII i HPV)
07.24 puste jaja płodowe 💔💔
9 x letrozol ❌
30♀️34♂️
◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, APCA i Castle, hiperlipoproteinemia
◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾crossmatch 25,3%
◾MSOME: 0% + 1%
03.25 IMSI 💉13MII →1❄️ 5BB
04.25 FET beta 10dpt <0,1
05.25 IMSI + FertileChip💉14MII→1❄️ 3AB
🌈naturals po scratchingu
30.07 ⏸️
accofil, neoparin, acard, encorton, luteina →neoparin 0,8
Kubuś 💙

-
Co do piku, mój organizm mnie zaskoczył w tym cyklu.. przed wczoraj i wczoraj dużo śluzu płodnego owulaki ratio 0.13 oba dni, dziś śluzu mniej, około godziny 12 ból podbrzusza taki owulacyjny który na tą chwilę ustąpił a o g.14 owulak 0.91 🙈 mega skok w jeden dzień, żadnych pobolewa jajników w poprzednich dniach. Planuję zrobić wieczorem jeszcze jeden owulak zobaczę co wyjdzie
No ciekawe zjawisko
yoreva lubi tę wiadomość
👩93 🧔93 👧17
Starania od 09.25
👩
TSH 1.6
Estradiol – 21,08 pg/ml (3dc)
FSH – 4,56 mIU/ml(3dc)
LH – 4,91 mIU/ml(3dc)
Prolaktyna – 14,30 ng/ml(3dc)
Progesteron - 20,93 (8dpo)
🧔 Oligoastenoteratozoospermia (OAT)