X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Koty na dachach 🐈, my pod kołderkami - marzec nas żegna z dwiema kreskami! ⏸️
Odpowiedz

Koty na dachach 🐈, my pod kołderkami - marzec nas żegna z dwiema kreskami! ⏸️

Oceń ten wątek:
  • Lady A. Autorytet

Wysłany: 25 marca, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glorietka wrote:
    Na wstępie - bardzo dziękuję za trzymanie kciuków, trzymałyście widocznie bardzo mocno, bo beta 15,2 🤞🏼💕
    Dla wszystkich, które nie reagują pozytywnie na czyjeś choćby cienie. Było mi bardzo przykro. Zdjęcie nie oddaje rzeczywistości. Gdybym nie widziała tej drugiej delikatnej kreski to nie pisałabym tutaj o tym.
    Miałyśmy się wspierać, cieszyć z naszych osiągnięć, nie oceniać pochopnie, a często przebija się między wierszami „na pewno nie, przecież jesteś dopiero x dpo, to za wcześnie”. Nie znamy swoich ciał, uwarunkowań, więc moim zdaniem lepiej nie napisać nic, niż od razu komuś zabrać ten ułamek nadzieji, którym każda z nas tutaj żyje.
    Musiałam to wylać, przepraszam, jeśli uraziłam kogokolwiek.
    Po prostu bądźmy dla siebie 100% wsparciem..
    Uwierz, że nikt tu nie miał nic złego na myśli, po prostu przeżyłyśmy różne historie i wiemy jak boli rozczarowanie. Trzymałam i wciąż trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny. Cieszę się i gratuluję 😊 rośnijcie zdrowo ♥️

Kathrine32, Mika1992, ferrytynka25, Remedios lubią tę wiadomość

🧑 33 l. 🧒 36 l.
    ♥️🍀
  • Kathrine32 Przyjaciółka

Wysłany: 25 marca, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glorietka super, że się udało 🥺🍀 Trzymam kciuki aby kropek się zadomowił na dobre i beta pięknie rosła 🤞🤞🍀

• Akacjowa_ Przyjaciółka

Wysłany: 25 marca, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glorietka, ja też uważam, że nikt nie pisze tego po złości, ale każda z nas wie, jak łatwo czasami się nakręcić i poprostu osoba z boku nie podważa tego co widać na teście lub nie, ale mówi poprostu co widzi i opiera się na tym czy jest jeszcze czas. Czasami dzięki temu łatwiej zachować zdrowy rozsądek, a nie dostać potem większego kopa, bo starania same w sobie to mieszanka wielu zmiennych emocji.
    Gratuluje bety i kciuki za przyrosty 🍀🧡

Kathrine32, Mika1992, Remedios lubią tę wiadomość

🧑 34 🧔36

2023 🐻
    02.2026 - powrót do starań 🩷
    14.03.2026 - IUI
    24.03.2026 - ⏸️
    26.03.2026 - beta ✅
  • Akacjowa_ Przyjaciółka

Wysłany: 25 marca, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, u mnie dzisiaj powtórka testu i jest delikatnie ciemniejszy. Mam ostatni test to zrobie jutro i zadecyduje czy beta czy jednak ovitrelle był wyjątkowo mało łaskawy 🫢☺️

Kompotlinka, Kathrine32, _Dysia_, Angel93, Cerva, Atomówka , Mika1992, Esbe, Lady A., Blond27, askowe, KAaareii lubią tę wiadomość

🧑 34 🧔36

2023 🐻
    02.2026 - powrót do starań 🩷
    14.03.2026 - IUI
    24.03.2026 - ⏸️
    26.03.2026 - beta ✅
  • Angel93 Autorytet

Wysłany: 25 marca, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Remedios wrote:
    My po owulacji kontynuujemy naszym zwykłym trybem (jak przed staraniami 😅), 2-3 razy w tygodniu.

Zazdroszczę tego zwykłego trybu... u nas to te 2- 3 razy to chyba w całym miesiącu

👩93 🧔93 👧17

Starania od 09.25

👩
    TSH 1.6
    Estradiol – 21,08 pg/ml (3dc)
    FSH – 4,56 mIU/ml(3dc)
    LH – 4,91 mIU/ml(3dc)
    Prolaktyna – 14,30 ng/ml(3dc)
    Progesteron - 20,93 (8dpo)

🧔 Oligoastenoteratozoospermia (OAT)
    Orchidektomia lewego jądra - seminoma
  • Angel93 Autorytet

Wysłany: 25 marca, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glorietka wrote:
    Na wstępie - bardzo dziękuję za trzymanie kciuków, trzymałyście widocznie bardzo mocno, bo beta 15,2 🤞🏼💕
    Dla wszystkich, które nie reagują pozytywnie na czyjeś choćby cienie. Było mi bardzo przykro. Zdjęcie nie oddaje rzeczywistości. Gdybym nie widziała tej drugiej delikatnej kreski to nie pisałabym tutaj o tym.
    Miałyśmy się wspierać, cieszyć z naszych osiągnięć, nie oceniać pochopnie, a często przebija się między wierszami „na pewno nie, przecież jesteś dopiero x dpo, to za wcześnie”. Nie znamy swoich ciał, uwarunkowań, więc moim zdaniem lepiej nie napisać nic, niż od razu komuś zabrać ten ułamek nadzieji, którym każda z nas tutaj żyje.

Super ❤️ niech teraz ładnie wszystko przyrasta i kropek sie rozgości w swoim domku
    Kciuki za kolejne bety 🤞

Blond27 lubi tę wiadomość

👩93 🧔93 👧17

Starania od 09.25

👩
    TSH 1.6
    FSH – 4,56 mIU/ml(3dc)
    LH – 4,91 mIU/ml(3dc)

• Kompotlinka Ekspertka

Wysłany: 25 marca, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angel93 wrote:
    Zazdroszczę tego zwykłego trybu... u nas to te 2- 3 razy to chyba w całym miesiącu

Niestety przybijam piątkę. 🫣

👩34 👦35 & 🐕 🐕

starania od 10.25
  • Angel93 Autorytet

Wysłany: 25 marca, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam za bardzo weny twórczej dzisiaj.. ale podrzuce dwa tytuły

Kwiecień plecień, bo przeplata 🌸 na święta będę najszczęśliwszą matką świata 🎄

Na Wielkanoc kicamy w łóżku jak zające 🐰
    W Boże Narodzenie powitamy małe brzdące 👩‍🍼

wlasnie zaczęło mnie boleć podbrzusze owulacyjnie i jakoś mam chwilowe załamanie nastroju, że stoję w miejscu

W 2017 roku w kwietniu zobaczyłam dwie kreseczki na teście i te dwie kreseczki siały wczoraj rzeżuchę do szkoły.. ahh

Choć ja ich w kwietniu nie zobaczę to życzę Wam, żeby to był Wasz miesiąc.

Kompotlinka, Kathrine32, Iskierka ✨, Esbe, Reja13 lubią tę wiadomość

👩93 🧔93 👧17

Starania od 09.25

👩
    TSH 1.6
    FSH – 4,56 mIU/ml(3dc)
    LH – 4,91 mIU/ml(3dc)

• Czarna.Basia Przyjaciółka

Wysłany: 25 marca, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helenka, Glorietka gratuluję!❤️🍀🤞 Nudnych ciąż, niech wszystko już będzie tylko dobrze 🤞🙏

Cerva w tym cyklu miałam w 12 i 13 dniu cyklu wszystkie objawy owulacji oprócz pozytywnych testów i wzrostu temperatury, już myślałam,że organizm zbierał się do owulacji, ale jednak nic z tego. Czułam się zrezygnowana, na szczęście robiłam owulaki dalej i w końcu w 18 dniu cyklu zobaczyłam ewidentny Pik i temperatura też pięknie wzrosła! Choć byłam bliska spisać cykl na straty to ostatecznie zobaczyłam 2 kreseczki ❤️
    Rób owulaki dalej i działajcie, bo 14 dzień cyklu to jeszcze wcześnie i trzymam kciuki żeby owulka jednak Cię miło zaskoczyła 🤞🍀

Kompotlinka, _Dysia_, Cerva, Helenka22, Glorietka lubią tę wiadomość

💙💙💙

01.2026 👼💔 8/9 tc

"Dzisiejsze krople łez są jutrzejszymi tęczami" 🌈
  • Kompotlinka Ekspertka

Wysłany: 25 marca, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje propozycje tutyłów:

Zajączek 🐇 dobre wieści przyniesie ⏸️, w Nowy Rok rodzinka wchodzi w komplecie. 🤱

W kwietniu jak zajączki działamy 🐇❤️ 🐇, Nowy Rok z dzidzią witamy 👶.

Esbe, Angel93, Glorietka, Reja13 lubią tę wiadomość

👩34 👦35 & 🐕 🐕

starania od 10.25
  • Mika1992 Autorytet

Wysłany: 25 marca, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I dlatego cieszę się że powstał wątek dla długoletnich staraczek, bo tutaj na miesięcznych niestety można dostać obuchem w łeb, bo ktoś napisał szczerze że czegoś nie widzi, żeby np. oszczędzić komuś rozczarowania.

Jestem tu długo i nikt nigdy komuś tu nie życzył źle, jest wręcz odwrotnie - jak jesteś zdemotywowana to dostaniesz tu 20 wiadomości które cię podniosą na duchu.

I to tyle ode mnie.

ferrytynka25, Lady A., Angel93, Remedios, Blond27, Czarna.Basia, askowe, Reja13, Aga_92 lubią tę wiadomość

👩🏻 33 👦🏻 32
    Starania od 01.02.2025 z 2 przerwami

Jestem wege od ponad 10 lat :)

28.07 - ⏸️, ale niestety ciąża biochemiczna :(
    Nie poddajemy się!

Update 28.01💊: Omega-3, B12, Magnez, Cholina, Foliany, Laktoferyna, Wit. E, C, Cynk, Melatonina, Tyrozyna, Selen, Jod

IO -> Siofor 500
  • Helenka22 Ekspertka

Wysłany: 25 marca, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziękuję za gratulacje i trzymanie kciuków ❤️
    Ja czekam na bete, pewnie będzie wieczorem. Nie wziełam do pracy kodu żeby nie sprawdzać co chwile wyników, bo i tak nigdy w tym labie nie było nic wcześniej niż po 16, a ja wiem, że jestem do tego zdolna xd

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca, 12:40

Kompotlinka, Mika1992, Cerva lubią tę wiadomość

Starania od 06.25
    28🤵‍♀️
    29🤵‍♂️
    HBA 47 % ❗️
    Fragmentacja DNA 15%
    Liczba plemników 27,26 ➡️ 6.3 🔻
    Morfologia 0% ➡️1%
    Ruch postępowy szybki (typ a) 2.43% ➡️ 29% ✅️
    Ruch postępowy (a+b) 22.22% ➡️ 45% ✅️
    Ruch całkowity 37.85 ➡️ 64% ✅️
  • _Dysia_ Ekspertka

Wysłany: 25 marca, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jutro po pracy zrobię ankietę i wieczorem wrzucę. Jak któraś ma jeszcze pomysły to śmiało 😊 No i oczywiście czekamy na nową prowadzącą 😁

Kompotlinka lubi tę wiadomość

🌱Starania o pierwsze dziecko od 08.2025🌱

⏸️ 11.2025
    💔12.2025 poronienie zatrzymane, łyżeczkowanie

Powrót do starań od 02.2026 🍀

🌈W oczekiwaniu na tęczę po deszczu🌈
  • Blond27 Autorytet

Wysłany: 25 marca, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glorietka wrote:
    Teraz kciuki za przyrosty kochana ♥️

Ona&On: 1993 r.

Starania o drugie dziecko: 10.2025
    Starania od : czerwca 2021 r.

18.03.2026 r. - ⏸️✊✊HCG:43➡️164✊
    30 i 31.03.2022 r. - ⏸🙏
    12.05.2022 r. - poronienie zatrzymane, zabieg w 9tc [*]🦋👼
    21.02.23 - ⏸🤭🙏
    09.11.2023 - 3500 g / 56 cm Franka 💙 nagła CC.

preg.png
  • Remedios Autorytet

Wysłany: 25 marca, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Dysia_ wrote:
    Dziewczyny jutro po pracy zrobię ankietę i wieczorem wrzucę. Jak któraś ma jeszcze pomysły to śmiało 😊 No i oczywiście czekamy na nową prowadzącą 😁

Może jeszcze dzień-dwa poczekajmy, bo jednak dopiero od wczoraj się pojawiają tytuły 😁 może komuś coś jeszcze wpadnie do głowy

Czarna.Basia, _Dysia_ lubią tę wiadomość

🤷🏽‍♀️30 lat
    Hashimoto(Euthyrox 112) - wysokie anty-TPO
    plamienia przed miesiączką
    Adenomioza?
    Progesteron 11-15 ng/ml
    Inne hormony - ok
    Wymazy MUCHa - czysto
    AMH 2,03 ng/ml
    Utrogestan
    Prenacare start, inozytol, magnez, ubichinon, DHA, NAC, witamina E, cholina, probiotyki

🤷🏻‍♂️35 lat
    Obniżone wyniki badania nasienia
    10.25: koncentracja 10 mln/ml, morfologia 2%, ruch postępowy 20%
    11.25: koncentracja 6 mln/ml 😵
    Clostilbegyt + suple
    02.26: koncentracja 4.9mln/ml, morfo 0%, ruch postępowy 15% 🥲
    SCD 26%
    Prenacare start ON, l-karnityna, witamina D, ubichinol, NAC, DHA, olej z czarnuszki, probiotyki

12 cs o pierwszą 🤰
  • Remedios Autorytet

Wysłany: 25 marca, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angel93 wrote:

Współczuję 🙁 powiem wam że przed dołączeniem do forum nie zdawałam sobie sprawy, że z tymi facetami tak często są problemy, raczej zazwyczaj się słyszy, że kobiety mają niższe libido… dla mnie to jest bardzo ważna część związku, a po odstawieniu AH mam dużo wyższe libido więc korzystamy… czasami sobie myślę że jedynym plusem tych przedłużających się starań jest to, że idzie nam nawet lepiej niż na początku związku jeśli chodzi o ❤️

Glorietka, gratuluję bety! Nie obrażaj się na dziewczyny, że próbowały trochę studzić. Szczerze mówiąc to ja na tych zdjęciach też nic nie widziałam, a 7 dpo to tak ze 2 dni za wcześnie na cień. Pewnie miałaś wcześniej owulke. Nikt nie chciał Cię tutaj zniechęcać, ale niestety dużo było na wątku przypadków, gdzie ktoś doszukiwał się cienia, a potem beta 0… lepiej się zaskoczyć pozytywnie niż negatywnie.

🤷🏽‍♀️30 lat
    Hashimoto(Euthyrox 112) - wysokie anty-TPO
    plamienia przed miesiączką
    Adenomioza?
    Progesteron 11-15 ng/ml
    Inne hormony - ok
    Wymazy MUCHa - czysto
    AMH 2,03 ng/ml
    Utrogestan
    Prenacare start, inozytol, magnez, ubichinon, DHA, NAC, witamina E, cholina, probiotyki

🤷🏻‍♂️35 lat
    Obniżone wyniki badania nasienia
    10.25: koncentracja 10 mln/ml, morfologia 2%, ruch postępowy 20%
    11.25: koncentracja 6 mln/ml 😵
    Clostilbegyt + suple
    02.26: koncentracja 4.9mln/ml, morfo 0%, ruch postępowy 15% 🥲
    SCD 26%
    Prenacare start ON, l-karnityna, witamina D, ubichinol, NAC, DHA, olej z czarnuszki, probiotyki

12 cs o pierwszą 🤰
  • _Dysia_ Ekspertka

Wysłany: 25 marca, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Remedios wrote:
    Może jeszcze dzień-dwa poczekajmy, bo jednak dopiero od wczoraj się pojawiają tytuły 😁 może komuś coś jeszcze wpadnie do głowy

Dobra no to w piątek po południu wleci żeby każdy miał czas wypełnić przez weekend 😁

🌱Starania o pierwsze dziecko od 08.2025🌱

⏸️ 11.2025
    💔12.2025 poronienie zatrzymane, łyżeczkowanie

Powrót do starań od 02.2026 🍀

🌈W oczekiwaniu na tęczę po deszczu🌈
  • Hope9411 Znajoma

Wysłany: 25 marca, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glorietka wrote:

Gratulacje 🥰

Widzę po Twojej stopce że miałyśmy w podobnym czasie cp.. czy robiłaś drożność jajowodów ?

👩🏻32 🧑🏻‍🦱 34
    2022 👶🏻

Starania od 09.2025
    12.2025 CP 💔
  • askowe Ekspertka

Wysłany: 25 marca, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cerva wrote:
    Ja już jestem całkowicie zrezygnowana, a takie miałam nadzieje na ten cykl jak ostatnio owulacja jednak się pojawiła. 😔 temperatura nisko, śluz raz się pojawia, za chwilę go nie ma. Bez sensu
    🫂🫂 Takie cykle też są dla mnie bardzo frustrujące... Miałam podobnie rok temu, niestety trwało to kilka miesięcy zanim się unormowało 😔😔

👩 93' 🧑 93'
    Starania od 02.2025 z przerwami
    06.07 - ⏸️
    08.07 - beta 143
    10.07 - beta 278
    10.07 - progesteron 78
    24.07 - puste jajo płodowe 💔

Suple:
    Omega 3 - 1000mg
    Wit D - 4000j
    Folian - 800mcg
    Inozytol - 2000mg x 2
    Laktoferyna - 200mg
    Maślan sodu
    Lexidofil - probiotyk
    Magne b6 forte - 1 tab
  • Murena96 Ekspertka

Wysłany: 25 marca, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny. Jakoś przebolalam wczorajsza wizytę. Jutro będę dzwoniła umówić się na drożność. Jak nie ma wyjścia to nie ma wyjścia 🙈

Kompotlinka lubi tę wiadomość

‹‹ 124 125 126 127 128 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ