Koty na dachach 🐈, my pod kołderkami - marzec nas żegna z dwiema kreskami! ⏸️
-
WIADOMOŚĆ
-
Uwierz, że nikt tu nie miał nic złego na myśli, po prostu przeżyłyśmy różne historie i wiemy jak boli rozczarowanie. Trzymałam i wciąż trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny. Cieszę się i gratuluję 😊 rośnijcie zdrowo ♥️Glorietka wrote:Na wstępie - bardzo dziękuję za trzymanie kciuków, trzymałyście widocznie bardzo mocno, bo beta 15,2 🤞🏼💕
Dla wszystkich, które nie reagują pozytywnie na czyjeś choćby cienie. Było mi bardzo przykro. Zdjęcie nie oddaje rzeczywistości. Gdybym nie widziała tej drugiej delikatnej kreski to nie pisałabym tutaj o tym.
Miałyśmy się wspierać, cieszyć z naszych osiągnięć, nie oceniać pochopnie, a często przebija się między wierszami „na pewno nie, przecież jesteś dopiero x dpo, to za wcześnie”. Nie znamy swoich ciał, uwarunkowań, więc moim zdaniem lepiej nie napisać nic, niż od razu komuś zabrać ten ułamek nadzieji, którym każda z nas tutaj żyje.
Musiałam to wylać, przepraszam, jeśli uraziłam kogokolwiek.
Po prostu bądźmy dla siebie 100% wsparciem..
Kathrine32, Mika1992, ferrytynka25, Remedios lubią tę wiadomość
🧑 33 l. 🧒 36 l.
♥️🍀 -
Glorietka, ja też uważam, że nikt nie pisze tego po złości, ale każda z nas wie, jak łatwo czasami się nakręcić i poprostu osoba z boku nie podważa tego co widać na teście lub nie, ale mówi poprostu co widzi i opiera się na tym czy jest jeszcze czas. Czasami dzięki temu łatwiej zachować zdrowy rozsądek, a nie dostać potem większego kopa, bo starania same w sobie to mieszanka wielu zmiennych emocji.
Gratuluje bety i kciuki za przyrosty 🍀🧡
Kathrine32, Mika1992, Remedios lubią tę wiadomość
🧑 34 🧔36
2023 🐻
02.2026 - powrót do starań 🩷
14.03.2026 - IUI
24.03.2026 - ⏸️
26.03.2026 - beta ✅ -
Dziewczyny, u mnie dzisiaj powtórka testu i jest delikatnie ciemniejszy. Mam ostatni test to zrobie jutro i zadecyduje czy beta czy jednak ovitrelle był wyjątkowo mało łaskawy 🫢☺️
Kompotlinka, Kathrine32, _Dysia_, Angel93, Cerva, Atomówka , Mika1992, Esbe, Lady A., Blond27, askowe, KAaareii lubią tę wiadomość
🧑 34 🧔36
2023 🐻
02.2026 - powrót do starań 🩷
14.03.2026 - IUI
24.03.2026 - ⏸️
26.03.2026 - beta ✅ -
Remedios wrote:My po owulacji kontynuujemy naszym zwykłym trybem (jak przed staraniami 😅), 2-3 razy w tygodniu.
Zazdroszczę tego zwykłego trybu... u nas to te 2- 3 razy to chyba w całym miesiącu👩93 🧔93 👧17
Starania od 09.25
👩
TSH 1.6
Estradiol – 21,08 pg/ml (3dc)
FSH – 4,56 mIU/ml(3dc)
LH – 4,91 mIU/ml(3dc)
Prolaktyna – 14,30 ng/ml(3dc)
Progesteron - 20,93 (8dpo)
🧔 Oligoastenoteratozoospermia (OAT)
Orchidektomia lewego jądra - seminoma -
Glorietka wrote:Na wstępie - bardzo dziękuję za trzymanie kciuków, trzymałyście widocznie bardzo mocno, bo beta 15,2 🤞🏼💕
Dla wszystkich, które nie reagują pozytywnie na czyjeś choćby cienie. Było mi bardzo przykro. Zdjęcie nie oddaje rzeczywistości. Gdybym nie widziała tej drugiej delikatnej kreski to nie pisałabym tutaj o tym.
Miałyśmy się wspierać, cieszyć z naszych osiągnięć, nie oceniać pochopnie, a często przebija się między wierszami „na pewno nie, przecież jesteś dopiero x dpo, to za wcześnie”. Nie znamy swoich ciał, uwarunkowań, więc moim zdaniem lepiej nie napisać nic, niż od razu komuś zabrać ten ułamek nadzieji, którym każda z nas tutaj żyje.
Super ❤️ niech teraz ładnie wszystko przyrasta i kropek sie rozgości w swoim domku
Kciuki za kolejne bety 🤞
Blond27 lubi tę wiadomość
👩93 🧔93 👧17
Starania od 09.25
👩
TSH 1.6
FSH – 4,56 mIU/ml(3dc)
LH – 4,91 mIU/ml(3dc)
Ja nie mam za bardzo weny twórczej dzisiaj.. ale podrzuce dwa tytuły
Kwiecień plecień, bo przeplata 🌸 na święta będę najszczęśliwszą matką świata 🎄
Na Wielkanoc kicamy w łóżku jak zające 🐰
W Boże Narodzenie powitamy małe brzdące 👩🍼
wlasnie zaczęło mnie boleć podbrzusze owulacyjnie i jakoś mam chwilowe załamanie nastroju, że stoję w miejscu
W 2017 roku w kwietniu zobaczyłam dwie kreseczki na teście i te dwie kreseczki siały wczoraj rzeżuchę do szkoły.. ahh
Choć ja ich w kwietniu nie zobaczę to życzę Wam, żeby to był Wasz miesiąc.
Kompotlinka, Kathrine32, Iskierka ✨, Esbe, Reja13 lubią tę wiadomość
👩93 🧔93 👧17
Starania od 09.25
👩
TSH 1.6
FSH – 4,56 mIU/ml(3dc)
LH – 4,91 mIU/ml(3dc)
Helenka, Glorietka gratuluję!❤️🍀🤞 Nudnych ciąż, niech wszystko już będzie tylko dobrze 🤞🙏
Cerva w tym cyklu miałam w 12 i 13 dniu cyklu wszystkie objawy owulacji oprócz pozytywnych testów i wzrostu temperatury, już myślałam,że organizm zbierał się do owulacji, ale jednak nic z tego. Czułam się zrezygnowana, na szczęście robiłam owulaki dalej i w końcu w 18 dniu cyklu zobaczyłam ewidentny Pik i temperatura też pięknie wzrosła! Choć byłam bliska spisać cykl na straty to ostatecznie zobaczyłam 2 kreseczki ❤️
Rób owulaki dalej i działajcie, bo 14 dzień cyklu to jeszcze wcześnie i trzymam kciuki żeby owulka jednak Cię miło zaskoczyła 🤞🍀
Kompotlinka, _Dysia_, Cerva, Helenka22, Glorietka lubią tę wiadomość
💙💙💙
01.2026 👼💔 8/9 tc
"Dzisiejsze krople łez są jutrzejszymi tęczami" 🌈 -
Moje propozycje tutyłów:
Zajączek 🐇 dobre wieści przyniesie ⏸️, w Nowy Rok rodzinka wchodzi w komplecie. 🤱
W kwietniu jak zajączki działamy 🐇❤️ 🐇, Nowy Rok z dzidzią witamy 👶.
Esbe, Angel93, Glorietka, Reja13 lubią tę wiadomość
👩34 👦35 & 🐕 🐕
starania od 10.25 -
I dlatego cieszę się że powstał wątek dla długoletnich staraczek, bo tutaj na miesięcznych niestety można dostać obuchem w łeb, bo ktoś napisał szczerze że czegoś nie widzi, żeby np. oszczędzić komuś rozczarowania.
Jestem tu długo i nikt nigdy komuś tu nie życzył źle, jest wręcz odwrotnie - jak jesteś zdemotywowana to dostaniesz tu 20 wiadomości które cię podniosą na duchu.
I to tyle ode mnie.
ferrytynka25, Lady A., Angel93, Remedios, Blond27, Czarna.Basia, askowe, Reja13, Aga_92 lubią tę wiadomość
👩🏻 33 👦🏻 32
Starania od 01.02.2025 z 2 przerwami
Jestem wege od ponad 10 lat
28.07 - ⏸️, ale niestety ciąża biochemiczna
Nie poddajemy się!
Update 28.01💊: Omega-3, B12, Magnez, Cholina, Foliany, Laktoferyna, Wit. E, C, Cynk, Melatonina, Tyrozyna, Selen, Jod
IO -> Siofor 500 -
Dziewczyny dziękuję za gratulacje i trzymanie kciuków ❤️
Ja czekam na bete, pewnie będzie wieczorem. Nie wziełam do pracy kodu żeby nie sprawdzać co chwile wyników, bo i tak nigdy w tym labie nie było nic wcześniej niż po 16, a ja wiem, że jestem do tego zdolna xdWiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca, 12:40
Kompotlinka, Mika1992, Cerva lubią tę wiadomość
Starania od 06.25
28🤵♀️
29🤵♂️
HBA 47 % ❗️
Fragmentacja DNA 15%
Liczba plemników 27,26 ➡️ 6.3 🔻
Morfologia 0% ➡️1%
Ruch postępowy szybki (typ a) 2.43% ➡️ 29% ✅️
Ruch postępowy (a+b) 22.22% ➡️ 45% ✅️
Ruch całkowity 37.85 ➡️ 64% ✅️ -
Dziewczyny jutro po pracy zrobię ankietę i wieczorem wrzucę. Jak któraś ma jeszcze pomysły to śmiało 😊 No i oczywiście czekamy na nową prowadzącą 😁
Kompotlinka lubi tę wiadomość
🌱Starania o pierwsze dziecko od 08.2025🌱
⏸️ 11.2025
💔12.2025 poronienie zatrzymane, łyżeczkowanie
Powrót do starań od 02.2026 🍀
🌈W oczekiwaniu na tęczę po deszczu🌈 -
Teraz kciuki za przyrosty kochana ♥️Glorietka wrote:Na wstępie - bardzo dziękuję za trzymanie kciuków, trzymałyście widocznie bardzo mocno, bo beta 15,2 🤞🏼💕
Po prostu bądźmy dla siebie 100% wsparciem.. -
_Dysia_ wrote:Dziewczyny jutro po pracy zrobię ankietę i wieczorem wrzucę. Jak któraś ma jeszcze pomysły to śmiało 😊 No i oczywiście czekamy na nową prowadzącą 😁
Może jeszcze dzień-dwa poczekajmy, bo jednak dopiero od wczoraj się pojawiają tytuły 😁 może komuś coś jeszcze wpadnie do głowy
Czarna.Basia, _Dysia_ lubią tę wiadomość
🤷🏽♀️30 lat
Hashimoto(Euthyrox 112) - wysokie anty-TPO
plamienia przed miesiączką
Adenomioza?
Progesteron 11-15 ng/ml
Inne hormony - ok
Wymazy MUCHa - czysto
AMH 2,03 ng/ml
Utrogestan
Prenacare start, inozytol, magnez, ubichinon, DHA, NAC, witamina E, cholina, probiotyki
🤷🏻♂️35 lat
Obniżone wyniki badania nasienia
10.25: koncentracja 10 mln/ml, morfologia 2%, ruch postępowy 20%
11.25: koncentracja 6 mln/ml 😵
Clostilbegyt + suple
02.26: koncentracja 4.9mln/ml, morfo 0%, ruch postępowy 15% 🥲
SCD 26%
Prenacare start ON, l-karnityna, witamina D, ubichinol, NAC, DHA, olej z czarnuszki, probiotyki
12 cs o pierwszą 🤰 -
Angel93 wrote:Zazdroszczę tego zwykłego trybu... u nas to te 2- 3 razy to chyba w całym miesiącu
Współczuję 🙁 powiem wam że przed dołączeniem do forum nie zdawałam sobie sprawy, że z tymi facetami tak często są problemy, raczej zazwyczaj się słyszy, że kobiety mają niższe libido… dla mnie to jest bardzo ważna część związku, a po odstawieniu AH mam dużo wyższe libido więc korzystamy… czasami sobie myślę że jedynym plusem tych przedłużających się starań jest to, że idzie nam nawet lepiej niż na początku związku jeśli chodzi o ❤️
Glorietka, gratuluję bety! Nie obrażaj się na dziewczyny, że próbowały trochę studzić. Szczerze mówiąc to ja na tych zdjęciach też nic nie widziałam, a 7 dpo to tak ze 2 dni za wcześnie na cień. Pewnie miałaś wcześniej owulke. Nikt nie chciał Cię tutaj zniechęcać, ale niestety dużo było na wątku przypadków, gdzie ktoś doszukiwał się cienia, a potem beta 0… lepiej się zaskoczyć pozytywnie niż negatywnie.🤷🏽♀️30 lat
Hashimoto(Euthyrox 112) - wysokie anty-TPO
plamienia przed miesiączką
Adenomioza?
Progesteron 11-15 ng/ml
Inne hormony - ok
Wymazy MUCHa - czysto
AMH 2,03 ng/ml
Utrogestan
Prenacare start, inozytol, magnez, ubichinon, DHA, NAC, witamina E, cholina, probiotyki
🤷🏻♂️35 lat
Obniżone wyniki badania nasienia
10.25: koncentracja 10 mln/ml, morfologia 2%, ruch postępowy 20%
11.25: koncentracja 6 mln/ml 😵
Clostilbegyt + suple
02.26: koncentracja 4.9mln/ml, morfo 0%, ruch postępowy 15% 🥲
SCD 26%
Prenacare start ON, l-karnityna, witamina D, ubichinol, NAC, DHA, olej z czarnuszki, probiotyki
12 cs o pierwszą 🤰 -
Remedios wrote:Może jeszcze dzień-dwa poczekajmy, bo jednak dopiero od wczoraj się pojawiają tytuły 😁 może komuś coś jeszcze wpadnie do głowy
Dobra no to w piątek po południu wleci żeby każdy miał czas wypełnić przez weekend 😁🌱Starania o pierwsze dziecko od 08.2025🌱
⏸️ 11.2025
💔12.2025 poronienie zatrzymane, łyżeczkowanie
Powrót do starań od 02.2026 🍀
🌈W oczekiwaniu na tęczę po deszczu🌈 -
Glorietka wrote:Na wstępie - bardzo dziękuję za trzymanie kciuków, trzymałyście widocznie bardzo mocno, bo beta 15,2 🤞🏼💕
Gratulacje 🥰
Widzę po Twojej stopce że miałyśmy w podobnym czasie cp.. czy robiłaś drożność jajowodów ?👩🏻32 🧑🏻🦱 34
2022 👶🏻
Starania od 09.2025
12.2025 CP 💔 -
🫂🫂 Takie cykle też są dla mnie bardzo frustrujące... Miałam podobnie rok temu, niestety trwało to kilka miesięcy zanim się unormowało 😔😔Cerva wrote:Ja już jestem całkowicie zrezygnowana, a takie miałam nadzieje na ten cykl jak ostatnio owulacja jednak się pojawiła. 😔 temperatura nisko, śluz raz się pojawia, za chwilę go nie ma. Bez sensu👩 93' 🧑 93'
Starania od 02.2025 z przerwami
06.07 - ⏸️
08.07 - beta 143
10.07 - beta 278
10.07 - progesteron 78
24.07 - puste jajo płodowe 💔
Suple:
Omega 3 - 1000mg
Wit D - 4000j
Folian - 800mcg
Inozytol - 2000mg x 2
Laktoferyna - 200mg