Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne KP, a starania
Odpowiedz

KP, a starania

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Maliorettka Debiutantka

Wysłany: 1 kwietnia 2022, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Na pokładzie 1,5 roczne dziecko, a my od wakacji staramy się o kolejne bobo. Kp było intensywne, teraz ograniczyliśmy do nocnego. Po roku wróciła mi miesiączką- w październiku. W listopadzie zaszłam w ciążę, która okazała się pozmaaciczna . Szczęście w nieszczęściu, że poroniła się sama i nie musiałam mieć zabiegu. Od tego czasu cały czas się staramy w styczniu miałam ciążę biochemiczna. Przy aktualnym cyklu tydzień temu miałam plamienie implantacyjne tak mi się wydaje, a dziś przyszła miesiączka :( możliwe, że problem to hormony , które przy karmieniu jeszcze szaleją :( chciałabym w tym cyklu zrobić wszystko co możliwe, aby pomóc . Myślę żeby brać ovarin i nie wiem czy po owulacji warto byłoby brać luteinę ? I bardzo chciałabym odstawić już dziecko , zobaczymy jak mi pójdzie. Macie jeszcze jakieś rady i doświadczenie w temacie?

• Hania007 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2022, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc. Polecam Castagnus, wyrównuje hormony i obniża prolaktyne która obniża progesteron. Luteinę to chyba nie ma sensu, poza tym przy kp nie wolno brać hormonow. Chcesz odstawić maleństwo ze względu na starania czy z innego powodu ?

7l5Dp2.png

💙29.03.2021r - nasz malutki cud💙

maj 2021r - marzec 2022r - starania o rodzeństwo 👨‍👩‍👧‍👦

10dpo - ⏸ - 9cs🍀
    11dpo - beta 37,56 mIU/ml
    14dpo - beta 207 mlU/ml
    5t+0d - USG - pęcherzyk 🔘 2,6mm
    7t+0d - Dzidzia 0,68cm🥰
    10t+0d - 2,68cm 👶🏻
    12t+6d - 5,5cm 👧🏻🎀
  • Maliorettka Debiutantka

Wysłany: 2 kwietnia 2022, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawy ten lek , wypróbuję go w tym cyklu ;) dziękuję . Głównie chce odstawić że względu na starania. Ostatnio lekarz też mi to zasugerował, że to właśnie ta prolaktyna może wszystko zaburzać. Myślę , że półtora roku to i tak ładny wynik, planowałam karmić rok :p ale strasznie mojemu dziecku zasmakowało

• Gusia_ Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2022, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokalanek obniża prolaktyne, a ona odpowiada za karmienie, wiec nie wiem czy on coś Ci pomoże skoro nadal karmisz - każde karmienie to skok prolaktyny. Jeśli chcesz ją obniżyć to musiałabyś karmić rzadziej lub odstawić. Co do prolaktyny, to ona blokuje owulacje lub obniża ich jakość. Trochę o tym wiem, bo miałam problemy z prolaktyna jeszcze przed ciąża. Ja odstawiałam córkę stopniowo, rezygnowałam z jednego karmienia na kilka dni, nie było tak źle

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2022, 11:19

preg.png

🎊 dwie kreski 30.09.2024
    👧2023 córeczka
    👧2021 córeczka
    😢 03.2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Hania007 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2022, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zaszłam w ciąże karmiąc po 10razy dziennie a nawet i częściej. Nie ma reguły. Owulacja wróciła po 6 tyg od porodu wiec karmienie jej nie hamowało. A mam strasznego cycoholika. Polecam poczytać jakie są statystyki zajścia w ciąże podczas kp. Można zerknąć w wykresy ciążowe i zobaczyć w jakim tempie dziewczyny zachodzą. Jedne przy pierwszym cyklu inne po 20. Maliorettka, skoro i tak planujesz przestać karmić to nie ma chyba problemu😉

U mnie mniej więcej wyglada to na codzień tak jak na załączonym obrazku:
    b3a3eaeb0667.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2022, 14:10

7l5Dp2.png

💙29.03.2021r - nasz malutki cud💙

maj 2021r - marzec 2022r - starania o rodzeństwo 👨‍👩‍👧‍👦

10dpo - ⏸ - 9cs🍀
    11dpo - beta 37,56 mIU/ml
    14dpo - beta 207 mlU/ml
    5t+0d - USG - pęcherzyk 🔘 2,6mm
    7t+0d - Dzidzia 0,68cm🥰
    10t+0d - 2,68cm 👶🏻
    12t+6d - 5,5cm 👧🏻🎀
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ