X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Krakowianki starające się o dziecko.
Odpowiedz

Krakowianki starające się o dziecko.

Oceń ten wątek:
  • boo123 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2020, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśla wrote:
    A hormony męża badaliscie? Testosteron, lh? Czasami hormonki trzeba podrasowac i pyka.
    Niestety wszystkie hormony ok 😉

2 lata starań o 👦
    08.2016 synek ♥️

Starania o rodzeństwo od 05.2018

05.2020 9tc 💔
  • Agaciorka Autorytet

Wysłany: 24 maja 2020, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy możecie mi polecić jakiegoś dobrego lekarza na NFZ, który ma pojęcie o niepłodności i bez problemu da skierowania na badania ?

IVF 2021 🍀
    13.03 punkcja jajników ☺️
    18.03 transfer "skocznej" blastki 4.2.2 🍀
    24.03 6dpt beta 48.7mIU/ml
    8dpt 133.9 mIU/ml
    11dpt 358,1 mIU/ml
    8.04 21dpt jest maleństwo 1,3mm i serduszko ❤️
    22.04 fasolka 1,27cm 😍❤️🍀
    26.05 12tc+4 badanie prenatalne wszystko ok ❤️😍
    09.12.2021 3420g szczęścia 54cm miłości ❤️

Mamy ❄️❄️❄️ (5.2.2, 4.2.2, 4.3.3)

bhywmg7yzetvsevi.png
  • Dziwna Autorytet

Wysłany: 24 maja 2020, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaciorka wrote:
    Dziewczyny czy możecie mi polecić jakiegoś dobrego lekarza na NFZ, który ma pojęcie o niepłodności i bez problemu da skierowania na badania ?
    Ja miałam sytuację że jak byłam u lekarza prywatnie dostałam skierowanie na bardzo dużo badań a jak poszłam na NFZ u tego samego lekarza dostałam tylko na jakieś mało znaczące groszowe tłumacząc że nie ma potrzeby robić inne badania.

Wszystko ma swój czas...
  • Agaciorka Autorytet

Wysłany: 24 maja 2020, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze wszystkie badania robiłam prywatnie do lekarza też zawsze prywatnie ale nie wiem czy mam pecha czy lekarze nie biorą poważnie moja wielka chcec zostania matka i nie widzę "zaangażowania" aby mi pomóc. Dodatkowo teraz przez całą sytuację wirusowa gorzej z kasą a potrzebuje porobić badania jak prolaktyna TSH i te że tak powiem podstawowe, które chciałabym kontrolnie sprawdzić czy wszystko w normie czy coś się może zaczęło rozregulowywac

IVF 2021 🍀
    13.03 punkcja jajników ☺️
    18.03 transfer "skocznej" blastki 4.2.2 🍀
    24.03 6dpt beta 48.7mIU/ml
    8dpt 133.9 mIU/ml
    11dpt 358,1 mIU/ml
    8.04 21dpt jest maleństwo 1,3mm i serduszko ❤️
    22.04 fasolka 1,27cm 😍❤️🍀
    26.05 12tc+4 badanie prenatalne wszystko ok ❤️😍
    09.12.2021 3420g szczęścia 54cm miłości ❤️

Mamy ❄️❄️❄️ (5.2.2, 4.2.2, 4.3.3)

bhywmg7yzetvsevi.png
  • Anuśla Autorytet

Wysłany: 24 maja 2020, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W szpitalu na Koperniku jest program leczenia nieplodnosci. Można w jego ramach zbadać hormony, zrobić hsg, histeroskopie, mąż badanie nasienia też może wykonać. Zadzwoń, może teraz nie trzeba dlugo czekac.

ojxe8ribfhgxs7lm.png

3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
    4 x IUI :-(
    Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
    Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
    ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
    28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
    27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
    7dpt beta 39.46 😄
    9dpt beta 164
    11dpt beta 484
    14dpt beta 2566
    24dpt - mamy Serduszko!
    Czekamy na Córeczkę😄
    09.12.2020 - nasza Miłość jest na świecie😍
    "Nie bój się, tylko wierz."
  • noWa Nowa

Wysłany: 25 maja 2020, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,

Staramy się o dziecko od września 2019 roku czyli już 9 miesięcy i nic :(...
    Nie potrafię sobie poradzić z tą sytuacją, zaczynam wariować, nie potrafię się uspokoić, nic mnie nie cieszy, cały czas tylko myślę o tym że się nie udaje.... Moje relacje z mężem są coraz bardziej napięte...
    Najchętniej usiadłabym i tylko płakała...
    Jak sobie poradzić z tymi wszystkimi emocjami?

• A86 Debiutantka

Wysłany: 27 maja 2020, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej
    Dziewczyny jak wygląda w klinikach w których się leczycie weryfikacja hormonów . Mam na myśli weryfikację przed / po procedurze inseminacji i invitro. Badają np. progesteron? Słyszałam że są kliniki w których szczególnie w przypadku invitro weryfikuje się progesteron i to kilkakrotnie w krótkim czasie po transferze. Również przed i jego wartość jest warunkiem transferu..
    Martwi mnie mój progesteron którego wynik 5-7 dni po owulacji wynosi ok 12. Mimo przyjmowania leków w II fazie cyklu, po inseminacji (duphaston , progesteron).
    Zastanawia mnie podejście lekarzy w tej kwestii, jedni weryfikują, inni mówią że weryfikacja podczas brania leków nie ma sensu.. Jakie jest wasze doświadczenie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2020, 09:21

• Rudzik1 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2020, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2020, 22:06

fiorella82 lubi tę wiadomość

• A86 Debiutantka

Wysłany: 27 maja 2020, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spotkałam się z opinią że zbyt niski progesteron może być przeciwskazaniem do transferu ponieważ może być jedną z przyczyn niepowodzenia. Różnie na to patrzą w różnych klinikach.
    Dlatego zaczęłam drążyć temat i weryfikować swój. Lekarz wogóle takiej weryfikacji nie zlecał stąd moje pytanie o wasze doświadczenia.

• A86 Debiutantka

Wysłany: 27 maja 2020, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noWa wrote:
    Dziewczyny,

Staramy się o dziecko od września 2019 roku czyli już 9 miesięcy i nic :(...
    Nie potrafię sobie poradzić z tą sytuacją, zaczynam wariować, nie potrafię się uspokoić, nic mnie nie cieszy, cały czas tylko myślę o tym że się nie udaje.... Moje relacje z mężem są coraz bardziej napięte...
    Najchętniej usiadłabym i tylko płakała...
    Jak sobie poradzić z tymi wszystkimi emocjami?

Mam podobnie. Czasem sama się dziwię ile można wytrzymać..
    Ja zaszłam w ciążę po 9 m. starań. W 9 tyg. poronilam.. Teraz staramy się z pomocą lekarzy. Wydawało się że z pomocą bedzie szybciej, łatwiej. Nie jest.. ale nie poddajemy się.

• Anuśla Autorytet

Wysłany: 27 maja 2020, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A86 wrote:
    Spotkałam się z opinią że zbyt niski progesteron może być przeciwskazaniem do transferu ponieważ może być jedną z przyczyn niepowodzenia. Różnie na to patrzą w różnych klinikach.
    Dlatego zaczęłam drążyć temat i weryfikować swój. Lekarz wogóle takiej weryfikacji nie zlecał stąd moje pytanie o wasze doświadczenia.
    Tak jak piszesz, to zależy od kliniki. Ja np. przed crio miałam tydzień wcześniej sprawdzany próg, tzn zanim zaczęłam brać progesteron. Ale w sumie to ja zasugerowałam lekarzowi. Nawet nie wiem jaki miałam wynik, bo wyszłam z założenia, że gdyby był zły to nie byłoby transferu. Niektóre dziewczyny badaja proga dzień przed transferem. Nie wiem na ile to dobra metoda, bo jak sie bierze np duphaston i utrogestan to one nie wychodza w krwi.

ojxe8ribfhgxs7lm.png

Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
    7dpt beta 39.46 😄
    9dpt beta 164
    11dpt beta 484
    14dpt beta 2566
    24dpt - mamy Serduszko!
    Czekamy na Córeczkę😄
  • A86 Debiutantka

Wysłany: 27 maja 2020, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśla wrote:
    Tak jak piszesz, to zależy od kliniki. Ja np. przed crio miałam tydzień wcześniej sprawdzany próg, tzn zanim zaczęłam brać progesteron. Ale w sumie to ja zasugerowałam lekarzowi. Nawet nie wiem jaki miałam wynik, bo wyszłam z założenia, że gdyby był zły to nie byłoby transferu. Niektóre dziewczyny badaja proga dzień przed transferem. Nie wiem na ile to dobra metoda, bo jak sie bierze np duphaston i utrogestan to one nie wychodza w krwi.

Dzięki za odp. Wydaje się logiczne badać poziom aby dopasować dawkę leku.
    A jakieś inne hormony kontrolowali przed transferem ? Widzę że u ciebie problemem była prolaktyna. W którym dniu cyklu się ją kontroluje?
    Który lekarz się toba opiekuje ?pewnie pisalaś tu ale jestem nowa)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2020, 13:15

• Anuśla Autorytet

Wysłany: 27 maja 2020, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A86 wrote:
    Dzięki za odp. Wydaje się logiczne badać poziom aby dopasować dawkę leku.
    A jakieś inne hormony kontrolowali przed transferem ? Widzę że u ciebie problemem była prolaktyna. W którym dniu cyklu się ją kontroluje?
    Który lekarz się toba opiekuje ?pewnie pisalaś tu ale jestem nowa)
    Nie, prolaktyna nie była problemem. Jeśli kobieta ma potwierdzona owulacje i nie ma mlekotoku to prolaktyna nie ma wpływu na niepowodzenia w zajsciu w ciążę. Mnie kazano badac w 2 polowie cyklu, po 20 dc.
    Miałam ivf u dr Chrostowskiego, ale on nie prowadzi pacjentek w ciąży, więc już do kliniki nie chodzę.
    Przed świeżym transferem, tzn. przed punkcja mialam sprawdzany estradiol i progesteron. Przed samymi transferami nie kontrolowalam poziomu hormonów.
    Gdzie sie leczysz?

ojxe8ribfhgxs7lm.png

7dpt beta 39.46 😄
    9dpt beta 164
    11dpt beta 484
    14dpt beta 2566
    24dpt - mamy Serduszko!
    Czekamy na Córeczkę😄
  • A86 Debiutantka

Wysłany: 27 maja 2020, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśla wrote:
    Nie, prolaktyna nie była problemem. Jeśli kobieta ma potwierdzona owulacje i nie ma mlekotoku to prolaktyna nie ma wpływu na niepowodzenia w zajsciu w ciążę. Mnie kazano badac w 2 polowie cyklu, po 20 dc.
    Miałam ivf u dr Chrostowskiego, ale on nie prowadzi pacjentek w ciąży, więc już do kliniki nie chodzę.
    Przed świeżym transferem, tzn. przed punkcja mialam sprawdzany estradiol i progesteron. Przed samymi transferami nie kontrolowalam poziomu hormonów.
    Gdzie sie leczysz?

już teraz wiem więcej doczytalam o twoim przypadku : )
    my aktualnie w gyn centrum, gdzie przeszliśmy z parens. Trafiliśmy tam po rocznych staraniach i ciązy zakończonej poronieniem. Rozważałam wtedy artvimed ale terminy były długie , teraz żałuję..
    W parens straciliśmy rok.. m.in. na leczenie torbieli czynnościowych antykoncepcją, których (o czym dowiedzielismy się na 2 konsultacjach w innym miejscu m.in. u dr Mrugacza bo Bocian organizował zdalen konsultacje) wogóle się nie leczy jesli są tak małe jak moje. Potem była pandemia. Mamy za sobą 2 inseminacje po lamettcie. W nowym miejscu przygotowujemy się do trzeciej. Potem myślimy o inv.

• Anuśla Autorytet

Wysłany: 27 maja 2020, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A86 wrote:
    my aktualnie w gyn centrum, gdzie przeszliśmy z parens. Trafiliśmy tam po rocznych staraniach i ciązy zakończonej poronieniem. Rozważałam wtedy artvimed ale terminy były długie , teraz żałuję..
    W parens straciliśmy rok.. m.in. na leczenie torbieli czynnościowych antykoncepcją, których (o czym dowiedzielismy się na 2 konsultacjach w innym miejscu m.in. u dr Mrugacza bo Bocian organizował zdalen konsultacje) wogóle się nie leczy jesli są tak małe jak moje. Potem była pandemia. Mamy za sobą 2 inseminacje po lamettcie. W nowym miejscu przygotowujemy się do trzeciej. Potem myślimy o inv.
    Przykro mi😣 To była ciąża naturalna czy po IUI? Długo sie staracie? U kogo byliście w Parens?
    Może tym razem IUI na clo zaskoczy, skoro na lamecie się nie udaje?
    W Artvimedzie tylko do dr Ch. sa takie terminy.

ojxe8ribfhgxs7lm.png

7dpt beta 39.46 😄
    9dpt beta 164
    11dpt beta 484
    14dpt beta 2566
    24dpt - mamy Serduszko!
    Czekamy na Córeczkę😄
  • Rudzik1 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2020, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2020, 22:06

• A86 Debiutantka

Wysłany: 27 maja 2020, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśla wrote:
    Przykro mi😣 To była ciąża naturalna czy po IUI? Długo sie staracie? U kogo byliście w Parens?
    Może tym razem IUI na clo zaskoczy, skoro na lamecie się nie udaje?
    W Artvimedzie tylko do dr Ch. sa takie terminy.
    Ciąża naturalna, po roku starań , do kliniki udaliśmy się z uwagi na poronienie którego powtórki się badałam i nadal się boję.. Liczyłam na głębszą diagnostykę po poronieniu ale cyt. "po jednym" się tego nie robi. Kilka badań zrobiłam w swoim zakresie.
    Naturalnie nie staraliśmy się długo ale u mnie 35 lat na karku. Zostaliśmy w klinice, zlecono badania pod kątem płodności, badania partnera wyszły takie sobie stąd te inseminacje.. Które notabene wykończyły mnie tak jak i Ciebie (czytałam). dodatkowe komplikacje kiedy pandemia.. Wiec podchodzimy ost raz.
    Nadal mam lamette. Stymulacja do tej pory kończyła się 1 lub 2 pęcherzykami.

• Anuśla Autorytet

Wysłany: 27 maja 2020, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A86 wrote:
    Ciąża naturalna, po roku starań , do kliniki udaliśmy się z uwagi na poronienie którego powtórki się badałam i nadal się boję.. Liczyłam na głębszą diagnostykę po poronieniu ale cyt. "po jednym" się tego nie robi. Kilka badań zrobiłam w swoim zakresie.
    Naturalnie nie staraliśmy się długo ale u mnie 35 lat na karku. Zostaliśmy w klinice, zlecono badania pod kątem płodności, badania partnera wyszły takie sobie stąd te inseminacje.. Które notabene wykończyły mnie tak jak i Ciebie (czytałam). dodatkowe komplikacje kiedy pandemia.. Wiec podchodzimy ost raz.
    Nadal mam lamette. Stymulacja do tej pory kończyła się 1 lub 2 pęcherzykami.

Nie chcesz lekarzowi clo zasugerować? Ja bym jednak spróbowała na innym leku, skoro z jednym nie wychodzi.

ojxe8ribfhgxs7lm.png

7dpt beta 39.46 😄
    9dpt beta 164
    11dpt beta 484
    14dpt beta 2566
    24dpt - mamy Serduszko!
    Czekamy na Córeczkę😄
  • A86 Debiutantka

Wysłany: 27 maja 2020, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśla wrote:
    Nie chcesz lekarzowi clo zasugerować? Ja bym jednak spróbowała na innym leku, skoro z jednym nie wychodzi.
    sugerowałam: )
    czy ja mogę jakoś napisać tutaj do ciebie na priv? chciałabym o cos dopytać.

• Siskaa Autorytet

Wysłany: 27 maja 2020, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A86 wrote:
    Dlaczego żałujesz Gyncentrum?
    Myślałam właśnie o tej klinice

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2020, 17:30

Starania od 09.2019

02.2023 CP (ciąża jajowodowa, prawy jajowód zachowany)

Drugie podejście do stymulacji IVF

24.03 - punkcja 14 komórek 🍀
    29.03 - transfer 2 blastek 4AA🍀🍀
    06.04 8 dpt beta 112,60 mIU/ml 🍀
    🍀
    10 dpt beta 227,80 mIU/ml 🍀🍀
    11 dpt beta 353🍀🍀
    13 dpt beta 659,6 mlU/ml 🍀🍀
    14 dpt beta 1220 mlU/ml 🍀🍀
    Jest pęcherzyk w macicy ❤️
    15 dpt pęcherzyk ma 3,5 mm ❤️
    17 dpt pęcherzyk ma 5,7 mm❤️
    Beta 3101 mlU/ml
    21 dpt pęcherzyk 9 mm 🍀🍀
    28 dpt maleństwo ma 5,2 mm i mamy ❤️
    13+0 badania prenatalne, wszystko ok 😍
    21+1 badania połówkowe, mamy 415 g 😍
    29+1 usg III trymestru, jest 1321g 😍
    34+3 mamy 2300g ❤️
    36+6 mamy 2606g ❤️
    38+0 mamy 3 kg ❤️
    38+6 06.12.2021🍼3050kg i 51 cm ❤️

Mamy ❄️❄️❄️❄️

"Pamiętaj, najwięcej strachu kryje się w głowie. "
    E.L.

202112061756.png
‹‹ 356 357 358 359 360 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ