Krakowianki starające się o dziecko.
-
WIADOMOŚĆ
-
Udało nam się umówić do L i to na przyszły tydzień już. 😊
Mega dzięki dziewczyny za polecenie i nr do niego. Klaudia mogę coś zapytać na priv?Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2020, 14:10
Anuśla lubi tę wiadomość
2 lata starań o 👦
08.2016 synek ♥️
Starania o rodzeństwo od 05.2018
05.2020 9tc 💔 -
Hej dziewczyny, ale mnie tu daaaawno nie było! Pochłonęło mnie macierzyństwo całkowicie 🙈 strasznie leci szybko ten czas a przy dziecku to już w ogóle... Chciałabym żeby trochę się zatrzymał, mój synek tak rośnie szybko 😲 ale to prawda że z dnia na dzień miłość rośnie do tego malucha a myślałam że kochać bardziej nie można 🥰
Jest nieraz bardzo ciężko, mało snu... Ale jego uśmiech rekompensuje wszystko. Pozdrawiamy was z moim dzidziutkiem i życzę wszystkim takiego szczęściabetter_angie, Allende, boo123, nimsi, Selina, Rudzik1, Pia88 lubią tę wiadomość
29l.
Wyniki męża- ok
HSG- jajowody drożne
Histeroskopia - usunięte zrosty przy szyjce macicy. Najprawdopodobniej czynnik maciczny
Po ponad 2 latach starań
16.01 BetaHCG - 195,10
20.01 Beta 896,40
24.01 Beta 2646
Czekamy na synka 💙 termin 30.09.20r. -
Klot, kochany dzidziutek😄 Karmisz piersią jeszcze?
Boo, daj znać jak po wizycie u dr L. Przygotujcie sie na kilkugodzinna wizytę i gruba kase za nia.
A ja dziś miałam wymaz na covid, we wtorek mam przyjęcie do szpitala.kłot, Selina lubią tę wiadomość
3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
4 x IUI
Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
7dpt beta 39.46 😄
9dpt beta 164
11dpt beta 484
14dpt beta 2566
24dpt - mamy Serduszko!
Czekamy na Córeczkę😄
09.12.2020 - nasza Miłość jest na świecie😍
"Nie bój się, tylko wierz." -
Anuśla wrote:Klot, kochany dzidziutek😄 Karmisz piersią jeszcze?
Boo, daj znać jak po wizycie u dr L. Przygotujcie sie na kilkugodzinna wizytę i gruba kase za nia.
A ja dziś miałam wymaz na covid, we wtorek mam przyjęcie do szpitala.
Ty już rodzisz? 😁 Pochwal się po zdjęciem ☺️Anuśla lubi tę wiadomość
29l.
Wyniki męża- ok
HSG- jajowody drożne
Histeroskopia - usunięte zrosty przy szyjce macicy. Najprawdopodobniej czynnik maciczny
Po ponad 2 latach starań
16.01 BetaHCG - 195,10
20.01 Beta 896,40
24.01 Beta 2646
Czekamy na synka 💙 termin 30.09.20r. -
Anusla oby negatyw był 🤞Co do wizyty to pewnie, dam znać. Na razie chciałam żeby zająl się tylko mężem, lekarz twierdził że wizyta pół godziny. Chociaż jak się rozgadam to będzie dłużej 😂
Anuśla lubi tę wiadomość
2 lata starań o 👦
08.2016 synek ♥️
05.2020 9tc 💔 -
Melduję, że 9.12 o godz. 8.27 przyszła na świat nasza córeczka. Wywalczona, wymodlona, wystarana😄 Dziekujemy za wszelkie kciuki.
Reikja, Syla87, boo123, KAL, Dziwna, kłot, Sleepy, Allende, better_angie, Rudzik1, Pia88 lubią tę wiadomość
4 x IUI
Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
7dpt beta 39.46 😄
9dpt beta 164
11dpt beta 484
14dpt beta 2566
24dpt - mamy Serduszko!
Czekamy na Córeczkę😄
Boo i jak tam po wizycie?
4 x IUI
7dpt beta 39.46 😄
9dpt beta 164
11dpt beta 484
14dpt beta 2566
24dpt - mamy Serduszko!
Czekamy na Córeczkę😄
nick nieaktualnyCześć Dziewczyny, jestem tu nowa Ale bardzo licze na jakaś poradę z Waszej strony. Od ponad 8 miesięcy staramy się z mężem o dzidziusia i niestety okazało się, że mam problem z niepekqjacych pecherzykami. Chodzę na monitoring, w ostatnim cyklu miałam podany ovitrelle Ale nic to nie dało. Pecherzyk nie myślał pęknąć i kolejny raz zrobiła się torbiel... Czy któraś z Was miała podobny problem ?
-
Anuśla wrote:Boo i jak tam po wizycie?
Nie byliśmy u doktorka, bo się rozchorowałam. Udało mi się zapisać do Kopernika na koniec lutego i teraz się bije z myślami czy próbować się dostać do L. czy już nie poczekać na wizytę tam.
Ogólnie dopadł mnie dół i straciłam ochotę na leczenie i szukanie przyczyn niepowodzeń. Do tego stopnia że dziś mam owulację a nie wspolzylismy od tygodnia i chęci na seks nie mam. Przynajmniej nie będę rozczarowana jak przyjdzie @.
Mam zdecydowanie gorszy czas, jestem rozgoryczona i zła na cały świat.
Ale koniec marudzenia.
Jak malutka? Jak sobie radzisz? 🙂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2021, 15:18
2 lata starań o 👦
08.2016 synek ♥️
05.2020 9tc 💔 -
Toska wrote:Cześć Dziewczyny, jestem tu nowa Ale bardzo licze na jakaś poradę z Waszej strony. Od ponad 8 miesięcy staramy się z mężem o dzidziusia i niestety okazało się, że mam problem z niepekqjacych pecherzykami. Chodzę na monitoring, w ostatnim cyklu miałam podany ovitrelle Ale nic to nie dało. Pecherzyk nie myślał pęknąć i kolejny raz zrobiła się torbiel... Czy któraś z Was miała podobny problem ?
Ja niestety nie pomogę bo nie miałam takiego problemu. Poszukaj w tematach dotyczących dokładnie tego problemu, przekop je bo na pewno dziewczyny zakładały takie wątki.
Powodzenia 🙂2 lata starań o 👦
08.2016 synek ♥️
05.2020 9tc 💔 -
Toska wrote:Cześć Dziewczyny, jestem tu nowa Ale bardzo licze na jakaś poradę z Waszej strony. Od ponad 8 miesięcy staramy się z mężem o dzidziusia i niestety okazało się, że mam problem z niepekqjacych pecherzykami. Chodzę na monitoring, w ostatnim cyklu miałam podany ovitrelle Ale nic to nie dało. Pecherzyk nie myślał pęknąć i kolejny raz zrobiła się torbiel... Czy któraś z Was miała podobny problem ?
Mnie nie pękają ale jeden zastrzyk ovitrelle pomaga. Wiem, że czasami dziewczyny dostają podwójna dawkę, albo pregnyl. Spróbuj. Poproś lekarza, czasami się trzeba domagać 🙄 -
Mnie tez nie pękają pecherzyki, ale dostałam podwójna dawkę ovitrelle i już na drugi dzień było po owu ☺️I FET: 17.09 ❄️5.1.1 ❤️
7dpt : 59,2; prog: 26,42ng/ml • 9dpt: 142; prog: 32,26ng/ml (306,7%) • 11dpt: 288; prog: 24,16ng/ml (140,7%) • 19dpt: 3991; prog: 13,72 (93,1%) • 21dpt: 6995; prog: 26,65 (75,3%)• 23dpt: 3mm okruszka z ❤️• 7t6d: crl 1,58cm; 174bpm ❤️
Krakovi
4.1.1 ❄️❄️ na zimowisku
11.01.2022-20.03.2022 9t4d (6t1d) 😔💔
01.21 CB 😔💔 -
Dziewczyny, jeszcze u Was zapytam, może któraś się zetknęła z takim przypadkiem...
Czy slyszałyście o stymulacji łączonej - letrozol plus clostilgebyt? Padła taka propozycja u mnie i nie wiem co o tym myśleć.
Gdy miałam dawkę letrozolu pół tabletki, to rosły sobie dwa pęcherzyki. Kiedy zwiększyli mi dawkę na 2x1 to podziało się coś dziwnego, rośnie tylko jeden pęcherzyk i wygląda jakby miał w sobie drugi, mniejszy pęcherzyk 😞 załamka. Słyszała któraś o takim przypadku? 🤷😔
Ciężko uwierzyć, że lekarka źle to oceniła...na obrazie USG rzeczywiście jakoś tak to wygląda.
Skoro po większej dawce letrozolu jest gorzej, to czy clo do tego jakoś pomoże? Wie któraś coś? 🙏boo123 lubi tę wiadomość
-
boo123 wrote:Nie byliśmy u doktorka, bo się rozchorowałam. Udało mi się zapisać do Kopernika na koniec lutego i teraz się bije z myślami czy próbować się dostać do L. czy już nie poczekać na wizytę tam.
Ogólnie dopadł mnie dół i straciłam ochotę na leczenie i szukanie przyczyn niepowodzeń. Do tego stopnia że dziś mam owulację a nie wspolzylismy od tygodnia i chęci na seks nie mam. Przynajmniej nie będę rozczarowana jak przyjdzie @.
Mam zdecydowanie gorszy czas, jestem rozgoryczona i zła na cały świat.
Ale koniec marudzenia.
Jak malutka? Jak sobie radzisz? 🙂
Boo, ja bym poczekala równocześnie na wizytę u L. Wizyta w ramach programu na Koperniku nie wniesie wiele do waszej diagnostyki. Powtorzą wam hormony i badania nasienia. A histero miałaś? Bo może to coś wniesie. U mnie libido przez te lata starań było zerowe. Wróciło dopiero w ciąży, ale cała ciążę mieliśmy celibat bo sie baliśmy. Po porodzie też 6 tyg nie można wiec za niedługo minie rok jak nie wspolzyjemy!
Malutka jest cudowna, gapimy sie w nia jak w obrazek, ale zaczęły sie kolki. To straszne widziec jak ona cierpi.
Allende, a czemu w takim razie nie wrócisz do połowy tabletki skoro wtedy było ok?
4 x IUI
7dpt beta 39.46 😄
9dpt beta 164
11dpt beta 484
14dpt beta 2566
24dpt - mamy Serduszko!
Czekamy na Córeczkę😄
nick nieaktualny
-
Anuśla wrote:Boo, ja bym poczekala równocześnie na wizytę u L. Wizyta w ramach programu na Koperniku nie wniesie wiele do waszej diagnostyki. Powtorzą wam hormony i badania nasienia. A histero miałaś? Bo może to coś wniesie. U mnie libido przez te lata starań było zerowe. Wróciło dopiero w ciąży, ale cała ciążę mieliśmy celibat bo sie baliśmy. Po porodzie też 6 tyg nie można wiec za niedługo minie rok jak nie wspolzyjemy!
Malutka jest cudowna, gapimy sie w nia jak w obrazek, ale zaczęły sie kolki. To straszne widziec jak ona cierpi.
Allende, a czemu w takim razie nie wrócisz do połowy tabletki skoro wtedy było ok?
Bo rosły tylko 2 pęcherzyki, a chcieliśmy uzyskać więcej. Ok pod tym względem że nie było dziwactw typu pęcherzyk w pęcherzyku 🙈 nadal nie mogę zrozumieć jak to możliwe i na ile lekarka mogła to źle ocenić 🙄 -
Ddziewczyny czy któraś wie gdzie w Krk najlepiej zrobić usg główki?
4 x IUI
7dpt beta 39.46 😄
9dpt beta 164
11dpt beta 484
14dpt beta 2566
24dpt - mamy Serduszko!
Czekamy na Córeczkę😄
Anusla z USG nie pomoge. Pewnie już znalazłaś specjalistę. Czekam jednak na Kopernika, bo u nas jest duży problem z nasieniem. Tam nam zrobią pełna diagnostykę i myślę z wynikami iść już do dr L. Zawsze to kilka stów w kieszeni.2 lata starań o 👦
08.2016 synek ♥️
05.2020 9tc 💔