Forum Starając się - ogólne Krakowianki starające się o dziecko.
Odpowiedz

Krakowianki starające się o dziecko.

Oceń ten wątek:
  • Limosa Autorytet
    Postów: 990 396

    Wysłany: 27 października, 15:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! Widzę, że na wątku są nie tylko staraczki, więc zapytam: czy macie doświadczenia z prowadzeniem ciąży u dr Rajtar-Ciosek albo u dr Knafel?
    A może macie w Krakowie lekarza, którego możecie polecić do prowadzenia ciąży, a który bierze pod uwagę mutacje (mam PAI-hetero i MTHFR-hetero), a lekarz z kliniki nie widzi potrzeby włączania czegokolwiek (jestem w rozpoczętym 6tc).

    3jgx90bvoj1fla1b.png
  • Agni Znajoma
    Postów: 29 0

    Wysłany: 27 października, 17:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limosa wrote:
    Cześć! Widzę, że na wątku są nie tylko staraczki, więc zapytam: czy macie doświadczenia z prowadzeniem ciąży u dr Rajtar-Ciosek albo u dr Knafel?
    A może macie w Krakowie lekarza, którego możecie polecić do prowadzenia ciąży, a który bierze pod uwagę mutacje (mam PAI-hetero i MTHFR-hetero), a lekarz z kliniki nie widzi potrzeby włączania czegokolwiek (jestem w rozpoczętym 6tc).
    Hej, dzwoniłam ostatnio do dr Knafel i nie ma u niej terminów do stycznia na Kamiennej :( ja nie jestem w ciąży, ale Pani w rejestracji sama od siebie powiedziała mi, że Pani Doktor nie przyjmuje już pacjentek do prowadzenia ciąży.

  • Limosa Autorytet
    Postów: 990 396

    Wysłany: 27 października, 18:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agni wrote:
    Hej, dzwoniłam ostatnio do dr Knafel i nie ma u niej terminów do stycznia na Kamiennej :( ja nie jestem w ciąży, ale Pani w rejestracji sama od siebie powiedziała mi, że Pani Doktor nie przyjmuje już pacjentek do prowadzenia ciąży.
    O kurczę, to nie wiedziałam, że jest aż takie obłożenie.

    3jgx90bvoj1fla1b.png
  • Anuśla Autorytet
    Postów: 4721 2547

    Wysłany: 28 października, 00:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limosa wrote:
    Cześć! Widzę, że na wątku są nie tylko staraczki, więc zapytam: czy macie doświadczenia z prowadzeniem ciąży u dr Rajtar-Ciosek albo u dr Knafel?
    A może macie w Krakowie lekarza, którego możecie polecić do prowadzenia ciąży, a który bierze pod uwagę mutacje (mam PAI-hetero i MTHFR-hetero), a lekarz z kliniki nie widzi potrzeby włączania czegokolwiek (jestem w rozpoczętym 6tc).
    Dr Zmaczynski bierze pod uwagę mutacje,ale u niego terminy też od stycznia

    ojxe8ribfhgxs7lm.png

    3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
    4 x IUI :-(
    Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
    Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
    ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
    28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
    27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
    7dpt beta 39.46 😄
    9dpt beta 164
    11dpt beta 484
    14dpt beta 2566
    24dpt - mamy Serduszko!
    Czekamy na Córeczkę😄
    09.12.2020 - nasza Miłość jest na świecie😍
    "Nie bój się, tylko wierz."
  • Limosa Autorytet
    Postów: 990 396

    Wysłany: 28 października, 06:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśla wrote:
    Dr Zmaczynski bierze pod uwagę mutacje,ale u niego terminy też od stycznia
    To on też prowadzi ciąże 😲?

    3jgx90bvoj1fla1b.png
  • Pia🤰 Ekspertka
    Postów: 193 258

    Wysłany: 28 października, 11:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limosa wrote:
    Cześć! Widzę, że na wątku są nie tylko staraczki, więc zapytam: czy macie doświadczenia z prowadzeniem ciąży u dr Rajtar-Ciosek albo u dr Knafel?
    A może macie w Krakowie lekarza, którego możecie polecić do prowadzenia ciąży, a który bierze pod uwagę mutacje (mam PAI-hetero i MTHFR-hetero), a lekarz z kliniki nie widzi potrzeby włączania czegokolwiek (jestem w rozpoczętym 6tc).

    Nie masz nawet zleconego Accardu?

    7lat starań z przerwami na kryzysy małżeńskie 🌈
    🙎🏼‍♀️rocznik 88: endometrioza, insulinooporność (-20kg), trombofilia wrodzona, niskie AMH
    🙎🏻‍♂️rocznik 84: słabe nasienie, DFI 21% (na początku 52% poprawione suplementami), morfologia 0 %, -21kg
    I IMSI- 7 komórek, 4 zapłodnione, 1 zarodek 1BB 😢
    II IMSI - 4 komórki, 4 zapłodnione, 2x8A, 1x4BB z 6 doby
    05.21 - transfer 8A 😢
    09.21 - transfer 4BB po zbadaniu immunologii, biopsji endometrium i teście be ready (Accofil, Encorton,Neoparin)
    11.21 - cukrzyca ciążowa (insulina na noc) 😖
    Czekamy na synka💙

    34bw9n730yyke1re.png
  • Limosa Autorytet
    Postów: 990 396

    Wysłany: 28 października, 11:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia🤰 wrote:
    Nie masz nawet zleconego Accardu?
    Nie, byłam w mojej klinice i lekarka (dr K) również nie widzi żadnej potrzeby włączania czegokolwiek przeciwzakrzepowego przy tych mutacjach. Sama nie chcę nic kombinować...

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października, 11:35

    Pia🤰 lubi tę wiadomość

    3jgx90bvoj1fla1b.png
  • Pia🤰 Ekspertka
    Postów: 193 258

    Wysłany: 28 października, 11:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limosa wrote:
    Nie, byłam w mojej klinice i lekarka (dr K) również nie widzi żadnej potrzeby włączania czegokolwiek przeciwzakrzepowego przy tych mutacjach. Sama nie chcę nic kombinować...

    Rozumiem. Ja mam V leiden, więc to inna historia.
    Ja biorę i Acard 150 i heprynę do końca ciąży.

    Limosa lubi tę wiadomość

    7lat starań z przerwami na kryzysy małżeńskie 🌈
    🙎🏼‍♀️rocznik 88: endometrioza, insulinooporność (-20kg), trombofilia wrodzona, niskie AMH
    🙎🏻‍♂️rocznik 84: słabe nasienie, DFI 21% (na początku 52% poprawione suplementami), morfologia 0 %, -21kg
    I IMSI- 7 komórek, 4 zapłodnione, 1 zarodek 1BB 😢
    II IMSI - 4 komórki, 4 zapłodnione, 2x8A, 1x4BB z 6 doby
    05.21 - transfer 8A 😢
    09.21 - transfer 4BB po zbadaniu immunologii, biopsji endometrium i teście be ready (Accofil, Encorton,Neoparin)
    11.21 - cukrzyca ciążowa (insulina na noc) 😖
    Czekamy na synka💙

    34bw9n730yyke1re.png
  • Allende Autorytet
    Postów: 1043 523

    Wysłany: 28 października, 21:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limosa wrote:
    Cześć! Widzę, że na wątku są nie tylko staraczki, więc zapytam: czy macie doświadczenia z prowadzeniem ciąży u dr Rajtar-Ciosek albo u dr Knafel?
    A może macie w Krakowie lekarza, którego możecie polecić do prowadzenia ciąży, a który bierze pod uwagę mutacje (mam PAI-hetero i MTHFR-hetero), a lekarz z kliniki nie widzi potrzeby włączania czegokolwiek (jestem w rozpoczętym 6tc).

    Ja robiłam ivf pod okiem dr Knafel, a ciążę prowadzę u Rajtar-Ciosek. Ale pewnie nie pomogę, bo nie miałam żadnych badań pod kątem mutacji.

  • Limosa Autorytet
    Postów: 990 396

    Wysłany: 28 października, 21:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allende wrote:
    Ja robiłam ivf pod okiem dr Knafel, a ciążę prowadzę u Rajtar-Ciosek. Ale pewnie nie pomogę, bo nie miałam żadnych badań pod kątem mutacji.
    Czyli podobny skład lekarski jak u mnie 🙂 A kiedy przeskoczyłaś dr dr R-C? Mi dr K powiedziała, że prowadzi ciążę do 12 TC, a potem puszcza pacjentkę dalej i nie wiem jak to jest widziane jak przyjdę do dr R-C już w drugim trymestrze 🙂

    3jgx90bvoj1fla1b.png
  • Allende Autorytet
    Postów: 1043 523

    Wysłany: 28 października, 21:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limosa wrote:
    Czyli podobny skład lekarski jak u mnie 🙂 A kiedy przeskoczyłaś dr dr R-C? Mi dr K powiedziała, że prowadzi ciążę do 12 TC, a potem puszcza pacjentkę dalej i nie wiem jak to jest widziane jak przyjdę do dr R-C już w drugim trymestrze 🙂

    To chyba nic nadzwyczajnego, chociaż niektórzy lekarze "wypychają" wcześniej po ivf. Ty też jesteś po procedurze czy naturalnie? R-C nie robiła żadnych problemów z tego tytułu.

  • Limosa Autorytet
    Postów: 990 396

    Wysłany: 29 października, 05:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allende wrote:
    To chyba nic nadzwyczajnego, chociaż niektórzy lekarze "wypychają" wcześniej po ivf. Ty też jesteś po procedurze czy naturalnie? R-C nie robiła żadnych problemów z tego tytułu.
    O dziwo naturalnie 🙂

    3jgx90bvoj1fla1b.png
  • Allende Autorytet
    Postów: 1043 523

    Wysłany: 29 października, 16:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limosa wrote:
    O dziwo naturalnie 🙂

    A czy tym lekarzem, który nie widzi potrzeby włączania czegokolwiek jest doktor K? Myślę, że trzeba jej zaufać...ona wie co robi.

  • Limosa Autorytet
    Postów: 990 396

    Wysłany: 29 października, 17:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allende wrote:
    A czy tym lekarzem, który nie widzi potrzeby włączania czegokolwiek jest doktor K? Myślę, że trzeba jej zaufać...ona wie co robi.
    Tak, to dr K. 🙂

    3jgx90bvoj1fla1b.png
  • Kuzmoni Koleżanka
    Postów: 60 20

    Wysłany: 30 października, 18:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limosa wrote:
    To on też prowadzi ciąże 😲?
    Ja prowadzilam u niego ciaze ale bez komplikacji.

    Zaczynam 12 cs o 1 dziecko.
  • Kuzmoni Koleżanka
    Postów: 60 20

    Wysłany: 30 października, 18:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśla wrote:
    Histeroskopia to podstawowe badanie przy niepowodzeniach że staraniami. Niestety,lekarze mają to badanie w poważaniu. Dr Zmaczynski pewnie uznał,że skoro długo się staliście o pierwsze dziecko a o drugie też już trochę to czas na histero. Jakie badania Ci zlecił?
    Oj mase badan. Ale udalo sie sporo zrobic bezpłatnie w enel medzie. Juz zrobilam
    Morfo
    Mocz
    INR
    Wskaznik protrombiny quicka
    Czas protrombiny
    APTT
    Homocysteina
    TSH
    Ft3
    Ft4
    Anty tpo
    Anty tg
    Fsh
    Lh
    Estradiol
    Prolaktyna
    Dheas
    Testosteron
    Shgb
    Antygen hbs
    Anty hcv
    Amh
    Wit d


    Niestety wyszla mi niediczynnosc tarczycy. Dostalam letrox na razie

    Jeszcze mam w planach zrobic oczywiscie
    Cytologie
    Wynaz z pochwy bakteriologie i mykologie
    I muche bo ostatnio leczyliśmy urea.
    Ale do enel medu do gina jesten umowiona dooiero 9 list na 19 dc. Znaczynski kazal zrobil miedzy 10-20 wiec jeszcze sie lapie.



    Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października, 18:42

    Zaczynam 12 cs o 1 dziecko.
  • Anuśla Autorytet
    Postów: 4721 2547

    Wysłany: 31 października, 20:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limosa wrote:
    To on też prowadzi ciąże 😲?
    Jasne,a czemu nie?😀

    ojxe8ribfhgxs7lm.png

    3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
    4 x IUI :-(
    Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
    Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
    ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
    28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
    27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
    7dpt beta 39.46 😄
    9dpt beta 164
    11dpt beta 484
    14dpt beta 2566
    24dpt - mamy Serduszko!
    Czekamy na Córeczkę😄
    09.12.2020 - nasza Miłość jest na świecie😍
    "Nie bój się, tylko wierz."
  • Anuśla Autorytet
    Postów: 4721 2547

    Wysłany: 31 października, 20:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuzmoni wrote:
    Oj mase badan. Ale udalo sie sporo zrobic bezpłatnie w enel medzie. Juz zrobilam
    Morfo
    Mocz
    INR
    Wskaznik protrombiny quicka
    Czas protrombiny
    APTT
    Homocysteina
    TSH
    Ft3
    Ft4
    Anty tpo
    Anty tg
    Fsh
    Lh
    Estradiol
    Prolaktyna
    Dheas
    Testosteron
    Shgb
    Antygen hbs
    Anty hcv
    Amh
    Wit d


    Niestety wyszla mi niediczynnosc tarczycy. Dostalam letrox na razie

    Jeszcze mam w planach zrobic oczywiscie
    Cytologie
    Wynaz z pochwy bakteriologie i mykologie
    I muche bo ostatnio leczyliśmy urea.
    Ale do enel medu do gina jesten umowiona dooiero 9 list na 19 dc. Znaczynski kazal zrobil miedzy 10-20 wiec jeszcze sie lapie.
    Spoko,to będziesz przebadana. Nie masz błędu w stopce?

    ojxe8ribfhgxs7lm.png

    3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
    4 x IUI :-(
    Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
    Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
    ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
    28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
    27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
    7dpt beta 39.46 😄
    9dpt beta 164
    11dpt beta 484
    14dpt beta 2566
    24dpt - mamy Serduszko!
    Czekamy na Córeczkę😄
    09.12.2020 - nasza Miłość jest na świecie😍
    "Nie bój się, tylko wierz."
  • Domi_naturelover Ekspertka
    Postów: 227 166

    Wysłany: 1 listopada, 09:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Krakowianki!
    Czy któraś z Was kojarzy dr Andrzeja Bałasza? Umówiłam się do niego na czwartek na pierwszą wizytę, mam nadzieję, że zaradzi coś na moje cienkie endometrium (4mm) i brak pęcherzyka w 17dc :(((

    💁‍♀️22 , 💁🏼‍♂️27, 4 cs 🙏🏻👶🏼
    🟢Masa ciała
    🟢 Cytologia
    🟢Chlamydia trachomatis, GBS, GNC, Mycoplasma hominis, Ureaplasma spp., bakteriologia+mykologia
    🟢 Glukoza+insulina (wskaźnik HOMA 1,11)
    Badania 4 dc:
    🟢Prolaktyna 169,7 mlU/l (127-637)
    🟠Estradiol 30,7 (30,9-90,4)
    🟠TSH 2,06 mlU/l (0,37-4,20)
    FT3 4,6 pmol/l (3,1-6,8 )
    FT4 17,7 pmol/l (12-22)
    🟠FSH 5,81 (3,5-12,5), LH 4,32 (2,4-12,6), co daje stosunek 0,744
    🟠AMH 1,55 (1,52-9,95)
    🔴Parametry nasienia: 0,4 mln plemników o prawidłowej budowie+ruchu postępowym :c
    ———————-
    ✔️Wskazówki Akademii Płodności dotyczące diety
    ✔️PregnaStart+olej z wiesiołka+olej lniany
  • Estrella Autorytet
    Postów: 1033 1371

    Wysłany: 1 listopada, 11:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limosa wrote:
    Cześć! Widzę, że na wątku są nie tylko staraczki, więc zapytam: czy macie doświadczenia z prowadzeniem ciąży u dr Rajtar-Ciosek albo u dr Knafel?
    A może macie w Krakowie lekarza, którego możecie polecić do prowadzenia ciąży, a który bierze pod uwagę mutacje (mam PAI-hetero i MTHFR-hetero), a lekarz z kliniki nie widzi potrzeby włączania czegokolwiek (jestem w rozpoczętym 6tc).

    One obydwie chyba juz nie przyjmują póki co nowych pacjentek.

    AMH - 02.21 - 0.72, 10.21 - 0.49; nasienie - ok
    Ona i On: 33 lata
    12.05 start 1 IVF ICSI (Gonal F, Menopur)
    24.05 punkcja (3 komórki - 1 blastka 3.2.2.) transfer odroczony
    25.06 FET na cyklu naturalnym
    08.08 poronienie 9tc (puste jajo) 💔😥
    brak ❄

    23.10 (11 dpo) - 30,79 mIU/ml cudzie trwaj ✊
    25.10 - 90,38 mIU/ml, prog 23,7 ng/ml 🙏✊
    02.11 - na USG widoczny pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym 🙏✊
    12.11 - mamy ❤🙏✊
    25.11 - crl 1.42 cm (7+5), fhr 164 🙏✊
    7.12 - crl 2.6 cm (9+2), fhr 164 🙏✊

    EI8Xp1.png
‹‹ 380 381 382 383 384 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Układ immunologiczny a problemy z płodnością, czyli czym jest niepłodność immunologiczna

Układ immunologiczny, czyli inaczej odpornościowy ma niebagatelny wpływ na płodność. Niekiedy czynniki immunologiczne mogą być bezpośrednią przyczyną niepłodności. Czy problemy z implantacją zarodka albo nawracającymi poronieniami mogą być wywołane przez czynniki immunologiczne? W jakich przypadkach rozważyć konsultację ze specjalistą - immunologiem? 

CZYTAJ WIĘCEJ