Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Krótki cykl po HSG
Odpowiedz

Krótki cykl po HSG

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Sonka Oponka Debiutantka

Wysłany: 13 kwietnia 2024, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    W 12dc miałam robioną drożność jajowodów, która swoją drogą bolała przeokrutnie, więc musiały być tam jakieś zrosty.

Co najdziwniejsze, mój lekarz prowadzący poinformował mnie, że owulacja była 10dc. Bardzo szybko jak na mnie, często miałam dopiero około 20/21dc.

Dzisiaj 16dc, mam zacząć brać duphaston, jak już od kilku miesięcy.

A tutaj wczoraj ból piersi, a dzisiaj lekki dyskomfort w podbrzuszu i plamienie…
    Czy to okres i mój cykl trwał tylko 16 dni?!
    Brać ten duphaston i on i tak wydłuży cykl?

Nigdy nie miałam tak krótkiego cyklu, zdarzały się odchyły jedynie w drugą stronę.
    Stresuje się lekko bo dopiero co 2 dni temu byłam u lekarza i wszystko było w porządku, ale skąd taki duży odchył :(

• Gregorka Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2024, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sonka Oponka wrote:
    Hej!
    W 12dc miałam robioną drożność jajowodów, która swoją drogą bolała przeokrutnie, więc musiały być tam jakieś zrosty.

Co najdziwniejsze, mój lekarz prowadzący poinformował mnie, że owulacja była 10dc. Bardzo szybko jak na mnie, często miałam dopiero około 20/21dc.

Dzisiaj 16dc, mam zacząć brać duphaston, jak już od kilku miesięcy.

A tutaj wczoraj ból piersi, a dzisiaj lekki dyskomfort w podbrzuszu i plamienie…
    Czy to okres i mój cykl trwał tylko 16 dni?!
    Brać ten duphaston i on i tak wydłuży cykl?

Nigdy nie miałam tak krótkiego cyklu, zdarzały się odchyły jedynie w drugą stronę.
    Stresuje się lekko bo dopiero co 2 dni temu byłam u lekarza i wszystko było w porządku, ale skąd taki duży odchył :(
    Hejka 😊
    Ja w tym samym czasie miałam hsg i histero, bardzo krotki miałam cykl chyba 20dniowy, jak najbardziej to jest normalne 😊
    Życzę powodzenia 🤞

2×IUI❌️
    IVF
    ❄️ 7/8 tydzien 💔
    Kolejna❔️❔️
  • Akemi Nowa

Wysłany: 17 czerwca 2024, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    A czy któraś z Was miała wydłużony cykl po hsg? Zawsze mam okres jak w zegarku a teraz brak pms, trochę mnie ciągnie po prawej stronie ale nie tak jak zazwyczaj. Test robiłam i wyszedł negatywny :/

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inozytol a kobieca płodność – wsparcie owulacji, metabolizmu i zdrowia hormonalnego kobiet

Coraz więcej kobiet w wieku rozrodczym zmaga się z zaburzeniami hormonalnymi, które utrudniają zajście w ciążę lub jej prawidłowy przebieg. Dlatego wiele par w czasie starań o dziecko decyduje się na wprowadzenie suplementacji poprawiającej kobiecą płodność. Jednym z najlepiej przebadanych składników jest inozytol, który – regulując gospodarkę hormonalną i cukrową – może zwiększyć szansę na zapłodnienie. Jak dokładnie działa i jakie inne skuteczne składniki wspierające płodność kobiet warto włączyć do codziennej suplementacji?

CZYTAJ WIĘCEJ