X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Krótki cykl po HSG
Odpowiedz

Krótki cykl po HSG

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Sonka Oponka Debiutantka

Wysłany: 13 kwietnia, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    W 12dc miałam robioną drożność jajowodów, która swoją drogą bolała przeokrutnie, więc musiały być tam jakieś zrosty.

Co najdziwniejsze, mój lekarz prowadzący poinformował mnie, że owulacja była 10dc. Bardzo szybko jak na mnie, często miałam dopiero około 20/21dc.

Dzisiaj 16dc, mam zacząć brać duphaston, jak już od kilku miesięcy.

A tutaj wczoraj ból piersi, a dzisiaj lekki dyskomfort w podbrzuszu i plamienie…
    Czy to okres i mój cykl trwał tylko 16 dni?!
    Brać ten duphaston i on i tak wydłuży cykl?

Nigdy nie miałam tak krótkiego cyklu, zdarzały się odchyły jedynie w drugą stronę.
    Stresuje się lekko bo dopiero co 2 dni temu byłam u lekarza i wszystko było w porządku, ale skąd taki duży odchył :(

• Gregorka Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sonka Oponka wrote:
    Hej!
    W 12dc miałam robioną drożność jajowodów, która swoją drogą bolała przeokrutnie, więc musiały być tam jakieś zrosty.

Co najdziwniejsze, mój lekarz prowadzący poinformował mnie, że owulacja była 10dc. Bardzo szybko jak na mnie, często miałam dopiero około 20/21dc.

Dzisiaj 16dc, mam zacząć brać duphaston, jak już od kilku miesięcy.

A tutaj wczoraj ból piersi, a dzisiaj lekki dyskomfort w podbrzuszu i plamienie…
    Czy to okres i mój cykl trwał tylko 16 dni?!
    Brać ten duphaston i on i tak wydłuży cykl?

Nigdy nie miałam tak krótkiego cyklu, zdarzały się odchyły jedynie w drugą stronę.
    Stresuje się lekko bo dopiero co 2 dni temu byłam u lekarza i wszystko było w porządku, ale skąd taki duży odchył :(
    Hejka 😊
    Ja w tym samym czasie miałam hsg i histero, bardzo krotki miałam cykl chyba 20dniowy, jak najbardziej to jest normalne 😊
    Życzę powodzenia 🤞

• Akemi Nowa

Wysłany: 17 czerwca, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    A czy któraś z Was miała wydłużony cykl po hsg? Zawsze mam okres jak w zegarku a teraz brak pms, trochę mnie ciągnie po prawej stronie ale nie tak jak zazwyczaj. Test robiłam i wyszedł negatywny :/

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ