Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Krótkie plamienia w drugiej fazie cyklu a starania o dziecko
Odpowiedz

Krótkie plamienia w drugiej fazie cyklu a starania o dziecko

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • milaa Koleżanka

Wysłany: 29 maja 2022, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Staram się z partnerem o dziecko. Niestety bez skutecznie. Mam problemy z prolaktyną. W marcu zmieniałam lekarza, który dał mi inne leki. Powiedział, że można się starać. Ostatnia miesiączkę dostalam w dniu 11 maja. Z racji że partner ma pracę na delegacjach trudno jest wstrzelić się w odpowiednie dni, dlatego współżyjemy kiedy jest. W tym cyklu udało nam się współżyć w 10, 11 oraz 12 dniu cyklu. W 14 dniu dostalam lekkiego plamienia (dwukrotnie przy podcieraniu zauważyłam sluz zabarwiony jasnoróżowa krwia). Cykle mam 28 dniowe, jak w zegarku (od zmiany tabletek na prolaktyne).
    Natomiast w 17 dniu cyklu znowu takie dziwne plamienie, sluz z krwia tylko tym razem było go jakby ciut więcej bo był widoczny na majtkach. Aczkolwiek trwalo to nawet nie pół dnia.
    Nie dostawiadczalam dotychczas plamien w trakcie cyklu od marca. Czy jest to związane z moimi problemami Czy jest może jakiś cień nadzieji?

• Mała87 Ekspertka

Wysłany: 29 maja 2022, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milaa wrote:
    Witam. Staram się z partnerem o dziecko. Niestety bez skutecznie. Mam problemy z prolaktyną. W marcu zmieniałam lekarza, który dał mi inne leki. Powiedział, że można się starać. Ostatnia miesiączkę dostalam w dniu 11 maja. Z racji że partner ma pracę na delegacjach trudno jest wstrzelić się w odpowiednie dni, dlatego współżyjemy kiedy jest. W tym cyklu udało nam się współżyć w 10, 11 oraz 12 dniu cyklu. W 14 dniu dostalam lekkiego plamienia (dwukrotnie przy podcieraniu zauważyłam sluz zabarwiony jasnoróżowa krwia). Cykle mam 28 dniowe, jak w zegarku (od zmiany tabletek na prolaktyne).
    Natomiast w 17 dniu cyklu znowu takie dziwne plamienie, sluz z krwia tylko tym razem było go jakby ciut więcej bo był widoczny na majtkach. Aczkolwiek trwalo to nawet nie pół dnia.
    Nie dostawiadczalam dotychczas plamien w trakcie cyklu od marca. Czy jest to związane z moimi problemami Czy jest może jakiś cień nadzieji?

Miałam raz plamienia, które oznaczały owulację :)

• Kasiooola Autorytet

Wysłany: 29 maja 2022, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja też plamilam 10,11,12 dc po współżyciu, gin nie widział przyczyny, ostatni cykl gdy plamiłam okazał się tym szczęśliwym, owu była w 15dc, cykle 28dniowe.
    Prolaktyne mam nie dużo ponad normę.

26.08.2011 Kuba, 3450gram i 52cm 💙

25.05.2022 II kreski 🤰
    10.06.2022 - mamy malutkie serduszko ❤️
    05.08.2022 - dziewczynka? 💝
    02.09.2022 - 212g dziewczynki 💝
    20.09.2022 - 373 g zdrowej dziewczynki 💝 (połówkowe)
    28.09.2022 - 442 gr 💝💝
    26.10.2022 - 852 gr 🥰
    23.11.2022 - 1660 gr
    24.11.2022 - USG III trymestru 1544g 🙈
    14.12.2022 - 2084 gramy 💝💝
    11.01.2023 - 36t+5 2660 gramów Księżniczki 💝

23.01.2023 - Amelia, 3100gram, 49 cm 💝

age.png
  • milaa Koleżanka

Wysłany: 31 maja 2022, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam zatem cierpliwie do pierwszego dnia miesiączki 🙂

• milaa Koleżanka

Wysłany: 11 czerwca 2022, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj 32 dzień cyklu - brak miesiaczki. Zrobiłam test i wyszła dwie kreseczki :))

• Mała87 Ekspertka

Wysłany: 13 czerwca 2022, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milaa wrote:
    Dzisiaj 32 dzień cyklu - brak miesiaczki. Zrobiłam test i wyszła dwie kreseczki :))
    Ale super 😁 betę robiłaś dla pewności? :)

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ