Krótkie plamienia w drugiej fazie cyklu a starania o dziecko
-
Witam. Staram się z partnerem o dziecko. Niestety bez skutecznie. Mam problemy z prolaktyną. W marcu zmieniałam lekarza, który dał mi inne leki. Powiedział, że można się starać. Ostatnia miesiączkę dostalam w dniu 11 maja. Z racji że partner ma pracę na delegacjach trudno jest wstrzelić się w odpowiednie dni, dlatego współżyjemy kiedy jest. W tym cyklu udało nam się współżyć w 10, 11 oraz 12 dniu cyklu. W 14 dniu dostalam lekkiego plamienia (dwukrotnie przy podcieraniu zauważyłam sluz zabarwiony jasnoróżowa krwia). Cykle mam 28 dniowe, jak w zegarku (od zmiany tabletek na prolaktyne).
Natomiast w 17 dniu cyklu znowu takie dziwne plamienie, sluz z krwia tylko tym razem było go jakby ciut więcej bo był widoczny na majtkach. Aczkolwiek trwalo to nawet nie pół dnia.
Nie dostawiadczalam dotychczas plamien w trakcie cyklu od marca. Czy jest to związane z moimi problemami Czy jest może jakiś cień nadzieji? -
milaa wrote:Witam. Staram się z partnerem o dziecko. Niestety bez skutecznie. Mam problemy z prolaktyną. W marcu zmieniałam lekarza, który dał mi inne leki. Powiedział, że można się starać. Ostatnia miesiączkę dostalam w dniu 11 maja. Z racji że partner ma pracę na delegacjach trudno jest wstrzelić się w odpowiednie dni, dlatego współżyjemy kiedy jest. W tym cyklu udało nam się współżyć w 10, 11 oraz 12 dniu cyklu. W 14 dniu dostalam lekkiego plamienia (dwukrotnie przy podcieraniu zauważyłam sluz zabarwiony jasnoróżowa krwia). Cykle mam 28 dniowe, jak w zegarku (od zmiany tabletek na prolaktyne).
Natomiast w 17 dniu cyklu znowu takie dziwne plamienie, sluz z krwia tylko tym razem było go jakby ciut więcej bo był widoczny na majtkach. Aczkolwiek trwalo to nawet nie pół dnia.
Nie dostawiadczalam dotychczas plamien w trakcie cyklu od marca. Czy jest to związane z moimi problemami Czy jest może jakiś cień nadzieji?
Miałam raz plamienia, które oznaczały owulację
-
Hej, ja też plamilam 10,11,12 dc po współżyciu, gin nie widział przyczyny, ostatni cykl gdy plamiłam okazał się tym szczęśliwym, owu była w 15dc, cykle 28dniowe.
Prolaktyne mam nie dużo ponad normę.Ona. 38, On. 40+
26.08.2011 3450gram i 52cm 💙
23.01.2023 3100gram, 49 cm 💝
Starania od 10.2024
Hashimoto, wysoka prolaktyna, lewy jajowód niedrożny.
05.2026 - histeroskopia
06.2026 - drożność jajowodów -