X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Krótkie plamienia w drugiej fazie cyklu a starania o dziecko
Odpowiedz

Krótkie plamienia w drugiej fazie cyklu a starania o dziecko

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • milaa Koleżanka

Wysłany: 29 maja 2022, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Staram się z partnerem o dziecko. Niestety bez skutecznie. Mam problemy z prolaktyną. W marcu zmieniałam lekarza, który dał mi inne leki. Powiedział, że można się starać. Ostatnia miesiączkę dostalam w dniu 11 maja. Z racji że partner ma pracę na delegacjach trudno jest wstrzelić się w odpowiednie dni, dlatego współżyjemy kiedy jest. W tym cyklu udało nam się współżyć w 10, 11 oraz 12 dniu cyklu. W 14 dniu dostalam lekkiego plamienia (dwukrotnie przy podcieraniu zauważyłam sluz zabarwiony jasnoróżowa krwia). Cykle mam 28 dniowe, jak w zegarku (od zmiany tabletek na prolaktyne).
    Natomiast w 17 dniu cyklu znowu takie dziwne plamienie, sluz z krwia tylko tym razem było go jakby ciut więcej bo był widoczny na majtkach. Aczkolwiek trwalo to nawet nie pół dnia.
    Nie dostawiadczalam dotychczas plamien w trakcie cyklu od marca. Czy jest to związane z moimi problemami Czy jest może jakiś cień nadzieji?

• Mała87 Ekspertka

Wysłany: 29 maja 2022, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milaa wrote:
    Witam. Staram się z partnerem o dziecko. Niestety bez skutecznie. Mam problemy z prolaktyną. W marcu zmieniałam lekarza, który dał mi inne leki. Powiedział, że można się starać. Ostatnia miesiączkę dostalam w dniu 11 maja. Z racji że partner ma pracę na delegacjach trudno jest wstrzelić się w odpowiednie dni, dlatego współżyjemy kiedy jest. W tym cyklu udało nam się współżyć w 10, 11 oraz 12 dniu cyklu. W 14 dniu dostalam lekkiego plamienia (dwukrotnie przy podcieraniu zauważyłam sluz zabarwiony jasnoróżowa krwia). Cykle mam 28 dniowe, jak w zegarku (od zmiany tabletek na prolaktyne).
    Natomiast w 17 dniu cyklu znowu takie dziwne plamienie, sluz z krwia tylko tym razem było go jakby ciut więcej bo był widoczny na majtkach. Aczkolwiek trwalo to nawet nie pół dnia.
    Nie dostawiadczalam dotychczas plamien w trakcie cyklu od marca. Czy jest to związane z moimi problemami Czy jest może jakiś cień nadzieji?

Miałam raz plamienia, które oznaczały owulację :)

• Kasiooola Autorytet

Wysłany: 29 maja 2022, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja też plamilam 10,11,12 dc po współżyciu, gin nie widział przyczyny, ostatni cykl gdy plamiłam okazał się tym szczęśliwym, owu była w 15dc, cykle 28dniowe.
    Prolaktyne mam nie dużo ponad normę.

26.08.2011 Kuba, 3450gram i 52cm 💙

25.05.2022 II kreski 🤰
    10.06.2022 - mamy malutkie serduszko ❤️
    05.08.2022 - dziewczynka? 💝
    02.09.2022 - 212g dziewczynki 💝
    20.09.2022 - 373 g zdrowej dziewczynki 💝 (połówkowe)
    28.09.2022 - 442 gr 💝💝
    26.10.2022 - 852 gr 🥰
    23.11.2022 - 1660 gr
    24.11.2022 - USG III trymestru 1544g 🙈
    14.12.2022 - 2084 gramy 💝💝
    11.01.2023 - 36t+5 2660 gramów Księżniczki 💝

23.01.2023 - Amelia, 3100gram, 49 cm 💝

age.png
  • milaa Koleżanka

Wysłany: 31 maja 2022, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam zatem cierpliwie do pierwszego dnia miesiączki 🙂

• milaa Koleżanka

Wysłany: 11 czerwca 2022, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj 32 dzień cyklu - brak miesiaczki. Zrobiłam test i wyszła dwie kreseczki :))

• Mała87 Ekspertka

Wysłany: 13 czerwca 2022, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milaa wrote:
    Dzisiaj 32 dzień cyklu - brak miesiaczki. Zrobiłam test i wyszła dwie kreseczki :))
    Ale super 😁 betę robiłaś dla pewności? :)

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ