Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Krwawe owulacje
Odpowiedz

Krwawe owulacje

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Tyłozgięta Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2018, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, od trzech msc staram się o dzidzie, odkąd pamiętam mam bolesne i często krwawe owulacje, po badaniach u trzech ginekologow i mierzenia poziomu hormonów wszystko wychodzi w normie, więc diagnoza że taka moja uroda. Jednak po trzech miesiącu staran nadal nic i zastanawiam się czy nie ma jakiejś ukrytej choroby której lekarze mogli nie wykryć. Dodam że lecze się na niedoczynność tarczycy jednak jestem pod opieką endokrynologa i utrzymuje tsh w wysokości ok 2 więc optymalnie do zajścia. Mam 22 lata

Niedoczynność tarczycy-letrox50
    Tyłozgięcie macicy
    Starania od sierpień 2018
    25 lat
    Krwawienia owulacyjne
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2018, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zbadaj partnera. 3 miesiące to króciutko, zwłasza że masz dopiero 22 lata. Na twoim miejscu jeszcze bym się nie martwił ale jak chcesz czegoś poszukać to zacznij od faceta.

npV2p1.png
  • Multiwitamina Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2018, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak z prolaktyna? Często podwyższone tsh idzie w parze z wysoką prolaktyna.
    Jeśli masz owulacjie, to bym nie panikowała . Krwawienie natomiast może powodować jakiś polip nie widoczny na usg. Ale w tym temacie bym szła po 8/10 nieudanych cyklach.
    Tak jak Wróbel pisze. Zbadać partnera, jedno badanie w razie w 3 miesiące kuracji i z głowy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2018, 11:35

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • Tyłozgięta Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2018, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prolaktyna w normie,wszystkie hormony były badane,krzepliwosc krwi cukier morfologia wszystko..jednak te krwawienia nie dają mi spokoju,nie wiem już pod jakim kątem powinnam się badać jeżeli ginekologiczne i hormonalne wszystko jest dobrze

Tyłozgięcie macicy
    25 lat
    Krwawienia owulacyjne
  • MartitaS Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2018, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak Multiwitamina pisze, może to polip. Ja tak samo miałam i przyczyną był właśnie polip. Poszłam w czerwcu na histeroskopię i od tamtej pory plamień brak, a miałam w okolicach owulacji i pare dni przed @.

Monisia 1992 lubi tę wiadomość

15.07.2020 ❤️ 37+0 ❤️ 2750g ❤️ 53cm ❤️ G ❤️
    16.02.2023 ❤️ 40+2 ❤️ 3740g ❤️ 56cm ❤️ Z ❤️
  • Tyłozgięta Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2018, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartitaS wrote:
    Tak jak Multiwitamina pisze, może to polip. Ja tak samo miałam i przyczyną był właśnie polip. Poszłam w czerwcu na histeroskopię i od tamtej pory plamień brak, a miałam w okolicach owulacji i pare dni przed @.

A w jaki sposób się to wykrywa ? Miałam kilkukrotne usg dopochwowe jak i przez jame brzuszna oraz badania ginekologiczne, czy możliwe że trzech różnych ginekologow nie wykryloby polipow ? Czy istnieją jakieś metody innego ich wykrywania ? Proszę o informację

Tyłozgięcie macicy
    25 lat
    Krwawienia owulacyjne
  • MartitaS Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2018, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wykryła w 3cim monitorowanym cyklu przez usg jak poszłam zaraz po @, jak powiedziała wcześniej nie widziała, bo endometrium już było grubsze i mógł być niewidoczny. Dwóch poprzednich lekarzy nic nie widziało, więc z tymi lekarzami to niestety różnie. Niestety nie wiem czy są jakieś inne metody

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2018, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam krwawe owulacje i wszystko sprawdzone, że ok i nawet potwierdzone na monitoringu.

• Ewa1984 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2018, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W moim przypadku tez w okolicach owulacji pojawia sie krew. Hormony sa ok. Mialam laparo i histero i tez wszystko ok pod tym wzgledem. Wg mojego lekarza plamienie czy lekkie krwawienie w okolicach owulacji spowodowane moze byc duzymi wahaniami hormonow, badz plyn wydostajacy sie z pekajacego pecherzyka podraznia jame otrzewna i stad plamienia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2018, 10:53

c55frjjgkyizwxfz.png
  • Tyłozgięta Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2018, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fujitsu wrote:
    Ja mam krwawe owulacje i wszystko sprawdzone, że ok i nawet potwierdzone na monitoringu.
    A mogę spytać jak długie sa to krwawienia ?

Tyłozgięcie macicy
    25 lat
    Krwawienia owulacyjne
  • Tyłozgięta Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2018, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa1984 wrote:
    W moim przypadku tez w okolicach owulacji pojawia sie krew. Hormony sa ok. Mialam laparo i histero i tez wszystko ok pod tym wzgledem. Wg mojego lekarza plamienie czy lekkie krwawienie w okolicach owulacji spowodowane moze byc duzymi wahaniami hormonow, badz plyn wydostajacy sie z pekajacego pecherzyka podraznia jame otrzewna i stad plamienia.
    A mogę spytać jak długie sa to krwawienia?

Tyłozgięcie macicy
    25 lat
    Krwawienia owulacyjne
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2018, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorazowe, żywoczerwone chluśnięcie a potem dwa dni brązowe plamienie.

Tyłozgięta lubi tę wiadomość

• Tyłozgięta Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2018, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fujitsu wrote:
    Jednorazowe, żywoczerwone chluśnięcie a potem dwa dni brązowe plamienie.
    U mnie podobnie to wygląda i myślałam że właśnie to 'chlusniecie'jest przy owulacji jednak testy owulacyjne wychodziły negatywne

Tyłozgięcie macicy
    25 lat
    Krwawienia owulacyjne
  • Monisia 1992 Koleżanka

Wysłany: 8 listopada 2018, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartitaS wrote:

Czy polip po usunięciu się odnowił ? Zaszlas w ciążę ?
    Też mam plamienia w czasie owulacji . Trwają max 3 dni i pojawiają się razem ze śluzem płodnym. Lekarz mówił mi że to gwałtowny spadek estrogenów i jest to jest normalne .

Od pewnego czasu pojawiają się też w drugiej połowie cyklu i nie wiem co jest przyczyną.
    Staram się już 8 cykli .

Starania od maja 2018.
    Czekam na II kreseczki
    06/19- histeroskopia- usunięcie dwóch polipów
    09/19 - dwie kreski na teście
    18/09-Beta hcg 1388 😊
    20/09- Beta hcg 3497 🙂
  • MartitaS Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monisia 1992 wrote:
    Czy polip po usunięciu się odnowił ? Zaszlas w ciążę ?
    Też mam plamienia w czasie owulacji . Trwają max 3 dni i pojawiają się razem ze śluzem płodnym. Lekarz mówił mi że to gwałtowny spadek estrogenów i jest to jest normalne .

Od pewnego czasu pojawiają się też w drugiej połowie cyklu i nie wiem co jest przyczyną.
    Staram się już 8 cykli .

Nie, do tej pory jest czysto, żadnych zmian.
    Nie zaszłam, mam jeszcze inne rzeczy do unormowania, przede mną sono HSG we wtorek. U mnie taka "wesoła kumulacja" podejrzewam ;)

• Monisia 1992 Koleżanka

Wysłany: 9 listopada 2018, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartitaS wrote:
    Nie, do tej pory jest czysto, żadnych zmian.
    Nie zaszłam, mam jeszcze inne rzeczy do unormowania, przede mną sono HSG we wtorek. U mnie taka "wesoła kumulacja" podejrzewam ;)

W którym dniu cyklu miałaś robione USG ? Bo ja zawsze miałam w 11 dniu cyklu i nie wiem czy to nie za późno żeby coś stwierdzic . Teraz dopiero mam po okresie odrazu wizytę więc zobaczymy . Ale mam cichą nadzieję że to plamienie w 21 dniu cyklu było jednak implantacja ...

MartitaS lubi tę wiadomość

Starania od maja 2018.
    Czekam na II kreseczki
    06/19- histeroskopia- usunięcie dwóch polipów
    09/19 - dwie kreski na teście
    18/09-Beta hcg 1388 😊
    20/09- Beta hcg 3497 🙂
  • MartitaS Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monisia 1992 wrote:
    W którym dniu cyklu miałaś robione USG ? Bo ja zawsze miałam w 11 dniu cyklu i nie wiem czy to nie za późno żeby coś stwierdzic . Teraz dopiero mam po okresie odrazu wizytę więc zobaczymy . Ale mam cichą nadzieję że to plamienie w 21 dniu cyklu było jednak implantacja ...

Z reguły 9-11dc ;) Mi poprzednia ginka powiedziała, że najlepiej następnego dnia po @, ale nie trafisz tak dokładnie z terminem. Pewnie też zależy którego dnia masz owulacje, bo jak wcześniej to szybciej endo przyrasta i wtedy faktycznie trzeba przyjść zaraz po @.
    Mam nadzieję, że to jednak zagnieżdżenie :D

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ