Krwawe owulacje
-
Hej, od trzech msc staram się o dzidzie, odkąd pamiętam mam bolesne i często krwawe owulacje, po badaniach u trzech ginekologow i mierzenia poziomu hormonów wszystko wychodzi w normie, więc diagnoza że taka moja uroda. Jednak po trzech miesiącu staran nadal nic i zastanawiam się czy nie ma jakiejś ukrytej choroby której lekarze mogli nie wykryć. Dodam że lecze się na niedoczynność tarczycy jednak jestem pod opieką endokrynologa i utrzymuje tsh w wysokości ok 2 więc optymalnie do zajścia. Mam 22 lataNiedoczynność tarczycy-letrox50
Tyłozgięcie macicy
Starania od sierpień 2018
25 lat
Krwawienia owulacyjne -
A jak z prolaktyna? Często podwyższone tsh idzie w parze z wysoką prolaktyna.
Jeśli masz owulacjie, to bym nie panikowała . Krwawienie natomiast może powodować jakiś polip nie widoczny na usg. Ale w tym temacie bym szła po 8/10 nieudanych cyklach.
Tak jak Wróbel pisze. Zbadać partnera, jedno badanie w razie w 3 miesiące kuracji i z głowy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2018, 11:35
♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021 -
Prolaktyna w normie,wszystkie hormony były badane,krzepliwosc krwi cukier morfologia wszystko..jednak te krwawienia nie dają mi spokoju,nie wiem już pod jakim kątem powinnam się badać jeżeli ginekologiczne i hormonalne wszystko jest dobrzeNiedoczynność tarczycy-letrox50
Tyłozgięcie macicy
25 lat
Krwawienia owulacyjne -
Tak jak Multiwitamina pisze, może to polip. Ja tak samo miałam i przyczyną był właśnie polip. Poszłam w czerwcu na histeroskopię i od tamtej pory plamień brak, a miałam w okolicach owulacji i pare dni przed @.
Monisia 1992 lubi tę wiadomość
15.07.2020 ❤️ 37+0 ❤️ 2750g ❤️ 53cm ❤️ G ❤️
16.02.2023 ❤️ 40+2 ❤️ 3740g ❤️ 56cm ❤️ Z ❤️
-
MartitaS wrote:Tak jak Multiwitamina pisze, może to polip. Ja tak samo miałam i przyczyną był właśnie polip. Poszłam w czerwcu na histeroskopię i od tamtej pory plamień brak, a miałam w okolicach owulacji i pare dni przed @.
A w jaki sposób się to wykrywa ? Miałam kilkukrotne usg dopochwowe jak i przez jame brzuszna oraz badania ginekologiczne, czy możliwe że trzech różnych ginekologow nie wykryloby polipow ? Czy istnieją jakieś metody innego ich wykrywania ? Proszę o informacjęNiedoczynność tarczycy-letrox50
Tyłozgięcie macicy
25 lat
Krwawienia owulacyjne -
Mi wykryła w 3cim monitorowanym cyklu przez usg jak poszłam zaraz po @, jak powiedziała wcześniej nie widziała, bo endometrium już było grubsze i mógł być niewidoczny. Dwóch poprzednich lekarzy nic nie widziało, więc z tymi lekarzami to niestety różnie. Niestety nie wiem czy są jakieś inne metody15.07.2020 ❤️ 37+0 ❤️ 2750g ❤️ 53cm ❤️ G ❤️
-
nick nieaktualny
-
W moim przypadku tez w okolicach owulacji pojawia sie krew. Hormony sa ok. Mialam laparo i histero i tez wszystko ok pod tym wzgledem. Wg mojego lekarza plamienie czy lekkie krwawienie w okolicach owulacji spowodowane moze byc duzymi wahaniami hormonow, badz plyn wydostajacy sie z pekajacego pecherzyka podraznia jame otrzewna i stad plamienia.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2018, 10:53
-
fujitsu wrote:Ja mam krwawe owulacje i wszystko sprawdzone, że ok i nawet potwierdzone na monitoringu.Niedoczynność tarczycy-letrox50
Tyłozgięcie macicy
25 lat
Krwawienia owulacyjne -
Ewa1984 wrote:W moim przypadku tez w okolicach owulacji pojawia sie krew. Hormony sa ok. Mialam laparo i histero i tez wszystko ok pod tym wzgledem. Wg mojego lekarza plamienie czy lekkie krwawienie w okolicach owulacji spowodowane moze byc duzymi wahaniami hormonow, badz plyn wydostajacy sie z pekajacego pecherzyka podraznia jame otrzewna i stad plamienia.
Niedoczynność tarczycy-letrox50
Tyłozgięcie macicy
25 lat
Krwawienia owulacyjne -
nick nieaktualny
-
fujitsu wrote:Jednorazowe, żywoczerwone chluśnięcie a potem dwa dni brązowe plamienie.Niedoczynność tarczycy-letrox50
Tyłozgięcie macicy
25 lat
Krwawienia owulacyjne -
MartitaS wrote:Tak jak Multiwitamina pisze, może to polip. Ja tak samo miałam i przyczyną był właśnie polip. Poszłam w czerwcu na histeroskopię i od tamtej pory plamień brak, a miałam w okolicach owulacji i pare dni przed @.
Czy polip po usunięciu się odnowił ? Zaszlas w ciążę ?
Też mam plamienia w czasie owulacji . Trwają max 3 dni i pojawiają się razem ze śluzem płodnym. Lekarz mówił mi że to gwałtowny spadek estrogenów i jest to jest normalne .
Od pewnego czasu pojawiają się też w drugiej połowie cyklu i nie wiem co jest przyczyną.
Staram się już 8 cykli .Starania od maja 2018.
Czekam na II kreseczki
06/19- histeroskopia- usunięcie dwóch polipów
09/19 - dwie kreski na teście
18/09-Beta hcg 1388 😊
20/09- Beta hcg 3497 🙂 -
Monisia 1992 wrote:Czy polip po usunięciu się odnowił ? Zaszlas w ciążę ?
Też mam plamienia w czasie owulacji . Trwają max 3 dni i pojawiają się razem ze śluzem płodnym. Lekarz mówił mi że to gwałtowny spadek estrogenów i jest to jest normalne .
Od pewnego czasu pojawiają się też w drugiej połowie cyklu i nie wiem co jest przyczyną.
Staram się już 8 cykli .
Nie, do tej pory jest czysto, żadnych zmian.
Nie zaszłam, mam jeszcze inne rzeczy do unormowania, przede mną sono HSG we wtorek. U mnie taka "wesoła kumulacja" podejrzewam15.07.2020 ❤️ 37+0 ❤️ 2750g ❤️ 53cm ❤️ G ❤️
-
MartitaS wrote:Nie, do tej pory jest czysto, żadnych zmian.
Nie zaszłam, mam jeszcze inne rzeczy do unormowania, przede mną sono HSG we wtorek. U mnie taka "wesoła kumulacja" podejrzewam
W którym dniu cyklu miałaś robione USG ? Bo ja zawsze miałam w 11 dniu cyklu i nie wiem czy to nie za późno żeby coś stwierdzic . Teraz dopiero mam po okresie odrazu wizytę więc zobaczymy . Ale mam cichą nadzieję że to plamienie w 21 dniu cyklu było jednak implantacja ...MartitaS lubi tę wiadomość
Starania od maja 2018.
Czekam na II kreseczki
06/19- histeroskopia- usunięcie dwóch polipów
09/19 - dwie kreski na teście
18/09-Beta hcg 1388 😊
20/09- Beta hcg 3497 🙂 -
Monisia 1992 wrote:W którym dniu cyklu miałaś robione USG ? Bo ja zawsze miałam w 11 dniu cyklu i nie wiem czy to nie za późno żeby coś stwierdzic . Teraz dopiero mam po okresie odrazu wizytę więc zobaczymy . Ale mam cichą nadzieję że to plamienie w 21 dniu cyklu było jednak implantacja ...
Z reguły 9-11dc Mi poprzednia ginka powiedziała, że najlepiej następnego dnia po @, ale nie trafisz tak dokładnie z terminem. Pewnie też zależy którego dnia masz owulacje, bo jak wcześniej to szybciej endo przyrasta i wtedy faktycznie trzeba przyjść zaraz po @.
Mam nadzieję, że to jednak zagnieżdżenie
15.07.2020 ❤️ 37+0 ❤️ 2750g ❤️ 53cm ❤️ G ❤️
-