Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Krwawienie Implantacyjne?
Odpowiedz

Krwawienie Implantacyjne?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Ośmiorniczka Koleżanka

Wysłany: 26 grudnia 2016, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie,
    od dwóch tyg Was czytam codziennie. Pomimo, że jestem już stara, chciałabym zajść w drugą ciążę. Córka ma już 13 lat.Jeśli nie teraz, to już pewnie nigdy.
    Opiszę Wam ostatni miesiąc.
    Cykle mam regularne, żadnych ekscesów, podstawowe badania w normie, żadnych chorób przewlekłych. Lekarz zalecił starania naturalne przez pół roku.
    Od 1dc łykałam Castagnus i piłam Zioła O. Sroki 3.
    W 16dc była owulacja, sex z mężem 8,10,13,15,17dc.
    Tego 17dc miałam chwilowe plamienie, ale minęło. Było w postaci śladu na papierze.
    Od owulacji moja temp utrzymuje się na poziomie poonad 37stopni, mierzona prawidłowo. Od 23dc plamię a temp nadal wysoka. Na wkładce mam brązowe plamy, ale niewiele. Na papierze krew. Wystarcza jedna podpaska na cały dzień, wystarczyłaby i na dwa, ale....... ;)
    Wiem, że nie powiecie, co mi jest na odległość :) Wizytę mam dopiero 7.stycznia :(
    Chciałam tylko spytać, czy któraś z Was miała podobnie, a potem wyszło pozytywnie? :) Czy może to być plamienie implantacyjne?
    Pozdrawiam i trzymam kciuki za Was wszystkie

Ciąża to byłby cud..może Bóg da........
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2016, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w którym dniu cyklu jesteś? Może mogłabyś już wstępnie zrobić sobie badanie bety lub test z moczu - wiadomo, że nie zawsze są miarodajne, ale jeśli jesteś już 10 lub 12 dzień po owulacji, można by spróbować.

• Ośmiorniczka Koleżanka

Wysłany: 26 grudnia 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Równo 10dpo, planowy okres 30-31 grudnia
    Bardzo się boję tego plamienia :( może to przez te j*...ne ziółka :( nigdy nie piłam ich wcześniej to i plamień nie miałam ...

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na razie się nie bój, część dziewczyn, nawet tu na forum, tak opisywała swoje plamienia implantacyjne. Bądź dobrej myśli!

Ośmiorniczka lubi tę wiadomość

• rzepakowepole Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprobowalabym zatestować za parę dni. I wtedy ewentualnie szybciej do gina jeśli kamienie nie ustąpi. Ogólnie każde odstępstwo od normy może dobrze wróżyć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 grudnia 2016, 19:54

Ośmiorniczka lubi tę wiadomość

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • Ośmiorniczka Koleżanka

Wysłany: 27 grudnia 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po nocy wkładka czysta. Dopiero przy siusiu ciut poleciało. Nadal plamienie żywą krwią :( Na szczęście niewiele. Czwarty dzień :( dziś 11dpo. Temp 37.7 pochwowo po przebudzeniu :(

• Sowulka Debiutantka

Wysłany: 29 grudnia 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w tym cyklu też jakoś dziwnie mam postanowiłam nie myśleć o niczym jak będzie dzidzi to będzie ale organizm takie figle mi płata :/ @ a znaczy plamienie przyszło 2 dni szybciej niz @ trwało 2 dni jasna krew i brązowa wydzielina a teraz tylko jak się podcieram jasne plamy krwi i lekkie kłucie w macicy czy jajniku :( no już nie wiem robiłam test o czułości 10 i 25 i oby dwa wyszły negatywnie :(

... <3 ... :) ...
  • Ośmiorniczka Koleżanka

Wysłany: 8 stycznia 2017, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moje plamienie/okres trwało 5 dni. Niby mniej jak zwykle, ale nie było sensu robić testu. Teraz mam nowy cykl, śluz był płodny, więc ciąży nie ma. :(

• LilyEvans Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ośmiorniczka wrote:
    moje plamienie/okres trwało 5 dni. Niby mniej jak zwykle, ale nie było sensu robić testu. Teraz mam nowy cykl, śluz był płodny, więc ciąży nie ma. :(

W tym cyklu sie uda :) Ja mam 20dc i mam jakies dziwne plamenie/krwawienie chociaz to nie powinna byc @ ale sie boje ze cos poszlo nie tak. Niedawno mnie gin badal (grudzien) i bylo wszystko ok.

Pierwsza luteina, brak okresu tydzien po odstawieniu
    PCOS
    Endometrioza
    9cs
  • Paula. Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ośmiorniczka wrote:
    Powodzenia w nowym cyklu ;)

akacjowa lubi tę wiadomość

Moj wczesniaczek z 33tc klz9mg7yctlaon6z.png
    9wZYp2.png
    Aniołki: 02.2015 & 06.2016
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ