X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Kto się w sierpniu w łanach 🌾 stuka 🤭, tego Bocian wiosną szuka 🌷
Odpowiedz

Kto się w sierpniu w łanach 🌾 stuka 🤭, tego Bocian wiosną szuka 🌷

Oceń ten wątek:
  • Frutellka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2024, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka wrote:
    Frutelka zerkniesz też na moje wyniki ? 🥰🥰🥰

1000016752.jpg

TSH jest oki, wrzuć w kalkulator tarczycowy FT3 i FT4- ma być powyzej 50 procent, ferrytyna jeszcze do podbicie poziom 50-70 będzie ok;) Anty TG i TPO są w porządku. Żelazo nisko, a morfologia jak?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2024, 20:11

Marzycielka lubi tę wiadomość

“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”

❄️- czeka na Nas na zimowisku;)

preg.png
  • Frutellka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2024, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pp2018 wrote:
    Ja takie wyniki miałam po poronieniu i nieprzyjmowaniu jodu tydzień przed badaniem krwi. Ale wcześniej wcale nie było lepiej chyba.
    Endo zdecydowala się dać mi euthyrox tylko ze względu na ewentualną ciążę, bo inaczej to nie.

Próbowałaś kiedyś dietą "wplynac" na tarczycę?

Ja nie próbuje dietą; staram się ogólnie jest 80/20 stosując dietę przeciwzapalną z uwagi na endomende;)

pp2018 lubi tę wiadomość

“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”

preg.png
  • Frutellka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2024, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patzap1 wrote:
    Dziewczyny, wczoraj pisałam o badaniach jakie mogę zrobić przed 1 wizytą u lekarza niepłodności.
    Dzisiaj zrobiłam AMH, wynik to 4,41 ng/ml.
    Mam 29 lat, to dobry wynik?

To jest dobry wynik 🙂

patzap1 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Marzycielka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2024, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frutellka wrote:
    TSH jest oki, wrzuć w kalkulator tarczycowy FT3 i FT4- ma być powyzej 50 procent, ferrytyna jeszcze do podbicie poziom 50-70 będzie ok;) Anty TG i TPO są w porządku. Żelazo nisko, a morfologia jak?

Co brać do podbicia ferrytyny? Walczę z anemią, żelazo miałam 3 miesiące temu 30 🙈 czyli podrosło trochę. Morfologii teraz nie robiłam, 3 miesiące temu była ok.

👧 PEREŁKA.. 9 lat
    👦 ŁOBUZIAK 7 lat
    👦 SŁODZIAK 5 lat
  • Marzycielka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2024, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frutellka wrote:

FT4 wychodzi 42,86%, FT3 50,00%

👧 PEREŁKA.. 9 lat
    👦 ŁOBUZIAK 7 lat
    👦 SŁODZIAK 5 lat
  • Frutellka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2024, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka wrote:
    Co brać do podbicia ferrytyny? Walczę z anemią, żelazo miałam 3 miesiące temu 30 🙈 czyli podrosło trochę. Morfologii teraz nie robiłam, 3 miesiące temu była ok.

Zakwas z buraka+ 250 mg laktoferyny(polecam Jarrow - droga ale u mnie tylko ona pięknie podziałała) + 1000 mg Wit. C przez 3-4 tygodnie i powtórzyć cały panel na anemię

preg.png
  • Marzycielka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2024, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frutellka wrote:
    Zakwas z buraka+ 250 mg laktoferyny(polecam Jarrow - droga ale u mnie tylko ona pięknie podziałała) + 1000 mg Wit. C przez 3-4 tygodnie i powtórzyć cały panel na anemię

Dziękuję 😘😘

👧 PEREŁKA.. 9 lat
    👦 ŁOBUZIAK 7 lat
    👦 SŁODZIAK 5 lat
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2024, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rety dziewczyny, chwilę nie zaglądam a tu już 3 strony do nadrobienia, nie ogarne 😅

Ja czekam na owulke, wg apki jeszcze 10 dni, zobaczymy co z tego wyjdzie, jeszcze mi się to zbiega z cytologia tą płynną. Dzisiaj zebraliśmy pomidorki i ogórki z ogródka, muszę jakiś przecier zrobić do sloikow a ogórki ukisić bo nie przejemy

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

11 cs!🤞⏳️do kwietnia

💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen

🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
    🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
    🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
    8dpo - prog + estradiol✅️
    Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️
  • Frutellka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2024, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka wrote:
    FT4 wychodzi 42,86%, FT3 50,00%

To jeszcze trochę do podbicia 😊

preg.png
  • Marzycielka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2024, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frutellka wrote:
    To jeszcze trochę do podbicia 😊

Teraz zerknęłam na wyniki sprzed 1 ciąży i miałam FT4 12.64%, FT3 38.33% i zaszłam szybko w ciążę 🙈 nowe wyniki przy starych wyglądają jakby były za wysokie 🤣

👧 PEREŁKA.. 9 lat
    👦 ŁOBUZIAK 7 lat
    👦 SŁODZIAK 5 lat
  • Marzycielka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2024, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet nie wiedziałam, że to się jakoś wylicza w % 🙈 zawsze patrzę czy wyniki mieszczą się w normie po prostu he he

pp2018 lubi tę wiadomość

👧 PEREŁKA.. 9 lat
    👦 ŁOBUZIAK 7 lat
    👦 SŁODZIAK 5 lat
  • Frutellka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2024, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka wrote:
    Nawet nie wiedziałam, że to się jakoś wylicza w % 🙈 zawsze patrzę czy wyniki mieszczą się w normie po prostu he he

Ja już w swojej drodze niepłodności wiele się nauczyłam, normy laboratoryjne a funkcjonalne to dwie różne rzeczy, słaba praca tarczycy = nierównowaga hormonalna, problemy z anemią itp.. tak samo wątroba niby nic, a odpowiada za pracę całego organizmu;)

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2024, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika wrote:
    Rety dziewczyny, chwilę nie zaglądam a tu już 3 strony do nadrobienia, nie ogarne 😅

Ja czekam na owulke, wg apki jeszcze 10 dni, zobaczymy co z tego wyjdzie, jeszcze mi się to zbiega z cytologia tą płynną. Dzisiaj zebraliśmy pomidorki i ogórki z ogródka, muszę jakiś przecier zrobić do sloikow a ogórki ukisić bo nie przejemy
    Mam podobnie z nadrabianiem 😅

BTW odnośnie ogródka, ja musze swój niestety spisać na straty a tak się cieszyłam, że nie będę kupować w zimie przecierów pomidorowych... mam zbiornik na deszczówkę i podlewałam nią ogród a wczoraj się zorientowałam, że chyba coś mi się utopiło w tym zbiorniku bo woda wali padliną... juz wylałam cały zbiornik i czekam na deszcz żebysie przepłukał😪

• Darrika Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2024, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    conte wrote:
    Mam podobnie z nadrabianiem 😅

BTW odnośnie ogródka, ja musze swój niestety spisać na straty a tak się cieszyłam, że nie będę kupować w zimie przecierów pomidorowych... mam zbiornik na deszczówkę i podlewałam nią ogród a wczoraj się zorientowałam, że chyba coś mi się utopiło w tym zbiorniku bo woda wali padliną... juz wylałam cały zbiornik i czekam na deszcz żebysie przepłukał😪

O rety ale niefart 😬 niektóre stwory jakieś myszy czy jaszczurki to się potrafią wszędzie wcisnąć kurcze :/ moja Teściowa też będzie bez pomidorów, ale u nich jakąś zaraża wszystkie w szklarni załatwiła

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

11 cs!🤞⏳️do kwietnia

💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen

🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
    🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
    🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
    8dpo - prog + estradiol✅️
    Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️
  • Wojcinka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2024, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka wrote:
    Hej dziewczynki 🙂 wczoraj test owulacyjny pozytywny, śluz rozciągliwy, temperatura pięknie skoczyła 🙂 a dzisiaj rano poleciała do dołu... To chyba nie dobrze co? Po owulacji chyba temperatura powinna być na wyższym poziomie przez jakiś czas przynajmniej?
    Rozumiecie coś z tego ? Nie jestem przeziębiona, wyspałam się 🤷
    Ja zawsze około owu miałam wzrostu potem spory spadek i dopiero potem wzrost już do @

Życie na pustyni📍Abu Dhabi
    34 👩 🧔‍♂️31
    2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
    2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy
    🌸 córeczka z 2cs 💛
    2024 - starania o rodzeństwo
    🌸 4cs - 20/11 ⏸️
    20/11 Beta - 470 🥹
    22/11 Beta - 1151 😍🥹
    19/12 - miś Haribo CRL 2,15 ♥️ 182bpm
    17/01 - prenatalne 🙏🤞

age.png

preg.png
  • Wojcinka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2024, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszłam powiedzieć dobranoc i zapytać kto jutro testuje? 😅 🤞

Marcycha, Kinia92 lubią tę wiadomość

Życie na pustyni📍Abu Dhabi
    34 👩 🧔‍♂️31
    2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
    2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy
    🌸 córeczka z 2cs 💛
    2024 - starania o rodzeństwo
    🌸 4cs - 20/11 ⏸️
    20/11 Beta - 470 🥹
    22/11 Beta - 1151 😍🥹
    19/12 - miś Haribo CRL 2,15 ♥️ 182bpm
    17/01 - prenatalne 🙏🤞

age.png

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2024, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wojcinka wrote:
    Przyszłam powiedzieć dobranoc i zapytać kto jutro testuje? 😅 🤞
    Dobranoc 🫡🤣

• Marzycielka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2024, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wojcinka wrote:
    Ja zawsze około owu miałam wzrostu potem spory spadek i dopiero potem wzrost już do @

Dziękuję za odpowiedź 🥰 w takim razie może niepotrzebnie się martwię 🙂

👧 PEREŁKA.. 9 lat
    👦 ŁOBUZIAK 7 lat
    👦 SŁODZIAK 5 lat
  • AnitaK Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2024, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro testuję 🙂 wprawdzie dzisiaj wyszła już biel vizira, no ale mam jeszcze jeden test, to go wykorzystam, choć nie liczę na cud 😅

Lexia, Marzycielka, Wojcinka, NinaB, Darrika, Deyansu, pp2018, Zbuntowana, Paula6432 lubią tę wiadomość

Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
    2018 👶
    2019 👶
    Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
    Grudzień 2024 - Aniołek (10 tc)💔
    1cs po poronieniu chybionym 🍀🍀🍀
  • Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2024, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy można prosić o przepisanie na testowanie na 25 sierpnia? 😄♥️ Zatestuje z Tobą Lexia.
    Przesunęła mi się owulka i pokuszę się o wcześniejsze testowanie (nie krzyczcie, plis) 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2024, 22:49

Lexia, Marzycielka, Darrika, Deyansu, Kasiekkk, brilka, pp2018, Marcycha, Paula6432 lubią tę wiadomość

12 cs do pierwszego maluszka, który rozkręci domowy chaos na pełnej! 👶🏻🎉

👧🏻 28, PCO

👦🏼 26, ⚠️💦
    ✖️ ilość: 25mln (11,09 w ml),
    ✖️morfologia: 2%,
    ✖️ruchliwość : A=1% 😭 A+B=6%, A+B+C=17%,
    ✖️HBA: 43% (HBA)

🥗 🏃🏼 dobra suplementacja i zmiana trybu życia
    ➡️ powtórka badań nasienia: 25.02
    __
    „ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, ‭‭Ecclesiastes‬ ‭11‬:‭5‬ ‭

I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️‍🔥
‹‹ 122 123 124 125 126 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ