X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Kto się w sierpniu w łanach 🌾 stuka 🤭, tego Bocian wiosną szuka 🌷
Odpowiedz

Kto się w sierpniu w łanach 🌾 stuka 🤭, tego Bocian wiosną szuka 🌷

Oceń ten wątek:
  • Deyansu Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2024, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam, że słabo odpisuję i komentuję Wasze posty, ale po tej stymulacji dużo mi się posypało:
    - opuchlizna nogi i podwyższone D-dimery po Ovitrelle (mam niewydolność żył lewej nogi, w rodzinie zawał i zakrzepica)
    - 3 tygodniowe bóle "miesiączkowe" (albo niestrawnościowe ;>) i gorszy niż zawsze PMS - aż do 3 d nowego cyklu, też po Ovitrelle
    - dziwny, długi, bolesny okres z plamieniami do 6 dc - j.w., a do tego w tym nowym cyklu od razu dziwnie wysokie temperatury (ok. 36,8 ;normalnie mam poniżej 36,6)

Miałam iść 7 sierpnia na monitoring po Clo, ale z powodu tego złego samopoczucia zrezygnowałam z klomifenu i idę do lekarki spytać po prostu: co ja, co my mamy robić. Bo wreszcie porządnie doczytałam wyniki mojego Męża: to jest ciężka oligospermia, a dodatkowo pH za wysokie - czyli Jego też trzeba dobadać.

Mamy kota po bezdomności, u mnie raz na jakiś czas (już przed posiadaniem kota) wychodzi eozynofilia (a alergii za bardzo nie mam), czyli mogą być pasożyty. Mąż jeździ dużo autem i wózkiem widłowym, więc ta ilość i pH to może być coś z prostatą (?) albo infekcja też. Przed nami prawdopodobnie badania p.k. pasożytów, bakterii, androlog/ urolog, nigdy nie miałam robionej drożności, jutro idę na morfo, glukozę, insulinę i niektóre hormony, żeby się dowiedzieć czy te 14-15 kg w dół dało coś i czy lekarz nie przesadził z Letroxem (bo miałam TSH ok. 1, a podwyższył mi dawkę - żebym lepiej chudła ;> ) We wrześniu USG Dopplera nóg, zastanawiam się nad badaniem w kierunku trombofilii / zespołu antyfosfolipid.

A jeszcze coś mnie dziąsła zaczynają napier....ać, więc pewnie dentysta - do tego powyżej... ehhh

Jakoś tak tego wszystkiego dużo ... bo teraz nagle próbuję stracić czas stracony na chodzenie do wielkiego (dosłownie i w przenośni) Docenta M z Krakowa....

Utrzymuję póki co termin testowania na 25 sierpnia, wyjdzie to wyjdzie, nie - trudno. I tak nastawiam się na pogłębioną diagnostykę i stratę jeszcze kilku miesięcy ;( Ten cykl będzie naturalny, z dużą ilością supli....

Przepraszam za taki długi, trochę chaotyczny i negatywny tekst, ale nie mam gdzie tego wszystkiego wyrzucić. Poza tym, może któraś z Was coś doradzi... jakiś kierunek działania.... bo mnie to wszystko na razie dość przysypało, mimo, że najbliższy tydzień mam zaplanowany jeśli chodzi o badania i lekarzy. Co później? Nie wiem ;/

Serdecznie Was pozdrawiam i gratuluję tym, którym już się udało zobaczyć dwie krechy albo fajny przyrost bety. I trzymam kciuki za te Dziewczyny, które wciąż czekają na testowania oraz przytulam te, które muszą znów czekać na kolejny cykl ;-*

Postaram się więcej pisać na temat i komentować to, co piszecie... Ale akurat teraz tak siadłam i wyrzuciłam to, co mi gniecie serducho obecnie ;/ Gdyby tylko człowiek mógł się cofnąć w czasie .... ehh

👩🏻 38
    PCOS, IO, MTHFR - homozygota, PAI 1 & V R2- heterozygota; AMH 2,31 (11.2023) -> 1,23 (11.2024)
    posiewy, MUCHA - ok :)
    💊Letrox, Formetic i tona supli
    Lewy jajowód niedrożny, endomenda 1 st, stan zapalny endometrium -> antybiotyki 12.2024

👱🏻32
    morfo 3%, wysokie pH i lepkość ; ciężka oligospermia, bakterie & grzyby OK, glukoza na czczo❌ -> krzywa glu/ins OK; stres oksydacyjny ❌; MAR HBA i chromatyna OK
    💊 Clo i worek supli

Rodzinka 👩🏻👱🏻 & 🐱 - 🤵👰 10.2022
    Starania na luzie - 2023
    06.2024 - cb (po niedrożnej stronie)
    07.2024 - I stymulacja Clo + Ovitrelle nieudana+ złe samopoczucie
    8-12. 2024 -> pogłębiona diagnostyka obojga
    02.01.2025 ⏸️😳 beta 29,8, prog 32,4
    04.01.2025 beta 86,4 prog 32,9
    07.01 beta 485,6, ,prog 37,90
    09.01 beta 976,3 prog 34,00 🤔
    17.01 USG 🤞🏻🤞🏻
  • BuBu90 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2024, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    To jest 10tka ciągle ten sam test robię xd
    Te testy są do bani, lepiej zrobić facelle paskowy no przynajmniej da jakąś konkretną kreskę. Ale no widzę cień i może to być cień w związku z ciążą. A jak będzie to jak widzisz wcale nie musi wyjść 10 dpo 🤷🏼‍♀️

Lexia lubi tę wiadomość

34 cs o pierwsze dziecko za nami
    Ja 34l. 👩‍🦰
    On 34l.👨‍🦱

28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3 dojrzałe 🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔

Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
    🔹10.06 12 dpo ⏸️
    🔹14.06 126,27->16.06 263,26-> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
    🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy GS 7mm z echem zarodka 🥰
    🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
    🔹16.07 8+3 1.91 cm Misia Haribo
    🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
    🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
    🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
    🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹
    🔹05.11 24+6 997 g 🥔
    🔹26.11 27+6 1330 g 🐸
    🔹09.12 29+5 III prenatalne 1456 g zdrowego 🐻
    🔹07.01 33+6 2522 g 🍈
    Walcz maluszku 🙏❤️🫶
    preg.png
  • hakorośl Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2024, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modra wrote:
    Mnie nigdy nie oszukały. Cień cienia był ciąża. Jak nie było ciąży to czysta biel.
    U mnie dokładnie tak samo, a zrobiłam ich naprawdę wiele.

pp2018, Modra lubią tę wiadomość

3 synów (2015,2017,2023)👦🏼🧑🏼👶🏼
    *biochem (luty 2024)
    *poronienie(maj 2024)🔬syn 👼🏼trisomia 16

📌Hashimoto, niedoczynność tarczycy
    🧬Pai-1 homozygota, MTHFR heterozygota
  • pp2018 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2024, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulek84 wrote:
    Hej, trzymam kciuki za bladziochy aby ciemniały i wyszła beta😍

U mnie wit. D spadła z 97 na 61 w przeciagu 2mies., więc to że mamy słońce i pomimo opalania nie zwalnia z suplementacji, dawka 2tys jest niewystarczająca aby utrzymać poziom wysoki ok 70-80.
    Udało mi się podnieść kwas foliowy 15,54 (do 20,5)I b12- 421 (do 653). Natomiast ni cholery nie drgnie ferrytyna mam 33,07. Co stosujecie na podniesienie oprócz diety, bo sama dieta mi nie wystarcza? Czy laktoferyna pomoże i sok z buraka, ew. Maślan sodu? Czy bierzecie coś specjalnego?

Widziałam w protokołach suplementacyjnych, że jest polecana laktoferyna, witamina C również.

Tylko warto sprawdzić czego nie łączyć z pokarmem z żelazem.

Może pietruszka do każdego posiłku? Na pewno nie można pić kawy/herbaty nawet do 2 godzin po posiłku z żelazem.

Ja polecam pyłek pszczeli/pierzgę pszczelą (to bomba dobrych substancji) albo sok z pokrzywy jeszcze.

A badałas czy są jakieś pasożyty? Jest też wiele bakterii, które kochają żelazo.

Anulek84 lubi tę wiadomość

38 👱‍♀️, 37🧔‍♂️ AMH 0,82
    28.05.24 ⏸️ 4.07.24 💔 Janek [8+3] trisomia w obrębie 8 chromosomu
    🧬 PAI-1 i MTHFR 1298A>C (hetero)

6.09, 8.09 ⏸️
    9.09 beta 704, prog 39,50
    11.09 beta 1861, prog 43
    18.09 5+3: GS 12mm, YS 2,8mm
    01.10 7+2: crl 11mm, ys 3,9mm, fhr 143/min
    10.10 8+4 crl 20mm, ys 6,1, fhr 175/min
    🩺 8.11 12+5 prenatalne
    🩺 3.01 połówkowe
    🩷🩷🩷🩷
    Euthyrox 50

KIR AA

preg.png
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2024, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pp2018 wrote:
    Widziałam w protokołach suplementacyjnych, że jest polecana laktoferyna, witamina C również.

Może pietruszka do każdego posiłku? Na pewno nie można pić kawy/herbaty nawet do 2 godzin po posiłku z żelazem.

Ja polecam pyłek pszczeli/pierzgę pszczelą (to bomba dobrych substancji) albo sok z pokrzywy jeszcze.

A badałas czy są jakieś pasożyty? Jest też wiele bakterii, które kochają żelazo.
    Polecasz jakiś pyłek pszczeli?

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022

♀️29
    ◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
    mała tarczyca;
    ◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    ◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾8 stymulacji letrozolem ❌, 9⏳
    ◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
    ◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)

♂️ 33
    ◾HBA 49%

🔜 15.01.2025 wizyta kwalifikacyjna IVF

"I used to float, now I just fall down
    I used to know, but I'm not sure now
    What I was made for
    What was I made for?"
  • pp2018 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2024, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deyansu wrote:
    Przepraszam, że słabo odpisuję i komentuję Wasze posty, ale po tej stymulacji dużo mi się posypało:
    - opuchlizna nogi i podwyższone D-dimery po Ovitrelle (mam niewydolność żył lewej nogi, w rodzinie zawał i zakrzepica)
    - 3 tygodniowe bóle "miesiączkowe" (albo niestrawnościowe ;>) i gorszy niż zawsze PMS - aż do 3 d nowego cyklu, też po Ovitrelle
    - dziwny, długi, bolesny okres z plamieniami do 6 dc - j.w., a do tego w tym nowym cyklu od razu dziwnie wysokie temperatury (ok. 36,8 ;normalnie mam poniżej 36,6)

Miałam iść 7 sierpnia na monitoring po Clo, ale z powodu tego złego samopoczucia zrezygnowałam z klomifenu i idę do lekarki spytać po prostu: co ja, co my mamy robić. Bo wreszcie porządnie doczytałam wyniki mojego Męża: to jest ciężka oligospermia, a dodatkowo pH za wysokie - czyli Jego też trzeba dobadać.

Mamy kota po bezdomności, u mnie raz na jakiś czas (już przed posiadaniem kota) wychodzi eozynofilia (a alergii za bardzo nie mam), czyli mogą być pasożyty. Mąż jeździ dużo autem i wózkiem widłowym, więc ta ilość i pH to może być coś z prostatą (?) albo infekcja też. Przed nami prawdopodobnie badania p.k. pasożytów, bakterii, androlog/ urolog, nigdy nie miałam robionej drożności, jutro idę na morfo, glukozę, insulinę i niektóre hormony, żeby się dowiedzieć czy te 14-15 kg w dół dało coś i czy lekarz nie przesadził z Letroxem (bo miałam TSH ok. 1, a podwyższył mi dawkę - żebym lepiej chudła ;> ) We wrześniu USG Dopplera nóg, zastanawiam się nad badaniem w kierunku trombofilii / zespołu antyfosfolipid.

A jeszcze coś mnie dziąsła zaczynają napier....ać, więc pewnie dentysta - do tego powyżej... ehhh

Jakoś tak tego wszystkiego dużo ... bo teraz nagle próbuję stracić czas stracony na chodzenie do wielkiego (dosłownie i w przenośni) Docenta M z Krakowa....

Utrzymuję póki co termin testowania na 25 sierpnia, wyjdzie to wyjdzie, nie - trudno. I tak nastawiam się na pogłębioną diagnostykę i stratę jeszcze kilku miesięcy ;( Ten cykl będzie naturalny, z dużą ilością supli....

Przepraszam za taki długi, trochę chaotyczny i negatywny tekst, ale nie mam gdzie tego wszystkiego wyrzucić. Poza tym, może któraś z Was coś doradzi... jakiś kierunek działania.... bo mnie to wszystko na razie dość przysypało, mimo, że najbliższy tydzień mam zaplanowany jeśli chodzi o badania i lekarzy. Co później? Nie wiem ;/

Serdecznie Was pozdrawiam i gratuluję tym, którym już się udało zobaczyć dwie krechy albo fajny przyrost bety. I trzymam kciuki za te Dziewczyny, które wciąż czekają na testowania oraz przytulam te, które muszą znów czekać na kolejny cykl ;-*

Postaram się więcej pisać na temat i komentować to, co piszecie... Ale akurat teraz tak siadłam i wyrzuciłam to, co mi gniecie serducho obecnie ;/ Gdyby tylko człowiek mógł się cofnąć w czasie .... ehh

Współczuję, dużo tego. Musi być to bardzo obciążające jak tyle się dzieje niesprzyjających rzeczy, a dodatkowo towarzyszy Ci poczucie straconego czasu u poprzedniego lekarza. Przytulam! Mam nadzieję, że właściwie lekarka Ciebie i męża poprowadzi.

Rozumiem, że badania z pierwszej strony już macie za sobą?
    Dziewczyny pisały, że w lato wyniki badań nasienia są słabsze.

Deyansu lubi tę wiadomość

38 👱‍♀️, 37🧔‍♂️ AMH 0,82

6.09, 8.09 ⏸️
    11.09 beta 1861, prog 43
    🩺 8.11 12+5 prenatalne
    🩺 3.01 połówkowe
    🩷🩷🩷🩷
    Euthyrox 50

KIR AA

preg.png
  • pp2018 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2024, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:

Ja kupowałam zazwyczaj z Olini albo z Pasieki na Zastawiu. Pierzgę też miałam od nich. Teraz kupiłam na testy z zielarskiego w okolicy. Można popatrzeć ew. w swojej okolicy i kupić bezpośrednio od pszczelarza albo sklepu pszczelarskiego.

siesiepy lubi tę wiadomość

38 👱‍♀️, 37🧔‍♂️ AMH 0,82

6.09, 8.09 ⏸️
    11.09 beta 1861, prog 43
    🩺 8.11 12+5 prenatalne
    🩺 3.01 połówkowe
    🩷🩷🩷🩷
    Euthyrox 50

KIR AA

preg.png
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2024, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pp2018 wrote:
    Ja kupowałam zazwyczaj z Olini albo z Pasieki na Zastawiu. Pierzgę też miałam od nich. Teraz kupiłam na testy z zielarskiego w okolicy. Można popatrzeć ew. w swojej okolicy i kupić bezpośrednio od pszczelarza albo sklepu pszczelarskiego.

I co się z takim pyłkiem robi? Je na sucho? Rozpuszcza i pije ?

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

10 cs!🤞⏳️do kwietnia

💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen

🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
    🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
    🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
    8dpo - prog + estradiol✅️
    Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️
  • Anulek84 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2024, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deyansu wrote:

Zrób tą trombofilię z testdna tam jest pakiet, mi pomogły zastrzyki z neoparinu, one są też przeciwzapalne, może wizyta u hematolog?

👩40 👨41
    II.2024 💔 (5t)
    XII.2024 💔👼 9t5d (por.zatrz.6t1d)

start programu IVF (wrzesień '24)
    🔜 immunolog
    🔜 genetyk
    🔜 poszerzona diagnostyka gen. i immuno.
  • Paflina Ekspertka

Wysłany: 4 sierpnia 2024, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deyansu wrote:

I te problemy z żyłami to po wspomaganiu?!

Człowiek się stara o dziecko a przy okazji wychodzi mnóstwo innych chorób, o których istnieniu nawet nie wiedziałam.. przykre to jest :(

Życzę Ci dużo siły i wytrwałości 💕❤️💕

23.08- kropek 3,4mm, akcja serca widoczna
    05.09 - kropek 1,7cm 💕💕
    25.09 - człowieczek 4,19 cm 👶
    30.09 - zdrowa dziewczynka, 5,5 cm 🩷
    08.11 jednak chłopak ❤️

preg.png
  • Anulek84 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2024, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pp2018 wrote:

Nie badałam pasozytów, mój miał kiedyś hp,a pyłek pszczeli piję od 1dc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2024, 15:02

Lexia lubi tę wiadomość

👩40 👨41
    II.2024 💔 (5t)

🔜 immunolog
    🔜 genetyk
  • Deyansu Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2024, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pp2018 wrote:
    Współczuję, dużo tego. Musi być to bardzo obciążające jak tyle się dzieje niesprzyjających rzeczy, a dodatkowo towarzyszy Ci poczucie straconego czasu u poprzedniego lekarza. Przytulam! Mam nadzieję, że właściwie lekarka Ciebie i męża poprowadzi.

Rozumiem, że badania z pierwszej strony już macie za sobą?
    Dziewczyny pisały, że w lato wyniki badań nasienia są słabsze.

Hej, dzięki :) za zrozumienie.

Badania pierwszego etapu - mogę powiedzieć, że tak. Plus kilka badań z II i III (witamina D, czynniki krzepnięcia, D-dimery) Byłam w październiku zeszłego roku w szpitalu na Kopernika na całościowym "przeglądzie" i to wtedy do mnie dotarło, że metodyka docenta nie prowadzi nigdzie, że tracę czas, kręcę się w kółko. Od listopada wzięłam się za siebie, schudłam. Od tego roku robimy badania jakieś, ale widzę, że to zbyt mało, stymulacja - nie siadła, bo chyba nie w moich owulacjach (czy ich braku) leży problem.

Badanie nasienia było w czerwcu i to w takim okresie, że jeszcze oprócz jazd w pracy, sporo jeździł prywatnie, bo pomagaliśmy w przeprowadzce Teściowej i Szwagierki bliżej nas. I to też było bardzo stresujące ze względu na ograniczony czas. Teraz dołożyłam Mężowi jeszcze kilka supli, minimalnie schudł, choć nadal odżywia się cukrem ;/ (ale sam post przerywany plus trochę ćwiczeń siłowych przyniosło efekt)

Czy coś proponujesz w pierwszej "kolejności poza kolejnością"? O co chodzi z Ferrytyną, Homocysteiną? bo to drugie jest chyba jakimś badaniem wrażliwym i nie wszędzie da się wykonać... pamiętam tylko tyle, że Bracia Rodzeń mówili, że homocysteina jest lepszym wskaźnikiem ewentualnego zagrożenia miażdżycą niż sam lipidogram.
    Pewnie czekają nas czy tak czy siak te wszystkie badania, ale - wiadomo - nie mamy funduszy na wszystko od razu. Już jutrzejsza insulina, witamina D i kilka innych to będzie od 100 do 200 zł, USG Dopplera we wrześniu kolejne 250, wizyta u gin prywatna w środę ok. 200 ....

I pewnie facet też powinien przebadać krew: morfo, lipidogram, hormony?

Nigdy nie sądziłam, że to będzie tak skomplikowane. Niby człowiek wiedział, że ma PCOS, IO ... ale jednak się łudził ;>

molly lubi tę wiadomość

👩🏻 38
    PCOS, IO, MTHFR - homozygota, PAI 1 & V R2- heterozygota; AMH 2,31 (11.2023) -> 1,23 (11.2024)
    Lewy jajowód niedrożny, endomenda 1 st, stan zapalny endometrium -> antybiotyki 12.2024

👱🏻32
    morfo 3%, wysokie pH i lepkość ; ciężka oligospermia, bakterie & grzyby OK, glukoza na czczo❌ -> krzywa glu/ins OK; stres oksydacyjny ❌; MAR HBA i chromatyna OK
    💊 Clo i worek supli

Starania na luzie - 2023
    17.01 USG 🤞🏻🤞🏻
  • Anulek84 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2024, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika wrote:
    I co się z takim pyłkiem robi? Je na sucho? Rozpuszcza i pije ?

Trzeba 1łyzeczke zalać letnia woda do rozpuszczenia i dać do lodówki a pić na czczo. Można dodawać do smoothie ale lepiej się przyswaja rozpuszczone

Darrika lubi tę wiadomość

👩40 👨41
    II.2024 💔 (5t)

🔜 immunolog
    🔜 genetyk
  • Missi Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2024, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pp2018 wrote:
    Jak fajnie, że masz taki stały kontakt z lekarzem! Nawet w dni świąteczne.

Super z Azją, a macie w planach gdzieś być stacjonarnie czy trochę też pojeździć po krajach? Extra, że praca wam na to pozwala!!

Tak mój lekarz to złoty człowiek naprawdę i jestem z nim już od dobrych kilku lat (jeszcze przed staraniami chodziłam do niego na zwykłe wizyty, wycinał mi też polipa z macicy)

Tylko niestety będę już go zmieniać na inną Panią doktor ktora bardziej niż on specjalizuje się w niepłodności. Ale jak uda mi się zajść w ciążę to raczej wrócę do niego bo ufam mu bardzo i czuję się swobodnie. Zawsze potrafi rozładować mój stres :)

Wiesz co pewnie różnie, co prawda Azję już zjeździliśmy wzdłuż i wszerz ale kochamy i wracamy co roku. A osiedlamy się na dłużej za każdym razem w naszej ukochanej Tajlandii 🥰

Walka o pierwsze dziecko
    ♀️ 31l. ♂️ 42l.
    ✅️Parametry nasienia

☑️08.2024 Cb💔
    ✅️07.2024 cykl z Lamettą ⏸️ z niedrożnego jajowodu
    ☑️04.2024-06.2024 Clo/Lametta ❌️
    ☑️ 💔17.04.2023 Poronienie zatrzymane
    ✅️20.03.2023 ⏸️
    (zajście w ciąże naturalne po 6cs.)

U mnie:
    ☑️Niedrozność prawego jajowodu (sono-HSG)
    ☑️Trombofilia wrodzona hetero+ mutacja Mthfr homo
    ✅️Tarczyca✅️hormony✅️wit.B12-442 ✅️ wit.D3- 67 ✅️Ferrytyna 95 ✅️kwas foliowy 34✅️naturalne owulacje ✅️AMH 2,25 ng/ml (10.06.2024)
    ☑️ Homocysteina 9,68 walka o⬇️
    ↪️7 🥳

🔜sonovaginografia +biopsja endometrium
    🔜 badanie fragmentacji DNA +test HBA nasienia
    🔜 badania na pasożyty u obojga
  • BuBu90 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2024, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:
    Ja polecam z pasieki Sadowskich 🥰

siesiepy lubi tę wiadomość

34 cs o pierwsze dziecko za nami
    Ja 34l. 👩‍🦰
    On 34l.👨‍🦱

28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3 dojrzałe 🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔

Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
    🔹10.06 12 dpo ⏸️
    🔹14.06 126,27->16.06 263,26-> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
    🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy GS 7mm z echem zarodka 🥰
    🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
    🔹16.07 8+3 1.91 cm Misia Haribo
    🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
    🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
    🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
    🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹
    🔹05.11 24+6 997 g 🥔
    🔹26.11 27+6 1330 g 🐸
    🔹09.12 29+5 III prenatalne 1456 g zdrowego 🐻
    🔹07.01 33+6 2522 g 🍈
    Walcz maluszku 🙏❤️🫶
    preg.png
  • Deyansu Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2024, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paflina wrote:
    I te problemy z żyłami to po wspomaganiu?!

Człowiek się stara o dziecko a przy okazji wychodzi mnóstwo innych chorób, o których istnieniu nawet nie wiedziałam.. przykre to jest :(

Życzę Ci dużo siły i wytrwałości 💕❤️💕

Problemy z żyłami wiedziałam, że już miałam wcześniej, potwierdził to Doppler z 2017 r. Ale jakoś nie skojarzyłam, nie połączyłam kropek, że Ovitrelle to przecież hormon i może mi pogorszyć stan żył. A żyły mam takie jakie mam przez dłuuugie lata brania antykoncepcji, bo tak się kiedyś "leczyło" PCOS i hirsutyzm (to była moja pierwsza diagnoza), Diane-35 zaczęłam brać w wieku 12 lat ;(. Od razu poszły żyły i wątroba. Potem jakieś spironolakton, Evra, Cilest... i proszę "zajść", to przejdzie samo. LOL :P

No trzeba niestety uważać.
    Dzięki mega za życzenia <3 - przydadzą się. I wzajemnie wszystkiego najlepszego w Twoich staraniach :*

Dam Wam znać, co na to wszystko moja ginekolog.

pp2018 lubi tę wiadomość

👩🏻 38

👱🏻32
    💊 Clo i worek supli

Starania na luzie - 2023
    17.01 USG 🤞🏻🤞🏻
  • Deyansu Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2024, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulek84 wrote:
    Zrób tą trombofilię z testdna tam jest pakiet, mi pomogły zastrzyki z neoparinu, one są też przeciwzapalne, może wizyta u hematolog?

Dzięki! Przyznaję, że zaczęło mi to chodzić po głowie. Podpowiem to mojej ginekolog w środę. Aczkolwiek wszystko z układu krzepnięcia wyszło w miarę w normie, te D-dimery poszły dwukrotnie do góry...

Do hematologa potrzebne jest skierowanie? Pewnie terminy są szalone.... Muszę to sprawdzić.

👩🏻 38

👱🏻32
    💊 Clo i worek supli

Starania na luzie - 2023
    17.01 USG 🤞🏻🤞🏻
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2024, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulek84 wrote:
    Trzeba 1łyzeczke zalać letnia woda do rozpuszczenia i dać do lodówki a pić na czczo. Można dodawać do smoothie ale lepiej się przyswaja rozpuszczone

A jak w smaku to, znośnie, nie bardzo ? Jak olej z czarnuszki wypijam, to pyłek dam rade ?

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

10 cs!🤞⏳️do kwietnia

💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen

🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
    🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
    🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
    8dpo - prog + estradiol✅️
    Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2024, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pp, Bubu dzięki. Ale finalnie jednak zamówiłam zioła ojca klimuszki, skoro na razie i tak nie będę stymulowana.

BuBu90, Darrika lubią tę wiadomość

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022

♀️29
    ◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
    mała tarczyca;
    ◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    ◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾8 stymulacji letrozolem ❌, 9⏳
    ◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
    ◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)

♂️ 33
    ◾HBA 49%

🔜 15.01.2025 wizyta kwalifikacyjna IVF

"I used to float, now I just fall down
    I used to know, but I'm not sure now
    What I was made for
    What was I made for?"
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2024, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, mam nadzieję, że miło spędzacie niedzielę.

Po drodze dziś dostrzegłam otwartą aptekę więc wlazłam po 10tki innej firmy, jakiś diather

Godzinę temu jeden zrobiłam i widzę tam coś tak ledwo uchwycalnego, że absolutnie nie mam pewności, może sobie wmawiam xD coś jak wczoraj na pinki

Może na każdym teście jest jakiś taki mini cień? Już nie wiem. Na tym aptecznym na zdjęciu nic nie widać, tylko na żywo jakieś totalne ledwo co.

Ale na jutro rano mam przynajmniej jeden pink plus taki ;)

pp2018, hakorośl lubią tę wiadomość

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Letrox, hydroxychloroquine, acard
    + ⏸️ neoparin, encorton, duphaston, utrogestan

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm🍀
    10/11 plamienia, IP, żyjemy🍀
    18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min 🍀
    5/12 11+4, CRL 5,4 wg USG 12+0 💗 158/min 🍀
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🍀🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    II prenatalne 3.02 🍀🙏

preg.png
‹‹ 38 39 40 41 42 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ