X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Kto się w sierpniu w łanach 🌾 stuka 🤭, tego Bocian wiosną szuka 🌷
Odpowiedz

Kto się w sierpniu w łanach 🌾 stuka 🤭, tego Bocian wiosną szuka 🌷

Oceń ten wątek:
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2024, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszin wrote:
    Ja znów nasłuchałam się i naczytałam, tak jak Nineq, że po poronieniu „łatwiej” zajść w ciążę, bo organizm jest w tym trybie i chyba przez to ciężko mi oglądać biel. Za duże nadzieje i oczekiwania :) to już 5cs po poronieniu, a podobno te trzy pierwsze są takie magiczne :P

No mi się teoretycznie udało w 3 cyklu właśnie po biochemie, ale ja bardziej stawiam, że to było za sprawą tego, że wywaliłam stres związany z pracą za drzwi, byłam już prawie od miesiąca na l4, organizm wyluzować i się udało

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

10 cs!🤞⏳️do kwietnia

💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen

🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
    🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
    🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
    8dpo - prog + estradiol✅️
    Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️
  • AniulkA Przyjaciółka

Wysłany: 6 sierpnia 2024, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Missi wrote:
    Zazdroszczę wam dziewczyny tych bladzioch :(
    Cieszę się ale to dołujące:(
    Są dni że już samej siebie mi szkoda

Kurcze, mam podobnie.. o ile w zeszłym tygodniu miałam mega pozytywne nastawienie, tak teraz im bliżej testowania z każdym dniem nadzieja słabnie. Jakoś mam przeczucie ze nic z tego.. ale muszę wziąć się w garść.. nie poddam się 💪 Tobie tez życzę wiary, siły i cierpliwości

Darrika, Missi, Kasiekkk, Marcycha, Paula6432 lubią tę wiadomość

♀️ 93'
    ♂️ 90'

Starania od 02.2022

11.2022 💔 8tc.
    03.2023 💔 6 tc.
    07.2023 💔 6 tc.

04.11.2024 ⏸️

05.11.2024 Beta HCG 315 mIU/ ml; progesteron 26,50 ng/ml
    07.11.2024 Beta HCG 689 mIU/ ml; progesteron 43,40 ng/ml
    26.11.2024🩺 wg. OM 7+0, wg. USG 7+2: CRL 1,17 cm, ♡ 148 ud./min
    06.12.2024 🩺 8+5 CRL 2,1 cm ♡ 180 ud./min
    19.12.24 r. 🩺 CRL 3,77 cm wg USG 10+5
    30.12.24 r. 🩺 I prenatalne
    preg.png
  • aszin Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2024, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexia wrote:
    Ja się zastanawiam, skąd są te teorie wszystkie 😅 jakie są ich podstawy itp. Podobnie słyszałam teraz, że z drugim to od razu wyjdzie, bo organizm "wie o co chodzi z ciążą" 😂😂
    Ja to słyszałam od lekarza 😁 więc może coś w tym jest, ale jak wiadomo, to czyta statystyka 😁

pp2018 lubi tę wiadomość

Starania o pierwszego 👶🏻
    08.2023r.

🚩Hashimoto
    🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
    🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
    ~~~~~~~~~~~~~~
    13.02.2024 ⏸️
    19.03.2024 💔💔 8tc
    ~~~~~~~~~~~~~~~~
    Stymulacja owulacji:
    1) Clo+Ovitrelle+Duphaston❌
    2) Clo+Ovitrelle+Luteina❌
    3) Clo+Luteina⏳
    🔜 HSG

💉Neoparin+💊 Acard150

✨ 2025 ✨🙏
  • Lauraa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura25 wrote:
    U mnie dzisiaj spadek temperatury z 36,6 na 36,26. Podstawowa 35,9. Ciekawe 🤔 ze względu na ból jajnika w sobotę obstawiłam że jestem po owu ok 10 dni a wzrost temperatury był zauważalny w czwartek więc wychodzi na to, że 6/7 dni. Ten cykl jest pierwszym obserwacyjnym. Dużo można się dowiedzieć :D

Widzę, że mamy podobnie z obserwacją :) gdzieś czytałam że podczas implantacji może być jednodniowy spadek temperatury, chociaż wiadomo że pewnie może na to wpływać też kilka innych rzeczy 😬 ale może to dobry znak!! Ja wyliczyłam, że dzisiaj 7dpo i też się z zaciekawieniem przyglądam jak moje ciało reaguje. U mnie 36,48 i tak się utrzymuje od owulki.

Laura25 lubi tę wiadomość

👩 33
    08.24 biochemiczna 💔
    10-16.10 beta 10,7/64,3/295,4/711,2
    22.10 (5+1) pęcherzyk 7mm 🥹
    07.11 (7+3) CRL 0,99 + FHR 142
    26.11 (10+1) CRL 3,28 + FHR 175
    02.12 - Nifty zdrowy chłopak 🩵
    10.12 (12+1) prenatalne CRL 6,12 + FHR 163
    16.12 (13+0) CRL 6,71 + FHR 158
    04.02 (20+1) połówkowe

preg.png
  • Darrika Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexia wrote:
    Też liczę na lewy jajnik, z lewego mam córkę 😂 prawy kłuł miesiąc temu, mam nadzieję, że tym razem będzie lewy 😅😜

No ja też z lewego mam Zuzię, ale lewy w sumie w kwietniu zakłuł i nie wyszło, ale to było delikatne kłucie może z godzinkę, a wtedy za przeproszeniem napierdalało mnie cały dzień, że chodziłam zgięta w pół 🤣 potem maj był bez bólu No i czerwiec i teraz lipiec prawy, więc jak @ zawita to już liczę, że w końcu lewy się obudzi i zdziała cud

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018

10 cs!🤞⏳️do kwietnia

🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
    🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
  • Daga121222 Ekspertka

Wysłany: 6 sierpnia 2024, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, mało się odzywam, bo w tym cyklu postanowiłam, że będę mniej tu zaglądała, oczywiście staram się nadrabiać - i gratuluję tych pięknych kreseczek 🥹 ale również tulę za biele…
    U mnie pojawił się piękny śluz, którego nie miałam przez dwa cykle 🤷🏼‍♀️, ale testy owulacyjne wychodzą negatywne, więc odpuszczam robienie ich i lecę na żywioł 😄 zwłaszcza, że jutro wylatujemy z mężem na wakacje, czeka nas długi lot i podejrzewam, że owulacja może mi się nawet przesunąć.
    Trzymam za Was wszystkie mocno kciuki!
    Ja w końcu będę mogła odpocząć i mam nadzieję, że zawita do nas to szczęście ❤️💪🏻

Lauraa, Darrika, Dahlia, DreamBee, Marcycha lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️29
    🧑🏻‍🦱29

👩🏼‍❤️‍💋‍👨🏻2015
    💍2019
    💒12.08.2022

Starania od: 02.2023

💊 magnez, olej z wiesiołka, wit D, omega 3, selen i cynk

18.10 ➡️ Pierwsza wizyta w Klinice Niepłodności
    18.11 badanie drożności jajowodów
    Jajowody drożne ✅

AMH 5,20

Parametry nasienia ✅
    Aglutynacja (III) ❌

01.2025 stymulacja (aromek+ovitrelle)
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2024, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lauraa wrote:
    Widzę, że mamy podobnie z obserwacją :) gdzieś czytałam że podczas implantacji może być jednodniowy spadek temperatury, chociaż wiadomo że pewnie może na to wpływać też kilka innych rzeczy 😬 ale może to dobry znak!! Ja wyliczyłam, że dzisiaj 7dpo i też się z zaciekawieniem przyglądam jak moje ciało reaguje. U mnie 36,48 i tak się utrzymuje od owulki.

Ja taki jednodniowy spadek w szczęśliwym cyklu wyłapałam co dalo mi mega nadzieję, że się uda i tak też się stało. :) najpierw był smutek, bo myślałam, że idzie @ ale dużo czytałam w necie o tym i wtedy wrocila nadzieja

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2024, 09:34

Laura25, Lauraa, Marcycha lubią tę wiadomość

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018

10 cs!🤞⏳️do kwietnia

• Darrika Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2024, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daga121222 wrote:
    Cześć dziewczyny, mało się odzywam, bo w tym cyklu postanowiłam, że będę mniej tu zaglądała, oczywiście staram się nadrabiać - i gratuluję tych pięknych kreseczek 🥹 ale również tulę za biele…
    U mnie pojawił się piękny śluz, którego nie miałam przez dwa cykle 🤷🏼‍♀️, ale testy owulacyjne wychodzą negatywne, więc odpuszczam robienie ich i lecę na żywioł 😄 zwłaszcza, że jutro wylatujemy z mężem na wakacje, czeka nas długi lot i podejrzewam, że owulacja może mi się nawet przesunąć.
    Ja w końcu będę mogła odpocząć i mam nadzieję, że zawita do nas to szczęście ❤️💪🏻

Super, odpoczywaj i udanego urlopu, wracajcie z dwiema kreseczkami z wakacji 😁🥰🤞

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2024, 09:35

Daga121222, Marcycha, Paula6432 lubią tę wiadomość

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018

10 cs!🤞⏳️do kwietnia

• Laura25 Ekspertka

Wysłany: 6 sierpnia 2024, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lauraa wrote:

U mnie szczególnych objawów nie ma :D ale tym myśleniem że owu była w wtorek to wynik progesteronu 14,06 ng/ml w 4 dpo też jest obiecujący 🙈

Rozwiążą sie te domysły kiedy przyjdzie okres. (choć mam nadzieję że nie) 2 faza u mnie trwa przeważnie 14dni

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2024, 09:44

Lauraa lubi tę wiadomość

• Donna89 Przyjaciółka

Wysłany: 6 sierpnia 2024, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    Gratuluje wszystkim, którym pokazały się kreseczki (i te bladsze i ciemniejsze! 😍)

Ja sama mam dziś 11dpo, miałam czekać do piątku z testem ale nie wytrzymałam i zrobiłam dziś i blado. Strasznie wkurzam się na siebie, bo z jednej strony wiem że to wcześnie i jeszcze może nie wyjść, a z drugiej odbiera mi to nadzieję… co miesiąc mówię sobie że nie będę testować tak wcześnie, a później coś mnie nadchodzi i znowu to samo.

Próbuje sobie to wszystko układać i nastawiać się pozytywnie i w niektóre dni tak właśnie jest, a w inne łapie mnie załamka. Nie wiem w którą stronę iść - czy odpuścić na jakiś czas i zająć sie czymś innym niż starania, czy rozpocząć głębszą diagnostykę. Jak wy sobie z tym radzicie?

• AniulkA Przyjaciółka

Wysłany: 6 sierpnia 2024, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszin wrote:
    Ja znów nasłuchałam się i naczytałam, tak jak Nineq, że po poronieniu „łatwiej” zajść w ciążę, bo organizm jest w tym trybie i chyba przez to ciężko mi oglądać biel. Za duże nadzieje i oczekiwania :) to już 5cs po poronieniu, a podobno te trzy pierwsze są takie magiczne :P

Ciekawa hipoteza, u mnie faktycznie zarówno po pierwszym jak i po drugim poronieniu w kolejna ciążę zaszłam w trzecim cyklu po

♀️ 93'
    ♂️ 90'

Starania od 02.2022

11.2022 💔 8tc.
    03.2023 💔 6 tc.
    07.2023 💔 6 tc.

04.11.2024 ⏸️

05.11.2024 Beta HCG 315 mIU/ ml; progesteron 26,50 ng/ml
    07.11.2024 Beta HCG 689 mIU/ ml; progesteron 43,40 ng/ml
    26.11.2024🩺 wg. OM 7+0, wg. USG 7+2: CRL 1,17 cm, ♡ 148 ud./min
    06.12.2024 🩺 8+5 CRL 2,1 cm ♡ 180 ud./min
    19.12.24 r. 🩺 CRL 3,77 cm wg USG 10+5
    30.12.24 r. 🩺 I prenatalne
    preg.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2024, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszin wrote:

To tak lekarze kładą do głowy.

To u mnie już 4. Już tak głupio mówiąc, nawet z biochema bym się ucieszyła, bo przynajmniej byłoby wiadomo, że coś się zadziało🫢
    A tu dupa 😅

Deyansu lubi tę wiadomość

💔28/03/2024

⏸️30/09/2024 🥹🙏🌈

💙🥰

preg.png
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2024, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Donna89 wrote:
    Cześć dziewczyny,
    Gratuluje wszystkim, którym pokazały się kreseczki (i te bladsze i ciemniejsze! 😍)

Ja sama mam dziś 11dpo, miałam czekać do piątku z testem ale nie wytrzymałam i zrobiłam dziś i blado. Strasznie wkurzam się na siebie, bo z jednej strony wiem że to wcześnie i jeszcze może nie wyjść, a z drugiej odbiera mi to nadzieję… co miesiąc mówię sobie że nie będę testować tak wcześnie, a później coś mnie nadchodzi i znowu to samo.

Próbuje sobie to wszystko układać i nastawiać się pozytywnie i w niektóre dni tak właśnie jest, a w inne łapie mnie załamka. Nie wiem w którą stronę iść - czy odpuścić na jakiś czas i zająć sie czymś innym niż starania, czy rozpocząć głębszą diagnostykę. Jak wy sobie z tym radzicie?

Chyba najlepsza metodą na nie robienienwczesnie testów jest ich noe posiadanie w domu 🤣 ja teraz testy wyjadę do 0, bo został mi jeden i nie kupuje, jak następny cykl będzie trzeba to po prostu kupię dzień przed @ i tyle, to nie będzie kusić.

Może zajmij się czymś innym niż starania, ale nie odpuszczaj zupełnie, monitoruj kiedy plus minus owulka, zobserwacji śluzu czy temperatury w tym okresie przytulanki w miarę regularne i zobaczysz co wyjdzie.
    Ile już macie cykli starań za sobą, bo za dużo nas tu, żebym spamietala, jeżeli pisałaś już 😅

Ja głębszej diagnostyki żadnej nie będę robić, ani chodzić na monitoringi, daliśmy sobie czas do listopada, na luźne starania co ma być to będzie I choć bardzo chce żeby się udało, to nie za wszelką cenę i to też daje mi taki spokój ducha, że taki mamy plan, tak ustaliliśmy i mimo emocji różnych to staram się go trzymać, żeby się moje życie właśnie nie kręciło tylko wokół tego tematu

Marcycha lubi tę wiadomość

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018

10 cs!🤞⏳️do kwietnia

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2024, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lauraa wrote:

U mnie spadek na implantację był dwa razy, właśnie w 7dpo, a później znowu temperatura w górę

Lauraa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2024, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daga121222 wrote:
    Udanego wypoczynku ♥️

Daga121222 lubi tę wiadomość

• MadziaIsm Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2024, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:)
    Długo się nie odzywałam, bo miałam masę problemów i zero humoru. Musimy się przeprowadzić, bo mój blok miasto zamierza wykorzystać w innym celu i musimy zdecydować czy iść na mój pierwszy w życiu wynajem, czy kupić mieszkanie. Tylko z tym obawiam się że może być problem, bo teraz zmieniam pracę i od 21 zaczynam w nowym przedszkolu. Więc ciężka sprawa i do załatwienia/ przemyślenia bardzo dużo

Gratuluję wszystkich bladziochów i pozytywnych bet!!!
    aszin wrote:
    Znam to uczucie, też to słyszałam, a wcale tak łatwo nie jest

Ja testować powinnam jutro, ale mąż dziś jedzie na badania to sobie zrobię betę i ona prawdę mi powie 😉
    Czuję się dziwnie, jakieś baaaardzo bladziutenkie plamienie, ale to tylko widoczne gdy sprawdzam szyjkę. Mam mdłości, ale równie dobrze może ze stresu, sutki wrażliwe, ale to może moja głowa robi mnie w balona

Będę dawać znać co z tą betą
    Miłego dnia!

Lexia, Marcycha lubią tę wiadomość

🧑 43
    🧔31
    🧍 24
    💃14

14.10.23 ⏸️
    3.11.23 ❤️
    20.02.24 💔😇 Milusia
  • Laura25 Ekspertka

Wysłany: 6 sierpnia 2024, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszły testy owulacyjne. Zamówiłam z polecenia którejś z was easy home - dziękuję ☺️😊 i siknęłam tak dla sportu :D ciemne są te krechy :D ale faktycznie łatwo odczytywać, nie tak jak przy domowe laboratorium.

Takie po owulacji ciemne nie są żadnym wyznacznikiem prawda ?

https://zapodaj.net/plik-jaVc84DINv

Człowiek nie umie zaczekać kilku dni ale to uczy cierpliwości 😜😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2024, 10:10

• aszin Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2024, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura25 wrote:
    Przyszły testy owulacyjne. Zamówiłam z polecenia którejś z was easy home - dziękuję ☺️😊 i siknęłam tak dla sportu :D ciemne są te krechy :D ale faktycznie łatwo odczytywać, nie tak jak przy domowe laboratorium.

A skąd wiesz, że jesteś po owulacji? :) to jest test negatywny, taki może być przed owulacja albo po 😁

Starania o pierwszego 👶🏻
    08.2023r.

🚩Hashimoto
    🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
    🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
    ~~~~~~~~~~~~~~
    13.02.2024 ⏸️
    19.03.2024 💔💔 8tc
    ~~~~~~~~~~~~~~~~
    Stymulacja owulacji:
    1) Clo+Ovitrelle+Duphaston❌
    2) Clo+Ovitrelle+Luteina❌
    3) Clo+Luteina⏳
    🔜 HSG

💉Neoparin+💊 Acard150

✨ 2025 ✨🙏
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2024, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny kciuki za wszystkie bladziochy.
    Ja to chyba jednak muszę się wybrać na usg endometriozy 😞 dziś 8 dzień cyklu, już po @, zbliża się owu a mam taki ból w krzyżu że umieram 🙁

• Mervee Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2024, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura25 wrote:

Polecam apke Premom, wrzucasz tam zdjęcie tych testów i ona Ci analizuje kiedy pik itd :)

Laura25 lubi tę wiadomość

2 cs 🍀
    02/09/2024 ⏸️ 8dpo, cień cienia
    03/09/2024 9 dpo, bHCG: 9,34, prog: 17,37
    05/09/2024 11 dpo, bHCG: 64,14, prog: 26,75
    07/09/2024 13 dpo, bHCG: 191,19, prog: 24,19
    16/09/2024: pęcherzyk 🍀 (5+1)
    19/09/2024: zarodek 2mm (5+4)
    23/09/2024: serduszko ❤️ (6+1)
    07/10/2024: 1.7 cm (8+1)
    23/10/2024: 3.63 cm Żelusia (10+3)
    02/11/2024: Wyniki Nifty: jestem zdrowa 👸🩷 (11+6)
    04/11/2024:🧬 5.46 cm Uparciucha, ❤️163 bpm (12+1)
    02/12/2024: Potwierdzona księżniczka na USG👸🩷 (16+1)

preg.png

“If you can dream it, you can do it.”
‹‹ 57 58 59 60 61 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ