Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Ktory tydzien ciazy
Odpowiedz

Ktory tydzien ciazy

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2018, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W którym tygodniu ginekolog potwierdzil że jesteście w ciazy? Bylam dzisiaj na wizycie, gin stwierdzila ze niby mija 4 tyg ( od ostatniej miesisczki) sle ciezko jej cokolwiek stwierdzic i kazala przyjść za 2 tyg.

• Marcowa2017.23 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pierwszej ciąży widział coś 5w3d. Ale to też zależy od sprzętu. Za 2 tyg już powinna potwierdzić skoro tak mówi. A robiłaś betę?

3i49f71x2dxie3wa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2018, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie robila bety, wlasnie sie nad tym zastanawiam. Test ktory robilam tydzien temu byl negatywny

Wysłany: 26 czerwca 2018, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kiedy miałas miesiączke? Albo ile jestes dni po owulacji? Zrób bete najlepiej.

3i49f71x2dxie3wa.png
  • Kitkat Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W 6 tygodniu i 2 dniu było serduszko :) wcześniej nie szłam, bo wiedziałam, że to za wcześnie :)

oar890bvpobm9vcr.png
    fb3d941327.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2018, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miesiączke ostatnia miałam 19 maja, po owu jakos 24 dni. Chyba sie z rana wybiore i bedzie wiadomo moze

Wysłany: 26 czerwca 2018, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to coś Ci dziwnie wyliczała, mi to nie wygląda na 4 tydzien, tylko dalej... test juz też powinien Ci wyjśc. Najlepiej zrobić bete w tej sytuacji.

3i49f71x2dxie3wa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2018, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie kilka chwil temu sama policzylam bo cos mi sie niezgadzalo.. ogolnie w poprzednim cyklu mialam miesiaczke po odstawieniu cyclo progynovy i juz od tamtej pory nie bralam wiecej, ale obserwowalam caly ten cykl i byla owulacja normalnie
    A staraliśmy sie 2 dni przed ovu, w dzien ovu i dwa dni po, w razie gdyby sie przesunęła ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2018, 21:09

• golonat Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj z miesiączki miałaś 5w3d. Na usg powinien być widoczny pęcherzyk, zarodek i akcja serca niekoniecznie - choć zdarza się i tak. Ale beta powinna Ci już decydowanie wyjść.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2018, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrób betę. Ja zrobiłam 11dpo i miałam 75. Na pierwszym USG byłam w 5t2d, był widoczny pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym.

• m_d_f Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W 5t5d był widoczny pęcherzyk. Test zrobiłam w dniu @ - ok. 14 dpo i wyszedł pozytywny. Po co iść na betę, na tym etapie test ciążowy wyjdzie na 100% jeśli to ciąża i to nawet nie z porannego moczu.

Starania o drugie dziecko

HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
    Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
    Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)

Hormony w normie
    LH:FSH poniżej 0,6 (?)
    AMH w normie (2,39 ng/ml)
    TSH w normie

Diagnoza:
    Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
    Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019

Leczenie:
    Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
    Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
    Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
    Zamrożony 3AB
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2018, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobilam bete, wyszla poniżej 2 wiec nici, ani ciazy nie ma ani @.. a dzisiaj mija 41 dc

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ