X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne kubeczek w staraniach
Odpowiedz

kubeczek w staraniach

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • PaulaG Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2024, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! ostatnio wszędzie czytam o kubeczku menstruacyjnym na co? po co go stosować w staraniach? w czym pomaga? jak to robić?

🇮🇪
    IO, niedoczynność tarczycy, arytmia, cukrzyca.

28cs - 05.2018 👱‍♂️Nikodem 3090g 51 cm 40+0

1 cs - 09.2019👱‍♀️🥰 Lenka 3730g 56cm 41+4

6cs - 19.02.2025 👩🥰 Lilianna 2530g 46cm 37+2
  • MadziaIsm Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2024, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w moim szczęśliwym cyklu używałam go w dni płodne. Zakładałam zaraz po stosunku, bez wstawania z łóżka, dzięki czemu nasienie pozostawało na miejscu. Miałam zwykły kubeczek menstruacyjny. Moim zdaniem przyczynił się do zapłodnienia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2024, 22:54

🧑 43
    🧔31
    🧍 24
    💃14

14.10.23 ⏸️
    3.11.23 ❤️
    20.02.24 💔😇 Milusia
  • Rosalia_ Przyjaciółka

Wysłany: 13 stycznia 2024, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używam od 3 cykli kubeczka Ferti Lily, jak na razie mam się nie udało, ale i tak lepiej mi z nim bo wiem, że nic nie wypłynie. Jest płytszy niż menstruacyjny, więc szyjka jest cały czas w nasieniu

👩🏻 28
    👦🏻 35

Starania od 08.2023 🤞🏼
    ✔️ wszystkie badania hormonalne
    ✔️ badania nasienia dobre
    ✔️ jajowody drożne
    ✔️ pasożyty, MUCHa
    Zrobiłam serię propłodnościowej hirudoterapii, wizyty u fizjo i osteopaty.
    I wszystko dobrze, wciąż brakuje nam przyczyny.
    4 cykle stymulowane Lametta
    ✖️ I UIU
    04.25 🔜 II UIU

🙏🏻
  • Wika_saa Debiutantka

Wysłany: 17 stycznia 2024, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też używałam kubeczka Fertilly, zaszłam w 2 cyklu. Niestety ciąża poroniona. Wiadomo, kubeczek cudów nie zrobi, ale tonący brzytwy się chwyta :p

❤️18.11- pozytywny test!
    🖤11.12- poronienie 7tc+0
    💊styczeń 2024- pierwsza stymulacja: Aromek + Ovitrelle+ Duphaston- starania naturalne☘️

31 lat; AMH 2,32; IO
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ