WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Kujawsko- pomorskie łączmy si ę!
Odpowiedz

Kujawsko- pomorskie łączmy si ę!

Oceń ten wątek:
  • Angie1212 Ekspertka

Wysłany: 19 listopada 2013, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, ja też z Bydgoszczy :)

verynice, aniulkab86, Fipsik lubią tę wiadomość

h4zpyx8di03rzb31.png

Aniołek 22.03.2018r. 9tc [*]

zem3df9hktjtbque.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2013, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bydgoszczy robi się coraz więcej! :)

aniulkab86 lubi tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • AniaKicia87 Koleżanka

Wysłany: 19 listopada 2013, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z Bydgoszczy - gdzie się leczycie, wasi mężowie, partnerzy? :)

Warto mieć marzenia...doczekać ich spełnienia :)
  • Angie1212 Ekspertka

Wysłany: 19 listopada 2013, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja obecnie leczę się u Dr Skórczewskiego

h4zpyx8di03rzb31.png

zem3df9hktjtbque.png
  • Martuśka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2013, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja leczę się w Żninie ale zastanawiam się nad lekarzem w bydgoszczy, tylko nie wiem ktory dobry

0d229c8bca0a7a37441a14a4db12ea32.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • AniaKicia87 Koleżanka

Wysłany: 20 listopada 2013, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie1212 - ja chodziłam do niego kilka miesięcy, ale zrezygnowałam. Jak zaczęły się problemy - nie potrafił nam pomóc i odesłał z kwitkiem ;/

• Majka86 Ekspertka

Wysłany: 20 listopada 2013, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaKicia87 a gdzie Ty się leczysz?

Beta 2.01 - 4120 (19dpo)
    Beta 4.01 - 8317 (21dpo)
  • AniaKicia87 Koleżanka

Wysłany: 20 listopada 2013, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obecnie nigdzie, wcześniej jeszcze spory czas chodziłam do pani dr Jefimow-Gżyl:) U mnie kwestia ginekologiczna dopięta na ostatni guzik wszystko w porządeczku...po nowym roku chce jeszcze zrobić hsg jajowodów dla spokojności. U mnie mąż ma problem z nasieniem, więc leczymy go u androloga - u dr Ludwikowskiego. Obecnie mąż przechodzi kryzys - i zaprzestał leczenia. A Ty?

• Angie1212 Ekspertka

Wysłany: 20 listopada 2013, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaKicia87 a można wiedzieć jakie mieliście problemy?

h4zpyx8di03rzb31.png

zem3df9hktjtbque.png
  • Angie1212 Ekspertka

Wysłany: 20 listopada 2013, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam PCO, mąż miał żylaki, też chodził do dr Ludwikowskiego ale osobiście go nie polecam. Byliśmy nawet w Invimedzie jest oddział w Bydgoszczy, tam powiedzieli, że zostało nam tylko in vitro. Chcieliśmy to skonsultować i zaproponowano nam leczenie Izoytolem, a dla męża witaminy

h4zpyx8di03rzb31.png

zem3df9hktjtbque.png
  • AniaKicia87 Koleżanka

Wysłany: 20 listopada 2013, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie1212 - mąż ma małą ilość plemników i słabą morfologię, wykryto u niego liczne żylaki powrózka nasiennego. Dostał od Ludwikowskiego skierowanie na ich operację do Biziela - czekamy termin mamy na październik 2014 :D. Niestety dopóki nie usuną mu żylaków, powiedział, że nie podejmie się dalszego leczenia - bo operacja ma zwiększyć liczbę plemników. Później przez 6 miesięcy będzie leczył męża farmakologicznie - o ile ten będzie chciał się dalej podjąć...Bo obecnie się chłop mi załamał.

Też myślałam, o odwiedzeniu InVimedu - ale skoro mówisz, że na dzień dobry proponują tylko in vitro - to troszkę słabo :D

• Angie1212 Ekspertka

Wysłany: 20 listopada 2013, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaKicia87- spróbujcie spytać się o termin w szpitalu wojskowym, my czekaliśmy tam na termin 3 miesiące. A co do Invimedu to nie powiedzieli tak od razu, najpierw pełno badań, mówienie o szansy na inseminacje i wogóle, a jak doszło co do czego po ponad pół rocznym wydawaniu kasy na badania, to wtedy powiedzieli, że in vitro musi być, bo nie mamy żadnej szansy

h4zpyx8di03rzb31.png

zem3df9hktjtbque.png
  • AniaKicia87 Koleżanka

Wysłany: 20 listopada 2013, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co wiem w wojskowym rejestracja rusza po nowym roku. Nie omieszkamy też się tam udać :) A powiedz, twój mąż miał tylko problemy z żylakami czy coś innego w nasieniu było jeszcze do poprawy? Po ich usunięciu podniosły się Wam parametry nasienia? Mąż ma aż tak kiepskie parametry, że nie proponują Wam inseminacji? My u Ludwikowskiego już wydaliśmy na badania prawie 2 tys zł - więc to chyba standard, przy czym nawet wszystkich ich nie przejrzał ;/

• Angie1212 Ekspertka

Wysłany: 20 listopada 2013, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilościowo przed operacją było ok, po operacji polepszyła się morfologia, ale teraz minał rok od operacji i jest tylko 1 % prawidłowych, więc teoretycznie nawet na inseminację się nie załapujemy. Teraz Dr Skórczewski pocieszył, że mimo że jest słaba morfologia to ilościowo jest ok więc może jakiś bystry się znajdze i dojdzie tam gdzie trzeba :)

h4zpyx8di03rzb31.png

zem3df9hktjtbque.png
  • Angie1212 Ekspertka

Wysłany: 20 listopada 2013, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po prostu ta operacja nie zawsze gwarantuje, że nasienie sie polepszy

h4zpyx8di03rzb31.png

zem3df9hktjtbque.png
  • AniaKicia87 Koleżanka

Wysłany: 20 listopada 2013, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas mamy tylko 9,8 ml na ml - więc niewiele. Morfologia 3,95 %. Niestety jest tak jak mówisz, nie zawsze ten zabieg gwarantuje sukces i poprawę parametrów. Boję się, ze pogorszy się nam morfologia :( Do zabiegu jeszcze sporo czasu, więc może u nas też znajdzie się ten "jeden" i dotrze tam gdzie trzeba.

Tylko, że u nas to już 3 rok starań, więc nadzieja już nikła.

• Angie1212 Ekspertka

Wysłany: 20 listopada 2013, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, trzeba być dobrej myśli, że się uda :)

h4zpyx8di03rzb31.png

zem3df9hktjtbque.png
  • Martuśka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jaką masz opinię o dr Jefimow gżyl? bo mi ją pani diabetolog poleciła ale w necie ma kiepskie opinie.
    Dzies byłam na USG pęcherzyków, okazało się że w prawym jajniku mam dużo małych pęcherzyków ale nie ma żadnego dominującego ;(

0d229c8bca0a7a37441a14a4db12ea32.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • AniaKicia87 Koleżanka

Wysłany: 20 listopada 2013, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o leczenie niepłodności...nie polecam. Nie kiwnęła nawet palcem, nie chciała dać skierowania na podstawowe badania hormonów, nie zwróciła uwagi na moją krótką fazę lutealną, i co najgorsze podważała słuszność moich NPR-owych wykresów....Zrezygnowałam z jej usług. Kiedyś bardzo mi pomogła, gdy borykałam się z nawracającymi zapaleniami...jak ręką odjął minęło :) Na chwilę przeniosłam się do Skórczewskiego, ale wątpię w jego skuteczność niestety.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2013, 18:06

• Angie1212 Ekspertka

Wysłany: 20 listopada 2013, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dlaczego watpisz w jego skutecznosc?

h4zpyx8di03rzb31.png

zem3df9hktjtbque.png
1 2 3 4 5 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ