X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Kujawsko- pomorskie łączmy si ę!
Odpowiedz

Kujawsko- pomorskie łączmy si ę!

Oceń ten wątek:
  • Martuśka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda_lena88 wrote:
    Kochana gratuluję :) ja właśnie się zastanawiałam nad pójściem na higienistkę stom. albo asystentkę stom. ale kurcze się nie zdecydowałam bo miałabym problem z praktykami bo ogólnie szukam pracy a nikt mi nie da 4 tyg. wolnego bym sobie praktyki zrobiła :|

Jeśli znalazłabys pracę w gabinecie stom. to szefostwo może zaproponować Ci praktyki w gabinecie bezpłatne, lub tak jak ja robiłam praktyki w czasie pracy :P

Dziękuję moje drogie za gratulacje!!! <3

misia79 lubi tę wiadomość

0d229c8bca0a7a37441a14a4db12ea32.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Martuśka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam laseczki, jakieś nowinki u Was? :)

misia79 lubi tę wiadomość

• Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo kto się odezwał :O :O
    Kochana co u Ciebie?? Bo jak widzisz wątek Nam podupadł :| mało kto się udziela..Ja trochę egoistycznie ale mogę napisać, że po prawie 4 latach walki i jednej stracie w końcu Nam się udało <3
    Wczoraj mieliśmy badania genetyczne w poradni i na dzień wczorajszy z Bejbikiem wszystko OK :) ma już prawie 6cm, serducho pięknie biło 173ud/min, przeziorność w normie 1,6mm, kość nosowa uwidoczniona a Bobas wczoraj odpowiadał 12t+3 dni więc trochę starszy niż z terminu OM :) Pobrali też Nam krew której wyniki będą 11.12.br mam nadzieję, że jeśli na USG wszystko OK to i z krwi będą dobre wyniki. teraz wizytę mamy 3.12 u naszego gina prowadzącego :)
    637467c87shkkyna.gif

asioczek86, Martuśka lubią tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • asioczek86 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka dziewczyny :) ja zmieniłam kolejny raz ginekolog i jak na razie jestem zadowolona. przepisała mi bromergon na zbicie prolaktyny i każe badać progesteron. dopiero do niej zaczęłam chodzić a już jestem jej częstym gościem :) najważniejsze że powiedziała mi, że ma na mnie plan i mam się wyluzować :) poprzednia ginka leczyła mnie ziołowymi tabletkami i nie chciała robić badań.
    Madziu chciałam zacząć od stycznia chodzić do twojego lekarza, ale przez przypadek trafiłam na tą nową ginekolog i u niej jak na razie zostane :)

8.03.2015- mama Aniołka (8/9tc)
    28.04.2016 IGA <3 3400g i 57 cm szczęścia :)
    17.12.2018 ADAM <3

atdci09ken4tz24o.png

o148zbmhik1ekq2b.png
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asioczek86 wrote:
    hejka dziewczyny :) ja zmieniłam kolejny raz ginekolog i jak na razie jestem zadowolona. przepisała mi bromergon na zbicie prolaktyny i każe badać progesteron. dopiero do niej zaczęłam chodzić a już jestem jej częstym gościem :) najważniejsze że powiedziała mi, że ma na mnie plan i mam się wyluzować :) poprzednia ginka leczyła mnie ziołowymi tabletkami i nie chciała robić badań.
    Madziu chciałam zacząć od stycznia chodzić do twojego lekarza, ale przez przypadek trafiłam na tą nową ginekolog i u niej jak na razie zostane :)
    cieszę się, że znalazłaś fajnego lekarza :) w staraniach dobry lekarz to 1/2 sukcesu :) mam nadzieję, że Wam pomoże <3

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • misia79 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miło Was tutaj znowu zobaczyć :-)
    Asioczek a do kogo teraz chodzisz ?

• asioczek86 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia jeżdżę na Kapuściska. byłam tan na praktykach z POZ w poradni K. jakoś zaczęłam gadać o moim problemie i położna namówiła mnie na wizytę u pani doktor. szybko się zapisałam i już :) pani doktor chce od nast cyklu monitoring i badania, ale ja akurat wyjeżdżam na święta do Szkocji, więc pewno wszystko przesunie się na styczeń. fajnie że mnie nie "olała " jak ta poprzednia. w nast tyg robie badanie progesteronu i przykładnie zażywam bromergon :) najważniejsze, że dzięki nowej doktorce wstąpiła we mnie nowa nadzieja i oby dobry humor mnie nie opuszczał :)
    misia a jak tam twoje staranka? :)

8.03.2015- mama Aniołka (8/9tc)
    28.04.2016 IGA <3 3400g i 57 cm szczęścia :)
    17.12.2018 ADAM <3

atdci09ken4tz24o.png

o148zbmhik1ekq2b.png
  • Martuśka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda_lena88 wrote:
    ooo kto się odezwał :O :O
    Kochana co u Ciebie?? Bo jak widzisz wątek Nam podupadł :| mało kto się udziela..Ja trochę egoistycznie ale mogę napisać, że po prawie 4 latach walki i jednej stracie w końcu Nam się udało <3
    Wczoraj mieliśmy badania genetyczne w poradni i na dzień wczorajszy z Bejbikiem wszystko OK :) ma już prawie 6cm, serducho pięknie biło 173ud/min, przeziorność w normie 1,6mm, kość nosowa uwidoczniona a Bobas wczoraj odpowiadał 12t+3 dni więc trochę starszy niż z terminu OM :) Pobrali też Nam krew której wyniki będą 11.12.br mam nadzieję, że jeśli na USG wszystko OK to i z krwi będą dobre wyniki. teraz wizytę mamy 3.12 u naszego gina prowadzącego :)
    637467c87shkkyna.gif

Madzia bardzo sie ciesze!!!! gartulacje i buziaki dla Was trojga :*
    a ja na razie luzuje i planuje wakacje :p

• Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martuśka wrote:
    Madzia bardzo sie ciesze!!!! gartulacje i buziaki dla Was trojga :*
    a ja na razie luzuje i planuje wakacje :p
    wakacje w grudniu :O :D
    ja póki co jakoś dziwnie w tym roku jak nigdy w życiu nie mogę doczekać się Świąt :)
    Obecnie też po woli mąż co nieco robi w naszym nowym mieszkaniu do którego chcemy wprowadzić się pod koniec stycznia - ciężko to widzę, ale jak mówi mój Kochany mężuś "damy radę" - staram się w to wierzyć..ale wiadomo nowe mieszkanie, stan deweloperski to koszta, koszta raz jeszcze koszta - ale spokój Nas uratuje :)
    Ja dziś odebrałam wyniki badań genetycznych z krwi i pani dr. powiedziała, że są bardzo ładne :) ryzyko trisomii 18 i 21 jest bardzo niskie :) chociaż wiadomo żadne badanie nie da 100% pewności ale jestem spokojniejsza szkoda tylko, że USG dziś nie robi :P na to muszę poczekać aż do 29.12. - dam radę :)
    Pięknych dni Kochane życzę <3

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • Martuśka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo się cieszę że wyniki masz dobre i że wszystko ok:)
    znam ten ból jeśli chodzi o koszta urządzenia domu, ale jak już jest wszystko zrobione to już lepiej na sercu :P
    tak tak wakacje ale w sierpniu :P tylko że jedzie nas sześcioro i musimy dogadać się gdzie i jak i kiedy więc luzuje i niech się dzieje co chce bo mnie to wszystko wymęczyło już i potrzebuje porządnego oddechu i dystansu

Magda_lena88 lubi tę wiadomość

• Werix Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was chodziła do dr Klyszejko-Molskiej?

JagoodkaK lubi tę wiadomość

17u9ha00otchcgqb.png
  • U-smutasek Nowa

Wysłany: 28 września 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mam takie pytanie, najlepszy lekarz od niepłodności w bydgoszczy?

u
  • U-smutasek Nowa

Wysłany: 28 września 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mam takie pytanie, najlepszy lekarz od niepłodności w bydgoszczy?

u
  • 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Kochane jestem tu od kilku chwil tak na prawdę również jestem z Kujawsko-pomorskiego a mianowicie
    Włocławek Pozdrawiam serdecznie <3

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Synek Piotruś 2019 <3 Córeczka Oliwia 2013 <3. Małgosia 2017 <3
    Aniołki <3 <3 <3 <3
    Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werix wrote:
    Czy któraś z Was chodziła do dr Klyszejko-Molskiej?
    ja :)

h84fkrhm4lz65cww.png
  • sylwiam-81 Debiutantka

Wysłany: 3 lipca 2020, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    są tu staraczki z kujawsko-pomorskiego ?

jestem w Torunia :-)

zaczynam starania o drugie dziecko :-)

zrz63e5etzel1a61.png
‹‹ 45 46 47 48 49
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ