X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Kujawsko- pomorskie łączmy si ę!
Odpowiedz

Kujawsko- pomorskie łączmy si ę!

Oceń ten wątek:
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane ♥ witam nową koleżankę:) u mnie coraz bliżej do wyjazdu. Wczoraj mieliśmy 7 rocznicę związku. To był cudowny dzień. A dziś mój mąż miał urlop bo szukaliśmy mu spodni do garnituru i się udało. No i można powiedzieć ze zrobiliśmy sobie dziś poprawiny rocznicy:) uwielbiam jak mam Go w domu. Może to egoistyczne:P wczoraj dzwoniłam do lekarza by się umówić na monitoring jeszcze przed naszym wyjazdem chociaż chciałam go sobie w tym cyklu odpuścić no i nie muszę się martwić bo monitoringu nie będzie bo lekarz ma urlop który kończy wtedy kiedy ja wyjeżdżam:) dla mnie to fajnie bo problem sam się rozwiązał. I będzie mniej stresu i wszystko na luzie♥bo jeśli ciąża ma być to będzie a jak nie to nieważne co i jak bym robiła sobie jej nie wyczaruje:) i przytulanki są lepsze bo wtedy gdy mamy ochotę a nie bo jest już ten czas. A co z tego wyjdzie... okaże się pod koniec miesiąca:)

misia79 lubi tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • misia79 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asioczek86 wrote:
    Misiu wspieram i przytulam :(
    a co u mnie, no więc zbadałam prolaktynę i wyszła za wysoka, hormony tarczycy wyszły w normie. męża nasienie- mało ruchliwe, ale okazało się że ma 2-3 leukocyty w polu widzenia i ja tak myślę, że to one są sprawką całego zamieszania. jutro idę do ginekolog i pokazuje jej wszystkie wyniki badań i niech decyduje czy to ja czy mąż będziemy mieć posiew i antybiotyki. mam też nadzieję, że zapisze mi bromka.
    w sobotę wyjeżdżam na 7 tygodni do Luksemburga do pracy, więc starania do września odłożone. liczę jednak na to, że przez ten czas zdołam zbić prolaktynę i że się wyleczymy :) najważniejsza dla mnie jest ta jutrzejsza wizyta i do decyzji ginka mam zamiar się dostosować :)
    dziewczyny mimo że siły opadają to nie możemy się poddać, trzeba mieć nadzieję :) 3mam za nas kciuki!

Asioczek udanego pobytu w Luksemburgu fajnie że wyjeżdżasz nabierzesz sił odpoczniesz psychicznie od staranek i na pewno się uda ;-) Wróc do nas :-)

• Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane :) jesteście?? :)
    Ja się melduję po mega udanym dniu :) grilowanie plus lenistwo nad wodą :) efekt jak zwykle nogi się nie opaliły za to plecki czerwone :P mam nadzieję, że za tydzień będą już brązowe i będę jako tako wyglądała na tym weselu :P
    ogólnie to możliwe, że dziś mam owulację ale jakoś mnie to nie rusza :P w nosie mam ten cykl..ostatnie były na luzie ale jednak z nadzieją (pewnie dlatego, że wiedziałam czy coś i jak tam rośnie i czy owulacja była) a w tym cyklu nie wiem :P i powiem Wam, że im mniej wiem tym czuję się lepiej :) w sumie tak mówią im człowiek wie mniej tym lepiej śpi :)
    pozdrawiam <3
    Ps: bo czasem lepiej miło się zaskoczyć niż niemiło rozczarować <3

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • świeżnka Znajoma

Wysłany: 18 lipca 2014, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was gorąco :-) czy mogłaby mi któraś polecić dobrego gina z Bydg? Może być prywatnie, chociaż wiadomo wolałabym na kasę, ale pewnie długo się czeka. Chciałabym wspomóc nasze starania. To już 11 cykl i nic.
    PS: mam "na oku" dra R. Mikołajczaka- ma dobre opinie w necie, ale nie wiem nic na jego temat. Z góry dziękuję.

• Basia1771 Przyjaciółka

Wysłany: 22 lipca 2014, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny z kuj-pom :) Pogoda nas usmaży chyba niedługo.

Koleżanko z góry jeśli chodzi o gin z Bydgoszczy to znam dwóch Kotzbacha i Wasilewskiego. Jestem bardzie zadowolona z tego drugiego, bo podszedł bardziej profesjonalnie do mnie i mi wszystko wytłumaczył. Jednak Kotzbach przyjmuję na kasę chorych chyba w Bizielu o ile dobrze pamiętam, ale z nim to różnie bywa do jednej podejdzie poważnie a inną obsłuży jak zwykłą rutynową pacjentkę.

zi139jcghuedn61r.png
    Kolejna wizyta 24.03
  • julianna Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HEJ wpadlam Was odwiedzić i życzyć owocnych owulacji,
    misia79 tak mi przykro, że się nie udało,

mogę sie pochwalić, że w moim brzuszku mieszka dziewczynka, która waży już 200g :D

misia79, rah, Martuśka lubią tę wiadomość

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • Truskaffeczka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Bydgoszcz się kłania :)

rah, misia79, Martuśka, Iwka lubią tę wiadomość

plemnik.gif
    20121110570117.png
  • rah Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Widzę, ze temat trochę odżył, taka cisza tu była w pewnym momencie. Pewnie przez wyjazdy wakacyjne :)
    Zapraszam dziewczyny z Torunia do zajrzenia rownież na toruński temat :)

https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-ogolne/torunianki,3745,1.html

Julianno,gratuluje córeczki! :)

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.
  • rah Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakiego gina polecacie na problemy hormonalne (wysokie tsh, wczesniej niski estradiol, wczesniej wysoka prolaktyna) + torbielki na jajnikach (poki co niewielkie). Byłam juz u wielu lekarzy i mam wrazenie, ze nikt nie spełnia moich oczekiwać w 100%
    Do tej pory tylko jeden lekarz przepisał mi duphaston i to wszystko.

Iwka lubi tę wiadomość

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.
  • misia79 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jak miło że wątek odżywa a już myślałam że umrze śmiercią naturalną

rah, Iwka lubią tę wiadomość

• misia79 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaffeczka wrote:
    Hej Bydgoszcz się kłania :)
    Miło Cię poznać tutaj Toruń :-)

Iwka lubi tę wiadomość

• Iwka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rah wrote:
    Jakiego gina polecacie na problemy hormonalne (wysokie tsh, wczesniej niski estradiol, wczesniej wysoka prolaktyna) + torbielki na jajnikach (poki co niewielkie). Byłam juz u wielu lekarzy i mam wrazenie, ze nikt nie spełnia moich oczekiwać w 100%
    Do tej pory tylko jeden lekarz przepisał mi duphaston i to wszystko.
    Dr Łojko :)

misia79, rah lubią tę wiadomość

f2w3dqk36k0lr0xc.png
    17.07.2011[*] Zosia
    Synuś <3 11 dpt - 622 bhcg; 14 dpt - 1292 bhcg
  • rah Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwka wrote:
    Dr Łojko :)
    Bywalas u niego, albo jakaś znajoma miała tego typu problemy??

Iwka lubi tę wiadomość

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
  • rah Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I gdzie on przyjmuje? Prywatnie czy nfz? Wiesz moze jakie ceny prywatnie?

Iwka lubi tę wiadomość

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
  • Iwka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rah wrote:
    Bywalas u niego, albo jakaś znajoma miała tego typu problemy??
    Tak to jest no już były lekarz ale jest dobrym ginekologiem - chirurgiem, jest chwalony i na pewno nie zostawi Cię z samym dupkiem. Najlepiej jak zapiszesz się do nich do poradni rozrodczości przy Bielanach, ponieważ w szpitalu mają bardzo dobre USG.

rah lubi tę wiadomość

f2w3dqk36k0lr0xc.png
    17.07.2011[*] Zosia
  • Iwka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rah wrote:
    I gdzie on przyjmuje? Prywatnie czy nfz? Wiesz moze jakie ceny prywatnie?
    http://www.szpital-bielany.torun.pl/index.php/poradnie-i-przychodnie/59-zespol-poradni-ginekologiczno-polozniczych poradnia rozrodczości
    na NFZ

misia79 lubi tę wiadomość

f2w3dqk36k0lr0xc.png
    17.07.2011[*] Zosia
  • misia79 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawiałam się żeby chodzic do Łojko prywatnie ale boję się że w razie czego będzie wojna bo Jackowski pracuje z nim w tym samym szpitalu i na bank jeden o drugim by się dowiedział. I by była wojna a ja bym na tym straciła. Sama nie wiem co robic.

Iwka lubi tę wiadomość

• Iwka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia79 wrote:
    Zastanawiałam się żeby chodzic do Łojko prywatnie ale boję się że w razie czego będzie wojna bo Jackowski pracuje z nim w tym samym szpitalu i na bank jeden o drugim by się dowiedział. I by była wojna a ja bym na tym straciła. Sama nie wiem co robic.
    No powiem Ci że miałam te same obawy jak przepisałam się od Didkowskiego,ale dzięki bogu Didek ma w nosie swoje pacjentki tzn mnie miał w nosie i nawet mnie nie pamiętał...trochę przykre ale co zrobić, utwierdził mnie tylko w przekonaniu ze dobrze zrobiłam...Łojko na pewno mnie nie zapomni :D

f2w3dqk36k0lr0xc.png
    17.07.2011[*] Zosia
  • rah Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje : D

Iwka lubi tę wiadomość

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
  • Vanila Koleżanka

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie dziewczyny z kujawsko-pomorskiego :) mam nadzieje ze nie macie nic przeciwko abym do was dolaczyla. Jestem z Solca Kujawskiego ( pomiedzy Bydgoszcza a Toruniem). Mam 35 lat, dwoje duzych juz dzieci i teraz zapragnelismy z mezem jeszcze jednej malej istotki w naszym domu, wiec zaczelismy starania, oby byly owocne :)

misia79, Iwka lubią tę wiadomość

ukdykqi1ikbqn120.png
    ex2b8iikhbf451yq.png
    bfarxzdvhfrykl0e.png[/url
‹‹ 45 46 47 48 49
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ