X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Kurzajka pod stopą a starania o ciążę🫣
Odpowiedz

Kurzajka pod stopą a starania o ciążę🫣

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • KarolinaJ0702 Ekspertka

Wysłany: 27 września 2024, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, mój mąż ma kurzajkę pod stopą, myślał że zwykły odcisk, zaczęliśmy już starania o ciążę i dowiedziałam się że brodawki są od wirusa hpv, ratujcie, wiem pójdziemy z tym do lekarza ale zanim się dostaniemy to proszę czy miałyście podobną sytuację?

👩2001
    🧔‍♂️1993
    8 cs
    12.01.2024 ⏸️
    24.01.2024 mamy pęcherzyk ciążowy
    07.02.2024 następna wizyta pusty pęcherzyk
    Poronienie chybione 6/8 tydz. ciąży
  • Erdene Autorytet

Wysłany: 27 września 2024, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wdech i wydech :). Skonsultuj to proszę z dermatologiem, ale HPV ma wiele wariantów i te, które powodują brodawki na stopach, to raczej nie te, które atakują miejsca intymne i mogą być niebezpieczne w ciąży.
    W takiej sytuacji jeśli byś się zaraziła, to byłoby niegroźne, tylko upierdliwe, no i w ciąży jest mniej opcji, żeby z nimi walczyć.
    Mi się trafiła brodawka w trakcie starań (na twarzy 🤯), lekarka bez wahania powiedziała, że potencjalnej ciąży ona w ogóle nie zagraża. Wynalazła też maść, którą można stosować punktowo w ciąży.

KarolinaJ0702 lubi tę wiadomość

age.png
  • KarolinaJ0702 Ekspertka

Wysłany: 27 września 2024, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Erdene wrote:
    Wdech i wydech :). Skonsultuj to proszę z dermatologiem, ale HPV ma wiele wariantów i te, które powodują brodawki na stopach, to raczej nie te, które atakują miejsca intymne i mogą być niebezpieczne w ciąży.
    W takiej sytuacji jeśli byś się zaraziła, to byłoby niegroźne, tylko upierdliwe, no i w ciąży jest mniej opcji, żeby z nimi walczyć.
    Mi się trafiła brodawka w trakcie starań (na twarzy 🤯), lekarka bez wahania powiedziała, że potencjalnej ciąży ona w ogóle nie zagraża. Wynalazła też maść, którą można stosować punktowo w ciąży.
    Dziękuję kochana, też rozmawiałam z przyjaciółka która uczy się medycyny i też mnie uspokoiła😊 mózg staraczki ma nieskończona wyobraźnię i jest pełen obaw

👩2001
    🧔‍♂️1993
    8 cs
    12.01.2024 ⏸️
    24.01.2024 mamy pęcherzyk ciążowy
    07.02.2024 następna wizyta pusty pęcherzyk
    Poronienie chybione 6/8 tydz. ciąży
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ