X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne kwas foliowy 15 mg, nie za dużo?
Odpowiedz

kwas foliowy 15 mg, nie za dużo?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Tygrysica Debiutantka

Wysłany: 28 marca 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gin zalecila mi taka dawke,niby dlatego ze pol roku temu bylam w ciazy biochemicznej,ale sie zastanawiam czy to nie jest za duza dawka,moze ktoras z Was brala tez taka dawke,co sadzicie?

,,Jeśli sam nie doświadczasz cudu, bądź cudem dla innych "
    Nick Vujicic
    zyak299oxzy7tkrp.png
  • vanessa Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli lekarz zlecił to nie za duża :)

7 lat walki o Ciebie Kruszynko...

201701271765.png

(*) Aniołek Madzia 7 tc luty 2020 - w moim sercu pozostaniesz na zawsze
  • kate55 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też uważam, że lekarz wie co robi. Na pewno ma większą wiedzę niż my :)

Po 3 latach starań, w końcu z nami <3 Pola, 30.03.2018r.

moje dwa aniołki...
    Aniołek, lipiec 2015, cp
    Leonek, styczeń 2017, 28tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę od miesiąca 15mg. Wierzę, że mój lekarz wie co robi. Skutków ubocznych nie odczuwam :)

• Tygrysica Debiutantka

Wysłany: 28 marca 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki za odpowiedzi:) wiecie czasem co lekarz to inna teoria,w sumie 3 innych nawet nie wspomnialo o kwasie foliowym ..

,,Jeśli sam nie doświadczasz cudu, bądź cudem dla innych "
    Nick Vujicic
    zyak299oxzy7tkrp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja slyszalam juz o tej dawce, kilka dziewczyn na forum tez ja bierze - wiec tez mysle, ze skoro takie zalecenia, to bierz spokojnie, mi ostatnio przepisal dr 5 mg kwasu foliowego (w zwiazku z mutacja genu MTHFR) - a Tobie z jakich wzgledow taka dawke przepisali? <3

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen w ciąży i po porodzie – jak regulowane podparcie ciała wpływa na kręgosłup i miednicę?

Oczekiwanie na przyjście na świat nowego członka rodziny to moment pełen emocji, który wiąże się z ogromnymi zmianami zachodzącymi w anatomii przyszłej mamy. Rosnący brzuszek stopniowo przesuwa środek ciężkości ciała, co bardzo często skutkuje uciążliwym dyskomfortem towarzyszącym kobiecie nawet podczas nocnego odpoczynku. Znalezienie wygodnej pozycji staje się prawdziwym wyzwaniem, zwłaszcza kiedy tradycyjne poduszki i akcesoria przestają przynosić upragnioną ulgę zmęczonym plecom. Prawidłowa regeneracja jest warunkiem zachowania sił witalnych, dlatego warto zrozumieć, jak powierzchnia, na której śpisz, realnie oddziałuje na twoje zmieniające się ciało.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ