X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Kwas foliowy mutacja MTHFR i PAI
Odpowiedz

Kwas foliowy mutacja MTHFR i PAI

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Oczekujaca Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2024, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,
    Zrobiłam badania genetyczne i mam dwie mutacje. Mam pytanie odnośnie aktywnego kwasu foliowego jaki powinnam przyjmować. Czy możecie polecic jakiś konkretny? Czy powinnam brać także witaminy z grupy B? Co jest warte uwagi, bo czytam internet i już sama nie wiem co powinnam wybrać. Dotychczas brałam suplement Omegamed start. Będę bardzo wdzięczna za wskazówki! 🥰

• aszin Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2024, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Folian z Naturell, sprawdź poziom witaminy B12 i jak będzie nisko, to też np metylo-b12 z Naturell :)

pp2018, Oczekujaca lubią tę wiadomość

Starania o pierwszego 👶🏻
    08.2023r.
    z przerwami

🚩Hashimoto
    🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
    🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
    ✔️ AMH - 3,63ng/ml
    ~~~~~~~~~~~~~~
    13.02.2024 ⏸️
    19.03.2024 💔💔 8tc
    ~~~~~~~~~~~~~~~~
    Stymulacja owulacji:
    1) Clo+Ovitrelle+Duphaston❌
    2) Clo+Ovitrelle+Luteina❌
    3) Clo+Luteina❌

❌ od 03.25 walka z infekcjami 🫩
    🔜 HSG
    🔜 Klinika 06.25r.

💉Neoparin+💊 Acard150

✨ 2025 ✨🙏
  • Komanuss Ekspertka

Wysłany: 30 sierpnia 2024, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszin wrote:
    Folian z Naturell, sprawdź poziom witaminy B12 i jak będzie nisko, to też np metylo-b12 z Naturell :)
    Ja te same biorę

• Liliowa Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2024, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam ta mutacje, biore pregna start. Tam jest 400mikrogram kwasu foliowego w postaci mettlofolianu wapnia , plus wit b6, b 12 itd.

👩35🧔‍♂️35
    7cs udany
    Termin na 16 wrzesnia 2025
    Na stanie trójeczka dzieci i Aniołek ( 20tyg ciazy;()
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ