X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Kwas foliowy mutacja MTHFR i PAI
Odpowiedz

Kwas foliowy mutacja MTHFR i PAI

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Oczekujaca Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2024, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,
    Zrobiłam badania genetyczne i mam dwie mutacje. Mam pytanie odnośnie aktywnego kwasu foliowego jaki powinnam przyjmować. Czy możecie polecic jakiś konkretny? Czy powinnam brać także witaminy z grupy B? Co jest warte uwagi, bo czytam internet i już sama nie wiem co powinnam wybrać. Dotychczas brałam suplement Omegamed start. Będę bardzo wdzięczna za wskazówki! 🥰

• aszin Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2024, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Folian z Naturell, sprawdź poziom witaminy B12 i jak będzie nisko, to też np metylo-b12 z Naturell :)

pp2018, Oczekujaca lubią tę wiadomość

Starania o pierwszego 👶🏻
    08.2023r.

03.2024 💔💔 8tc

3 stymulacje Clostilbegyt ✖️

👩
    ✖️Hashimoto, trombofilia wrodzona - V(Leiden) hetero, PAI hetero
    ✔️HSG, AMH, hormony i witaminy, progesteron, ferrytyna, homocysteina, potwierdzone owulacje, wymazy, glukoza i insulina, cytologia, kariotyp
    🧑🏻
    ✖️Ciężka oligoteratozoospermia(morfologia 0%, koncentracja 3,5mln)
    ✔️Hormony, podstawowe badania krwi, kariotyp

🔜 Konsultacja andrologiczna
    IVF?

Staję na głowie, by lecieć do chmur
    Do licha, spadam znów w dół
  • Komanuss Ekspertka

Wysłany: 30 sierpnia 2024, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszin wrote:
    Folian z Naturell, sprawdź poziom witaminy B12 i jak będzie nisko, to też np metylo-b12 z Naturell :)
    Ja te same biorę

• Liliowa Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2024, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam ta mutacje, biore pregna start. Tam jest 400mikrogram kwasu foliowego w postaci mettlofolianu wapnia , plus wit b6, b 12 itd.

👩35🧔‍♂️35
    7cs udany
    Termin na 16 wrzesnia 2025
    Na stanie trójeczka dzieci i Aniołek ( 20tyg ciazy;()
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ