X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Kwas foliowy mutacja MTHFR i PAI
Odpowiedz

Kwas foliowy mutacja MTHFR i PAI

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Oczekujaca Ekspertka

Wysłany: 30 sierpnia 2024, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,
    Zrobiłam badania genetyczne i mam dwie mutacje. Mam pytanie odnośnie aktywnego kwasu foliowego jaki powinnam przyjmować. Czy możecie polecic jakiś konkretny? Czy powinnam brać także witaminy z grupy B? Co jest warte uwagi, bo czytam internet i już sama nie wiem co powinnam wybrać. Dotychczas brałam suplement Omegamed start. Będę bardzo wdzięczna za wskazówki! 🥰

• aszin Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2024, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Folian z Naturell, sprawdź poziom witaminy B12 i jak będzie nisko, to też np metylo-b12 z Naturell :)

pp2018, Oczekujaca lubią tę wiadomość

Starania o pierwszego 👶🏻
    08.2023r.

🚩Hashimoto
    🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
    🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
    ~~~~~~~~~~~~~~
    13.02.2024 ⏸️
    19.03.2024 💔💔 8tc
    ~~~~~~~~~~~~~~~~
    Stymulacja owulacji:
    1) Clo+Ovitrelle+Duphaston❌
    2) Clo+Ovitrelle+Luteina❌
    3) Clo+Luteina❌
    🔜 HSG

Przerwa w staraniach ⛔️

💉Neoparin+💊 Acard150

✨ 2025 ✨🙏
  • Komanuss Ekspertka

Wysłany: 30 sierpnia 2024, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszin wrote:
    Folian z Naturell, sprawdź poziom witaminy B12 i jak będzie nisko, to też np metylo-b12 z Naturell :)
    Ja te same biorę

• Liliowa Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2024, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam ta mutacje, biore pregna start. Tam jest 400mikrogram kwasu foliowego w postaci mettlofolianu wapnia , plus wit b6, b 12 itd.

👩35🧔‍♂️35
    7cs udany
    Termin na 16 wrzesnia 2025
    Na stanie trójeczka dzieci i Aniołek ( 20tyg ciazy;()
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ