X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Kwas foliowy mutacja MTHFR i PAI
Odpowiedz

Kwas foliowy mutacja MTHFR i PAI

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Oczekujaca Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2024, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,
    Zrobiłam badania genetyczne i mam dwie mutacje. Mam pytanie odnośnie aktywnego kwasu foliowego jaki powinnam przyjmować. Czy możecie polecic jakiś konkretny? Czy powinnam brać także witaminy z grupy B? Co jest warte uwagi, bo czytam internet i już sama nie wiem co powinnam wybrać. Dotychczas brałam suplement Omegamed start. Będę bardzo wdzięczna za wskazówki! 🥰

Starania od 02.2024
    klinika leczenia niepłodności od 07.2025
    Ona 33l.
    Biochem 06.2024
    Hormony w normie, owulacje obecne, AMH 2,58
    Przewlekłe zapalenie endometrium
    Pai hetero, MTHFR hetero
    MUCH czysty, Kariotyp OK

On 34l.
    Seminogram w normie, morfologia 2%
    HBA 64%, stes oksydacyjny 1,6,MAR 0%
    Chromatyna - 22%, Kariotyp OK
  • aszin Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2024, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Folian z Naturell, sprawdź poziom witaminy B12 i jak będzie nisko, to też np metylo-b12 z Naturell :)

pp2018, Oczekujaca lubią tę wiadomość

Starania od 2023r.
    03.24 💔💔

♀ Hashimoto, trombofilia wrodzona
    ♂ Oligoteratozoospermia

🔜 IVF?
  • Komanuss Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2024, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszin wrote:
    Folian z Naturell, sprawdź poziom witaminy B12 i jak będzie nisko, to też np metylo-b12 z Naturell :)
    Ja te same biorę

• Liliowa Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2024, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam ta mutacje, biore pregna start. Tam jest 400mikrogram kwasu foliowego w postaci mettlofolianu wapnia , plus wit b6, b 12 itd.

👩35🧔‍♂️35
    7cs udany
    Termin na 16 wrzesnia 2025
    Na stanie trójeczka dzieci i Aniołek ( 20tyg ciazy;()
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ