Kwiecień plecień, stary hasa, będę z tego mieć bobasa :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Fajnie, że macie plany na luzowanie w weekend. Mi też się marzy jakaś działka najlepiej przy jakieś rzece lub nad jeziorem.. pomarzyć zawsze można!
Kinia92 lubi tę wiadomość
38 👱♀️, 37🧔♂️ AMH 0,82
28.05.24 ⏸️ 4.07.24 💔 Janek [8+3] trisomia w obrębie 8 chromosomu
🧬 PAI-1 i MTHFR 1298A>C (hetero)
6.09, 8.09 ⏸️
9.09 beta 704, prog 39,50
11.09 beta 1861, prog 43
18.09 5+3: GS 12mm, YS 2,8mm
01.10 7+2: crl 11mm, ys 3,9mm, fhr 143/min
10.10 8+4 crl 20mm, ys 6,1, fhr 175/min
🩺 8.11 12+5 prenatalne
Euthyrox 25
KIR AA
-
nick nieaktualnypp2018 wrote:Tulę za @! Siebie też
Mam nadzieję, że będzie wysyp kreseczek w tym miesiącu.
A jakie macie plany na weekend? U nas zapowiada się naprawdę ciepło, a mi zatoki i katar z kaszlem rozkręcająpp2018 lubi tę wiadomość
-
To będzie nasz pierwszy miesiąc starań po intensywnych rozmowach, nie byliśmy trochę pewni wielu rzeczy, mamy syna który kończy za chwilę 2 lata i było trochę stresu z podjęciem decyzji co do drugiego, czy to wszystko udźwigniemy itd 😅 ale jestem!
Z synem udało się w pierwszym cyklu, także nie miałam żadnych trudnych doświadczeń, ale nie nastawiam się na powtórkę mamy też już swoje lata, zobaczymy jak będzie, wiem że z wami będzie pozytywniej mimo wyników ☺️
U nas też ciepło i w planach dużo spacerów mamy 😁pp2018, PaulaG, Kinia92, NiedoszlaWielodzietna, Britta lubią tę wiadomość
-
telefon_w_rosole wrote:Heeej, dziewczyny. Walczę z depresją, ale ciągle jestem z wami, po prostu czasem tak bardzo nie mam siły pisać...
12 dpo, @ ani widu, ani słychu (to się do tej pory nie zdarzało), testy pokazują absolutne nic - ale zamiast rano, to nie wytrzymałam i dwa razy zrobiłam testy w nocy (myślałam, że ej, wstałam w nocy to prawie jak rano), teraz nie mam testów Czekam do jutra. Nie wiem kiedy można robić test normalnie rano/wieczorem, ile dpo, bo nigdy tak daleko nie zaszłam, normalnie 11 dpo i był okres. A tu niespodzianka. Jutro będzie 13, jeśli się nic nie zmieni.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września, 07:17
pp2018, Kinia92 lubią tę wiadomość
-
pp2018 wrote:Tulę za @! Siebie też
Mam nadzieję, że będzie wysyp kreseczek w tym miesiącu.
A jakie macie plany na weekend? U nas zapowiada się naprawdę ciepło, a mi zatoki i katar z kaszlem rozkręcają
Ja niestety weekend spędzam na studiach, będę przez okno tęsknie spoglądać na to piękne słońce...pp2018 lubi tę wiadomość
1cs👶 -
Hej wszystkim 🥰 przepraszam dostałam okres i grype w jednym dniu poskładało mnie. Zaraz ogarnę co trzeba uzupełnić na 1 stronie i wam poodpisuję 🥰
pp2018, Renata_j, Kinia92, Amira, ellevv lubią tę wiadomość
🇮🇪
IO, niedoczynność tarczycy, arytmia,
28cs - 05.2018 👱♂️🥰
1 cs - 09.2019👱♀️🥰
6cs ⏸️ zdrowy bobas 🥰
Cukrzyca ciążowa na insulinie, clexane, aspiryna.. ciąża wysokiego ryzyka.
Wizyty: 24.10 ginekolog Polska, 25.10 prenatalne II trym, 4.11 scan 20/22 tc, 20.11 (echo), 19.12, 16.01, 13.02 i wywołanie 😳
[/url] -
Hibiskus wrote:Dla mnie 60 dni to wcale nie tak długo 😅 jak ja potrafiłam nie mieć przez rok nic 😅
Mam taką koleżankę, potrafiła rok nie mieć okresy, ona akurat nic z tym nie robi, ale ma 3 dzieci. Pierwsze z wpadki, drugie planowane bez problemów i 3 też z wpadki, także naprawdę nie ma reguły.pp2018, Hibiskus, Dagica lubią tę wiadomość
-
Wpadłam tylko powiedzieć: "czesć" i zmykam bo nie mam czasu. Przeczytałam tylko pobieżnie, mam nadzieje, ze wieczorem nadrobię. Dobrego popołudnia i początku weekendu! :*
pp2018, Hibiskus, PaulaG, Kinia92 lubią tę wiadomość
-
Vienna, bezsenność musi być wykańczająca. Mam nadzieję, że szybko w połączeniu z terapią i suplementacją dojdziesz do formy. Byłam kiedyś na ścieżce edukacyjnej Magdy Komsty Pani od Snu i sama byłam zaskoczona ile osób ma problem z bezsennością.
PaulaG, właśnie się zastanawiałam, co u Ciebie. Mam nadzieję, że już w formie. Okres i grypa w jednym dniu, nie zazdroszczę. Sama miałam tak w lutym
Werani, a co studiujesz? Dużo jeszcze zostało? Ja mam sama chętkę na jakieś podyplomowe, ale w tym roku dałam sobie na wstrzymanie.
Dagica, witaj! Kto wie, może i teraz tak szybko pójdzieVienna, Kinia92, Dagica lubią tę wiadomość
38 👱♀️, 37🧔♂️ AMH 0,82
28.05.24 ⏸️ 4.07.24 💔 Janek [8+3] trisomia w obrębie 8 chromosomu
🧬 PAI-1 i MTHFR 1298A>C (hetero)
6.09, 8.09 ⏸️
9.09 beta 704, prog 39,50
11.09 beta 1861, prog 43
18.09 5+3: GS 12mm, YS 2,8mm
01.10 7+2: crl 11mm, ys 3,9mm, fhr 143/min
10.10 8+4 crl 20mm, ys 6,1, fhr 175/min
🩺 8.11 12+5 prenatalne
Euthyrox 25
KIR AA
-
Fermina wrote:Mam taką koleżankę, potrafiła rok nie mieć okresy, ona akurat nic z tym nie robi, ale ma 3 dzieci. Pierwsze z wpadki, drugie planowane bez problemów i 3 też z wpadki, także naprawdę nie ma reguły.
O wow 😱 teraz to szokłam, bo nie dość, że bez wspomagania to jeszcze szybko i taka ilość, naprawdę aż ciężko uwierzyć....ale daje nadzieję...pp2018, Kinia92 lubią tę wiadomość
Starania o pierwsze👶
✅PCOS --> brak regularnych miesiączek, brak owulacji
✅Pierwszy cykl stymulowany--> ❎
✅Drugi cykl stymulowany--> ❎
✅ Trzeci cykl stymulowany --> ❓
Pierwszy monitoring - 10 dc - 10.06 - jajniki drobnopecherzykowe
11-16.06 - zastrzyki Fostimon
17.06 - drugi monitoring
🌼 Pozostałe leki/ suple: Formetic (metformina), Dostinex (raz w tyg.), Fertistim, Wit. D, Omega 3, Wiesiołek -
pp2018 wrote:Vienna, bezsenność musi być wykańczająca. Mam nadzieję, że szybko w połączeniu z terapią i suplementacją dojdziesz do formy. Byłam kiedyś na ścieżce edukacyjnej Magdy Komsty Pani od Snu i sama byłam zaskoczona ile osób ma problem z bezsennością.
PaulaG, właśnie się zastanawiałam, co u Ciebie. Mam nadzieję, że już w formie. Okres i grypa w jednym dniu, nie zazdroszczę. Sama miałam tak w lutym
Werani, a co studiujesz? Dużo jeszcze zostało? Ja mam sama chętkę na jakieś podyplomowe, ale w tym roku dałam sobie na wstrzymanie.
Dagica, witaj! Kto wie, może i teraz tak szybko pójdzie
Pedagogika, jeszcze 2 lata mi zostały. Z każdym kolejnym rokiem chce mi się coraz mniej tak mi szkoda tych weekendów.pp2018 lubi tę wiadomość
1cs👶 -
@grazka0022 u nas seks różnie, jak typowo trzeba bo owulacja to zdarza się szybki numerek ok 15 min, wieczorem jak mamy czas dzieci zasną na tyle wcześnie a ja nie idę na wcześnie do pracy to dłużej... ale ile nie wiem może z godzinę... nigdy nie patrzałam na zegarek tak orientacyjnie....
mamy marotony seksu, rzadko zdarza się przerwa kilka dni.... u nas 5 dni przerwy to dramat haha
Nikodem wyszedł przypadkiem po 2.5 roku starań po szybkim numerku 5 minut przed wyjazdem na wakacje, bez trzymania nóg w górze, bez leżenia... od razu wstałam i wyszło a seksu były tylko 2 razy wtedy... z Leną to już w ogóle nie wiem jak wyszło bo to była wpadka totalna...
@MaGdaLenkA glukoza 3 punktowa dostaniesz skierowanie a insulina 3 punktowa musisz zapłacić, warto zrobić oba naraz bo nie można brać tej glukozy do badania często...
@Lillia1995 wpisać cię na testowanie na wolnego strzelca? witamy też jestem 95 gdzie mieszkacie za granicą? ja w ie i to samo z lekami....
@hakorośl martwi Cię, że masz dzieci i nie wychodzi? mnie to tak denerwuje.... i dookoła te ciąże...
pewnie że dołącz do nas ! dopisać Cię????
@Britta wpiszę Cię ale na 24.04 bo marzec już minął
@ezra widać cień..... mam nadzieję że to ciąża a nie oszukaniec jak mój....
@NiedoszłaWielodzietna wielkie gratulacje !!!!!!!
@siesiepy trzymam mocno kciuki za całą trójkę
@pp2018 no powiem szczerze nie mam ochoty nawet patrzeć w telefon, najpierw fałszywy dodatni test, potem okres stulecia (serio boli jak diabli) do tego ta grypa, leki nie działają... i jeszcze z dziećmi siedzę bo m w pracy.... a ja jutro też ide do pracy i w niedziele...ezra, NiedoszlaWielodzietna, Britta, siesiepy lubią tę wiadomość
🇮🇪
IO, niedoczynność tarczycy, arytmia,
28cs - 05.2018 👱♂️🥰
1 cs - 09.2019👱♀️🥰
6cs ⏸️ zdrowy bobas 🥰
Cukrzyca ciążowa na insulinie, clexane, aspiryna.. ciąża wysokiego ryzyka.
Wizyty: 24.10 ginekolog Polska, 25.10 prenatalne II trym, 4.11 scan 20/22 tc, 20.11 (echo), 19.12, 16.01, 13.02 i wywołanie 😳
[/url] -
Czy wiecie może, czy badanie na prolaktune na czczo i potem po tabletce mozna robić w dowolnym dniu cyklu? Bo przeczytalam, ze podobno trzeba w 1-3 dniu najlepiej a ja moge dopiero pojechac do diagnostyki w 6 dniu cyklu, aby spokojnoe potem czekać na kolejne badanie po tabletce. Czy ktoras z Was miala to badanie?👦 29 l.
- podstawowe wyniki nasienia ✅
- posiew (e.coli ) ❌
👩 30 l.
- bolesne stosunki - pochwica/endometrioza?
- AMH 0,85 (12.2023)
- Za niskie wyniki hormonów prog i estradiol
- D3 35 (04.2024) -> 89 (07.2024)✅
- TSH 0,95 (07.2024) ✅
-hiperprolaktynemia?
- bakterie w posiewie
03.2024: Naprotechnolog
+ Model Creightona
05/06. 2024:
Pierwszy cykl stymulowany -lametta (jest owulacja,7dpo estrdiol 76, prog 11,9, nie ma ciąży ❌)
06/07. 2024:
Drugi cykl stymulowany - lametta (3 pęcherzyki, 1 pękł, 7dpo estradiol 77, prog 12,6) nie ma ciąży ❌
07/08.2024
Trzeci cykl stymulowany - lametta (7dpo estradiol 98, ptogesteron 19,97) nie ma ciąży ❌
🔜 20.09 laparoskopia diagnostyczna ?
💊 Suplementy:
D3 (Vigantoletten)
Up Fertil Woman ( od 06.2024 )
Biosteron (04.2024 - 07.2024)
Olej z wiesiołka ( od 11.2023 do 04.2024 i w formie tabletek od 07.2024)
Koenzym Q10 + E ( od 07.2024)
NAC (od 07.2024)
💊 Leki:
Lametta
Dostinex
Glucophage -
pp2018 wrote:Vienna, bezsenność musi być wykańczająca. Mam nadzieję, że szybko w połączeniu z terapią i suplementacją dojdziesz do formy. Byłam kiedyś na ścieżce edukacyjnej Magdy Komsty Pani od Snu i sama byłam zaskoczona ile osób ma problem z bezsennością.
Dagica, witaj! Kto wie, może i teraz tak szybko pójdzie -
Werani wrote:Pedagogika, jeszcze 2 lata mi zostały. Z każdym kolejnym rokiem chce mi się coraz mniej tak mi szkoda tych weekendów.
Powodzenia, ja studia zaczelam od marca
Także jeszcze caaaałeee 3 lata.Werani lubi tę wiadomość
Start starania: Marzec 2024
8 cs - przerwa do lutego
5 cykli naturalnych ❌
2 cykle stymulowane Clo + duphaston ❌
Luty 2025 - prawdopodobnie IUI
👩25 lat
👨26 lat
🐶3 lata
✨Euthyrox 25 + Glucophage
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
Lilinka wrote:Czy wiecie może, czy badanie na prolaktune na czczo i potem po tabletce mozna robić w dowolnym dniu cyklu? Bo przeczytalam, ze podobno trzeba w 1-3 dniu najlepiej a ja moge dopiero pojechac do diagnostyki w 6 dniu cyklu, aby spokojnoe potem czekać na kolejne badanie po tabletce. Czy ktoras z Was miala to badanie?
Też czytałam, że powinno się jakoś w pierwszych dniach cyklu, ale mi nic takiego p Doktor nie mówiła, więc zrobiłam kiedy mi pasowało 🤷 Najważniejsze, żeby to było rano i na czczoLilinka lubi tę wiadomość
Starania o pierwsze👶
✅PCOS --> brak regularnych miesiączek, brak owulacji
✅Pierwszy cykl stymulowany--> ❎
✅Drugi cykl stymulowany--> ❎
✅ Trzeci cykl stymulowany --> ❓
Pierwszy monitoring - 10 dc - 10.06 - jajniki drobnopecherzykowe
11-16.06 - zastrzyki Fostimon
17.06 - drugi monitoring
🌼 Pozostałe leki/ suple: Formetic (metformina), Dostinex (raz w tyg.), Fertistim, Wit. D, Omega 3, Wiesiołek