Kwiecień plecień, stary hasa, będę z tego mieć bobasa :)
-
WIADOMOŚĆ
-
rolka355 wrote:Hej. 31dc a okresu nadal nie ma. To pierwszy taki długi cykl od 2 lat😱. Jeny czemu ja nie mam żadnego testu w domu 😡😓. Apteki dopiero od 8, to już będę w pracy. Dowiem się dopiero po pracy, ale nie wiem czy o tej porze coś wyjdzie na teście. Może jutro rano dopiero powinnam zatestować? Brzuch czuję okresowo, ale tempka 36,9. 😱 Serducho mi jakoś wali mocno, nie mogłam spać od 3 , jak ja przeżyję ten dzień 😓
Jeju, czekamy 😱♥️
31dc - sikaj po pracy, jak coś to wyjdzie bez problemu 🤗Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia, 08:46
rolka355 lubi tę wiadomość
Starania od 12.2023
Letrox + Glucophage
1 cykl stymulowany Aromek
Dieta 💪🏻 -
rolka355 wrote:Hej. 31dc a okresu nadal nie ma. To pierwszy taki długi cykl od 2 lat😱. Jeny czemu ja nie mam żadnego testu w domu 😡😓. Apteki dopiero od 8, to już będę w pracy. Dowiem się dopiero po pracy, ale nie wiem czy o tej porze coś wyjdzie na teście. Może jutro rano dopiero powinnam zatestować? Brzuch czuję okresowo, ale tempka 36,9. 😱 Serducho mi jakoś wali mocno, nie mogłam spać od 3 , jak ja przeżyję ten dzień 😓
Pięknego dnia dziewczyny 🌹rolka355, Sosenka93, monii00 lubią tę wiadomość
-
Amira wrote:Jest tak piękna pogoda, a ja w robocie do 17:00🤦🏻♀️ w dodatku czuję się tak zmęczona... I ta moja temperatura ciągle mnie tak zastanawia, tak bym chciała żeby to było to...
Ja chyba przegapilam pik na owulakach. Wczoraj rano była taka mocna kreska ale jeszcze nie pozytyw.
Wieczorem już lżejsza ale sik trochę rozwodniony. A dziś prawie nie ma kreski. Więc albo pik był wczoraj w poludnie i był krótki albo znowu się nie dogaduje z testami. A mówiłam sobie żeby już nie kupować bo mi nie wychodzą 😂
Czekam teraz na skok temp. Mam nadzieję że ten cykl będzie normalny, a nie znowu się coś pomieszało 😭Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia, 09:15
Amira, pp2018 lubią tę wiadomość
-
Beza27 wrote:Brzmi bardzo obiecująco, oby to było to. Ja na takim etapie sikalabym wieczorem 😛 trzymam kciuki 🤞🤞🤞
Ja chyba ominelam pik na owulakach. Wczoraj rano była taka mocna kreska ale jeszcze nie pozytyw.
Wieczorem już lżejsza ale sik trochę rozwodniony. A dziś prawie nie ma kreski. Więc albo pik był wczoraj w poludnie i był krótki albo znowu się nie dogaduje z testami. A mówiłam sobie żeby już nie kupować bo mi nie wychodzą 😂
Czekam teraz na skok temp. Mam nadzieję że ten cykl będzie normalny, a nie znowu się coś pomieszało 😭
Ja właśnie w tym miesiącu też tak miałam że nie wyłapałam Piku, chociaż mocne te kreski były, a owulacja powinna być bo przed nią byłam na monitoringu to był piękny pęcherzyk, lub jednak nie pękł, tego to już nie wiem
Trzymam kciuki za nas wszystkich ❤️
Siedzę w kolejce na betę, ale serce podpowiada że nic z tego…w każdym razie muszę się upewnić -
Trzymam kciuki mocno 🥰 -
Dzień dobry pięknym paniom, miłego dnia!
Anka___, Pink_Flowers, Renata_j, Rachelka23, monii00 lubią tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
listopad - badania krwi -
rolka355 ja bym kupiła dwa testy pewnie, jeden na dziś i w razie czego na rano 😅 trzymam kciuki 😊
Anka___ lubi tę wiadomość
19 cykl 😶
5.04.2019. ⏸️
25.04.19. ♥️
26.11.2019. 👶🏻🩵
👩🏻’97 🧔🏻♂️’93 -
Hej dziewczyny! U nas wczoraj odbyło się zapładnianie😅 zgodnie z moimi obliczeniami i kalendarzem mam dni płodne i w planach mamy co dwa dni współżyć, nie wiem jak to nam się sprawdzi ale z testami owulacyjnymi nie idzie mi za dobrze, jeszcze nigdy nie miałam mocnej kreski i mam problem żeby nie pić, ciągle zapominam o tych 2h 🫣
Czy któraś z was bierze femibion0? Widziałam że był już wątek odnośnie kwasu foliowego ale mało informacji, czy faktycznie ten Naturell jest taki dobry
rolka355 trzymam mocno kciuki za Ciebie!!
Miłego dnia wszystkimgrazka0022, Anka___, Sosenka93, monii00 lubią tę wiadomość
-
Dagica wrote:Hej dziewczyny! U nas wczoraj odbyło się zapładnianie😅 zgodnie z moimi obliczeniami i kalendarzem mam dni płodne i w planach mamy co dwa dni współżyć, nie wiem jak to nam się sprawdzi ale z testami owulacyjnymi nie idzie mi za dobrze, jeszcze nigdy nie miałam mocnej kreski i mam problem żeby nie pić, ciągle zapominam o tych 2h 🫣
Czy któraś z was bierze femibion0? Widziałam że był już wątek odnośnie kwasu foliowego ale mało informacji, czy faktycznie ten Naturell jest taki dobry
Miłego dnia wszystkim
Ja niestety co chwile pije i co chwile sikam, więc zbijam piątkę 2h bez picia- nierealne
Jeśli ten cykl nie będzie szczęsliwy to od następnego zaczynam mierzyć temp., bo też mi coś nie wychodzą te testy.Dagica, Anka___, pp2018 lubią tę wiadomość
Start starania: Marzec 2024
8 cs - przerwa do lutego
5 cykli naturalnych ❌
2 cykle stymulowane Clo + duphaston ❌
Luty 2025 - prawdopodobnie IUI
👩25 lat
👨26 lat
🐶3 lata
✨Euthyrox 25 + Glucophage
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
Hejka dziewczyny,
Jejku rolka testuj z wieczornego sika! Trzymam kciuki! Trzeba poprawić ten kwiecień bo coś mało tu pozytywów na razie!grazka0022, Anka___, pp2018, Rachelka23, ellevv lubią tę wiadomość
Start starań: Czerwiec 2023
4 x 💔
W domu 2 zdrowych dzieci -
Cześć dziewczyny ♥️ nie było mnie tu kilka dni. Intensywny czas z przyjaciółmi i rodziną... 😄
Życzę Wam pięknego dnia!Anka___, Malamia, Pink_Flowers, pp2018, Rachelka23, monii00 lubią tę wiadomość
11cs o pierwsze maleństwo 👶🏻
👧🏻 28
PCO
✅ hormony w porządku
✅ owulacje w porządku
👦🏼 26
💦 25mln (11,09 w ml) odważnych, lecz nieco słabych żołnierzy o morfologii 2%
🏃♂️ i ruchliwości A+B=6%, A+B+C=17%,
👩❤️👨 chcących się związać z komórką jajową tylko 43% (HBA),
🧬 fragmentacja chromatyny 84%
➡️ 🥗 dalsza diagnostyka, dobra suplementacja i zmiana trybu życia -
Dagica wrote:Hej dziewczyny! U nas wczoraj odbyło się zapładnianie😅 zgodnie z moimi obliczeniami i kalendarzem mam dni płodne i w planach mamy co dwa dni współżyć, nie wiem jak to nam się sprawdzi ale z testami owulacyjnymi nie idzie mi za dobrze, jeszcze nigdy nie miałam mocnej kreski i mam problem żeby nie pić, ciągle zapominam o tych 2h 🫣
Miłego dnia wszystkim
A z jakiej firmy masz testy? Mi najlepiej wybarwiają się te z facelle z rossmana, są droższe ale najlepiej na nich widać. Kiedyś kupiłam 50 testów w dobrej cenie na allegro, ale to były pieniądze wyrzucone w błoto, to jednocześnie przy potwierdzonej owulacji na monitoringu i na testach z rossmana, na tych z allegro były takie blade kreski że szok, żadnego peaku nie wyłapały -
grazka0022 wrote:Ja niestety co chwile pije i co chwile sikam, więc zbijam piątkę 2h bez picia- nierealne
Jeśli ten cykl nie będzie szczęsliwy to od następnego zaczynam mierzyć temp., bo też mi coś nie wychodzą te testy.
Szczerze to trochę zadzoszcze(w pozytywnym sensie), ja przez cały dzień nie wcisnę w siebie nawet 500 ml wody🤣
Kawa i herbata owszem, ale czysta woda mi nie wchodzi. A to źle, trzeba się nawadniać 🤭
Trzymam kciuki za udany cykl🥰❤️monii00 lubi tę wiadomość
-
@rolka335, ej ! nie możemy się doczekać 🙈
@Dagica, kciuki, żeby zapładnianie miało pozytywne skutki 😁
Dziewczyny, widzę, że został poruszony temat picia wody. U mnie też słabo ale staram się pilnować. Właśnie czytałam z butelka wody 😅
Podziwiam Was laski z tymi testami owu. Macie dużo cierpliwości. Nigdy nie robiłam.Dagica lubi tę wiadomość
Starania od 12.2023
Letrox + Glucophage
Dieta 💪🏻 -
Dziewczyny, co sądzicie o odczytywaniu testów po 5-10 wyznaczonych minutach? Wiem że się nie powinno, ale też wiem że każda czasem tak robi.
Właśnie wczoraj (8dpo) po godzinie cień widoczny tylko pod światło (test pink 10)
Dziś (9dpo) też po wyschnięciu testy już bardziej widoczna ale nadal cień kreski (bobo test 25)
Beta zrobiona dziś, czekam na wyniki, będą jutro 🫣pp2018, ezra, ellevv lubią tę wiadomość
-
Anka___ wrote:Dziewczyny, co sądzicie o odczytywaniu testów po 5-10 wyznaczonych minutach? Wiem że się nie powinno, ale też wiem że każda czasem tak robi.
Właśnie wczoraj (8dpo) po godzinie cień widoczny tylko pod światło (test pink 10)
Dziś (9dpo) też po wyschnięciu testy już bardziej widoczna ale nadal cień kreski (bobo test 25)
Beta zrobiona dziś, czekam na wyniki, będą jutro 🫣 -
Anka__, dziękuję
A co do testów to ja jeszcze nigdy nawet cienia nie widziałam aczkolwiek robię i wyrzucam, bo boje sie oszukańca dziada. Ale u jeśli widać na 2 testach,a to dopiero 8/9 dpo to są spore szanse Daj znać jutro!Start starania: Marzec 2024
8 cs - przerwa do lutego
5 cykli naturalnych ❌
2 cykle stymulowane Clo + duphaston ❌
Luty 2025 - prawdopodobnie IUI
👩25 lat
👨26 lat
🐶3 lata
✨Euthyrox 25 + Glucophage
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
Anka___ wrote:Dziewczyny, co sądzicie o odczytywaniu testów po 5-10 wyznaczonych minutach? Wiem że się nie powinno, ale też wiem że każda czasem tak robi.
Beta zrobiona dziś, czekam na wyniki, będą jutro 🫣
Ja już nawet nie wyrzucam testu, trzymam go sobie pół dnia i patrzę w tą biel wyobrażając sobie drugą kreskę (nawet ją zaczynam widzieć już z czasem) 😅🥲 pozbywam się go jak mnie porządnie wkurzy 😂
Tylko nigdy nie widziałam u siebie takiego prawdziwego cienia nawet, a jeśli to 8 dpo to myślę, że jest duża szansa😃, kciuki zaciśnięte19 cykl 😶
5.04.2019. ⏸️
25.04.19. ♥️
26.11.2019. 👶🏻🩵
👩🏻’97 🧔🏻♂️’93 -
Beta zrobiona dziś, czekam na wyniki, będą jutro 🫣
Dlaczego jutro? Dzisiaj powinny być na necie 😁 Dawaj znać, czekamy 😍
Wrzuć zdjęcie testuStarania od 12.2023
Letrox + Glucophage
Dieta 💪🏻