Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Kwiecień plecień, stary hasa, będę z tego mieć bobasa :)
Odpowiedz

Kwiecień plecień, stary hasa, będę z tego mieć bobasa :)

Oceń ten wątek:
  • Hibiskus Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sosenka93 wrote:
    Ja kupiłam dwa ostatnie testy Facelle w Rossku. Ale napięcie opadło, czuje, że nie tym razem.

Czy Wy też się tak czaicie kupując testy? Ja sprawdzam czy nie ma nikogo znajomego (mała miejscowość) i jak nie ma to rzucam się szybko, żeby czasem nikt nie widział i lecę do samoobsługowej . A i tak czuje się jakbym je ukradła. Masakra 😅

Hahaha dosłownie ja dzisiaj 😆 zanim wzięłam to się rozglądałam jakbym chciała je ukraść 😆 przy kasie to samo 😆

Kroliczek2411, Kinia92 lubią tę wiadomość

Starania o pierwsze👶

✅PCOS --> brak regularnych miesiączek, brak owulacji

✅Pierwszy cykl stymulowany--> ❎
    ✅Drugi cykl stymulowany--> ❎
    ✅ Trzeci cykl stymulowany --> ❓
    Pierwszy monitoring - 10 dc - 10.06 - jajniki drobnopecherzykowe
    11-16.06 - zastrzyki Fostimon
    17.06 - drugi monitoring

🌼 Pozostałe leki/ suple: Formetic (metformina), Dostinex (raz w tyg.), Fertistim, Wit. D, Omega 3, Wiesiołek
  • monii00 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pink_Flowers wrote:
    Pokazuje mi termin na 26 grudnia 😱 także jak wszystko dobrze pójdzie to święta i nowy rok będą magiczne 😍
    Prezent na Święta.. małe stópki👣🥹 tak się cieszę ❤️ przez to wierzę, że każda z Nas będzie miała upragnionego bobo 🌸

Pink_Flowers, Chochlik12, Kinia92, MaGdaLenkA lubią tę wiadomość

👧 29 l. 🧔‍♂️ 34 l.
    18.11.2024 Ważę już 864 g i śmiało kopię w brzuszku 😍
    15.10.2024 Ważę już 386 g i jestem Chłopcem 💙
    06.09.2024 Wyniki PAPP-A ➡️ niskie ryzyka
    06.08.2024 Mam już 3,12 cm i mama usłyszała pierwszy raz moje serduszko ❤️
    11.07.2024 Jest ❤️
    25.06.2024 ⏸️
    09.05.2024 Wykryty ok 0,5 cm mięśniak - do kontroli ➡️ nie powiększa się 👍
    04.05.2024 💔 poronienie samoistne 4tc 4dz
    24.10.2023 💔 poronienie samoistne 5tc 3dz

💉 Neoparin 60 mg 💊 Acard 150
    🗓 28.11 wizyta gin prywatnie
    🗓 09.12 wizyta gin NFZ
    🧬 19.12 prenatalne III trymestru
    preg.png
  • monii00 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hibiskus wrote:
    Hahaha dosłownie ja dzisiaj 😆 zanim wzięłam to się rozglądałam jakbym chciała je ukraść 😆 przy kasie to samo 😆
    O Boziu 😅
    Przyczajony tygrys, ukryty smok 😂
    Ps. Mam to samo 🤭

Renata_j, Hibiskus, Kinia92 lubią tę wiadomość

👧 29 l. 🧔‍♂️ 34 l.
    11.07.2024 Jest ❤️
    25.06.2024 ⏸️

🗓 09.12 wizyta gin NFZ
    preg.png
  • Hibiskus Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba nie wytrzymam do soboty i zeswiruje 🙈
    Rano bolały mnie jajniki, potem ten ból przeszedł jakby na dół brzucha, czuje takie ciągnięcie przy chodzeniu, a już zwłaszcza przy wchodzeniu po schodach...plus dużo śluzu....nie wiem co o tym myśleć, ale specjalnie kupiłam te czułe testy z rosska i chyba będę testować wcześniej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia, 19:59

monii00, pp2018, Kinia92 lubią tę wiadomość

Starania o pierwsze👶

✅PCOS --> brak regularnych miesiączek, brak owulacji

✅Pierwszy cykl stymulowany--> ❎
    ✅Drugi cykl stymulowany--> ❎
    ✅ Trzeci cykl stymulowany --> ❓
    Pierwszy monitoring - 10 dc - 10.06 - jajniki drobnopecherzykowe
    11-16.06 - zastrzyki Fostimon
    17.06 - drugi monitoring

🌼 Pozostałe leki/ suple: Formetic (metformina), Dostinex (raz w tyg.), Fertistim, Wit. D, Omega 3, Wiesiołek
  • Anka___ Przyjaciółka

Wysłany: 15 kwietnia, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sosenka93 wrote:
    Dziewczyny, poprawiacie humor 😁
    Czyli w Rossku jesteśmy Ninja.

Ahahaha 😅😅😅ja wam powiem że jestem kosmetyczką, to jeszcze się rozglądam żeby żadnej klientki nie spotkać, no masakra 😅 zanim wejdę do rosska to jeszcze patrzę czy będę miała gdzieś te testy schować 😅😅

Ninja na maksa, żądam Oskara !!!

monii00, pp2018, Kinia92 lubią tę wiadomość

• PaulaG Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renata_j wrote:
    Cześć dziewczyny
    mi znowu wyniki plątają figle
    Dzisiaj beta 53,8 20 dpo

31,3 18 dpo
    28,2 16 dpo
    19,9 14 dpo

Rozmawiałam z moim lekarzem i w piątek do powtórki 🤦🏻‍♀️. Panie w laboratorium znowu jak mnie zobaczą to wygonią tym bardziej że znając życie w środę też zrobię.

Rób co 2 dni jak każą lekarze.... kurcze rośnie... nie przejmuj sie babkami w labo może byc tak ze nawet nie zwracają uwagi ze Ty to Ty....

Renata_j, pp2018 lubią tę wiadomość

🇮🇪
    IO, niedoczynność tarczycy, arytmia,
    28cs - 05.2018 👱‍♂️🥰
    1 cs - 09.2019👱‍♀️🥰
    6cs ⏸️ zdrowy bobas 🥰
    Cukrzyca ciążowa na insulinie, clexane, aspiryna.. ciąża wysokiego ryzyka.
    Wizyty: 24.10 ginekolog Polska, 25.10 prenatalne II trym, 4.11 scan 20/22 tc, 20.11 (echo), 19.12, 16.01, 13.02 i wywołanie 😳
    preg.png[/url]
  • PaulaG Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wam powiem co odkryłam.... siedząc na forum dziennie nakręcam się okropnie. A jak na początku miesiąca nie było mnie tu to jakoś na luzie było.... obstawiam ze od maja pewnie stąd ucieknę...

Chochlik12 lubi tę wiadomość

🇮🇪
    IO, niedoczynność tarczycy, arytmia,
    28cs - 05.2018 👱‍♂️🥰
    1 cs - 09.2019👱‍♀️🥰
    6cs ⏸️ zdrowy bobas 🥰
    Cukrzyca ciążowa na insulinie, clexane, aspiryna.. ciąża wysokiego ryzyka.
    Wizyty: 24.10 ginekolog Polska, 25.10 prenatalne II trym, 4.11 scan 20/22 tc, 20.11 (echo), 19.12, 16.01, 13.02 i wywołanie 😳
    preg.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sosenka93 wrote:
    Jaka piękna data 🥹♥️ Istnieje w sumie jeszcze szansa (o ile rozważasz poród naturalny), że dzidzia będzie przenoszona i przyjdzie na świat w Nowym Roku 😁 Jak miałaś z córką? W terminie?
    Z córką to miałam tak, że na pierwszym usg wyznaczono mi datę porodu, ta data utrzymywała się przy każdym USG i urodziłam dokładnie tego samego dnia 😂 Lekarz powiedział, że to jakiś fenomen 😂
    Zobaczymy jak będzie tym razem. Z jednej strony podoba mi się ta data- jest taka magiczna ⭐️ a z drugiej strony sam koniec roku 🙈 ale to nieważne, oby tylko udało się donosić tą ciążę całą i zdrową , mogę urodzić nawet 31 grudnia ♥️

Kroliczek2411, Sosenka93, Anka___, monii00, Kinia92, koktajlowa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propo tych testów to co ja mam powiedzieć ? Mieszkam w małej miejscowości gdzie prawie każdy się zna i jestem nauczycielem w naszej miejscowej szkole 😱 to jest dopiero misja kupić test w Rossmannie a co lepsze … w aptece 🤣🤣🤣
    Ja to robię tak: wpadam do Rossmanna, niby coś oglądam , coś tam wrzucę do koszyka i na sam koniec biorę te testy , lecę do samoobsługowej i kasuje je jako pierwsze żeby wpakować do torby 🤣🤣🤣
    Czasami to się czuję jak jakiś przestępca czy coś 🙈 ale jak sobie pomyślę , że ktoś z rodziców moich dzieci by zobaczył albo ktoś znajomy to aż mi się gorąco robi 😂😂😂😂

Anka___, Sosenka93, monii00, pp2018, Hibiskus, Kinia92, Rachelka23 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hibiskus wrote:
    Rano bolały mnie jajniki, potem ten ból przeszedł jakby na dół brzucha, czuje takie ciągnięcie przy chodzeniu, a już zwłaszcza przy wchodzeniu po schodach...plus dużo śluzu....nie wiem co o tym myśleć, ale specjalnie kupiłam te czułe testy z rosska i chyba będę testować wcześniej
    A który masz teraz dpo ? 😊

• Kroliczek2411 Koleżanka

Wysłany: 15 kwietnia, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hibiskus wrote:
    Noo to czekam na Twój test 😁 ja dziś się czuje jak 💩 spałam dziś 3 godziny i bolą mnie jajniki ale to pewnie 🐒 już czeka za rogiem 😅. Bardzo Ci kibicuje i trzymam mocno kciuki 🤞🏻❤️

Hibiskus lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ♥️♥️♥️ Dziękuję Wam za te gratulacje i wiadomości , wzruszyłam się strasznie 🥺🥺🥺
    Nie ma w internecie lepszego miejsca niż to tutaj ♥️
    Ja jestem pewna, że każda obecna tutaj na tym forum niedługo spełni swoje największe marzenie 👶🏼 Tu jest tak dobra energia, wsparcie i dobroć , że nie ma innej opcji ! 🤞🏼

Kroliczek2411, Anka___, Sosenka93, monii00, pp2018, Hibiskus, Kinia92, hakorośl, koktajlowa, Rachelka23 lubią tę wiadomość

• Kroliczek2411 Koleżanka

Wysłany: 15 kwietnia, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pink_Flowers gdzie te wiruski 😄

Sosenka93 lubi tę wiadomość

• Anka___ Przyjaciółka

Wysłany: 15 kwietnia, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulaG wrote:
    Ja wam powiem co odkryłam.... siedząc na forum dziennie nakręcam się okropnie. A jak na początku miesiąca nie było mnie tu to jakoś na luzie było.... obstawiam ze od maja pewnie stąd ucieknę...

Niestety ja to samo czuję…nie mówię że forum to coś złego, ale te myśli czasem mnie pochłaniają

PaulaG lubi tę wiadomość

• Sosenka93 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pink_Flowers wrote:
    Z córką to miałam tak, że na pierwszym usg wyznaczono mi datę porodu, ta data utrzymywała się przy każdym USG i urodziłam dokładnie tego samego dnia 😂 Lekarz powiedział, że to jakiś fenomen 😂
    Zobaczymy jak będzie tym razem. Z jednej strony podoba mi się ta data- jest taka magiczna ⭐️ a z drugiej strony sam koniec roku 🙈 ale to nieważne, oby tylko udało się donosić tą ciążę całą i zdrową , mogę urodzić nawet 31 grudnia ♥️

Rozumiem o czym mówisz z tym końcem roku ! Ale tak jak wspomniałaś, najważniejsze zdrowie i poza tym jak to będzie dziewczynka to zawsze będzie prawie rok młodsza od swoich rówieśniczek, to w dorosłym życiu się ceni u kobiet zwłaszcza 😁

Pink_Flowers, pp2018 lubią tę wiadomość

Starania od 12.2023

Letrox + Glucophage

1 cykl stymulowany Aromek

Dieta 💪🏻
  • Sosenka93 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pink_Flowers wrote:
    A propo tych testów to co ja mam powiedzieć ? Mieszkam w małej miejscowości gdzie prawie każdy się zna i jestem nauczycielem w naszej miejscowej szkole 😱 to jest dopiero misja kupić test w Rossmannie a co lepsze … w aptece 🤣🤣🤣
    Ja to robię tak: wpadam do Rossmanna, niby coś oglądam , coś tam wrzucę do koszyka i na sam koniec biorę te testy , lecę do samoobsługowej i kasuje je jako pierwsze żeby wpakować do torby 🤣🤣🤣
    Czasami to się czuję jak jakiś przestępca czy coś 🙈 ale jak sobie pomyślę , że ktoś z rodziców moich dzieci by zobaczył albo ktoś znajomy to aż mi się gorąco robi 😂😂😂😂

Od razu byłyby plotki na grupach klasowych 😁

monii00, Pink_Flowers lubią tę wiadomość

Starania od 12.2023

Letrox + Glucophage

1 cykl stymulowany Aromek

Dieta 💪🏻
  • Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sosenka93 wrote:
    Ja kupiłam dwa ostatnie testy Facelle w Rossku. Ale napięcie opadło, czuje, że nie tym razem.

Czy Wy też się tak czaicie kupując testy? Ja sprawdzam czy nie ma nikogo znajomego (mała miejscowość) i jak nie ma to rzucam się szybko, żeby czasem nikt nie widział i lecę do samoobsługowej . A i tak czuje się jakbym je ukradła. Masakra 😅

Totalnie to samo robię 😂 staram się przy tym zachować powagę i nie biec do kasy, tylko podejść z klasą 😂 cieszę się, że te testy zazwyczaj leżą koło kas, jest blisko chociaż..

Ostatnio złożyłam zamówienie online i to też była super opcja. Wysłałam starego po odbiór i zapakowali nam w reklamówkę, także było incognito 😂

Kinia92 lubi tę wiadomość

11cs o pierwsze maleństwo 👶🏻

👧🏻 28
    PCO
    ✅ hormony w porządku
    ✅ owulacje w porządku

👦🏼 26
    💦 25mln (11,09 w ml) odważnych, lecz nieco słabych żołnierzy o morfologii 2%
    🏃‍♂️ i ruchliwości A+B=6%, A+B+C=17%,
    👩‍❤️‍👨 chcących się związać z komórką jajową tylko 43% (HBA),
    🧬 fragmentacja chromatyny 84%

➡️ 🥗 dalsza diagnostyka, dobra suplementacja i zmiana trybu życia
  • Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulaG wrote:

Chyba mam tak samo… na początek cyklu się wycofałam z forum i w ogóle nie myślałam o staraniu, teraz bardziej wracam w okresie około owulacyjnym 🤣 chyba lepiej mi się nakręcać na połowę cyklu haha

PaulaG a masz na myśli odejście stąd na stałe?☺️ Jeśli tak, to myślę że musisz wrócić do nas chociaż żeby podzielić się podwójną kreseczką!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia, 21:06

11cs o pierwsze maleństwo 👶🏻

👧🏻 28
    PCO
    ✅ hormony w porządku
    ✅ owulacje w porządku

👦🏼 26
    💦 25mln (11,09 w ml) odważnych, lecz nieco słabych żołnierzy o morfologii 2%
    🏃‍♂️ i ruchliwości A+B=6%, A+B+C=17%,
    👩‍❤️‍👨 chcących się związać z komórką jajową tylko 43% (HBA),
    🧬 fragmentacja chromatyny 84%

➡️ 🥗 dalsza diagnostyka, dobra suplementacja i zmiana trybu życia
  • monii00 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulaG wrote:
    Jeśli tak czujesz, wiedz że Cię wspieramy i Twoje samopoczucie jest najważniejsze ❤️ Sama się nakręciłam, bo ostatnio zaszłam w ciążę w 1 cyklu starań.. Potem musiałam sobie poukładać w głowie i zajęłam się innymi rzeczami a tutaj wpadam np. przy kawie 😉

PaulaG lubi tę wiadomość

👧 29 l. 🧔‍♂️ 34 l.
    11.07.2024 Jest ❤️
    25.06.2024 ⏸️

🗓 09.12 wizyta gin NFZ
    preg.png
  • pp2018 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie skierowanie na rtg klatki piersiowej i na spirometrię w kierunku diagnostyki astmy. Dostałam jakieś sterydy wziewne. Wtf sobie myślę... wtf?

Dziewczyny, ja mieszkam w wielkim mieście i mam tak samo z kupowaniem testów. Ninja na maxa. Coś tu ewidentnie mam do przepracowania :)

Renata, najgorsza ta niewiadoma, ale jesteśmy z Tobą. 

Pink, jeszcze raz gratulacje :) piękna data. Taki świąteczny czas Bożego Narodzenia to musi być wspaniały moment na powiększenie rodzinki. O ja cieeeee jak fajnie!!!

Paula, Monii, ja widzę, że jak nie siedzę w telefonie, to się nie nakręcam. Toczy się życie i nie ma po prostu często czasu na rozkminy.

Renata_j, Kinia92, monii00, Pink_Flowers, PaulaG lubią tę wiadomość

38 👱‍♀️, 37🧔‍♂️ AMH 0,82
    28.05.24 ⏸️ 4.07.24 💔 Janek [8+3] trisomia w obrębie 8 chromosomu
    🧬 PAI-1 i MTHFR 1298A>C (hetero)

6.09, 8.09 ⏸️
    9.09 beta 704, prog 39,50
    11.09 beta 1861, prog 43
    18.09 5+3: GS 12mm, YS 2,8mm
    01.10 7+2: crl 11mm, ys 3,9mm, fhr 143/min
    10.10 8+4 crl 20mm, ys 6,1, fhr 175/min
    🩺 8.11 12+5 prenatalne
    Euthyrox 25

KIR AA

preg.png
‹‹ 68 69 70 71 72 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ