Kwietnióweczki 2014-zaczynamy
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
niekoniecznie, może po prostu coś się stało - jakiś czynnik się pojawił, który opóźnił wzrost, pęcherzyk pęka przy 22/23 mm, jeśli przystał po 1 mm dziennie, to teraz miałby 21 mm
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2014, 12:36
Iwka lubi tę wiadomość
-
Welonisia wrote:Moze i tak ale ja biore od wczoraj duphaston wiec tak czy inaczej musztarda po obiedzie.
Welonisia, Iwka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWelonisia SPOKOJNIE Ja myślę, że owulka przed Tobą, pęcherzyk może rosnąc nawet do 28-30 mm tak więc nie martw się na zapas zupełnie niepotrzebnie. Poza tym napisałam już że dupek w takich dawkach NIE BLOKUJE owluacji. Widzicie główny problem tego forum jest taki ktoś nie wie czegoś dokładnie i "podaj dalej", tak jak Welonisia Tobie ktoś zasugerował, że dupek blokuje. Bierzcie do siebie tylko sprawdzone i pewne informacje. Nie twierdzę, że jestem nieomylna, ale na tematy na których się nie znam nie zabieram głosu, albo ustępuje pierwszeństwa lepiej zorientowanym. Welonisia głowa do góry, pierś do przodu i walcz o ten cykl
Tamka, misia79, Welonisia lubią tę wiadomość
-
macadamia wrote:Welonisia SPOKOJNIE Ja myślę, że owulka przed Tobą, pęcherzyk może rosnąc nawet do 28-30 mm tak więc nie martw się na zapas zupełnie niepotrzebnie. Poza tym napisałam już że dupek w takich dawkach NIE BLOKUJE owluacji. Widzicie główny problem tego forum jest taki ktoś nie wie czegoś dokładnie i "podaj dalej", tak jak Welonisia Tobie ktoś zasugerował, że dupek blokuje. Bierzcie do siebie tylko sprawdzone i pewne informacje. Nie twierdzę, że jestem nieomylna, ale na tematy na których się nie znam nie zabieram głosu, albo ustępuje pierwszeństwa lepiej zorientowanym. Welonisia głowa do góry, pierś do przodu i walcz o ten cykl
Welonisia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
macadamia wrote:Welonisia SPOKOJNIE Ja myślę, że owulka przed Tobą, pęcherzyk może rosnąc nawet do 28-30 mm tak więc nie martw się na zapas zupełnie niepotrzebnie. Poza tym napisałam już że dupek w takich dawkach NIE BLOKUJE owluacji. Widzicie główny problem tego forum jest taki ktoś nie wie czegoś dokładnie i "podaj dalej", tak jak Welonisia Tobie ktoś zasugerował, że dupek blokuje. Bierzcie do siebie tylko sprawdzone i pewne informacje. Nie twierdzę, że jestem nieomylna, ale na tematy na których się nie znam nie zabieram głosu, albo ustępuje pierwszeństwa lepiej zorientowanym. Welonisia głowa do góry, pierś do przodu i walcz o ten cykl
Moze macie racje...
Mój gin tez powiedział ze to nieprawda ze duphaston blokuje owulacje i kazał brać! Ale wszedzie sa informacje że w momencie jak pecherzyk peka to organizm produkuje progesteron który blokuje pekanie nastepnych pecherzyków i przygotowuje błone sluzowa macicy na przyjecie zarodka.
Tak sobie to jakos wbiłam do łba... był pozytywny test owulacyjny w 12dc, pecherzyk 17mm w 13dc ale do dziś brak wyraznego skoku temp, wiec wychodzi na to ze teraz wezme przez 10 dni duphaston 2x1 i dostane @.
Poza tym u mnie z dupkiem zawsze były cykle 28dniowe co jeszcze bardziej utwierdziło mnie w moim przkonaniuWiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2014, 13:33
-
Chociaz nie do końca, wiecie co? pamiętam pierwszy cykl c CLOSTILBEGYT w sierpniu 2013, wtedy sie nie staralismy, nie prowadzilam zadnych obserwacji, brałam duphaston 16-25dc i okres mi sie spoznił o tydzień! Potem w drugim cyklu zaszłam w ciążę ale z moich obliczeń wychodziło ze owulacja tez była pozniej niz powinna bo ok 20dc..... moze cos w tym jest kurcze dałyscie mi cień nadziei
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2014, 14:04
-
kaarolaa wrote:Wyglada na to ze zamiast pecherzykow mam torbielki. Czekam na wizyte i wszystko ma sie wyjasnic.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
KWIECIEN
01.04. livia30, macadamia, madzianka
02.04. BATTINKA, Ewelcia
03.04. Katha81
04.04.
05.04. Iwka, Tosia 1981
06.04. Ewa99