X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Lametta+ Duphaston
Odpowiedz

Lametta+ Duphaston

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Westie Znajoma

Wysłany: 28 sierpnia 2022, 03:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Zakładam ten wątek ponieważ juz sama nie wiem co myśleć po wizycie u mojego gina a nie widziałam podobnego wątku. Obecnie pierwszy cykl mam stymulowany: od 2dc do 6dc Lametta, monitoring- w 12dc pecherzyk piekny 21mm,endometrium 9mm, 15dc USG- pecherzyk pękł,była owulacja. I od 15dc zalecił mi brać przez 19 dni (!) Duphaston 2x1 tabl. Aż przez 19dni. I powiedział żeby 12 dnia brania zrobic test. Nawet jak negatywny to brać dalej. Czy któraś z Was tak miała? Jak czytałam różne wątki to dziewczyny brały max 10dni. Dodam,że mam torbiel endometrialna na jajniku i nigdy nie miałam problemu z owulacjami, zawsze pęcherzyki ładnie były widoczne.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ