X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Lametta+ Duphaston
Odpowiedz

Lametta+ Duphaston

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Westie Znajoma

Wysłany: 28 sierpnia 2022, 03:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Zakładam ten wątek ponieważ juz sama nie wiem co myśleć po wizycie u mojego gina a nie widziałam podobnego wątku. Obecnie pierwszy cykl mam stymulowany: od 2dc do 6dc Lametta, monitoring- w 12dc pecherzyk piekny 21mm,endometrium 9mm, 15dc USG- pecherzyk pękł,była owulacja. I od 15dc zalecił mi brać przez 19 dni (!) Duphaston 2x1 tabl. Aż przez 19dni. I powiedział żeby 12 dnia brania zrobic test. Nawet jak negatywny to brać dalej. Czy któraś z Was tak miała? Jak czytałam różne wątki to dziewczyny brały max 10dni. Dodam,że mam torbiel endometrialna na jajniku i nigdy nie miałam problemu z owulacjami, zawsze pęcherzyki ładnie były widoczne.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ