Laparoskopia diagnostyczna - i co dalej?
-
Witam. Jestem nowa. Chcialabym porozmawiać z dziewczynami po zabiegu laparoskopii diagnostycznej. Czy zabieg ten pomogl wam w staraniach?ponad 3 lata starań...
01.17 IVF- 10 dpt- beta 80, 13 dpt- beta 394, 15 dpt beta 763.
11.01.16 1 IUI , 28.04.16 2 IUI
-
Wszystko zależy. Jest dużo dziewczyn tu na forum które zaciążyły po laparo. Poczytaj wątek LAPAROSKOPIA. Niestety każdy przypadek jest inny i nie każdy problem da się zlikwidować dzięki laparoskopii. Mówi się, że 3 miesiące po diagnostycznej laparoskopii z hsg są największe, wręcz maksymalne szanse bo jajowody przedmuchane. U mnie np 3 cykl i chyba nic. Dziewczyny "zaskakiwały" po 6 miesiącach, wiec nadzieja zawsze jest; )19.07.2016 r. Aleksander
-
zuzanna wrote:Ja jestem w pierwszym cyklu po laparoskopii. Jeden jajowód niedrożny. Nie wiem jakie mam obecnie szanse na naturalna ciążę.
Nikt Ci nie powie przecież "masz 25% szans na poczęcie" bo nikt tu nie prowadzi żadnej statystyki, tym bardziej ze każdy przypadek jest inny. Z jednym jajowód dziewczyny tez zachodziły w ciążę przecież, tylko może musisz pomyśleć o stymulacji owulacji żeby jajeczka ładnie rosły albo o monitoringach co cykl żeby wiedzieć czy i kiedy będzie owulka z drożnego.Vesper lubi tę wiadomość
19.07.2016 r. Aleksander
-
Hormony w normie, mężulek wszystko ok. Ja monitoringu nie miałam żeby mieć pewność czy owulacja zachodzi u mnie. Lekarz stwierdził na podstawie wyników ze owulacja niby jest bo jeżeli odczuwam sluz plodny. Ja nie mam pewności czy mam ta owulacje , nigdy nic nie czułam kłucia w jajnikach itd.ponad 3 lata starań...
01.17 IVF- 10 dpt- beta 80, 13 dpt- beta 394, 15 dpt beta 763.
11.01.16 1 IUI , 28.04.16 2 IUI
-
nick nieaktualny
-
Ja laparoskopię przeszłam w zeszłym roku, w październiku. Po niej zaczęłam symulację clostilbegytem - udało się w ostatnim, szóstym cyklu. Także bezpośredniego związku z laparo może to nie miało, ale sam zabieg się przydał mocno, bo kilka rzeczy zostało wykluczonych.grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
-