Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Laparoskopia diagnostyczna - i co dalej?
Odpowiedz

Laparoskopia diagnostyczna - i co dalej?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • zuzanna Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Jestem nowa. Chcialabym porozmawiać z dziewczynami po zabiegu laparoskopii diagnostycznej. Czy zabieg ten pomogl wam w staraniach?

ponad 3 lata starań...
    01.17 IVF- 10 dpt- beta 80, 13 dpt- beta 394, 15 dpt beta 763.
    11.01.16 1 IUI :-(, 28.04.16 2 IUI :-(
    eiktdqk3hdkjj4b6.png
  • _analiza Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko zależy. Jest dużo dziewczyn tu na forum które zaciążyły po laparo. Poczytaj wątek LAPAROSKOPIA. Niestety każdy przypadek jest inny i nie każdy problem da się zlikwidować dzięki laparoskopii. Mówi się, że 3 miesiące po diagnostycznej laparoskopii z hsg są największe, wręcz maksymalne szanse bo jajowody przedmuchane. U mnie np 3 cykl i chyba nic. Dziewczyny "zaskakiwały" po 6 miesiącach, wiec nadzieja zawsze jest; )

<3 19.07.2016 r. Aleksander <3
    dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
  • zuzanna Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem w pierwszym cyklu po laparoskopii. Jeden jajowód niedrożny. Nie wiem jakie mam obecnie szanse na naturalna ciążę.

ponad 3 lata starań...
    eiktdqk3hdkjj4b6.png
  • zuzanna Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy jest ktoś po laparoskopii diagnostycznej komu pomógł ten zabieg?

ponad 3 lata starań...
    eiktdqk3hdkjj4b6.png
  • _analiza Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuzanna wrote:
    Ja jestem w pierwszym cyklu po laparoskopii. Jeden jajowód niedrożny. Nie wiem jakie mam obecnie szanse na naturalna ciążę.
    A jak u Ciebie hormony? Wyniki męża? Owulacja?
    Nikt Ci nie powie przecież "masz 25% szans na poczęcie" bo nikt tu nie prowadzi żadnej statystyki, tym bardziej ze każdy przypadek jest inny. Z jednym jajowód dziewczyny tez zachodziły w ciążę przecież, tylko może musisz pomyśleć o stymulacji owulacji żeby jajeczka ładnie rosły albo o monitoringach co cykl żeby wiedzieć czy i kiedy będzie owulka z drożnego.

Vesper lubi tę wiadomość

<3 19.07.2016 r. Aleksander <3
    dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
  • zuzanna Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hormony w normie, mężulek wszystko ok. Ja monitoringu nie miałam żeby mieć pewność czy owulacja zachodzi u mnie. Lekarz stwierdził na podstawie wyników ze owulacja niby jest bo jeżeli odczuwam sluz plodny. Ja nie mam pewności czy mam ta owulacje , nigdy nic nie czułam kłucia w jajnikach itd.

ponad 3 lata starań...
    eiktdqk3hdkjj4b6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2015, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuzanna wrote:
    Czy jest ktoś po laparoskopii diagnostycznej komu pomógł ten zabieg?
    Mi się udało w 1 cyklu po laparo.

Vesper lubi tę wiadomość

• vincaminor Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja laparoskopię przeszłam w zeszłym roku, w październiku. Po niej zaczęłam symulację clostilbegytem - udało się w ostatnim, szóstym cyklu. Także bezpośredniego związku z laparo może to nie miało, ale sam zabieg się przydał mocno, bo kilka rzeczy zostało wykluczonych. :)

grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
    h84fi09kllurhqo8.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ