Laparoskopia i hsg
-
Pewnie że można.
Cena? Cóż, pewnie zależy od miejscowości i szpitala/kliniki. U mnie w Katowicach laparo prywatnie kosztuje 2,5 tyś.
Ale... chyba i tak musisz mieć skierowanie, a nie że idziesz i chcesz wykonać. To jest oferta jak ktoś nie ma ubezpieczenia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 08:20
Hashimoto, endometrioza; problemy z drożnością jajowodów; Brak hamowania...
25.03.2015 - biochemiczna.
6 nieudanych transferów in-vitro (10 zarodków), w tym jeno puste jajo (14.03.2016).
Naturalny cud w czerwcu 2020 roku Spodzewamy się synka -
nick nieaktualny
-
Laparoskopie instruktorka od napro wtracila bo nie mam w ogole sluzu. Nie wiemy co sie dzieje bo badania hormonow wstepnych ok. A mozna zrobic hsg i laparo jednoczesnie? Ja nawet nie mam pojecia na czym to polega. Chce miec 100% pewnosci ze ze mna wszystko ok.
-
nick nieaktualnyprzy laparoskopi sprawdzają drożność jajowodów więc po co hsg robić !!
Ja w 2008 miałam laparoskopie a w tym roku poszłam na bezplatne hsg by sprawdzić czy jajowody po tych latach dalej drożne sa !!
A na śluz mozna wyprobować niektóre suplementy i działają Jak np. olej z wiesiołka
Alicja a ile czasu się staracie !!Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 14:00
-
Alicja92 wrote:A mozna zrobic hsg i laparo jednoczesnie? Ja nawet nie mam pojecia na czym to polega. Chce miec 100% pewnosci ze ze mna wszystko ok.
Przy HSG sprawdzaja drożność jajowodów a przy laparoskopi sprawdza co masz w środku czy np. nie masz endometriozy, jakichś zmian itp. które są od razu usuwane i dodatkowo jeżeli jest taka potrzeba przy okazji można sprawdzić drożność jajowodów.
Laparoskopie robi sie ze znieczuleniem ogólnym w 3 miejscach na brzuchu ( przez pępek i na linii majtek) wprowadzają przez małe otworki jakieś kamerki, aparatury i robią co trzeba Brzmi może drastycznie ale śpisz smacznie to o niczym nie wiesz
Kochana bedzie dobrze w napro jest szczegółowa złożona, dokładna diagnostyka więc niczego nie przeoczą i na pewno znajda przyczynę i pomogą
Ja po 5 latach słyszałam od lekarzy że ze mną ok a ciąży nie było dopiero lekarz napro zajął sie nami tak jak należy i już znamy jedną przyczynę oby nie było ich więcej ale to sie okaże po dalszych badaniach. -