Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Laparoskopia i hsg
Odpowiedz

Laparoskopia i hsg

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Alicja92 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki ;) proste i szybkie pytanie. Czy mozna zrobic prywatnie i jakie koszta. Z gory dziekuje :)

• Marronek Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie że można.
    Cena? Cóż, pewnie zależy od miejscowości i szpitala/kliniki. U mnie w Katowicach laparo prywatnie kosztuje 2,5 tyś.

Ale... chyba i tak musisz mieć skierowanie, a nie że idziesz i chcesz wykonać. To jest oferta jak ktoś nie ma ubezpieczenia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 08:20

Hashimoto, endometrioza; problemy z drożnością jajowodów; Brak hamowania...
    25.03.2015 - biochemiczna.
    6 nieudanych transferów in-vitro (10 zarodków), w tym jeno puste jajo (14.03.2016).

Naturalny cud w czerwcu 2020 roku :) Spodzewamy się synka :)
  • Alicja92 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki wielkie :) bede sie dowiadywac dokladnie w Poznaniu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja idż lepiej na hsg jest mnie inwazyjne i mniej bolesne !!
    o chyba że lekarz ci zlecił laparo !!
    Dla mnie laparo to było piekło i nie polecam !!!
    Hsg przeżyłam pobolalo trochę i po 2 dniach się zapomniało :)

• livia30 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robiłam HSG bez skierowania prywatnie - razem ze znieczuleniem 900zł.

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Alicja92 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laparoskopie instruktorka od napro wtracila bo nie mam w ogole sluzu. Nie wiemy co sie dzieje bo badania hormonow wstepnych ok. A mozna zrobic hsg i laparo jednoczesnie? Ja nawet nie mam pojecia na czym to polega. Chce miec 100% pewnosci ze ze mna wszystko ok.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przy laparoskopi sprawdzają drożność jajowodów więc po co hsg robić !!

Ja w 2008 miałam laparoskopie a w tym roku poszłam na bezplatne hsg by sprawdzić czy jajowody po tych latach dalej drożne sa !!

A na śluz mozna wyprobować niektóre suplementy i działają :) Jak np. olej z wiesiołka

Alicja a ile czasu się staracie !!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 14:00

• vanessa Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja92 wrote:
    A mozna zrobic hsg i laparo jednoczesnie? Ja nawet nie mam pojecia na czym to polega. Chce miec 100% pewnosci ze ze mna wszystko ok.
    Można zrobic jednocześnie :)
    Przy HSG sprawdzaja drożność jajowodów a przy laparoskopi sprawdza co masz w środku czy np. nie masz endometriozy, jakichś zmian itp. które są od razu usuwane i dodatkowo jeżeli jest taka potrzeba przy okazji można sprawdzić drożność jajowodów.
    Laparoskopie robi sie ze znieczuleniem ogólnym w 3 miejscach na brzuchu ( przez pępek i na linii majtek) wprowadzają przez małe otworki jakieś kamerki, aparatury i robią co trzeba :) Brzmi może drastycznie ale śpisz smacznie to o niczym nie wiesz :)
    Kochana bedzie dobrze :) w napro jest szczegółowa złożona, dokładna diagnostyka więc niczego nie przeoczą i na pewno znajda przyczynę i pomogą :)
    Ja po 5 latach słyszałam od lekarzy że ze mną ok a ciąży nie było dopiero lekarz napro zajął sie nami tak jak należy i już znamy jedną przyczynę oby nie było ich więcej ale to sie okaże po dalszych badaniach.

7 lat walki o Ciebie Kruszynko...

201701271765.png

(*) Aniołek Madzia 7 tc luty 2020 - w moim sercu pozostaniesz na zawsze
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ