Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Laparoskopia przy endometriozie
Odpowiedz

Laparoskopia przy endometriozie

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2018, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej proszę o informację gdzie mialyscie laparo przy endo robione? Najbardziej interesują mnie przypadki zrostow z jelitem i przerost ścian macicy...

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2018, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie miałam robionej laparo przy endometriozie osobiście, ale leżąc w szpitalu przy usuwaniu środściennego mięśniaka w trzonie macicy (też problematyczne wyłuszczanie jak na laparoskipię) leżały ze mną dziewczyny na właśnie z endometriozą ze zrostami i dodatkowo też na laparoskopię diagnostyczną. Robiłam w szpitalu Ujastek w Krakowie, szpital mi został polecony,ze względu na dobrych operatorów.

• Aishha Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2018, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre_ ms wrote:
    Hej proszę o informację gdzie mialyscie laparo przy endo robione? Najbardziej interesują mnie przypadki zrostow z jelitem i przerost ścian macicy...
    Ja miałam laparoskopie u Tomaszewskiego w Białymstoku, usunięta endometrioza 2 stopnia, torbiel czekoladowa, ogniska zapalne, zrosty, przyrośnięty jajnik do otrzewnej, udrożniono jajowody, przywrócono kształt macicy - była łukowata.

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
  • Weroneczka Moderator Forum

Wysłany: 11 grudnia 2018, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja także miałam wykonaną laparoskopię diagnostyczną, jeszcze przed zabiegiem nie było wiadomo czy to endometrioza. Zostały mi wycięte zrosty, ogniska zapalne endomendy II stopnia i polip na ścianie macicy. Jajnik lewy był przyrośnięty do macicy- został uwolniony.

10.2015 - start starania
    10.2016 - nasienie ok
    09.2017 - AMH 1,12
    12.2017 - histerolaparoskopia (endometrioza II st, jajowody drożne)
    11.2018 - HSC (polip macicy)
    12.2018 - krzywa cukrowa,insulinowa, meta
    1.2019 -dieta IG
    2020- starania?

Niepłodność idiotyczna, endomenda II st., IO, LUF
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2018, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weroneczka Gdzie miałaś zabieg?

• Weroneczka Moderator Forum

Wysłany: 13 grudnia 2018, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpital świętej Trójcy w Płocku.

10.2015 - start starania
    10.2016 - nasienie ok
    09.2017 - AMH 1,12
    12.2017 - histerolaparoskopia (endometrioza II st, jajowody drożne)
    11.2018 - HSC (polip macicy)
    12.2018 - krzywa cukrowa,insulinowa, meta
    1.2019 -dieta IG
    2020- starania?

Niepłodność idiotyczna, endomenda II st., IO, LUF
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ