Latem ślub-rozpoczynamy przygotowania do ciąży
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa biorę ślub za 3 tygodnie i potem chcemy ostro działać ;].
Jak na razie od 3 miesięcy biorę kwas foliowy, wciągam magnez, ostatnio olej z wiesiołka. Robiłam również usg ginekologiczne.
- nie robiłam natomiast jeszcze innych badań.
- różyczkę i ospę miałam więc nie wiem czy muszę robić
- no i nie robiłam na toxoplzmozę i te pozostałe.
;] -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDo tej pory jak były dni płodne lub potencjalnie nie płodne to się zabezpieczaliśmy ;] a jak były niepłodne to nie ;].
W tym cyklu nie zabezpieczamy się już. Ale jakoś szczególnie jeszcze nie celujemy w te najbardziej płodne. To dopiero po ślubie, żeby było tak jak powinno być .
Obserwuję się dopiero 3 cykl- po tabletkach. Więc te 3 miesiące wolimy odczekać a póżniej co będzie. No i jestem raczej początkująca w obserwacjach ;] więc nie wiem na ile moge sobie ufać ;]
Mój gin mówił mi o tych badaniach , ale powiedział, że skierowania nie da........także świetnie. Musze je zrobić prywatnie a koszt mały nie jest ( coś koło 500zł)..... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnytesty owu nie powiedzą ci że masz/miałaś owulację tylko to, że organizm się przygotowuje do owulacji. Może byc tak, że test wyjdzie pozytywny a do owulacji w ostatnim momencie nie dojdzie. Po temperaturze zawzse poznasz, że owulacja była
Nona lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-