Lekarze godni zaufania po poronieniu
-
Cześć,
Szukam godnego zaufania lekarza, który poprowadzi nas po poronieniu. Potrzebuję kogoś, kto ma indywidualne podejście do pacjenta i nie powie „tak się zdarza”, kogoś kto wytłumaczy i wesprze. Lokalizacja: Warszawa, Łódź, Kielce, Piotrków i okolice tych miast. Jak trzeba będzie, to pojadę wszędzie.👩🏼💼36 👨🏻💻38
Marzymy o pierwszym bobo ✨
5 cs
06.09.2025 - ⏸️- 10 dpo
08.09 - b-hcg 65 mlU/mL, progesteron 28,1 ng/mL
10.09 - b-hcg 260 mlU/mL, progesteron 28,5 ng/mL
15.09 - b-hcg 1469 mlU/mL progesteron 28,4 ng/mL
22.09 - 5+4 widoczny pęcherzyk ciążowy i żółtkowy
09.10 - 💔
10.10.2025 - poronienie zatrzymane 8/6 tyg. Nasze serca rozpadły się na miliony kawałków 😭💔 -
Niestety statystycznie 15-20% ciąż kończy się poronieniem, a najczęściej ich przyczyną są losowe wady genetyczne zarodka, których lekarz nie będzie w stanie zdiagnozować, jeśli materiał poronny nie był zbadany. W przypadku, gdy nie macie jakichś czynników ryzyka, diagnostyka zazwyczaj niewiele wniesie, bo nawet nie ma punktu odniesienia, w którą stronę iść. Większość lekarzy twierdzi, że diagnostykę poronień wprowadza się po drugim poronieniu, więc myślę, że niełatwo będzie znaleźć kogoś, kto zajmie się tym już teraz, nie naciagajac na drogie badania. 😔
siesiepy lubi tę wiadomość
Starania od 2023r.
03.24 💔💔
♀ Hashimoto, trombofilia wrodzona
♂ Oligoteratozoospermia
🔜 IVF? -
aszin wrote:Niestety statystycznie 15-20% ciąż kończy się poronieniem, a najczęściej ich przyczyną są losowe wady genetyczne zarodka, których lekarz nie będzie w stanie zdiagnozować, jeśli materiał poronny nie był zbadany. W przypadku, gdy nie macie jakichś czynników ryzyka, diagnostyka zazwyczaj niewiele wniesie, bo nawet nie ma punktu odniesienia, w którą stronę iść. Większość lekarzy twierdzi, że diagnostykę poronień wprowadza się po drugim poronieniu, więc myślę, że niełatwo będzie znaleźć kogoś, kto zajmie się tym już teraz, nie naciagajac na drogie badania. 😔
Oddaliśmy materiał do badania genetycznego. Zobaczymy co wyjdzie. Właśnie niestety tak myślałam, że ciężko będzie mi znalezc odpowiedniego lekarza.👩🏼💼36 👨🏻💻38
Marzymy o pierwszym bobo ✨
5 cs
06.09.2025 - ⏸️- 10 dpo
08.09 - b-hcg 65 mlU/mL, progesteron 28,1 ng/mL
10.09 - b-hcg 260 mlU/mL, progesteron 28,5 ng/mL
15.09 - b-hcg 1469 mlU/mL progesteron 28,4 ng/mL
22.09 - 5+4 widoczny pęcherzyk ciążowy i żółtkowy
09.10 - 💔
10.10.2025 - poronienie zatrzymane 8/6 tyg. Nasze serca rozpadły się na miliony kawałków 😭💔 -
Milunia wrote:Oddaliśmy materiał do badania genetycznego. Zobaczymy co wyjdzie. Właśnie niestety tak myślałam, że ciężko będzie mi znalezc odpowiedniego lekarza.
Nie wiem jak jest w Polsce, ale myślę ze większość badan możesz zrobić sama w laboratorium, takich jak niedobory, profil antyfosfolipidowy, trombofile, ANA i inne zalecane w przypadku poronień. I ewentualnie jak cos ci wyjdzie nie tak, to wtedy idziesz bezpośrednio do lekarza, i juz cie nie zignoruje.✨ 32 lata 🎀 | On 34 – wyniki OK 🦸♂️✨
🌿 Hashimoto
💛 czas starań - 12 miesiecy
💊 Leczenie & suplementy
• 🦋 Euthyrox (T4) 75 mcg
• 📉 Dostinex – prolaktyna z 23 ➝ 11 ng/mL w 1 miesiąc
• ☀️ Witamina D, 💉 B12 (z 250 ➝ w górę)
• 🧠 DHEA, NAC, ubichinol, melatonina – na owulację 🌸
• 💊 Acard 100 mg w II fazie + Encorton 5 mg
✅ Badania & wyniki
Profil antyfosfolipidowy – OK
Trombofilia – wykluczona (PAI hetero)
AMH – 2.9 🌟
Helicobacter & pasożyty – brak 🚫
MUCHA & cytologia – prawidłowe 🧫💖
Ferrytyna - 90 ng/mL
CA 125 - negatywny
🔄
Jajowody – drożne ✅
29.09.2025 - pierwsze USG 6 mm + ❤️
15.10 - drugie USG 2.23 ❤️
Czekamy na dziewczynkę 🥹

-
Ja bym poczekała na wyniki badania materiału poronnego, bo jak się okaże, że przyczyną były przypadkowe wady, to nie ma potrzeby na razie tego drążyć i wydawać pieniędzy. A jak się okaże, że zarodek był zdrowy, wtedy można wejść w głębszą diagnostykę.Starania od 2023r.
03.24 💔💔
♀ Hashimoto, trombofilia wrodzona
♂ Oligoteratozoospermia
🔜 IVF? -