Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Leki przeciwzapalne a starania o dziecko
Odpowiedz

Leki przeciwzapalne a starania o dziecko

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • WłaśnieŻeTak Koleżanka

Wysłany: 1 czerwca 2023, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie staraczki! :)
    Piszę do Was z zapytaniem, bo sledze was już długi czas i wiem, że macie ogromną wiedzę na temat starań. Od 2 lat próbujemy ZACZĄĆ starania ale ciągle nam coś stoi na przeszkodzie, głównie sprawy zdrowotne które musieliśmy rozwiązać. W końcu po 2 latach nadszedł cykl w którym chcieliśmy spróbować i oczywiście byłoby zbyt pięknie jakby się udało. Mój mąż zrobił sobie coś z kręgosłupem podczas prac na podwórku i lekarz zalecił smarować maścią przeciwzapalną plecy. I też wiem że leków przeciwzapalnych nie powinno się używać podczas starań bo szkodzą. Zarówno na plodnosc kobiety jak i mężczyzny. Ale jak to jest z maściami ? Czy one też wpływają na nasienie?
    Bardzo was proszę o pomoc bo nie wiem czy możemy w końcu spróbować czy kolejny cykl odkładać....
    Z góry dziekuje za odpowiedzi i życzę wszystkim staraczkom swoich upragnionych II kreseczek :)

1 cs o drugie dziecko

👰‍♀️ 28
    🤵 27

👨‍👩‍👧 dziewczynka 2019

Niedoczynność tarczycy, hashimoto
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2023, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WłaśnieŻeTak wrote:
    Witam wszystkie staraczki! :)
    Piszę do Was z zapytaniem, bo sledze was już długi czas i wiem, że macie ogromną wiedzę na temat starań. Od 2 lat próbujemy ZACZĄĆ starania ale ciągle nam coś stoi na przeszkodzie, głównie sprawy zdrowotne które musieliśmy rozwiązać. W końcu po 2 latach nadszedł cykl w którym chcieliśmy spróbować i oczywiście byłoby zbyt pięknie jakby się udało. Mój mąż zrobił sobie coś z kręgosłupem podczas prac na podwórku i lekarz zalecił smarować maścią przeciwzapalną plecy. I też wiem że leków przeciwzapalnych nie powinno się używać podczas starań bo szkodzą. Zarówno na plodnosc kobiety jak i mężczyzny. Ale jak to jest z maściami ? Czy one też wpływają na nasienie?
    Bardzo was proszę o pomoc bo nie wiem czy możemy w końcu spróbować czy kolejny cykl odkładać....
    Z góry dziekuje za odpowiedzi i życzę wszystkim staraczkom swoich upragnionych II kreseczek :)
    Cześć,
    Miejscowe środki przeciwzapalne nie szkodzą :)
    Bez przesady też jeśli Ty wzielabys np Ibuprom jednorazowo, to też nie jest to przeszkoda. Chodzi tu bardziej o to by na byle ból głowy nie łykać od razu p.zapalnych.
    Natomiast dieta przeciw zapalna, zioła i suplementy o takim działaniu są jak najbardziej wskazane przy staraniach i dla kobiety i mężczyzny :)

WłaśnieŻeTak lubi tę wiadomość

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ