Leki przeciwzapalne a starania o dziecko
-
Witam wszystkie staraczki!
Piszę do Was z zapytaniem, bo sledze was już długi czas i wiem, że macie ogromną wiedzę na temat starań. Od 2 lat próbujemy ZACZĄĆ starania ale ciągle nam coś stoi na przeszkodzie, głównie sprawy zdrowotne które musieliśmy rozwiązać. W końcu po 2 latach nadszedł cykl w którym chcieliśmy spróbować i oczywiście byłoby zbyt pięknie jakby się udało. Mój mąż zrobił sobie coś z kręgosłupem podczas prac na podwórku i lekarz zalecił smarować maścią przeciwzapalną plecy. I też wiem że leków przeciwzapalnych nie powinno się używać podczas starań bo szkodzą. Zarówno na plodnosc kobiety jak i mężczyzny. Ale jak to jest z maściami ? Czy one też wpływają na nasienie?
Bardzo was proszę o pomoc bo nie wiem czy możemy w końcu spróbować czy kolejny cykl odkładać....
Z góry dziekuje za odpowiedzi i życzę wszystkim staraczkom swoich upragnionych II kreseczek1 cs o drugie dziecko
👰♀️ 28
🤵 27
👨👩👧 dziewczynka 2019
Niedoczynność tarczycy, hashimoto -
nick nieaktualnyWłaśnieŻeTak wrote:Witam wszystkie staraczki!
Piszę do Was z zapytaniem, bo sledze was już długi czas i wiem, że macie ogromną wiedzę na temat starań. Od 2 lat próbujemy ZACZĄĆ starania ale ciągle nam coś stoi na przeszkodzie, głównie sprawy zdrowotne które musieliśmy rozwiązać. W końcu po 2 latach nadszedł cykl w którym chcieliśmy spróbować i oczywiście byłoby zbyt pięknie jakby się udało. Mój mąż zrobił sobie coś z kręgosłupem podczas prac na podwórku i lekarz zalecił smarować maścią przeciwzapalną plecy. I też wiem że leków przeciwzapalnych nie powinno się używać podczas starań bo szkodzą. Zarówno na plodnosc kobiety jak i mężczyzny. Ale jak to jest z maściami ? Czy one też wpływają na nasienie?
Bardzo was proszę o pomoc bo nie wiem czy możemy w końcu spróbować czy kolejny cykl odkładać....
Z góry dziekuje za odpowiedzi i życzę wszystkim staraczkom swoich upragnionych II kreseczek
Miejscowe środki przeciwzapalne nie szkodzą
Bez przesady też jeśli Ty wzielabys np Ibuprom jednorazowo, to też nie jest to przeszkoda. Chodzi tu bardziej o to by na byle ból głowy nie łykać od razu p.zapalnych.
Natomiast dieta przeciw zapalna, zioła i suplementy o takim działaniu są jak najbardziej wskazane przy staraniach i dla kobiety i mężczyznyWłaśnieŻeTak lubi tę wiadomość
-