X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Leki przeciwzapalne a starania o dziecko
Odpowiedz

Leki przeciwzapalne a starania o dziecko

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • WłaśnieŻeTak Koleżanka

Wysłany: 1 czerwca 2023, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie staraczki! :)
    Piszę do Was z zapytaniem, bo sledze was już długi czas i wiem, że macie ogromną wiedzę na temat starań. Od 2 lat próbujemy ZACZĄĆ starania ale ciągle nam coś stoi na przeszkodzie, głównie sprawy zdrowotne które musieliśmy rozwiązać. W końcu po 2 latach nadszedł cykl w którym chcieliśmy spróbować i oczywiście byłoby zbyt pięknie jakby się udało. Mój mąż zrobił sobie coś z kręgosłupem podczas prac na podwórku i lekarz zalecił smarować maścią przeciwzapalną plecy. I też wiem że leków przeciwzapalnych nie powinno się używać podczas starań bo szkodzą. Zarówno na plodnosc kobiety jak i mężczyzny. Ale jak to jest z maściami ? Czy one też wpływają na nasienie?
    Bardzo was proszę o pomoc bo nie wiem czy możemy w końcu spróbować czy kolejny cykl odkładać....
    Z góry dziekuje za odpowiedzi i życzę wszystkim staraczkom swoich upragnionych II kreseczek :)

1 cs o drugie dziecko

👰‍♀️ 28
    🤵 27

👨‍👩‍👧 dziewczynka 2019

Niedoczynność tarczycy, hashimoto
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2023, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WłaśnieŻeTak wrote:
    Witam wszystkie staraczki! :)
    Piszę do Was z zapytaniem, bo sledze was już długi czas i wiem, że macie ogromną wiedzę na temat starań. Od 2 lat próbujemy ZACZĄĆ starania ale ciągle nam coś stoi na przeszkodzie, głównie sprawy zdrowotne które musieliśmy rozwiązać. W końcu po 2 latach nadszedł cykl w którym chcieliśmy spróbować i oczywiście byłoby zbyt pięknie jakby się udało. Mój mąż zrobił sobie coś z kręgosłupem podczas prac na podwórku i lekarz zalecił smarować maścią przeciwzapalną plecy. I też wiem że leków przeciwzapalnych nie powinno się używać podczas starań bo szkodzą. Zarówno na plodnosc kobiety jak i mężczyzny. Ale jak to jest z maściami ? Czy one też wpływają na nasienie?
    Bardzo was proszę o pomoc bo nie wiem czy możemy w końcu spróbować czy kolejny cykl odkładać....
    Z góry dziekuje za odpowiedzi i życzę wszystkim staraczkom swoich upragnionych II kreseczek :)
    Cześć,
    Miejscowe środki przeciwzapalne nie szkodzą :)
    Bez przesady też jeśli Ty wzielabys np Ibuprom jednorazowo, to też nie jest to przeszkoda. Chodzi tu bardziej o to by na byle ból głowy nie łykać od razu p.zapalnych.
    Natomiast dieta przeciw zapalna, zioła i suplementy o takim działaniu są jak najbardziej wskazane przy staraniach i dla kobiety i mężczyzny :)

WłaśnieŻeTak lubi tę wiadomość

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ