Libido przed miesiączką
-
Hej, ja w niektórych cyklach też tak mam, że wzrasta mi libido przed miesiączka.
-
Internet mówi, że to może być spowodowane spadkiem progesteronu, który blokuje libido. czyli jak dobrze rozumiem wiąże się to z tym, że nie doszło do zapłodnienia. Dobrze wiedzieć na przyszłość 😛
-
Ja tak miałam jak odstawiłam tabletki anty (3 lata temu). Pierwsze 1,5 roku przed okresem moje libido było wywalone w kosmos.
Nie wiem dlaczego ale już mi to przeszło haha🙎♀️🙎♂️'95 rok
Starania na poważnie od 01.2023 r.
06.24 start stymulacji lamettą
08.24 💔 8tc poronienie samoistne
11.24 pierwsza wizyta w klinice
AMH - 2,0💪
Mycoplasma/ ureaplasma - ujemne 💪
Kariotypy prawidłowe 💪
Jajowody drożne 💪
On: morfologia 0% -> 6% -> 9%💪
03.25 kwalifikacja in vitro 💪
04.25- stymulacja
16.04.25 - punkcja, pobrano 6🥚 -
To totalnie ja 🤣 uruchamiam się wtedy bardziej niż na dni płodne15. cykl starań o 1. dziecko 👶🏻❤️
🐯 Ona, 28 lat – PCO/PCOS?, AMH 6,94 🤔
🦁 On, 26 lat – walka o lepsze parametry nasienia trwa (rezultaty 4 miesięcy diety, supli i ruchu):
🔹 Ilość: 25 mln → 73,4 mln 📈
🔹 Koncentracja: 11 mln/ml → 37,1 mln/ml 🚀
⚠️ Ruchliwość: A+B = 6% → 11,5% 🐢
⚠️ Morfologia: 2% → 2% (bez zmian) 😕
⚠️ Żywotność: 74% → 32% 📉
⚠️ Lepkość: było ok → teraz (++) 🤷♀️
⚠️ HBA: 43%
Dieta, suplementacja i zdrowe nawyki – tego się trzymamy! 🥗💊🏃♂️
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️🔥 -
Ja tak mam czasami, dokładnie nie powiem, bo do tej pory nie zwracałam no tak uwagi, ale też przed okresem mam większe libido👱♀️❤️👨29&38
Starania o pierwsze 👶🩷🩵
8 cs 😿
⏸️ 0 razy
28.04.2025 - wizyta w Klinice Niepłodności
👱♀️
Endometrioza 1 stopnia z adenomiozą, podejrzenie polipa i stanu zapalnego ❌
FSH 01.2025 (8,72) 03.2025 (15,70) ❌
LH (6,8 )
Estradiol (22,00)
TSH (1,98 )
Anty TPO (83) ❗
Witamina D (95,62)
Ferrytyna ( 82,00)
Witamina B12 ( 1006,00)
AMH (0,26) ❌❌❌❌❌
👨
Koncentracja (114,4 mln)
Ruch szybki postępowy a (13,49 %)
Morfologia (2 %) ❌
🤞#rodzew2026 🍀 -
Haha, czyli nie jestem sama. Fajnie. Uczucie jakie wtedy mam nabrzmienia piersi oraz takiego "ściągania" tam w okolicy macicy, myślę, że wiecie o co chodzi, też sprawia, że koncentruję się na swojej kobiecości dodatkowo. I to się tak nakręca. W płodnym owszem mam ochotę ale przed miesiączką, to jakieś takie dzikie jest, że mogłabym po 3 razy dziennie 😀
Podrożniczka lubi tę wiadomość
-
Uczucie ściągania jest mi znane 😉
-
Podrożniczka wrote:Internet mówi, że to może być spowodowane spadkiem progesteronu, który blokuje libido. czyli jak dobrze rozumiem wiąże się to z tym, że nie doszło do zapłodnienia. Dobrze wiedzieć na przyszłość 😛
-
Chrumek wrote:Ja w lutealnej mam wysoki progesteron (13 ng).
Bo po owulacji w prawidłowym cyklu progesteron wzrasta w oczekiwaniu na ciążę, żeby ją utrzymać. Natomiast jeśli nie doszło do zaplodnienia progesteron spada i przychodzi okres. -