Forum Starając się - ogólne Lipcowe testowanie, czyli wakacyjne ciąże. :)
Odpowiedz

Lipcowe testowanie, czyli wakacyjne ciąże. :)

Oceń ten wątek:
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4168 1751

    Wysłany: 4 lipca 2019, 14:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela wrote:
    Cześć 🙂 chce sobie kupić inofem, czy oprócz tego można brać jeszcze kwas foliowy w tabletkach? Czy to już będzie za dużo ?
    No ja biorę do Inofemu dodatkowo kwas foliowy 😊

    Angela, Nona lubią tę wiadomość

    Ja - 32 lat, mąż - 37 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    🔻Decyzja o Dawcy
    🔻02.03 wizyta startowa w klinice
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4168 1751

    Wysłany: 4 lipca 2019, 14:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka wrote:
    Justyna1719 - ja tez mialam mysl, ze bedzie co ma byc, ale teraz juz mysle inaczej. Gdybym czekala z diagnostyka, to moglabym nigdy nie doczekac sie dziecka. Sama sie nie spodziewalam, ze moge miec polip, ktory utrudnia doplyw plemnikom. Maz ma problem z uplynnieniem nasienia, pracujemy nad tym.
    Czasem jedna mala rzecz jest droga do sukcesu :)
    Wydaje mi sie, ze zlotym srodkiem jest badac sie, jesli mija rok bezoowocnych staran, a jednoczesnie nie fiksowac w temacie ciazy. Tylko, ze zazwyczaj jest to niewykonalne, np w moim przypadku :D
    Nie no do lekarza idę.. Ale chodzi o to że no nic nie poradzimy jak nie wychodzi...

    Ja - 32 lat, mąż - 37 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    🔻Decyzja o Dawcy
    🔻02.03 wizyta startowa w klinice
  • Ladinola Autorytet
    Postów: 1498 1230

    Wysłany: 4 lipca 2019, 14:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    No my też zaczynać będziemy z badaniami, na początku hormony żeby mi pobadali.. A potem dalej.. Nie no kwas foliowy to już rok biorę i akurat to zostawię i tylko to..
    Warto by partner też przebadał hormony. :)

    Starania o pierwsze dziecko - (czas starań ogółem - około 6 lat)
    02.2015 ciążą pozamaciczna jajowodowa
    10.2018 poronienie 6tc
    04.2020 poronienie 6tc

    Ja (24l):
    Nosicielstwo translokacji zrównoważonej pomiędzy chromosomami 7 i 9. Kariotyp: 46,XX,t(7;9)(q22;p13)
    Polimorfizm 4G/5G w genie SEPRINE 1 (PAI-1) hetero
    AMH 4.41 ng/ml

    U męża(33l) :
    Detekcja mutacji c.1521_1523delCTT (F508del) w genie CFTR - hetero
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4168 1751

    Wysłany: 4 lipca 2019, 14:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladinola wrote:
    Warto by partner też przebadał hormony. :)
    No najpierw chce zacząć od moich, no i mąż też ma się przebadac tylko wszystko po kolei.... Bo nawet nie wiem od czego tu zacząć, dlatego chcę żeby ginekolog jakoś pokierowal..

    Ja - 32 lat, mąż - 37 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    🔻Decyzja o Dawcy
    🔻02.03 wizyta startowa w klinice
  • Angela Autorytet
    Postów: 619 248

    Wysłany: 4 lipca 2019, 14:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    No ja biorę do Inofemu dodatkowo kwas foliowy 😊
    Dzięki 😃 a jakie to jest w smaku? Da się przełknąć ? Bo ja zawsze miałam problem z takimi proszkami do picia np na orzeziebienie

    27l
    02.2019 Sono Hsg - jajowody drożne
    O2.2019 IUI nieudana
    07.2019 Histeroskopia-usuniecie polipa endometrialnego
    06.08.19 2IUI
    09.2019 3IUI
    Macica dwurożna lub lukowata?
    AMH -0.92

    Mała ilość plemnikow i morfologia 1%
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4168 1751

    Wysłany: 4 lipca 2019, 14:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela wrote:
    Dzięki 😃 a jakie to jest w smaku? Da się przełknąć ? Bo ja zawsze miałam problem z takimi proszkami do picia np na orzeziebienie
    Dla mnie to jest bez smaku..., 😊

    Ja - 32 lat, mąż - 37 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    🔻Decyzja o Dawcy
    🔻02.03 wizyta startowa w klinice
  • guerretenshi Autorytet
    Postów: 1284 1654

    Wysłany: 4 lipca 2019, 14:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, że mam dziwne wewnętrzne uczucie, że chyba pyklo w tym cyklu 😂

    Agafiga, Wik89, Nona, Cecylia, Pumka, Lolkaa, Natikka123 lubią tę wiadomość

    13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • Nikodemka Autorytet
    Postów: 5450 8373

    Wysłany: 4 lipca 2019, 14:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guerretenshi - ja tez mam takie male przeczucie, ale juz kilka razy je mialam, wiec sie nie nakrecam :D

    Agafiga, Wik89, Nona, Cecylia, Natikka123 lubią tę wiadomość

    ckaiugpj74w9mwp5.png
    Staram się o drugie szczęście 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4168 1751

    Wysłany: 4 lipca 2019, 14:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka wrote:
    Guerretenshi - ja tez mam takie male przeczucie, ale juz kilka razy je mialam, wiec sie nie nakrecam :D
    No ja też właśnie już kilka razy w tej ciąży byłam...

    Ja - 32 lat, mąż - 37 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    🔻Decyzja o Dawcy
    🔻02.03 wizyta startowa w klinice
  • lithium Autorytet
    Postów: 292 271

    Wysłany: 4 lipca 2019, 14:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    guerretenshi wrote:
    Powiem Wam, że mam dziwne wewnętrzne uczucie, że chyba pyklo w tym cyklu 😂
    Ja i tak jak Nikodemka mam takie przeczucie ale wiem, że może być złudne

    Agafiga, Nona, Cecylia lubią tę wiadomość

    ??.03.2020 - na świat przyjdzie nasza druga kruszynka <3
    Nasze pierwsze szczęście:
    04.12.17 - 2620g, 51cm <3
    _________________
    0b182e8fb0c3d04aa70cf68ce999b37e.png
    svchvfxmbzkqadry.png
    5b09j44j7dhkxihf.png
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4168 1751

    Wysłany: 4 lipca 2019, 14:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    guerretenshi wrote:
    Powiem Wam, że mam dziwne wewnętrzne uczucie, że chyba pyklo w tym cyklu 😂
    A cóż to za uczucie😀? Ile dpo jestes 😊?

    Ja - 32 lat, mąż - 37 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    🔻Decyzja o Dawcy
    🔻02.03 wizyta startowa w klinice
  • #Mag Ekspertka
    Postów: 203 311

    Wysłany: 4 lipca 2019, 14:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela wrote:
    Dzięki 😃 a jakie to jest w smaku? Da się przełknąć ? Bo ja zawsze miałam problem z takimi proszkami do picia np na orzeziebienie

    Ja piję codziennie, rozcieńczam w mniejszej dawce wody i popijam później po prostu zwykłą wodą. A robię tak nie dlatego, że jest niesmaczne, tylko po prostu z natury nie lubię słodkiego, a wszyskie te rozpuszczalne proszki są jednak słodkawe. Myślę, że ma na tyle neutralny smak, że dasz radę bez problemu.

    w Inofemie jest 200cmg kwasu foliowego - z tego co widzę na stronie Gemini to to jest 100% zapotrzebowania, no ale np. Folik mama ma 400cmg, więc może faktycznie trochę mało w Inofemie.

    Tak czy inaczej ja osobiście piję 2 saszetki Inofemu (dziewczyny na czerwcowym testowaniu zdaje się pisały o tym, że 1 saszetka to dla organizmu suplement, a 2 to już dawka jak w leku), a dodatkowo Folik 400cmg. Mój gin mówi, że to jest OK, ale pewnie co lekarz to szkoła.

    Angela lubi tę wiadomość

    Ona: 29 lat, PCO, lekko podwyższone TSH (Dostinex, Euthyrox); jajowody obustronnie drożne;

    On: 03.2019 morfologia 2%; 11.2019 znacznie obniżone parametry nasienia: HBA: 72% (norma >80%); Fragmentacja DNA 18% (norma <25%); MSOME: I: 0%, II: 0%, III: 7%, IV: 93%

    Starania od 08.2018; 9 cykli stymulowanych;

    05.2020 1 IVF IMSI (12 dojrzałych oocytów; 6 zamrożonych; 4 blastki na zimowisku)

    06.2020 1FET :(
    07.2020 FET 😍
    10dpt - 289
    12dpt - 658
    14dpt - 1830
  • Angela Autorytet
    Postów: 619 248

    Wysłany: 4 lipca 2019, 14:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki wielkie dziewczyny za odpowiedzi 😃

    A co do przeczuć, to kiedyś co cykl czulam, że jestem w ciąży 🙂 ale już z tego "wyrosłam". Teraz to jeśli jakimś cudem by się udało to chyba w to nie uwierzę aż do porodu 😃 ale Wam życzę żeby przeczucia się sprawdziły

    Julka lubi tę wiadomość

    27l
    02.2019 Sono Hsg - jajowody drożne
    O2.2019 IUI nieudana
    07.2019 Histeroskopia-usuniecie polipa endometrialnego
    06.08.19 2IUI
    09.2019 3IUI
    Macica dwurożna lub lukowata?
    AMH -0.92

    Mała ilość plemnikow i morfologia 1%
  • Agafiga Autorytet
    Postów: 472 305

    Wysłany: 4 lipca 2019, 15:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2020, 14:39

    lithium lubi tę wiadomość

    Starania od 09.2018
    1cs - 8tydz [*] zaśniad groniasty częściowy
    1cs po poronieniu - cb

    Klinika Gyncentrum

    On:
    Parametry poniżej normy.
    Badania 04.20r. / 08.20r.
    Morfologia: 1% / 3%
    Fragmentacja DNA: 35 % /20%
    Hba: 78 %

    Kariotypy ok

    21 cs 💚
    18dpo - beta 989 mIU/ml
    21dpo - beta 3312 mIU/ml
  • lithium Autorytet
    Postów: 292 271

    Wysłany: 4 lipca 2019, 15:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agafiga wrote:
    Mówcie co to za przeczucia 😁

    Oby z nich posypały się dwie kreseczki 😍
    Ja chodzę jakaś taka szczęśliwa, z pozytywnym nastawieniem do życia, jakby szczęśliwa... 😃 Masakra. Pewnie niedługo będę miała. doła i będzie tak w kółko... 😃

    Julka, Agafiga lubią tę wiadomość

    ??.03.2020 - na świat przyjdzie nasza druga kruszynka <3
    Nasze pierwsze szczęście:
    04.12.17 - 2620g, 51cm <3
    _________________
    0b182e8fb0c3d04aa70cf68ce999b37e.png
    svchvfxmbzkqadry.png
    5b09j44j7dhkxihf.png
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4168 1751

    Wysłany: 4 lipca 2019, 15:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    #Mag wrote:
    Ja piję codziennie, rozcieńczam w mniejszej dawce wody i popijam później po prostu zwykłą wodą. A robię tak nie dlatego, że jest niesmaczne, tylko po prostu z natury nie lubię słodkiego, a wszyskie te rozpuszczalne proszki są jednak słodkawe. Myślę, że ma na tyle neutralny smak, że dasz radę bez problemu.

    w Inofemie jest 200cmg kwasu foliowego - z tego co widzę na stronie Gemini to to jest 100% zapotrzebowania, no ale np. Folik mama ma 400cmg, więc może faktycznie trochę mało w Inofemie.

    Tak czy inaczej ja osobiście piję 2 saszetki Inofemu (dziewczyny na czerwcowym testowaniu zdaje się pisały o tym, że 1 saszetka to dla organizmu suplement, a 2 to już dawka jak w leku), a dodatkowo Folik 400cmg. Mój gin mówi, że to jest OK, ale pewnie co lekarz to szkoła.
    No ja też biorę 2 saszetki bo właśnie ja się pytałam na czerwcowy jak brać bo na opakowaniu jest 1 saszetka dziennie, ale któraś poradziła właśnie dwa razy dziennie 😊 no i Folik 400 biorę 😊 a na śluz dodatkowo lykam kapsułki wiesiołka... I tyle z tego wszystkiego..

    Ja - 32 lat, mąż - 37 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    🔻Decyzja o Dawcy
    🔻02.03 wizyta startowa w klinice
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 lipca 2019, 15:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a do ktorego dnia cyklu sie staracie bo jak pozytywny test lh to jeszcze nastepny dzien a pozniej to wstrzemiezliwosc bo boje sie zeby nie zaszkodzic jakby mialo sie udac ale chyba cos mi sie wydaje ze do kitu ten plan i moze powinnam jeszcze ze dwa dni sie starac.

  • Agafiga Autorytet
    Postów: 472 305

    Wysłany: 4 lipca 2019, 15:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2020, 14:39

    Julka lubi tę wiadomość

    Starania od 09.2018
    1cs - 8tydz [*] zaśniad groniasty częściowy
    1cs po poronieniu - cb

    Klinika Gyncentrum

    On:
    Parametry poniżej normy.
    Badania 04.20r. / 08.20r.
    Morfologia: 1% / 3%
    Fragmentacja DNA: 35 % /20%
    Hba: 78 %

    Kariotypy ok

    21 cs 💚
    18dpo - beta 989 mIU/ml
    21dpo - beta 3312 mIU/ml
  • Nikodemka Autorytet
    Postów: 5450 8373

    Wysłany: 4 lipca 2019, 15:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miewam podwojne owulacje, wiec staramy sie zazwyczaj przez caly cykl co max 3 dni. Testy owulacyjne potrafia oszukac, wiec lepiej nie ryzykowac :)
    Lithium - opisalas moj stan :D Jestem pozytywnie nastawiona, czuje, ze moglo sie udac, mam super nastroj, a za kilka dni pewnie pojawia sie plamienia, cycki zaczna bolec i ch** bombki strzeli :d

    Julka, Nona, lithium lubią tę wiadomość

    ckaiugpj74w9mwp5.png
    Staram się o drugie szczęście 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • BB__Anna Ekspertka
    Postów: 242 203

    Wysłany: 4 lipca 2019, 15:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2019, 13:29

    Julka, Nona lubią tę wiadomość

    37 l.
    Synek 24.01.2014 <3
    Ciąża pozamaciczna w 2017 (metotreksat)
    Starania od 9.2018...
    Uregulowana niedoczynność tarczycy
‹‹ 32 33 34 35 36 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego