Forum Starając się - ogólne Lipcowe testowanie, czyli wakacyjne ciąże. :)
Odpowiedz

Lipcowe testowanie, czyli wakacyjne ciąże. :)

Oceń ten wątek:
  • Ignissa Autorytet
    Postów: 1424 833

    Wysłany: 15 lipca 2019, 10:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    No dziś już test na 100 % negatyw.. Więc chyba już była ta owulacja. Jadę teraz do ginekolog... Zobaczymy co powie..
    Jedź, jedź, jeśli owu była tak jak nam si ydaje, to będzie widać ciałko żółte :)

    Starania o drugie dziecko - 33cs/18cs po cb
    16.09 beta 103
    18.09 beta 238
    22.09 beta 1361
  • Ladinola Autorytet
    Postów: 1139 971

    Wysłany: 15 lipca 2019, 10:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie @ się pojawiła. Starania przerwane do września, ale będę tutaj z Wami jeszcze do końca lipca. :)

    SylwiaLu, Nona lubią tę wiadomość

    Starania o pierwsze dziecko - 34 cykl starań (czas starań ogółem - 6 lat)
    02.2015 ciążą pozamaciczna jajowodowa
    10.2018 poronienie 6tc
    04.2020 poronienie 6tc

    Ja (23l):
    Nosicielstwo translokacji zrównoważonej pomiędzy chromosomami 7 i 9. Kariotyp: 46,XX,t(7;9)(q22;p13)
    Polimorfizm 4G/5G w genie SEPRINE 1 (PAI-1) hetero
    AMH 4.41 ng/ml

    U męża(32l) :
    Detekcja mutacji c.1521_1523delCTT (F508del) w genie CFTR - hetero
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4000 1692

    Wysłany: 15 lipca 2019, 10:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agafiga wrote:
    Justyna- wybierasz się dziś do lekarza? Może on Ci potwierdzi czy była owulacja? ☺
    Nie wiem bo usg robią w innym pokoju i trzeba mieć tu skierowanie. A nie na tej lekarki co chciałam do niej... Na urlopie jest i znowu do innego trzeba iść ☹️

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4000 1692

    Wysłany: 15 lipca 2019, 10:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladinola wrote:
    U mnie @ się pojawiła. Starania przerwane do września, ale będę tutaj z Wami jeszcze do końca lipca. :)
    Kochana trzymam za Was kciuki żeby jednak wszystko się poukladalo 😘

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4000 1692

    Wysłany: 15 lipca 2019, 10:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mam jakiegoś stresa dziś przed tą wizyta..

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Lena986 Autorytet
    Postów: 431 157

    Wysłany: 15 lipca 2019, 10:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julka wrote:
    Nie wiem po prostu chcialabym wykluczyc.Jak sie nie udaje to wydaje mi sie ze mam wszystko.
    To próbuj na ta hsiteroskopie się dostac, po takim Czasie staran powinni to juz zrobic w ramach diagnostyki nawet. Czasem mozna miec nawet polipowate endometrium a tego nie widax na usg

    Julka lubi tę wiadomość

  • LaBellePerle Autorytet
    Postów: 1436 1537

    Wysłany: 15 lipca 2019, 11:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    Ale mam jakiegoś stresa dziś przed tą wizyta..


    Dlaczego?

    8kf50tsdbdtg5c1w.png

    l22njw4zjr9wbahe.png

    27.09 0:55 - Wiktoria, 1150g, 36 cm

    "Nie ma takiego cierpienia, którego miłość nie byłaby w stanie uleczyć"

    22.04.2020 - II 🍀 (2cs)
    27.04.2020 - beta 279 (15 dpo)
    29.04.2020 - beta 646 (17dpo)
    09.05.2020 - jest 💓

    9.10.2018 biochem.
    10.02.2019 18tc (*) Oliwia
    3.10.2019 20tc (*) Gabriela

    Zespół antyfosfolipidowy.
    Starania - Acard
    Ciąża - heparyna
  • Kaś28 Autorytet
    Postów: 1305 496

    Wysłany: 15 lipca 2019, 11:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Ja z innego wątku ale widzę temat polipa.

    W maju miałam usuniętego polipa trzonu macicy. Na usg miałam 1cm a na histero okazało się, że miał 2 cm. Mój gin mi powiedział, że na usg nigdy nie ma tak dokładnego obrazu jak na histero. Polipa najlepiej stwierdzić jak jest się zaraz po okresie.. Gin mówił mi też, że każda kobieta starająca się o dziecko powinna mieć od razu usuwanego polipa.
    Sam lekarz wykonujący zabieg powiedział, że z polipem nie miałam szansy na ciąże.
    Ze staraniami kazał się wstrzymać do pierwszego normalnego okresu, który może się spóźnić bo miałam łyżeczkowaną jamę macicy. Teraz z mężem się staramy ale wiem, że nic z tego bo ostatni seks był na 2 dni przed owu , tak wyszło i tyle ale jestem dobrej myśli .
    Sam zabieg wyglądał tak, że jak siadłam na fotelu, dali mi znieczulenie, poczułam chłód w dłoni i obudziłam się już po zabiegu czyli po 10 minutach. Ból przez 30 minut jak na okres, a po godzinie od zabiegu do domu .

    Julka lubi tę wiadomość

    -starania o pierwsze dziecko od 01.2018
    - 05. 2019 usunięty polip trzonu macicy 2 cm
  • Agnes Przyjaciółka
    Postów: 95 72

    Wysłany: 15 lipca 2019, 11:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do dziewczyn, które robią monitoring cyklu..jakiej wielkości jest ciałko żółte na USG?

  • Ignissa Autorytet
    Postów: 1424 833

    Wysłany: 15 lipca 2019, 11:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnes wrote:
    Do dziewczyn, które robią monitoring cyklu..jakiej wielkości jest ciałko żółte na USG?
    Powiem Ci, ze nie wiem. Moja gin go nie mierzyła, patrzyła tylko na takim obrazie, gdzie zanacza kolory. Przepływy albo temperaturę, na tej podstawie stwierdziłą, że pięknie pracuje.

    Starania o drugie dziecko - 33cs/18cs po cb
    16.09 beta 103
    18.09 beta 238
    22.09 beta 1361
  • Lena986 Autorytet
    Postów: 431 157

    Wysłany: 15 lipca 2019, 11:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaś28 wrote:
    Hej :)
    Ja z innego wątku ale widzę temat polipa.

    W maju miałam usuniętego polipa trzonu macicy. Na usg miałam 1cm a na histero okazało się, że miał 2 cm. Mój gin mi powiedział, że na usg nigdy nie ma tak dokładnego obrazu jak na histero. Polipa najlepiej stwierdzić jak jest się zaraz po okresie.. Gin mówił mi też, że każda kobieta starająca się o dziecko powinna mieć od razu usuwanego polipa.
    Sam lekarz wykonujący zabieg powiedział, że z polipem nie miałam szansy na ciąże.
    Ze staraniami kazał się wstrzymać do pierwszego normalnego okresu, który może się spóźnić bo miałam łyżeczkowaną jamę macicy. Teraz z mężem się staramy ale wiem, że nic z tego bo ostatni seks był na 2 dni przed owu , tak wyszło i tyle ale jestem dobrej myśli .
    Sam zabieg wyglądał tak, że jak siadłam na fotelu, dali mi znieczulenie, poczułam chłód w dłoni i obudziłam się już po zabiegu czyli po 10 minutach. Ból przez 30 minut jak na okres, a po godzinie od zabiegu do domu .
    Moze zalozmy wątek "starania po histeroskopii" gdzie będziemy mogly sledzic swoje losy i innym łatwiej będzie znalesc informacje w tym temacie

    Pani Ciasio, Nikodemka lubią tę wiadomość

  • Ignissa Autorytet
    Postów: 1424 833

    Wysłany: 15 lipca 2019, 11:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już wiem, to był color dopller, jak tutaj
    https://medtube.pl/ginekologia/filmy-medyczne/14552-cialko-zolte-w-obrazie-ultrasonograficznym-badanie-przezpochwowe

    Starania o drugie dziecko - 33cs/18cs po cb
    16.09 beta 103
    18.09 beta 238
    22.09 beta 1361
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4000 1692

    Wysłany: 15 lipca 2019, 11:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny no porażka... Nie dostałam się... Czekałam godzinę przed rejestracja żeby się dowiedzieć że pan doktor już więcej pacjentek dziś nie przyjmie, tylko ciężarne. No masakra jakaś.. Ale jestem wkurwiona... Przecież powinni coś wywiesic albo powinien ktoś wyjść na korytarz i powiedzieć. No już tak się wkurwilam że szok

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Lena986 Autorytet
    Postów: 431 157

    Wysłany: 15 lipca 2019, 11:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    Dziewczyny no porażka... Nie dostałam się... Czekałam godzinę przed rejestracja żeby się dowiedzieć że pan doktor już więcej pacjentek dziś nie przyjmie, tylko ciężarne. No masakra jakaś.. Ale jestem wkurwiona... Przecież powinni coś wywiesic albo powinien ktoś wyjść na korytarz i powiedzieć. No już tak się wkurwilam że szok
    Na NFZ?

  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4000 1692

    Wysłany: 15 lipca 2019, 11:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli dalej stoję w martwym punkcie... Jutro nie pojadę z powrotem bo do lekarza mam 10 km... To specjalnie czekałam tyle czasu żeby mnie nie przyjął. Ok kobiety w ciąży maja pewne przywileje ale w czym my jesteśmy gorsze??? No kurwa w czym 😭😭😭😭😭😭😭😭

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4000 1692

    Wysłany: 15 lipca 2019, 11:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaBellePerle wrote:
    Dlaczego?
    O witaj kochana... Tak się stresowalam a i tak mieli mnie w dupie i tylko czekałam godzinę niepotrzebnie.. Co u Ciebie?

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Agnes Przyjaciółka
    Postów: 95 72

    Wysłany: 15 lipca 2019, 11:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna to jakiś obłęd:/ Ale mnie to już nic nie zdziwi..
    Ignissa pytam ,bo cały czas nie mogę wyjść z podziwu jak lekarz mógł pomylić ciałko żółte z torbielą skórzastą...przecież chciał mnie wysłać pod nóż...

  • Agnes Przyjaciółka
    Postów: 95 72

    Wysłany: 15 lipca 2019, 11:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna to jakiś obłęd:/ Ale mnie to już nic nie zdziwi..
    Ignissa pytam ,bo cały czas nie mogę wyjść z podziwu jak lekarz mógł pomylić ciałko żółte z torbielą skórzastą...przecież chciał mnie wysłać pod nóż...

  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4000 1692

    Wysłany: 15 lipca 2019, 11:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena986 wrote:
    Na NFZ?
    No niestety....

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Agafiga Autorytet
    Postów: 472 305

    Wysłany: 15 lipca 2019, 11:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia, 15:09

    Starania od 09.2018
    1cs - 8tydz [*] zaśniad groniasty częściowy
    1cs po poronieniu - cb

    Klinika Gyncentrum

    On:
    Parametry poniżej normy.
    Badania 04.20r. / 08.20r.
    Morfologia: 1% / 3%
    Fragmentacja DNA: 35 % /20%
    Hba: 78 %

    Kariotypy ok

    21 cs 💚
    18dpo - beta 989 mIU/ml
    21dpo - beta 3312 mIU/ml
‹‹ 91 92 93 94 95 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego