Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Lipcowe testowanko 💜
Odpowiedz

Lipcowe testowanko 💜

Oceń ten wątek:
  • Madziq6 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2022, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ForgetMeeNot wrote:
    U mnie dziś biel vizira, 13 dpo i zaczęłam plamić mino braku spadku temp. Mam nadzieje, ze jutro @ się rozkręci. Jeśli tak, to będzie mój pierwszy 28 dniowy cykl w życiu chyba. Zawsse 30-32 dni.
    Także liczę ja to, ze z końcem lipca koj wykres się zazieleni 😁⏸
    O kurcze szkoda przykro mi😥a nadzieja była jak pojawiły się te kreseczki...

♀️♂️ 33
    2011 Cc👸
    2018 Cc👸
    2021 CC👸
    2023 CC👸

5cs😍ten szczęśliwy 😍

1.10.2022 ⏸️ 13dpo
    1.10.2022 72,5 mlU/ml 🤞

event.png
  • Kimbra Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2022, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziq6 wrote:
    Hej przykro mi z powodu przychodzących 🐒😥tulę was wszystkie mocni 🤗jak to się mówi nowy cykl nowe szanse.
    Ja już zaczęłam robić testy narazie prawie niewidoczna 2 kreska więc owu chyba daleko....wykres też mi przesunął dzień owu bo miałam mieć w środę a teraz nagle pokazuje w piątek🤦🏽‍♀️🤦🏽‍♀️narazie i tak nie możemy 💗z racji tego że córka jakąś wysypkę przykludzila i mamy jakims preparatem się smarowac i dopiero po zakończonym leczeniu możemy znowu się starac🙄🙄w sumie powiem wam że jakoś ostatni ani trochę niemam ochoty na przytulanki zmęczenie problemy wszystko daje się we znaki😥🙄
    My Cię też tulimy 🤗.Ja też przez te zapalenie nie miałam ochoty (nawet nie mogliśmy)a mąż jak na złość miał ciągle ochotę 🤷 no radziliśmy sobie inaczej.....po wyleczeniu był jeden raz ❤️ ale też jakoś bez szału może brzydko to zabrzmi ale ,,odbębniłam'' i tyle.Chyba mnie troszkę dobił ten cykl i ten upał że ochota na wszystko odeszła.Dzisiaj mąż mnie ładnie budzi....a ja mu:kotek mam okres..... a on jprd...😆 no cóż taka nasza natura że ten raz w miesiącu dostęp do nas jest utrudniony 😆.

Szczęśliwa mężatka od 2017💍
    Zdrowy tryb życia 💪
    Starania od dobrych ładnych paru lat...🤔
    Uwielbiamy:
    Góry,rowery, spacery,bieganie,zwierzątka,natura 💞🔥🤭
    Suple:
    🥛Inofem
    💊Mio inozytol
    💊Folain-Metafolin
    💊 Duphaston od 14-20dc
    💊DHEA Eliot
    💊Prenatal uno
    💊Magnez
    💊Molekin D3+K2
    💊Witamina A+E
    Totalne odpuszczenie
    -pozostawiam wszystko Bogu 🙏😇❤️🤰
  • Kimbra Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2022, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny oby lipiec okazał się tym naszym szczęśliwym miesiącem i zakończył się szczęśliwie 🤰🤰 🤞🤞

Zdrowy tryb życia 💪
    Uwielbiamy:
    Suple:
    🥛Inofem
    💊Mio inozytol
    💊Folain-Metafolin
    💊 Duphaston od 14-20dc
    💊DHEA Eliot
    💊Prenatal uno
    💊Magnez
    💊Molekin D3+K2
    💊Witamina A+E
    Totalne odpuszczenie
  • Kimbra Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2022, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze jedno dodam:dało mi do myślenia że ten ginekolog miał w jednym rację że ciągle ja byłam badana ja brałam leki zastrzyki a męża nie zbadali dokładnie jedynie co to badanie nasienia....to jest chyba kropla w morzu...ale jest tyle różnych badań męskich a nie znam się od tej strony i nie wiem od czego zacząć.

Zdrowy tryb życia 💪
    Uwielbiamy:
    Suple:
    🥛Inofem
    💊Mio inozytol
    💊Folain-Metafolin
    💊 Duphaston od 14-20dc
    💊DHEA Eliot
    💊Prenatal uno
    💊Magnez
    💊Molekin D3+K2
    💊Witamina A+E
    Totalne odpuszczenie
  • Nat. Koleżanka

Wysłany: 3 lipca 2022, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kimbra wrote:
    Jeszcze jedno dodam:dało mi do myślenia że ten ginekolog miał w jednym rację że ciągle ja byłam badana ja brałam leki zastrzyki a męża nie zbadali dokładnie jedynie co to badanie nasienia....to jest chyba kropla w morzu...ale jest tyle różnych badań męskich a nie znam się od tej strony i nie wiem od czego zacząć.

och, ja też niestety nie wiem :(

ale może tutaj na forum w innym dziale coś więcej będzie o tym?

• Kimbra Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2022, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nat. wrote:
    och, ja też niestety nie wiem :(

ale może tutaj na forum w innym dziale coś więcej będzie o tym?
    Tak jest tego dosyć bo czytałam tylko wiesz nie chę robić niby jakiś niepotrzebnych badań.Poczekam do 13-stego idziemy do Pani doktor od Naprotechnologii powiem o tym że mąż prawie żadnych badań nie miał a wychodzi na to że z mojej strony jest wszystko okej.Kurde jesteśmy aktywni biegamy jeździmy na rowerach zdrowo jemy alkoholu nie pijemy w ogóle mąż 10 lat ja 5 lat żadnych używek mam wszystkie wyleczone zęby już dwa lata temu.Jedynie mamy aparaty bo chcemy wyprostować i je ładnie wybielić.

Zdrowy tryb życia 💪
    Uwielbiamy:
    Suple:
    🥛Inofem
    💊Mio inozytol
    💊Folain-Metafolin
    💊 Duphaston od 14-20dc
    💊DHEA Eliot
    💊Prenatal uno
    💊Magnez
    💊Molekin D3+K2
    💊Witamina A+E
    Totalne odpuszczenie
  • Olala_5 Nowa

Wysłany: 3 lipca 2022, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Jestem tu nowa, dużo czytałam, nigdy nie pisałam :) jestem mamą 4 letniego synka, od września 2021 staramy się o drugiego malucha. Udało się w pierwszym cyklu, niestety od początku wszystko było nie tak, przeszłam poronienie chybione i w 9 TC miałam zabieg łyżeczkowania. Później 6 tyg czekania na pierwszą @, następnie odczekanie 3 pełnych cykli wg zaleceń lekarza. Aktualnie był 3 cykl starań, lekarz zlecił badanie progesteronu w 20-21 dc, wyszedł słabo, bo tylko 0,12, więc nie robiłam sobie nadziei i spisałam ten cykl na straty, czekałam na @. Jeszcze dzień przed terminem @ zrobiłam test, oczywiście negatywny. I tak sobie czekam na @, aktualnie 42 dc, wczoraj zrobiłam test i niespodzianka, cień kreski... Tyle że jestem 10 dni po terminie @, więc ta kreska już powinna być konkretna. Jeszcze trochę się łudzę, że owu była później, bo faktycznie po łyżeczkowaniu trochę się to rozregulowało. W sumie to nie wiem co dalej, narazie czekam na wizytę u mojego gin 7.07, umówiona wczesniej, żeby skonsultować ten progesteron itp.

Przepraszam za ten przydługi post, ale kto mnie zrozumie jak nie Wy!

Pozdrawiam i trzymam kciuki za Was wszystkie :)

• Nat. Koleżanka

Wysłany: 3 lipca 2022, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kimbra wrote:
    Tak jest tego dosyć bo czytałam tylko wiesz nie chę robić niby jakiś niepotrzebnych badań.Poczekam do 13-stego idziemy do Pani doktor od Naprotechnologii powiem o tym że mąż prawie żadnych badań nie miał a wychodzi na to że z mojej strony jest wszystko okej.Kurde jesteśmy aktywni biegamy jeździmy na rowerach zdrowo jemy alkoholu nie pijemy w ogóle mąż 10 lat ja 5 lat żadnych używek mam wszystkie wyleczone zęby już dwa lata temu.Jedynie mamy aparaty bo chcemy wyprostować i je ładnie wybielić.

aa rozumiem. No tak, to popytajcie. Daj znać co powiedziała Pani doktor :)

a ja o dziwo nie witam Was jeszcze w 1dc.. dalej plamię.. jutro niby 28dc.. i wcześniej miałam mieć planowany okres w środę..a tu mi teraz apka wyznaczyła na dziś (choć moim zdaniem za wcześnie xD), bo niby dziś jest 13 dpo już.. pff.. i teraz kurde siedzę i czekam .. a tu nic.. I będę mieć pierwszy raz w historii kiedy okres mi się spóźnia haha (według apki oczywiście).. bo wg. mnie to pewnie przyjdzie jutro albo we wtorek..

• Zosiasowacka Koleżanka

Wysłany: 4 lipca 2022, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nadal czekam na @ chociaż jeszcze mam małą nadzieje, że przesuneła mi się owulacja. Niby robiłam w 13dpo bete i wyszła negatywna ,ale może jednak jeszcze się miło zaskoczę.

Nawet mnie brzuch nie boli.

Nat. lubi tę wiadomość

• Tulipan Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2022, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laski mam nadzieję że u was wszystko dobrze, muszę was nadrobić 😂 jutro testuje, nie licząc okropnego bólu cycków nic a nic nie wskazuje na @... Mam nadzieję że jest coś na rzeczy🥺 hmmm chociaż nie nastawiam się na pozytyw brak jakichkolwiek objawów. Tylko te piersi bolą aż mnie skręca 😥😥🥵

Kimbra lubi tę wiadomość

Nadzieja umiera ostatnia...<3
  • Tulipan Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2022, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olala_5 wrote:
    Hej,
    Jestem tu nowa, dużo czytałam, nigdy nie pisałam :) jestem mamą 4 letniego synka, od września 2021 staramy się o drugiego malucha. Udało się w pierwszym cyklu, niestety od początku wszystko było nie tak, przeszłam poronienie chybione i w 9 TC miałam zabieg łyżeczkowania. Później 6 tyg czekania na pierwszą @, następnie odczekanie 3 pełnych cykli wg zaleceń lekarza. Aktualnie był 3 cykl starań, lekarz zlecił badanie progesteronu w 20-21 dc, wyszedł słabo, bo tylko 0,12, więc nie robiłam sobie nadziei i spisałam ten cykl na straty, czekałam na @. Jeszcze dzień przed terminem @ zrobiłam test, oczywiście negatywny. I tak sobie czekam na @, aktualnie 42 dc, wczoraj zrobiłam test i niespodzianka, cień kreski... Tyle że jestem 10 dni po terminie @, więc ta kreska już powinna być konkretna. Jeszcze trochę się łudzę, że owu była później, bo faktycznie po łyżeczkowaniu trochę się to rozregulowało. W sumie to nie wiem co dalej, narazie czekam na wizytę u mojego gin 7.07, umówiona wczesniej, żeby skonsultować ten progesteron itp.

Hej witamy ;)
    Też jestem po zabiegu łyżeczkowania i ciężko teraz regulacja okresu, raz 30 innym razem 34dni ma cykl.... Dziś mam 31 i dalej cisza ..
    Mam nadzieję że u ciebie te kreski będą ciemniejsze i będzie 100% pozytyw 😍

Olala_5 lubi tę wiadomość

• Nat. Koleżanka

Wysłany: 4 lipca 2022, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i witam Was w 1dc. Nowy początek 😁

• PaniJulietta Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2022, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam dzisiaj 10 dzień cyklu. Zaczynam dzisiaj testowanie owulacji. Myślicie ze to dobry dzień? :D dzisiaj czułam że jajniki coś tam pracują...

29 👱‍♀️
    31 👨‍🦱

starania od 02.2022 👶

Suple 👱‍♀️: inozytol, olej z wiesiołka, zioła ojca sroki, pregnastart

Suple 👨‍🦱: kwasy omega 3, wit D

🍀✊
  • PaniJulietta Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2022, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nat. wrote:
    Powodzenia :D w pracy mnie tak zaczynają denerwować ze sobie w głowie powtarzam ze jak dobrze pójdzie to was za pół roku zostawię samych.

29 👱‍♀️
    31 👨‍🦱

starania od 02.2022 👶

🍀✊
  • Madziq6 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2022, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nat. wrote:
    Przykro mi 😥😥tuuule mocno 🤗

♀️♂️ 33
    2011 Cc👸
    2018 Cc👸
    2021 CC👸
    2023 CC👸

5cs😍ten szczęśliwy 😍

1.10.2022 ⏸️ 13dpo
    1.10.2022 72,5 mlU/ml 🤞

event.png
  • Madziq6 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2022, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaniJulietta wrote:
    Mam dzisiaj 10 dzień cyklu. Zaczynam dzisiaj testowanie owulacji. Myślicie ze to dobry dzień? :D dzisiaj czułam że jajniki coś tam pracują...
    Ja zaczynam testowanie właśnie od ok 8-9dc ;) teraz niby mam 10dc a testy nadal negatywne a w tamtym cyklu już pokazywały cokolwiek🤔🤷🏼‍♀️

♀️♂️ 33
    2011 Cc👸
    2018 Cc👸
    2021 CC👸
    2023 CC👸

5cs😍ten szczęśliwy 😍

1.10.2022 ⏸️ 13dpo
    1.10.2022 72,5 mlU/ml 🤞

event.png
  • Madziq6 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2022, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulipan wrote:
    Hej laski mam nadzieję że u was wszystko dobrze, muszę was nadrobić 😂 jutro testuje, nie licząc okropnego bólu cycków nic a nic nie wskazuje na @... Mam nadzieję że jest coś na rzeczy🥺 hmmm chociaż nie nastawiam się na pozytyw brak jakichkolwiek objawów. Tylko te piersi bolą aż mnie skręca 😥😥🥵
    Trzymam kciuki bardzo mocno✊✊✊✊✊

♀️♂️ 33
    2011 Cc👸
    2018 Cc👸
    2021 CC👸
    2023 CC👸

5cs😍ten szczęśliwy 😍

1.10.2022 ⏸️ 13dpo
    1.10.2022 72,5 mlU/ml 🤞

event.png
  • PaniJulietta Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2022, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziq6 wrote:
    Ja zaczynam testowanie właśnie od ok 8-9dc ;) teraz niby mam 10dc a testy nadal negatywne a w tamtym cyklu już pokazywały cokolwiek🤔🤷🏼‍♀️
    Zrobiłam dzisiaj i jest jasna kreska więc też jeszcze to nie to. Te starania to wieczne czekanie na coś... :)

29 👱‍♀️
    31 👨‍🦱

starania od 02.2022 👶

🍀✊
  • Tulipan Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2022, 05:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wychodzę z wc i co... 😒 Nic.
    Biały jak śnieg. Nic. Nawet cień ciania.
    😑
    No nic. Jutro testuje ostatni raz..
    Ból cycków dalej się utrzymuje. :(

• BuBu90 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2022, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olala_5 wrote:
    Hej,

Nie miałaś monitoringu? Bo ten progesteron o którym mówisz jest na poziomie fazy folikularnej a nie lutealnej. Najprawdopodobniej miałaś dużo później tą owulację. Zrób dzisiaj proga i betę nie czekaj do wizyty 🙂 to dużo Ci powie 🙂

Olala_5, #Aleksandra lubią tę wiadomość

34 cs o pierwsze dziecko za nami
    Ja 34l. 👩‍🦰
    On 34l.👨‍🦱

28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3 dojrzałe 🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔

Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
    🔹10.06 12 dpo ⏸️
    🔹14.06 126,27->16.06 263,26-> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
    🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy GS 7mm z echem zarodka 🥰
    🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
    🔹16.07 8+3 1.91 cm Misia Haribo
    🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
    🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
    🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
    🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹 🔹15.10 21+6 574 g 🥥
    🔹05.11 24+6 997 g 🥔
    Walcz maluszku 🙏❤️🫶
    preg.png
‹‹ 10 11 12 13 14 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ