Lipiec, lato, morza szum 🌊, wiosną będzie baby boom 👶☀️
-
WIADOMOŚĆ
-
hypatia92 wrote:Kluska welcome back! 🌞 Wypoczęłaś porządnie?
Madziq no i dobrze, że nowy cykl w końcu się rozpoczął! Wtedy jakaś taka nowa energia wstępuje nieraz, w końcu to kolejna szansa. Trzymam kciuki!
Mysza123 tulę Cię mocno 🥺🤗. Ale słuchaj, nie załamuj się Kochana, może trzeba to skonsultować jeszcze z innym lekarzem? W tak ważnej sprawie warto usłyszeć drugą opinię. Ja bym szukała na Twoim miejscu, być może trafisz na lekarza, który znajdzie jakąś inną drogę albo coś podpowie w tej sytuacji. Jeśli potrzebujesz, to wypłacz się i odreaguj, a potem na spokojnie rozważ jeszcze sytuację. Jesteśmy tu z Tobą!
Taaak, na maksa! ☀️ plażing, słoneczko, morze cieplutkie, hotel spoko, jednak poza hotelem Turcja zdecydowanie mnie nie zachwyciła, Grecja czy Chorwacja bardziej mi się podobały 🙂 a jak głowa odpoczęła, to i od męża ciężko się było odkleić 🤣🔥 jestem ciekawa czy miałam owulację, bo powinny wypaść mi dni płodne, ale raczej nie łudzę się, że raptem po 6 miesiącach raczyła się pojawić sama z siebie 🤷♀️🙈 po tygodniu drineczkowania mam już alko pod korek, ale wznoszę toast wodą z elektrolitami 🍸 chociaż mnie tu stary namawia na próbowanie tureckich win, póki urlop jeszcze trwa 🤣Pfry, Babova, hypatia92, Poziomka9204, Madziq6, AgulaM, Gwiazdeczka 93, Lipcowa lubią tę wiadomość
07.23 Misia 🩷👶 -
Lolka997 wrote:„Żal wpis”- muszę..
Tak strasznie żałuję, że Nasze plany nie pokomplikowały się przed podaniem drugiego Ovitrelle…
Autentycznie Dziewczyny cierpię. Nie byłam w stanie pójść dzisiaj do pracy, jest mi tak strasznie niedobrze, że nie mogę ustać na nogach 🥺🤦🏽♀️
To jest życiowa złośliwość. Będę tak teraz się bujać przez 2 tygodnie zanim się to wszystko wypłuka 😵💫🙊👫 31lat
09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰 -
Dziewczyny tak więc nie wierzymy wyschniętym testom lub sikanym facelakom. Dziś paskowy totalna biel, także pomimo tego że tak podejrzewałam od początku bo owulacja była z jajnika bez jajowodu to jednak ten wczorajszy oszukaniec dał mi ziarnko nadzieji 🤦♀️ Czekam na 🐒 i kolejny cykl z „pełnosprawnej” strony…
Mam jeszcze jedno pytanie czy któraś z Was bierze Miovelia NAC na własną rękę?
Już kiedyś „naprawiłam” sobie sama cykle castagnusem i inofemem wiec kusi mnie spróbować ten NAC w tym cyklu 🤔Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2022, 20:44
32 lata
niedoczynność tarczycy
05.2020 - synek👶🏻
starania o drugie dzieciątko od 11.2020
12.2020 - cp, usunięcie lewego jajowodu
04.2021 - cb
19.04.2022 - 26 tc. synek aniołek, potwierdzony ZD
19.08.22 ⏸
22.08. beta 155 (14dpo)
24.08. beta 375 (16dpo), prog 50
01.09. jest pęcherzyk
08.09. jest ❤️
14.10. prenatalne
16.12. połówkowe
-
#Aleksandra wrote:Wy na prawdę musicie chyba wszystkie odpocząć i trochę wyluzować 🤣 Tego Wam życzę! Trzymajcie się i nie poddawajcie 😁
Trochę to nie do pojęcia, nie rozumiem sensu uczestniczenia w forum staraniowym z takim podejściem. Nikt nie ma prawa podcinania skrzydeł innym, sprawiać przykrości, są tutaj dziewczyny z dużymi przejściami. Tak się po prostu nie robi.
Zwykle omijam takie wypowiedzi jak Twoje, ale ta wiadomość akurat była bardzo nie na miejscu. Ale tak, jesteśmy tutaj praktycznie anonimowe, można wszystko...Babova lubi tę wiadomość
👫 31lat
Meduza wrote:Dziewczyny tak więc nie wierzymy wyschniętym testom lub sikanym facelakom. Dziś paskowy totalna biel, także pomimo tego że tak podejrzewałam od początku bo owulacja była z jajnika bez jajowodu to jednak ten wczorajszy oszukaniec dał mi ziarnko nadzieji 🤦♀️ Czekam na 🐒 i kolejny cykl z „pełnosprawnej” strony…
Już kiedyś „naprawiłam” sobie sama cykle castagnusem i inofemem wiec kusi mnie spróbować ten NAC w tym cyklu 🤔
Dziś też zaczęłam o tym czytać. I też się zastanawiam nad taką suplementacją bo u mnie w przeszłości liczne pęcherzyki na jajnikach, brak dominującego, samoistna owulacja nigdy nie była wychwycona a na leki też nie zawsze była dobra odpowiedź.Pacjentka lat 32,
W wywiadzie nieregularne miesiączki, brak naturalnych owulacji, liczne drobne pęcherzyki na jajnikach.
W domu parka, jest w sercu miejsce na kolejnego malucha.
Start starań o 3 dziecko od 09.2022 -
Meduza wrote:Dziewczyny tak więc nie wierzymy wyschniętym testom lub sikanym facelakom. Dziś paskowy totalna biel, także pomimo tego że tak podejrzewałam od początku bo owulacja była z jajnika bez jajowodu to jednak ten wczorajszy oszukaniec dał mi ziarnko nadzieji 🤦♀️ Czekam na 🐒 i kolejny cykl z „pełnosprawnej” strony…
Już kiedyś „naprawiłam” sobie sama cykle castagnusem i inofemem wiec kusi mnie spróbować ten NAC w tym cyklu 🤔
Ja wzięłam w tym cyklu pierwszy raz na własną reke, mimo że nie mam stwierdzonego PCOS. Wzięłam, bo czytałam opinie, że przyspiesza owulację. Ja w poprzednich cyklach nie potrafiłam ogarnąć kiedy w końcu mam owu, ale sugerując sie temperaturą i owulakami wychodziło mi dopiero jakoś w 23dc. Teraz mam owu potwierdzoną monitoringiem i była raczej wczoraj czyli 19dc.
Czy to zasługa NAC? Nie wiem... ale będę próbowała dalej, tylko chyba poszukam jakiegoś tańszego NAC, bo miovella trochę kosztuje...Czytoto lubi tę wiadomość
-
Tomama wrote:Dziś też zaczęłam o tym czytać. I też się zastanawiam nad taką suplementacją bo u mnie w przeszłości liczne pęcherzyki na jajnikach, brak dominującego, samoistna owulacja nigdy nie była wychwycona a na leki też nie zawsze była dobra odpowiedź.
Ja zaczęłam brać w tym cyklu pierwszy raz, wiec jeszcze nie wiem, ale dam wam znać jak przyjdzie owulacja (o ile będzie🤞) 😉hypatia92 lubi tę wiadomość
-
Co to takie ładne to różowe 😍08.2019 córeczka
07.2022 cb
2.11.22 - 8 dpo -beta 20,87
4.11.22 - beta 93,12 - przyrost 365 % || progesteron 113,6
7.11 - beta 357,17 - przyrost 141 %
9.11 - beta 770,74 - przyrost 115 %
14.11 - beta 4737,48 - przyrost 108 % -
Mysza123 wrote:I ja sie chyba dzis napije... 😞
Bylam u mojej gin na wizycie bo po operacji i odstawieniu lekow mialam ciagle plamienia, teraz dlugo okres, brak owulacji w poprzednim cyklu no i pani dr wyraznie mi dala do zrozumienia ze nie powinnam robic sobie nadziei na zajscie w ciaze... Chodze do niej od lat, dobry lekarz, ona wykryla pierwsza u mnie endo a dzis tak zalamala.
Biore witaminy, robie wyniki, laparoskopia, operacja, droznosc, wszystko zeby sie udalo, tyle nerwow i cierpienia ciagle cos a tu slysze ze jej przykro ale ona we mnie nie wierzy. Wsiadlam w samochod i zalalam sie lzami.08.2019 córeczka
07.2022 cb
2.11.22 - 8 dpo -beta 20,87
4.11.22 - beta 93,12 - przyrost 365 % || progesteron 113,6
7.11 - beta 357,17 - przyrost 141 %
9.11 - beta 770,74 - przyrost 115 %
14.11 - beta 4737,48 - przyrost 108 % -
Lolka trzymaj się mocno...
Mysza a to twoja prowadząca lekarka? Może warto zebrać dokumentację i wybrać się gdzieś indziej na konsultacje. Bardzo mi przykro że takie słowa usłyszałaś, ale tyle zrobiłaś to może warto pójść jeszcze gdzie indziej, może nie jest tak źle jak ona mówi.
Sprawy z wcześniej nie komentuje, każda z nas w chwilach zwątpienia chce "poklepania po plecach" bo kto zrozumie lepiej staraczke jak nie inna staraczka. I powiem wam, że nasz wątek jest wyjątkowy, bo jest miejsce dla każdej i każda jest pomocna i daje wsparcie. Nie ma dyskryminacji czy wywyższania i to mi się bardzo podoba. Dziękuję każdej z was, że tu jesteście 🥰 wiara w to, że każda z nas będzie miała przy sobie maleństwo jest większa niż jakieś kłótnie czy problemy trollów.
Dobra rozpisalam się trochę 🙈
Ja tam do towarzystwa chętnie się dosiadam, ale whisky z colą, bo nic innego w domu nie mam 🙈🙈Poziomka9204, Babova, Anka1312, Anett93, AgulaM, Mart768, Bambi92, Zazu92 lubią tę wiadomość
-
Mysza123 wrote:I ja sie chyba dzis napije... 😞
Bylam u mojej gin na wizycie bo po operacji i odstawieniu lekow mialam ciagle plamienia, teraz dlugo okres, brak owulacji w poprzednim cyklu no i pani dr wyraznie mi dala do zrozumienia ze nie powinnam robic sobie nadziei na zajscie w ciaze... Chodze do niej od lat, dobry lekarz, ona wykryla pierwsza u mnie endo a dzis tak zalamala.
Biore witaminy, robie wyniki, laparoskopia, operacja, droznosc, wszystko zeby sie udalo, tyle nerwow i cierpienia ciagle cos a tu slysze ze jej przykro ale ona we mnie nie wierzy. Wsiadlam w samochod i zalalam sie lzami.
Mam nadzieję, że trafisz na kogoś, kto znajdzie sposób na Twój przypadek 🙂 dzisiaj odpocznij, przemyśl wszystko, niedługo na nowo zaczniesz działać.👫 31lat
hypatia92 wrote:Kluska welcome back! 🌞 Wypoczęłaś porządnie?
Madziq no i dobrze, że nowy cykl w końcu się rozpoczął! Wtedy jakaś taka nowa energia wstępuje nieraz, w końcu to kolejna szansa. Trzymam kciuki!
Mysza123 tulę Cię mocno 🥺🤗. Ale słuchaj, nie załamuj się Kochana, może trzeba to skonsultować jeszcze z innym lekarzem? W tak ważnej sprawie warto usłyszeć drugą opinię. Ja bym szukała na Twoim miejscu, być może trafisz na lekarza, który znajdzie jakąś inną drogę albo coś podpowie w tej sytuacji. Jeśli potrzebujesz, to wypłacz się i odreaguj, a potem na spokojnie rozważ jeszcze sytuację. Jesteśmy tu z Tobą!hypatia92 lubi tę wiadomość
-
U mnie dziś piwko a od nstp tygodnia wkracza wino żeby ładnie endometrium rosło😁😁😁✊
Wypiłam dziś te piwo po tylu tyg abstynencji i mam bombkę🙈🙈🙈wellwellwell, AgulaM, Gwiazdeczka 93, Zazu92 lubią tę wiadomość
-
wellwellwell wrote:Ja wzięłam w tym cyklu pierwszy raz na własną reke, mimo że nie mam stwierdzonego PCOS. Wzięłam, bo czytałam opinie, że przyspiesza owulację. Ja w poprzednich cyklach nie potrafiłam ogarnąć kiedy w końcu mam owu, ale sugerując sie temperaturą i owulakami wychodziło mi dopiero jakoś w 23dc. Teraz mam owu potwierdzoną monitoringiem i była raczej wczoraj czyli 19dc.
Czy to zasługa NAC? Nie wiem... ale będę próbowała dalej, tylko chyba poszukam jakiegoś tańszego NAC, bo miovella trochę kosztuje...
Moja przygoda z tym forum zaczela sie od tego ze zaczelam wyszukiwac suplementy dla starajacych sie i wyczytalam na ovufriend ze to dziala cuda. Kolejnego dnia poszlam do apteki i kupilam i tak sobie lezy bo ani nie mam PCOS, cykle raczej regularne no ale doczytalam to po czasie i tak sobie lezy bo sie boje tego brac zeby cos sie nie rozregulowalo
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2022, 21:20
❤Starania od: Maj 2022:
05.08.2022 - ⏸
05.08.22 beta 49,99 mlU/ml
08.08.2022 beta 237,7 mlU/ml
27.04.2023🤱💙 -
Mysza123 ja powiem to samo co dziewczyny. Warto iść do innego lekarza żeby to jeszcze z kims innym skonsultować. Może inny lekarz spojrzy inaczej i znajdzie przyczynę i jeszcze będzie dobrze 🙂Starania o pierwsze 👶
na luzie od 10.2021
na poważnie 02.2022
🙋♀️28
09.2022 TSH 2,7❌->10.2022 TSH 1,5 ✅
10.2022 polip 11mm ❌histeroskopia-> polip usunięty ✅
Suple: pregnastart, olej z wiesiołka
Od sierpnia: inozytol, kubeczek fertilily
🙋♂️ 32
08.2022 badanie nasienia koncentracja✅
morfologia 3% ❌
Suple:fertilman
Plan:
02.23 HSG
04/05.23 IUI -
Mi NAC też przyspieszył owulację i tak jak zazwyczaj miałam około 20dc tak w tym cyklu była 8 dnia . Ja wcześniej jeden cykl brałam NAC miovella a drugi i szczęśliwy brałam NAC który kupiłam na allegro i w większej dawce bo 600mg.
AgulaM, Kasiooola, Gwiazdeczka 93, RoZyCzK4 lubią tę wiadomość
12.09.2013 - pierwszy skarb
24.06.2020 - drugi skarb
walka o trzeci skarb
19.07.2022 - beta 240,7
19.07.2022 - prog. 16,5
21.07.2022 - beta 712
21.07.2022- prog. 13,4
22.07.2022 - wizyta
29.07.2022 - jest kropek
12.08.2022 - jest ♥️
13.10.2033 - będzie chłopczyk 💙 Mikołaj 💙💙💙 -
natkurka wrote:Moja przygoda z tym forum zaczela sie od tego ze zaczelam wyszukiwac suplementy dla starajacych sie i wyczytalam na ovufriend ze to dziala cuda. Kolejnego dnia poszlam do apteki i kupilam i tak sobie lezy bo ani nie mam PCOS, cykle raczej regularne no ale doczytalam to po czasie i tak sobie lezy bo sie boje tego brac zeby cos sie nie rozregulowalo
Ja też się trochę wachalam, ale uznałam, że skoro mam nieregularne cykle i ostatnie owulacje wydawaly się byc bardzo pozno, to gorzej być chyba nie może. 😛
I jak na razie raczej nic złego mi to nie zrobiło, a wręcz chyba pomogło.
natkurka, Czytoto lubią tę wiadomość
-
inome wrote:Co to takie ładne to różowe 😍
Meduza, Babova, Poziomka9204, AgulaM, hypatia92 lubią tę wiadomość
Starania o pierwszy cud od 04.2021
Ja- 25, Leśniowski-Crohn (2 operacje), podejrzenie PCOS, LUF, IO
On- 30, okaz zdrowia...
28.01.2022 II
14.02.2022 2 Ktośki na pokładzie 🥰
24.02.2022 Ktosie... 💔😭
05.2022 zaczynam walkę od nowa 💪
13.05.2022- badanie drożności HyCoSy- OBYDWA DROŻNE 😍
Maj zakończony 8 cm torbielą..
06.2022- pierwsza stymulacja cyklu- Letrozol, pęcherzyk 23 mm na lewym jajniku ❤
+Ovitrelle =pęcherzyk pęknięty + 2 cm torbiel krwotoczna
Czerwiec zakończony betą o wyniku 1
07.2022- Letrozol, pęcherzyk na prawym jajniku, Ovitrelle, po 48h niepęknięty, 2xOvitrelle
Lipiec zakończony bielą na teście.
08.2022- PIERWSZE PODEJŚCIE DO IUI+hirudoterapia ❤️
Leki:
3-7 dc- Letrozol, NAC
do owulacji- dzięgiel chiński
Ovitrelle
stale- Euthyrox 25, inozytol, kurkumina