Lipiec, lato, morza szum 🌊, wiosną będzie baby boom 👶☀️
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Anka, faktycznie ładnie już widać ❤️
Może będziemy się synchronizowały w skurczach 😄 ja drugi poród wspominam super, mimo że krzyczałam, że umieram to chyba jednak aż tak nie bolało 😄Anka1312 lubi tę wiadomość
💊 Euthyrox 50
11.07.2022 progesteron 21,40
12.07.2022 (8dpo) ⏸✊
13.07.2022 beta 10,8 🥰 kiełkuj zdrowo fasolko
15.07.2022 beta 42,3 🥰 przyrost 320%!
29.07.2022 - 2 mm człowieczka i bijące ❤️
09.08.2022- 1,14cm fasolki 🥰
30.08.2022- 4cm skaczącego dzidziutka 😊
20.09.2022- niskie ryzyka, Blanka 👧
07.11.2022-USG II trymestru (335gram) 👧
-
wellwellwell wrote:Kto wie, może się nawet spotkamy na porodówce (te, które są z tych samych okolic) 😁😁😁
Karo, Izet myslalyscie o wyborze szpitala czy na razie nie zaprzatacie sobie tym glowy?
Ja dzis musialam skoczyć do apteki w centrum handlowym, więc przy okazji pochodzilam po sklepach, żeby obejrzeć dziecięce ciuszki, ale nic ciekawego nie bylo na takie malenstwa - nawet w h&m, wiec już wiem, ze wszystko bede zamawiac przez internet.
Na Kamieńskiego pracuje moja prowadząca i wiem, że ona się zajmuje też porodami, więc chciałabym kogoś znajomego.
Ale to teoria, nie wiem czy będę miała może jakieś wskazania co CC (może przez kręgosłup, może mi zostanie przodujące łożysko) i wtedy bym pewnie miała dodatkowe kryteria
A Ty?Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2022, 15:50
27.03.2023 (39+5) 3670 g, 54 cm👣 Filip 💙
11.12.2024 (40+6) 4300 g, 55 cm👣 Eliza 🩷 -
nick nieaktualnyKasia95 wrote:Anka, faktycznie ładnie już widać ❤️
Może będziemy się synchronizowały w skurczach 😄 ja drugi poród wspominam super, mimo że krzyczałam, że umieram to chyba jednak aż tak nie bolało 😄
W drugiej ciąży czułam skurcze ale też miałam CC. -
Karo1234 wrote:Well, ja póki co skłaniam się do Kamieńskiego, bo wybór dla mnie ten albo Uniwersytecki (Borowska odpada po historiach jakie czytałam tu na forum i słyszałam).
Na Kamieńskiego pracuje moja prowadząca i wiem, że ona się zajmuje też porodami, więc chciałabym kogoś znajomego.
Ale to teoria, nie wiem czy będę miała może jakieś wskazania co CC (może przez kręgosłup, może mi zostanie przodujące łożysko) i wtedy bym pewnie miała dodatkowe kryteria
A Ty?
Oo serio? Ja widziałam, ze Borowska jest dosc wysoko oceniona w rankingu, więc myslalam, ze to dobry wybor 😯
Ja myślałam wstepnie o Oleśnicy, Borowskiej właśnie albo Brochowie. Ale o szpitalu na Kamienskiego też myślę, bo chyba tam mam najblizej. 🤔
Do Olesnicy tez mam dosc blisko i jest niby bardzo dobrze oceniona, ale podobno naciskają tam na porody SN, a CC robia na ostatnia chwile... A ja nie mam takiego parcia, zeby rodzic SN za wszelką cene... Więc jeszcze muszę przemyśleć. 😁 zobaczę właśnie czy nie będę miala z gory wskazan do CC, to wtedy też będę inaczej na to patrzec.
-
wellwellwell wrote:Oo serio? Ja widziałam, ze Borowska jest dosc wysoko oceniona w rankingu, więc myslalam, ze to dobry wybor 😯
Ja myślałam wstepnie o Oleśnicy, Borowskiej właśnie albo Brochowie. Ale o szpitalu na Kamienskiego też myślę, bo chyba tam mam najblizej. 🤔
Do Olesnicy tez mam dosc blisko i jest niby bardzo dobrze oceniona, ale podobno naciskają tam na porody SN, a CC robia na ostatnia chwile... A ja nie mam takiego parcia, zeby rodzic SN za wszelką cene... Więc jeszcze muszę przemyśleć. 😁 zobaczę właśnie czy nie będę miala z gory wskazan do CC, to wtedy też będę inaczej na to patrzec.
Dołączyłam do grupy na FB Hallo Wrocław gdzie rodzić, będę się przyglądać co pisząWiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2022, 15:53
Izet lubi tę wiadomość
Karo1234 wrote:TFU, źle napisałam, przecież Uniwersytecki jest na Borowskiej. Chodziło mi o Brochów (że tam na pewno nie). Już poprawiłam w poscie
Dołączyłam do grupy na FB Hallo Wrocław gdzie rodzić, będę się przyglądać co piszą1/12/2022 12:20 Milenka 3040 g 52 cm ❤️ -
Karo1234 wrote:TFU, źle napisałam, przecież Uniwersytecki jest na Borowskiej. Chodziło mi o Brochów (że tam na pewno nie). Już poprawiłam w poscie
Dołączyłam do grupy na FB Hallo Wrocław gdzie rodzić, będę się przyglądać co piszą
Aaa ok. O widzisz... Ja na Brochowie byłam na lyzeczkowaniu w lutym i w sumie było ok... No ale nie wiem jak tam jest na porodówce. Brałam to jako taką trzecią opcje, ale sugerowałam się na razie tylko rankingiem na tej stronie gdzierodzic.
Też właśnie planuje dołączyć do tych grup fejsbukowych jak już powiem moim znajomym o ciąży. 😁 -
Szatkownicadojajek wrote:A jeśli padnie na Kamieńskiego, to będziesz się decydować na prywatną położną? Przy sn do porodu, a przy CC po porodzie
Więc jeśli będzie taka opcja to takIzet lubi tę wiadomość
Karo1234 wrote:Wszystkie koleżanki mi polecają prywatną położną i mówią, że ona jest nawet ważniejsza niż lekarz.
Więc jeśli będzie taka opcja to tak
Koniec końców dogadałam się z polecaną położną, zobaczymy czy będzie ten 'flow' i dobrze na tym wyjdę.
Swoją drogą, chyba prowadzi nas ta sama lekarka1/12/2022 12:20 Milenka 3040 g 52 cm ❤️ -
Dziewczyny a od kiedy trzeba szukac poloznej? Ja nie spytalam prowadzacej a pozniej tak rozmawialam z mężem ze pewnie one tez maja juz swoje pacjentki i napewno trzeba z wyprzedzeniem szukac takiej osoby. Wogole gdzie szuka sie poloznych? Na forach?❤Starania od: Maj 2022:
05.08.2022 - ⏸
05.08.22 beta 49,99 mlU/ml
08.08.2022 beta 237,7 mlU/ml
27.04.2023🤱💙 -
Szatkownicadojajek wrote:Właśnie nie znam nikogo kto z tej opcji skorzystał żeby mieć jakąś opinię z pierwszej ręki, dlatego pytam. A to Hallo gdzie rodzić to dzielę na pół, bo i te pozytywne i te negatywne opinie mogą być mocno subiektywne.
Koniec końców dogadałam się z polecaną położną, zobaczymy czy będzie ten 'flow' i dobrze na tym wyjdę.
Swoją drogą, chyba prowadzi nas ta sama lekarka
Z opcji położnej przy sobie chciałabym skorzystać dlatego, że biorę pod uwagę, że mogę średnio ogarniać rzeczywistość i byłabym dużo spokojniejsza wiedząc, że jest ze mną ktoś, kto ogarnia i zauważy, że coś idzie nie tak (chciałabym też wcześniej się z nią spotkać).
A możesz powiedzieć jak się Twoja polecana położna nazywa?
Co do lekarki - moja jest w ciąży chyba wyżej niż Ty, więc jeśli też masz taką do szybkiego rozpakowania to ta sama27.03.2023 (39+5) 3670 g, 54 cm👣 Filip 💙
Karo1234 wrote:Wiadomo, dla każdego też jest ważne coś innego. Ja na przykład takie rzeczy jak jedzenie, 'starość' wyposażenia łazienek itd to średnio biorę pod uwagę, bo to rzeczy wtórne.
Z opcji położnej przy sobie chciałabym skorzystać dlatego, że biorę pod uwagę, że mogę średnio ogarniać rzeczywistość i byłabym dużo spokojniejsza wiedząc, że jest ze mną ktoś, kto ogarnia i zauważy, że coś idzie nie tak (chciałabym też wcześniej się z nią spotkać).
A możesz powiedzieć jak się Twoja polecana położna nazywa?
Co do lekarki - moja jest w ciąży chyba wyżej niż Ty, więc jeśli też masz taką do szybkiego rozpakowania to ta samaPlan jest taki, że moja ostatnia wizyta przed TP jest u niej, w pierwszym terminie po jej powrocie, ale zobaczymy jak to wypadnie w praktyce
P. Iwona, kontakt do niej dostałam od lekarki właśnie. Ale widziałam, że na Hallo gdzie rodzić przewija się dość często.1/12/2022 12:20 Milenka 3040 g 52 cm ❤️ -
Szatkownicadojajek wrote:No, to ta sama
Plan jest taki, że moja ostatnia wizyta przed TP jest u niej, w pierwszym terminie po jej powrocie, ale zobaczymy jak to wypadnie w praktyce
P. Iwona, kontakt do niej dostałam od lekarki właśnie. Ale widziałam, że na Hallo gdzie rodzić przewija się dość często.
A Ty planujesz rodzić na Kamieńskiego?
Szalona jest ta nasza lekarka, już miesiąc temu mi rozpisała kiedy jej nie będzie, kiedy wróci...długo w domu nie posiedzi, bo ma 'przerwę' w listopadzie, a 5 grudnia mam już u niej wizytę27.03.2023 (39+5) 3670 g, 54 cm👣 Filip 💙
natkurka wrote:Dziewczyny a od kiedy trzeba szukac poloznej? Ja nie spytalam prowadzacej a pozniej tak rozmawialam z mężem ze pewnie one tez maja juz swoje pacjentki i napewno trzeba z wyprzedzeniem szukac takiej osoby. Wogole gdzie szuka sie poloznych? Na forach?
Naturka, wydaje mi się, że położną środowiskową możesz wybrać w każdej chwili składając deklarację POZ, a w ciągu roku możesz tą deklarację zmienić dwa razy za darmo.
Ja planuję wybrać położną najpierw ze szkoły rodzenia (bo to warunek uczestnictwa w szkole na NFZ), a później przed porodem będę chciała zmienić na taką, która będzie w stanie dojeżdżać po porodzie do mojego domu.
Nie mam żadnego rozeznania jeśli chodzi o położne, więc ja będę robiła reaserch wśród znajomych i sąsiadów.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2022, 16:47
-
Karo1234 wrote:Poszukam p. Iwony, ale coś właśnie kojarzę, że taka połozna gdzieś się przewinęła
A Ty planujesz rodzić na Kamieńskiego?
Szalona jest ta nasza lekarka, już miesiąc temu mi rozpisała kiedy jej nie będzie, kiedy wróci...długo w domu nie posiedzi, bo ma 'przerwę' w listopadzie, a 5 grudnia mam już u niej wizytęKaro1234 lubi tę wiadomość
1/12/2022 12:20 Milenka 3040 g 52 cm ❤️ -
Kasia95 wrote:U mnie za to dwóch lekarzy mówiło, że jeśli różnica w terminach nie jest większa niż 7 dni to posługujemy się tym z OM. O ile cykle były w miarę regularne. Ja nawet nie przywiązuje się za bardzo do tego terminu, bo moje obie ciąże w dniu terminu miały oznaki długiego przenoszenia. Dlatego miałam wywoływane.
Dokładnie tak - ten termin porodu i tak jest umówmy wiec sie jakoś mocno do niego nie przywiązuje - gdzieś czytałam, ze 2 tyg przed i po dalej sa ok ale szczerze, gdybym mogła wybierać wolałabym, żeby jednak urodziło sie wcześniej niż pózniej- moja bratowa miała bardzo przenoszone dziecko i długo czekali z cesarka ( bo młody ważył już prawie 5 kg - wiec poród naturalny w grę nie wchodził a mimo to dalej czekali- to chyba był największy noworodek jakiego w życiu widziałam) i teraz dziecko musi chodzić na jakies terapie sensoryczne, bo nie lubi ogólnie dotyku. Fizjo im powiedziała, ze to pokłosie tego ze był mega duży w momencie porodu i już w brzuchu był mocno ściśnięty.🙎🏼♀️36 l., 👱🏻♂️ 38l.
Bobo nr. 2
Starania od 01/2024
19.02.24 ⏸
05.03 (6+2) wizyta : 2 zarodki 😅
15.03 (7+4) : mamy ❤️❤️
05.04 (10+5) : wizyta
15.04 (12+1): badania prenatalne, oba bobasy niskie ryzyka, prawdopodobnie 🩷💙
26.04: wizyta, bobasy rosną jak trzeba
28.05 : wizyta
Synuś 👶🏼:
Starania od 09/2021
03.08.22: ⏸