Lipiec, lato, morza szum 🌊, wiosną będzie baby boom 👶☀️
-
WIADOMOŚĆ
-
natkurka wrote:Babova mi mozesz wpisac biel przed chwila zrobilam test z facelle i juz bielsze nie bedzie wiec czekam na🙈. Ma sie pojawić jutro czyli po 14 dniach od owu
W tym cyklu mimo ze to nasze poczatkowe starania to jednak mimo tego ze ❤️ bylo raz - w nocy po pozytywnym tescie owu to mimo ze na poczatku nie chcialam sie nakrecac to jednak glowa zaszwankowala. Ale w zasadzie z prostego wzgledu. Codziennie od owulacji pobolewal mnie lewy jajnik. Nigdy w zyciu tak nie miałam ( albo mialam a nie zwracalam uwagi) no ale lipa. Nie czuje sie jakos bardzo zawiedziona, raczej z motywowana do dzialania jeszcze bardziej aczkolwiek powiem Wam ze mimo ze to poczatki to nie potrafie sobie wyobrazic dwoch kresek na tescie. Naprawde. Cale zycie marzylam o dzieciach i wydaje mi sie to tak nierealne jak wygrana w totka
Podobno dopóki nie ma 🐒 jest nadzieja! Ja trzymam kciuki żeby jednak nie przyszła i test tylko wyszedł negatywnie ☺️natkurka lubi tę wiadomość
Starania o pierwsze 👶
na luzie od 10.2021
na poważnie 02.2022
🙋♀️28
09.2022 TSH 2,7❌->10.2022 TSH 1,5 ✅
10.2022 polip 11mm ❌histeroskopia-> polip usunięty ✅
Suple: pregnastart, olej z wiesiołka
Od sierpnia: inozytol, kubeczek fertilily
🙋♂️ 32
08.2022 badanie nasienia koncentracja✅
morfologia 3% ❌
Suple:fertilman
Plan:
02.23 HSG
04/05.23 IUI -
natkurka wrote:Babova mi mozesz wpisac biel przed chwila zrobilam test z facelle i juz bielsze nie bedzie wiec czekam na🙈. Ma sie pojawić jutro czyli po 14 dniach od owu
W tym cyklu mimo ze to nasze poczatkowe starania to jednak mimo tego ze ❤️ bylo raz - w nocy po pozytywnym tescie owu to mimo ze na poczatku nie chcialam sie nakrecac to jednak glowa zaszwankowala. Ale w zasadzie z prostego wzgledu. Codziennie od owulacji pobolewal mnie lewy jajnik. Nigdy w zyciu tak nie miałam ( albo mialam a nie zwracalam uwagi) no ale lipa. Nie czuje sie jakos bardzo zawiedziona, raczej z motywowana do dzialania jeszcze bardziej aczkolwiek powiem Wam ze mimo ze to poczatki to nie potrafie sobie wyobrazic dwoch kresek na tescie. Naprawde. Cale zycie marzylam o dzieciach i wydaje mi sie to tak nierealne jak wygrana w totka
Taaaak, znam to... Ja naprawdę nie potrafię sobie wyobrazić, ze jestem w ciąży.... Smutno mi, że mija rok w lipcu.... Z jednej strony chciałabym wrócić do początku z tą wiedzą co mam... Tyle rzeczy zrobiłabym inaczej... Ale czy efekt byłby inny? -
Pocahontas16 wrote:Taaaak, znam to... Ja naprawdę nie potrafię sobie wyobrazić, ze jestem w ciąży.... Smutno mi, że mija rok w lipcu.... Z jednej strony chciałabym wrócić do początku z tą wiedzą co mam... Tyle rzeczy zrobiłabym inaczej... Ale czy efekt byłby inny?
Nic bys nie zrobila. Staralas sie tak samo jak sie starasz. Badania masz okej wiec teortycznie wszystko powinno zaskoczyc. Mi czesto glupio tutaj pisac wogole bo czuje ze pisze o swoich problemach watpliwosciach i ze jest to nietaktowne bo przeciez ja przy was to jestem dopiero na samym poczatku a wy juz tyle przeszlyscie i ze panikuje i przesadzam itp ale fakt faktem ze ja naprawde panikuje i naprawde przesadzam bo na tym naprawde mi zalezy. Podobnie jak kazdej z Nas. Ale mecze Was co jakis czas tutaj swoimi watpliwosciami i pytaniami bo tez chcialabym korzystac z Waszego doswiadczenia i mozliwie jak najszybciej wyeliminowac jakie problemy. Ostatnio mialam mocny bol w szyji w okolicacj tarczycy i juz jestem zapisana na badania tsh ft3 ft4 itp. Teraz swiadomiej patrze na swoje zdrowie. Najbardziej jednak boje sie o meza:( bardzo duzo pracuje pod bardzo duzym stresemMadziq6, Mart768 lubią tę wiadomość
❤Starania od: Maj 2022:
05.08.2022 - ⏸
05.08.22 beta 49,99 mlU/ml
08.08.2022 beta 237,7 mlU/ml
27.04.2023🤱💙 -
Agn1000 wrote:28 i 32 lata. Ja wiem, wiem że pol roku to jeszcze krótko ale cały czas mam w głowie taka zła myśl której nie mogę wytępić (też przez bardzo źle wyniki męża brata) ze pewnie jest coś nie tak i lepiej wcześniej ewentualnie coś wykryć niż jeszcze stracić kolejne pół roku i dopiero działać z diagnostyka.. Może na wyrost ale takie podstawowe badania upewniłyby mnie ze albo jest wszystko w porządku i trzeba po prostu wychillowac i działać albo szukać przyczyny..
Przebadać to się nigdy nie zaszkodzi, więc jeśli pozwalają na to finanse i mąż się przekona to czemu nie. Ale tak jak mówią dziewczyny, głowa do góry i jeszcze bez czarnych wizji! 🤞Agn1000, Gwiazdeczka 93 lubią tę wiadomość
-
Mysza123 wrote:Pocahontas dzieki za cynk z dostawa, jutro zamowie (o ile cos jeszcze bedzie 🤣).
Jest w nich roznica, tez raz zrobilam i ten i ten bo mi ostatni rozowy zostal i byla spora roznica. Robie niebieskie tak z glupoty bo i tak owulacji nie mam ale widze ze bieda z kolorem, nawet ta glowna kreska taka licha.
Mialam zapytac te co uzywaja, NAC jak dziala ? Normalnie sie czujecie ? Pomaga w owulacji czy po prostu przyspiesza ? Juz nie wiem czego sie lapac 🤣
Ja się czułam normalnie po NAC u i to dzięki niemu mam owulację,w tym cyklu mega szybko bo około 8dc obliczylam.Mysza123 lubi tę wiadomość
12.09.2013 - pierwszy skarb
24.06.2020 - drugi skarb
walka o trzeci skarb
19.07.2022 - beta 240,7
19.07.2022 - prog. 16,5
21.07.2022 - beta 712
21.07.2022- prog. 13,4
22.07.2022 - wizyta
29.07.2022 - jest kropek
12.08.2022 - jest ♥️
13.10.2033 - będzie chłopczyk 💙 Mikołaj 💙💙💙 -
natkurka wrote:Nic bys nie zrobila. Staralas sie tak samo jak sie starasz. Badania masz okej wiec teortycznie wszystko powinno zaskoczyc. Mi czesto glupio tutaj pisac wogole bo czuje ze pisze o swoich problemach watpliwosciach i ze jest to nietaktowne bo przeciez ja przy was to jestem dopiero na samym poczatku a wy juz tyle przeszlyscie i ze panikuje i przesadzam itp ale fakt faktem ze ja naprawde panikuje i naprawde przesadzam bo na tym naprawde mi zalezy. Podobnie jak kazdej z Nas. Ale mecze Was co jakis czas tutaj swoimi watpliwosciami i pytaniami bo tez chcialabym korzystac z Waszego doswiadczenia i mozliwie jak najszybciej wyeliminowac jakie problemy. Ostatnio mialam mocny bol w szyji w okolicacj tarczycy i juz jestem zapisana na badania tsh ft3 ft4 itp. Teraz swiadomiej patrze na swoje zdrowie. Najbardziej jednak boje sie o meza:( bardzo duzo pracuje pod bardzo duzym stresem
Tak to prawda, też bardziej świadomie podchodzę do zdrowia i już nie myślę, że zapłodność odpowiadają tylko jajniki i plemniki, tylko całe cialo, łącznie z mózgiem niestety xd (mózg staraczki🙈🙈🙈)Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2022, 22:21
-
Anka1312 wrote:Ja się czułam normalnie po NAC u i to dzięki niemu mam owulację,w tym cyklu mega szybko bo około 8dc obliczylam.
Anka miło Cię widziećAnka1312 lubi tę wiadomość
-
W tym cyklu mimo ze to nasze poczatkowe starania to jednak mimo tego ze ❤️ bylo raz - w nocy po pozytywnym tescie owu to mimo ze na poczatku nie chcialam sie nakrecac to jednak glowa zaszwankowala. Ale w zasadzie z prostego wzgledu. Codziennie od owulacji pobolewal mnie lewy jajnik. Nigdy w zyciu tak nie miałam ( albo mialam a nie zwracalam uwagi) no ale lipa. Nie czuje sie jakos bardzo zawiedziona, raczej z motywowana do dzialania jeszcze bardziej aczkolwiek powiem Wam ze mimo ze to poczatki to nie potrafie sobie wyobrazic dwoch kresek na tescie. Naprawde. Cale zycie marzylam o dzieciach i wydaje mi sie to tak nierealne jak wygrana w totkanatkurka lubi tę wiadomość
-
Pocahontas16 wrote:Ja chyba najbardziej panikowalam po 3/4 miesiącu starań. Ale przecież dopiero po roku się bada bla bla... Zaczelam diagnostykę po 8 miesiącach starań, cieszę się, że nie czekałam tego roku
Tak to prawda, też bardziej świadomie podchodzę do zdrowia i już nie myślę, że zapłodność odpowiadają tylko jajniki i plemniki, tylko całe cialo, łącznie z mózgiem niestety xd (mózg staraczki🙈🙈🙈)
Przypomnij mi ile masz?
I czego dowiedzialas sie po tych 8 miesiacach? Czy dowiedzialas sie czegos co sprawilo ze wstapila w ciebie nadzieja? Np lekarz powiedzial ze prolaktyna do obnizenia bo za wysoka? Czy podczas diagnostyki cokolwiek wyszlo?
❤Starania od: Maj 2022:
05.08.2022 - ⏸
27.04.2023🤱💙 -
Wiecie co, ja po przesłuchaniu podcastu o prolaktynie, to stwierdziłam że tego się nie da zbadać. Właściwe przygotowanie to abstynencja od seksu minimum 3 dni, minimum stresu, aktywności fizycznej... Czyli warunki, które w moim życiu nie są spełnione praktycznie nigdy. 🙄🙄🙄
Ona: 31 lat, On: 32 lat, Starania od 1.2022
💃
✅ 11.2023 Histeroskopia i usunięcie polipa, stan zapalny endometrium
❌ Endometrioza, zajęty lewy jajnik, zrosty na jelicie cienkim i w jamie otrzewnowej
🕺
❌ morfo 2%, za mała ruchliwość, leukocyty, żylaki I/II st.
⏸️ 16.08, Beta 58, prog 17,64 19.08 beta 278, prog 34, 22.08 beta 1278 prog. 30
29.08. 2mm Cudu 😍
19.09 - następna wizyta
-
Kurczę, powiem wam, że my wstępnie przebadalismy się oboje, pomimo, że staramy się dopiero 5 cykli, teraz szósty, ALE… jest coś co mi moja ginekolog powiedziała: „Ja zawsze diagnostykę szerszą polecam po 9 cyklach starań, zazwyczaj podczas tych ostatnich trzech miesięcy głowa odpoczywa, coś zaklika i para jest w ciąży”. I to samo mówił kiedyś ginekolog w podcascie z Akademii Płodności.
Oczywiście chodzi o kobiety (mówię kobiety, bo one częściej diagnozują się wcześniej), które nie miały dotychczas problemów ginekologicznych. Zeby nie było, że to tylko sprawa psychiki bo to nieprawda, ale jednak coś w tej głowie siedzi, czasem naprawdę potrafimy się tak zablokować i zafiksowac, ze ciężko być „zrelaksowanym ciałem” a i temu ciału wtedy trudno jest podjąć dezycję o połączeniu komórekinome lubi tę wiadomość
Starania od 01.2022.
1.10.2022 – ⏸ 🙏
Beta 1.10. – 169,200, progesteron – 32,37
Beta 3.10. – 399,130
10.10. – pęcherzyk 6x7mm w macicy 🍀
24.10. – 1cm Dzidziutka, jest serduszko! 💗
7.11. – Dzidziut ma 2,3cm, rośnie zdrowo 💗
2.12. – prenatalne – niskie ryzyka, w pełni zdrowy Dzidziutek ❤️
2.01 – 200 gramów Synka 💙
27.01 –połówkowe – zdrowy 400-gramowy Chłopiec 💙
20.02 – 700 gramów ruchliwego Chłopczyka 🥰
7.04 – USG III trymestru – 1634 gramy Syneczka 💙
26.05 – 2800 gramów Szkraba gotowego do życia poza brzuchem 💙
20.06 – Beniamin, 56 cm, 3190 g 🥰
👩 27 l.
Niedoczynność tarczycy, Hashimoto - euthyrox 88
Regularne cykle
Progesteron ✅
Glukoza i insulina ✅
Badania z 3dc ✅
Pueria Duo, MagneB6 💊
🧑 27 l.
Wszystko w normie
Solgar MaleMultiple 💊
-
Agn1000 wrote:28 i 32 lata. Ja wiem, wiem że pol roku to jeszcze krótko ale cały czas mam w głowie taka zła myśl której nie mogę wytępić (też przez bardzo źle wyniki męża brata) ze pewnie jest coś nie tak i lepiej wcześniej ewentualnie coś wykryć niż jeszcze stracić kolejne pół roku i dopiero działać z diagnostyka.. Może na wyrost ale takie podstawowe badania upewniłyby mnie ze albo jest wszystko w porządku i trzeba po prostu wychillowac i działać albo szukać przyczyny..
Ja się tylko wtrące i powiem Ci, że Cię całkowicie rozumiem. Ja po 4/5 miesiącach starań poszłam już do kliniki z kompletem podstawowych badań moich i męża. Ze względu na wiek (ja 31lat, mąż 34) torbiele po drodze, jakieś nieprawidłowości hormonalne przez które od zawsze miałam nieregularne miesiączki (pcos) od małego mówiono mi "no Pani to będzie miała problem z zajściem w ciążę" więc nie chciałam czekać roku i mając przed oczami wizję, że będzie ciężko poszliśmy na konsultacje wcześniej niż każdy nam mówił. Tym bardziej, że te 4/5 miesięcy starań to było dwie miesiączki, więc wbicie się w dni płodne było bardzo dla nas trudne, w ogóle nie wiedziałam czy te owulacje mam. U nas wystarczyła stymulacja ale cieszę się, że wcześniej wybraliśmy się po pomoc medyczną, bo nie wiem ile by to jeszcze trwało. Także uważam, że jeżeli macie fundusze to zbadanie się w niczym nie przeszkodzi a tylko może pomóc 💪🍀Kluska95, Agn1000, Gwiazdeczka 93 lubią tę wiadomość
-
Babova wrote:Kurczę, powiem wam, że my wstępnie przebadalismy się oboje, pomimo, że staramy się dopiero 5 cykli, teraz szósty, ALE… jest coś co mi moja ginekolog powiedziała: „Ja zawsze diagnostykę szerszą polecam po 9 cyklach starań, zazwyczaj podczas tych ostatnich trzech miesięcy głowa odpoczywa, coś zaklika i para jest w ciąży”. I to samo mówił kiedyś ginekolog w podcascie z Akademii Płodności.
Oczywiście chodzi o kobiety (mówię kobiety, bo one częściej diagnozują się wcześniej), które nie miały dotychczas problemów ginekologicznych. Zeby nie było, że to tylko sprawa psychiki bo to nieprawda, ale jednak coś w tej głowie siedzi, czasem naprawdę potrafimy się tak zablokować i zafiksowac, ze ciężko być „zrelaksowanym ciałem” a i temu ciału wtedy trudno jest podjąć dezycję o połączeniu komórek
Ja sie niestety o swoja glowe boje najbardziej i ten stres. Bo ja sie lubie w zyciu nakrecic na cos i zafixowac i cale zycie pod to podporzadkowuje❤Starania od: Maj 2022:
05.08.2022 - ⏸
27.04.2023🤱💙 -
Któraś dzisiaj testuje ?👩🦰35👦40
Starania od 9 lat.... 💔💔
Kariotypy prawidłowe
KIR AA, Czynnik V-homozygotyczny
PAI-heterozygotyczny, C1,C1
1️⃣ Start IVF Invimed🍀 Poznań
Ovaleap 300 IU.10 zapłodnionych
ICSI- 0 zarodków ❌️ Kiepska jakość komórek😵💫
2️⃣06.01 Menopur 300IU
ICSI 5 trzydniowych zarodków✊️❤️❤️
I 2023 - ET 2 zarodki 9 bl ❌️ cb?
III '23 FET 2 zarodki 7 bl 😭 ❌️cb
3️⃣ Zmiana kliniki-Poznań Polna
5.10 Scratching endo
8.10 Puregon 275J, lametta, mensinorm 75 J 10dojrzałych/6zapłodnionych 🙏
Mamy❄️❄️ 3AA, 4BB🥹🥹
Transfer 3AA, 18.12.23--> accofil, prograf, neoparin,encorton 🙏✊️
Cb ❌️
Cała immunologia przebadana...
Kwiecień 2024-histeroskopia z biopsją endometrium 🙏
transfer? -
natkurka wrote:Przypomnij mi ile masz?
I czego dowiedzialas sie po tych 8 miesiacach? Czy dowiedzialas sie czegos co sprawilo ze wstapila w ciebie nadzieja? Np lekarz powiedzial ze prolaktyna do obnizenia bo za wysoka? Czy podczas diagnostyki cokolwiek wyszlo?
Jak poszłam do gine to akurat się trafił cykl bezowulacyjny no i nie wiem czy miałam wcześniej często czy akurat nie miałam. Znalazł też polipa, ale się zluszczyl w kolejnym cyklu, natomiast nie wiem ile go miałam, może kilka miesięcy utrudnial zajście w ciążę. Mój błąd, że się zgodziłam od razu na stymulacje, zamiast zminitorowac jeszcze jedne cykl, bo później mialam cykl stracony przez przestymulowanie jajnikow. No ale teraz już wiem, że mam owulację i że same pękająnatkurka lubi tę wiadomość
-
AgulaM wrote:Któraś dzisiaj testuje ?
-
Pocahontas16 wrote:Ja mam tylko 2 testy, a szkoda mi na 11dpo, do bieli się nastawiam psychicznie
W nd była u mnie siostra i jej ,,pożyczyłam " dwa facellaki, bo jej się @ spozniala, A wie, że ja mam zawsze zapas 😂
u mnie oficjalnie ma przyjść @ jutro.
Pierwszy raz od prawie roku nie testowałam przed terminem.
Dziś na 12.30 mamy androloga i odbiór wyników kariotypow, nieśmiało proszę o pół kciuka 🤞inome, Kasia95, Bambi92, wellwellwell, cukierniczka, Monk@, Pfry, Ilaria, Karo1234, verliebtindich, natkurka, PaniJulietta, hypatia92, KlaraJa, 2+3, Ferox, Czytoto, RoZyCzK4, Lolka997, Mysza123, Anka1312, Kluska95, Poziomka9204, Aneta2506, Gwiazdeczka 93, Anett93 lubią tę wiadomość
👩🦰35👦40
Starania od 9 lat.... 💔💔
Kariotypy prawidłowe
KIR AA, Czynnik V-homozygotyczny
PAI-heterozygotyczny, C1,C1
1️⃣ Start IVF Invimed🍀 Poznań
Ovaleap 300 IU.10 zapłodnionych
ICSI- 0 zarodków ❌️ Kiepska jakość komórek😵💫
2️⃣06.01 Menopur 300IU
ICSI 5 trzydniowych zarodków✊️❤️❤️
I 2023 - ET 2 zarodki 9 bl ❌️ cb?
III '23 FET 2 zarodki 7 bl 😭 ❌️cb
3️⃣ Zmiana kliniki-Poznań Polna
5.10 Scratching endo
8.10 Puregon 275J, lametta, mensinorm 75 J 10dojrzałych/6zapłodnionych 🙏
Mamy❄️❄️ 3AA, 4BB🥹🥹
Transfer 3AA, 18.12.23--> accofil, prograf, neoparin,encorton 🙏✊️
Cb ❌️
Cała immunologia przebadana...
Kwiecień 2024-histeroskopia z biopsją endometrium 🙏
transfer? -
AgulaM wrote:Ja nie mam żadnego w domu 🤷♀️😂
W nd była u mnie siostra i jej ,,pożyczyłam " dwa facellaki, bo jej się @ spozniala, A wie, że ja mam zawsze zapas 😂
u mnie oficjalnie ma przyjść @ jutro.
Pierwszy raz od prawie roku nie testowałam przed terminem.
Dziś na 12.30 mamy androloga i odbiór wyników kariotypow, nieśmiało proszę o pół kciuka 🤞AgulaM lubi tę wiadomość