Lipiec, lato, morza szum 🌊, wiosną będzie baby boom 👶☀️
-
WIADOMOŚĆ
-
Karo1234 wrote:Omg, jak te kobiety to robią 😂
Też tego nie wiem 🙉Karo1234 lubi tę wiadomość
15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
inne badania w normie
🧔 - 32
WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
HSG (prawy jajowód nie do oceny)
03.23r. IUI ❌
04.23.r IUI odwołane - owu z prawego
Kasia95 wrote:Problem rozwiązany, bo u mnie diagnostyka do 12:30 jutro jak się coś pojawi na teście to pójdę
Kasia95, Karo1234 lubią tę wiadomość
Starania od 02.2021
Ona :
29 lat
Hashimoto
TSH 1,3 (euthyrox 75/100)
Wit.D3 na granicy
suplementacja i pozytywne myślenie 🌸💖
On:
32 lat
Ruchliwość i żywotność ❌❌
Żylaki p.n. III stopnia
17.03.2022 embolizacja żylaków p.n.--‐---》czekamy na poprawę wyników
Czerwiec :
HBA 14% 😔 ❌
Morfologia 1%
Koncentracja 4,86 mln/ml😔❌
Ruch postępowy 10,69% (gdzie min.32%) 😔❌
Ruchome 19,5% (gdzie min.40%)😔❌
DFI16%✅
HDS 14%✅
Listopad:
IVF czas start -
Kasia95 wrote:Ja się w styczniu nabiegałam na betę, przyrosty były IDEALNIE, rozwój dziecka też. Aż tu nagle bach, serce z dnia na dzień się zatrzymało. Teraz mam takie głupie myślenie, że po co beta skoro i tak może się coś stać? Wiem, że bez sensu, ale jestem przerażona, że znowu coś nie zagra i chciałabym się dowiedzieć o ciąży przed samym porodem.
Stawiacie mnie tu do pionu i naprawdę czuć od Was wsparcie dziś już diagnostyka zamknięta, ale jutro rano ruszam z dziewczynami do kina to przy okazji wejdęKasia95, Karo1234, cukierniczka lubią tę wiadomość
👩🏼27 🧔🏻♂️30
11 lat razem 👩🏼❤️👨🏻 + 🐶
Starania o pierwszego 👶🏼
09.2022 cp w lewym jajowodzie 2x mtx
11.2022 HSG- drożne jajowody ✅
Powrót do starań 💚
🗓️ długie cykle
23.11🩸Progesteron 22,680ng/ml
25.11 ⏸️ 🤞🏼🥹🍀
28.11 beta 135,07 mIU/ml
30.11 beta 360,25 mIU/ml
06.12 usg pęcherzyk ciążowy
20.12 dzidziutek z bijącym ❤️
10.01 Rośnie 3.31 💪🏼
31.01 Prenatalne-niskie ryzyka, girl?🌸
01.03 It’s a girl 💕 200g 💪🏼 12.5
22.03 397g zdrowego 👶🏼
25.04 831g szkraba 🎀
23.05 1653g 💪🏼
21.06 2,5 kg Pyzuni 🍭
14.07 3,1 kg Dzidzi 💖
01.08 3,6 słodkiej Niuni
13.08 Cześć Rozi! 👶🏼 3835g 57cm 💕 -
Kamsi wrote:Zniknęła mi na wykresie owulacja, chyba znak od niebios żebym sobie nawet nadziei na ten cykl nie robiła 😭😂
Mi też dziś zniknęła, ale oszukałam apkę i sama sobie ja potwierdziłam 🤣Kamsi, Karo1234, Aneta2506, Kasia95, natkurka, Monk@, Vivico, hypatia92, kropka_123, RoZyCzK4, AgulaM, wellwellwell, Pfry lubią tę wiadomość
-
Aneta2506 wrote:O wyluzowaniu też miałam takie zdanie, chyba dalej mam że nic nie daje, chociaż ta nadzieja o sierpniowym wyjeździe i myśli że może się uda mnie trzyma, ponieważ nie wiem jak to się stało ale w tamtym roku pojechałam na wakacje, jebłam wszystkim i "wyluzowałam" dosłownie miałam taki spokój w sobie i po 3 latach zaszłam w ciążę, pewnie przypadek, ale jednak ta nadzieja cały czas jest na te wakacje 😌
Co do badań - nie wiem czy wy się odnosicie do mojej wypowiedzi czy nie 😂 ale mi chodziło bardziej o to że do 12 miesięcy zdrowe pary się starają bez badań, w sensie otacza mnie mnóstwo kobiet które w 7, 9, 11 cyklu zaszły w ciążę, nie mówię tu o staraczkach, które co miesiąc przed terminem @ robią test i załamują się ( tak jak ja) na widok białego testu, tylko o kobiety które poprostu nie robią nic w czasie tych starań oprócz braku antykoncepcji, oraz regularnym wspolzyciu 😊
Ja lecę jutro, ale chyba mi się nie pokryje z owulacja (jeśli łaskawie w ogóle się pojawi w tym miesiącu, w co wątpię) wiec tez jebłam wszystko w lipcu i czekam na wizytę na koniec miesiąca 🤣 może mnie słońce naładuje jakaś energia 🤣☀️
Mówię do starego, że nie wiem, co zabrać z supli, czy brać wit D, to się popukał w czoło, że będę pół dnia smażyć tyłek na plaży przecież 🤣Monk@ lubi tę wiadomość
07.23 Misia 🩷👶 -
Kluska95 wrote:To ja biorę Sanprobi (podpatrzony u dziewczyn z forum) i hydrovag - ale z tymi intymnymi nie mam rozeznania, ten stosowałam od zawsze i działa, więc zostałam 🤣
Oo dzięki, poczytam o hydrovag, ale widzę że to coś podobnego do Mucovagin 🤔
A powiedzcie mi, mam zrobiona cytologie, wyszło że wszystko ok, ale niepokoi mnie właśnie takk kwaśny jakby odczyn wydzieliny (sorry jak kogoś obrzydze) nie wiem czy to normalne 😅 co miesiąc mi się tak zdarza, po owulacji, lekarz mówi że w normie, i tak się zastanawiałam że może coś z moim ph nie tak, ale czy to wychodzi w cytologii?? nie odebrałam jeszcze karty, dostałam tylko maila od niego że jest ok.
Teraz sobie tak profilaktycznie biorę na noc zenella med15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
inne badania w normie
🧔 - 32
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
03.23r. IUI ❌
Kluska95 wrote:Ja lecę jutro, ale chyba mi się nie pokryje z owulacja (jeśli łaskawie w ogóle się pojawi w tym miesiącu, w co wątpię) wiec tez jebłam wszystko w lipcu i czekam na wizytę na koniec miesiąca 🤣 może mnie słońce naładuje jakaś energia 🤣☀️
Mówię do starego, że nie wiem, co zabrać z supli, czy brać wit D, to się popukał w czoło, że będę pół dnia smażyć tyłek na plaży przecież 🤣
Z tym wyluzowaniu wakacyjnym może być też tak, że przynajmniej ja mogę 3 razy dziennie się bzykac 😂 chyba przez endorfiny szczęścia 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2022, 13:50
Kluska95, AgulaM, wellwellwell lubią tę wiadomość
15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
inne badania w normie
🧔 - 32
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
03.23r. IUI ❌
Hahahahahah też tak robię 😂15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
inne badania w normie
🧔 - 32
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
03.23r. IUI ❌
5 lat walki
👩 - 30
inne badania w normie
🧔 - 32
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
03.23r. IUI ❌
Dziewczyny ja jestem pies na suple, kurde lubie i jesli potrzeba to biore mega regularnie. Widze ze piszecie tutaj o NAC. Mam jakis suplement zakupiony 3miesiace temu - Miovella Nac. Brac to? Moze mi to cos zespuc? Mam swoje owulacje ale widze ze sobie chwalicie ten skladnik.
BTW czy ktos z Was badala kiedykolwiek taki hormon jak SHGB? Chcialam odszukac swoje stare badania w ktorym dniu cyklu robilam badania hormonalne zalecone przez dermatologa. Dal mi caly pakiet badan i jak dostalam wyniki to sama sie zdiagnozowalam ze wszyatko w normie ( pod katem tradziku sprawdzalam) a teraz widze ze taki paramentr jak SHGB jakos wysoko wyszedl.
SHGB - 100,90 ( zakres 32,4-128,0 nmol/l*)❤Starania od: Maj 2022:
05.08.2022 - ⏸
05.08.22 beta 49,99 mlU/ml
08.08.2022 beta 237,7 mlU/ml
27.04.2023🤱💙 -
Aneta2506 wrote:Oo dzięki, poczytam o hydrovag, ale widzę że to coś podobnego do Mucovagin 🤔
A powiedzcie mi, mam zrobiona cytologie, wyszło że wszystko ok, ale niepokoi mnie właśnie takk kwaśny jakby odczyn wydzieliny (sorry jak kogoś obrzydze) nie wiem czy to normalne 😅 co miesiąc mi się tak zdarza, po owulacji, lekarz mówi że w normie, i tak się zastanawiałam że może coś z moim ph nie tak, ale czy to wychodzi w cytologii?? nie odebrałam jeszcze karty, dostałam tylko maila od niego że jest ok.
Teraz sobie tak profilaktycznie biorę na noc zenella med
Ja nie pomogę, bo u mnie było zawsze w drugą stronę - prawie cały 2021 bujałam się z infekcjami i miałam pH zasadowe więc stąd probiotyki - z reszta po antybiotykach i tak musiałam tą florę odbudować, więc brałam.
Nam się udało złapać hotel w Konakli, polowaliśmy na inny, ale w niedziele wykupili 🙈 hotel titan garden. Nie wiem, jak będzie, ale ja potrzebuje tylko wody, piasku i słońca 🤣 jestem ostatnio już na skraju sił, bo praca mnie przetyrała przez ostatnie 2 miesiące.07.23 Misia 🩷👶 -
Omg, weszlam na fioletową się trochę rozerwać i przeczytalam teorię wiadomo kogo, że przyrosty bety są skorelowane z płcią, bo u niej się tak sprawdziło.
Myślę, że za chwilę będzie tam teoria o zabieraniu (lub nie) urody mamienatkurka, Lolka997, Monk@, Poziomka9204, 2+3, inome, AgulaM, Babova, Kasiooola lubią tę wiadomość
-
verliebtindich wrote:Omg, weszlam na fioletową się trochę rozerwać i przeczytalam teorię wiadomo kogo, że przyrosty bety są skorelowane z płcią, bo u niej się tak sprawdziło.
Myślę, że za chwilę będzie tam teoria o zabieraniu (lub nie) urody mamie
O kuźwa to już szamanizm wjechał jakiś 🤣🤣🤣verliebtindich, Karo1234, MałaMi91, Kasia95, Gwiazdeczka 93 lubią tę wiadomość
07.23 Misia 🩷👶 -
verliebtindich wrote:Omg, weszlam na fioletową się trochę rozerwać i przeczytalam teorię wiadomo kogo, że przyrosty bety są skorelowane z płcią, bo u niej się tak sprawdziło.
Myślę, że za chwilę będzie tam teoria o zabieraniu (lub nie) urody mamie
Zabieranie urody to zawsze numer 1 😆 ja tam nawet nie wchodzę bo później siedzę i myślę czy ludzie tak serio i skąd się biorą 🙄inome lubi tę wiadomość
💊 Euthyrox 50
11.07.2022 progesteron 21,40
12.07.2022 (8dpo) ⏸✊
13.07.2022 beta 10,8 🥰 kiełkuj zdrowo fasolko
15.07.2022 beta 42,3 🥰 przyrost 320%!
29.07.2022 - 2 mm człowieczka i bijące ❤️
09.08.2022- 1,14cm fasolki 🥰
30.08.2022- 4cm skaczącego dzidziutka 😊
20.09.2022- niskie ryzyka, Blanka 👧
07.11.2022-USG II trymestru (335gram) 👧
-
Kasia95 wrote:Ja się w styczniu nabiegałam na betę, przyrosty były IDEALNIE, rozwój dziecka też. Aż tu nagle bach, serce z dnia na dzień się zatrzymało. Teraz mam takie głupie myślenie, że po co beta skoro i tak może się coś stać? Wiem, że bez sensu, ale jestem przerażona, że znowu coś nie zagra i chciałabym się dowiedzieć o ciąży przed samym porodem.
Stawiacie mnie tu do pionu i naprawdę czuć od Was wsparcie dziś już diagnostyka zamknięta, ale jutro rano ruszam z dziewczynami do kina to przy okazji wejdęKasia95 lubi tę wiadomość