Listopadowe serce żarem rozgrzane, na myśl że w lipcu mamą zostanę.. 🥹
-
WIADOMOŚĆ
-
Niestety może być to efekt choroby przebytej niedawno. Mój miesiąc po chorobie miał wyniki gorsze od tych co wkleilas. Finalnie 10 miesięcy później miał wyniki naprawdę bardzo ładne, ale lądowaliśmy suplementy. Jak nie brał ich regularnie wyniki spadly, ale oscylowały w granicach normy. Spis supli i porównanie tych dwóch diametralnie różnych wyników możesz znaleźć u mnie w pamiętniku na pierwszej stronie. Lekarze przecierali oczy ze zdumienia, że tak się mogły poprawić. No, szkoda że zaniedbał finalnie tą swoją suplementację. 😅Nutka15 wrote:Dziewczyny odebrałam wyniki nasienia męża...
Upłynnienie 15min < 60min
Objętość 3.849ml <1.4ml
pH 8.0 >7.2
Barwa bialo-szarawa
Lepkość prawidłowa
Koncentracja plemników 4.560mln>16mln
Całkowita liczba plemników w ejakulacje 17.551mln >39,mln
Ruch postępowy 24% >30%
4.212mln >12.5mln
Ruch całkowity 48% >42%
8.242 mln >15.6 mln
Brak ruchu 52%
Żywotność 71% >54%
12.461mln >22.6mln
Plemniki o prawidłowej budowie 1% >4%
0.175 mln >1.6mln
Koncentracja komórek okrągłych 0.806 mln <5mln.
ja mam wyniki super, owulka zawsze jest i tak przeczuwałam, że raczej tu będzie problem... Co wy sądzicie? Uda się to ogarnąć suplami? Mój mąż ma dobry styl życia, nie pije, nie pali, kawy też nie tknie, ma zdrowa wagę, dużo się rusza... Jedynie co, to często się przeziębia... Ja jakoś nie mogę tego pojąć, że 5 lat temu zaszłam w ciążę w 1cs, a teraz wyszło takie coś...
Remedios, NatiHope, Nutka15 lubią tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
01.24 LEEP szyjki macicy (CINIII i HPV)
07.24 puste jaja płodowe 💔💔
9 x letrozol ❌
30♀️34♂️
◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, APCA i Castle, hiperlipoproteinemia
◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾crossmatch 25,3%
◾MSOME: 0% + 1%
03.25 IMSI 💉13MII →1❄️ 5BB
04.25 FET beta 10dpt <0,1
05.25 IMSI + FertileChip💉14MII→1❄️ 3AB
🌈naturals po scratchingu
30.07 ⏸️
accofil, neoparin, acard, encorton, luteina →neoparin 0,6

-
Przede wszystkim umówiłabym wizytę u androloga, żeby zrobił USG jąder, do tego posiew nasienia i hormony. Na tej podstawie będzie można dobrać jakieś leczenie. Oczywiście może to być efekt infekcji, ale jeśli przebiegały bez gorączki, to już mniejsze prawdopodobieństwo, że akurat one były przyczyną. To na początku jest szok, ale nie wyrok, więc głowa do góry 😇Nutka15 wrote:Dziewczyny odebrałam wyniki nasienia męża...
Upłynnienie 15min < 60min
Objętość 3.849ml <1.4ml
pH 8.0 >7.2
Barwa bialo-szarawa
Lepkość prawidłowa
Koncentracja plemników 4.560mln>16mln
Całkowita liczba plemników w ejakulacje 17.551mln >39,mln
Ruch postępowy 24% >30%
4.212mln >12.5mln
Ruch całkowity 48% >42%
8.242 mln >15.6 mln
Brak ruchu 52%
Żywotność 71% >54%
12.461mln >22.6mln
Plemniki o prawidłowej budowie 1% >4%
0.175 mln >1.6mln
Koncentracja komórek okrągłych 0.806 mln <5mln.
ja mam wyniki super, owulka zawsze jest i tak przeczuwałam, że raczej tu będzie problem... Co wy sądzicie? Uda się to ogarnąć suplami? Mój mąż ma dobry styl życia, nie pije, nie pali, kawy też nie tknie, ma zdrowa wagę, dużo się rusza... Jedynie co, to często się przeziębia... Ja jakoś nie mogę tego pojąć, że 5 lat temu zaszłam w ciążę w 1cs, a teraz wyszło takie coś...
Nutka15, siesiepy lubią tę wiadomość
Starania od 2023r.
03.24 💔💔
♀ Hashimoto, trombofilia wrodzona
♂ Oligoteratozoospermia
🔜 IVF? -
siesiepy wrote:Hba 75% przy normie od 80% to nie są złe wyniki. Nie są najlepsze ale nie są powodem długiego braku ciąży. Ba, podłoże z HBA jest wykorzystywane przy IVF poniżej 70% HBA jak czytalam. My mieliśmy 72% wiec tematem siee zainteresowałam, a jak widać złapaliśmy naturalsa. Morfologia to bardzo zmienny parametr nasienia, bada się niewielka ilość plemników z tych kilkunastu/kilkudziesięciu milionów i to, że w danym "fragmencie" nie ma prawidłowego, nie znaczy że w innym nie będzie ich nie wiem, 7%.
A AMH fakt, jak na ten wiek nie jest turbo szałowe, ale jest całkiem w porządku i według mnie niee jest to wskazanie do IVF. Lekarze was nastraszyli.
czyli co myślisz? szukać dalej? dać na luz? próbować inseminacji jestem trochę przytłocozna wiedzą? -
Zależy co macie z diagnostyki poza AMH, nasieniem i tarczyca. Czy były robione wymazy + MUCHA, drożność, ewentualnie histeroskopia z cd138? Możesz posiłkować się lista badań z pierwszej strony, którą od lat tworzą i aktualizują dziewczyny z ovu. Czas na pewno wam się nie kończy żeby biec na IVF z językiem na brodzie, zwłaszcza jeśli nie czujecie się gotowi, a każdy element diagnostyki i tak finalnie zaowocuje nawet w IVF większymi szansami na powodzenie.Nana99 wrote:czyli co myślisz? szukać dalej? dać na luz? próbować inseminacji jestem trochę przytłocozna wiedzą?walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
01.24 LEEP szyjki macicy (CINIII i HPV)
07.24 puste jaja płodowe 💔💔
9 x letrozol ❌
30♀️34♂️
◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, APCA i Castle, hiperlipoproteinemia
◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾crossmatch 25,3%
◾MSOME: 0% + 1%
03.25 IMSI 💉13MII →1❄️ 5BB
04.25 FET beta 10dpt <0,1
05.25 IMSI + FertileChip💉14MII→1❄️ 3AB
🌈naturals po scratchingu
30.07 ⏸️
accofil, neoparin, acard, encorton, luteina →neoparin 0,6

-
tylko drożność na nic innego mnie nie kierowano, a byli to serio dobrzy specjaliści prof. Kunicki, dr Dziadeckisiesiepy wrote:Zależy co macie z diagnostyki poza AMH, nasieniem i tarczyca. Czy były robione wymazy + MUCHA, drożność, ewentualnie histeroskopia z cd138? Możesz posiłkować się lista badań z pierwszej strony, którą od lat tworzą i aktualizują dziewczyny z ovu. Czas na pewno wam się nie kończy żeby biec na IVF z językiem na brodzie, zwłaszcza jeśli nie czujecie się gotowi, a każdy element diagnostyki i tak finalnie zaowocuje nawet w IVF większymi szansami na powodzenie.
-
Powtórz za dwa dni, może dopiero startuje? 🧐Anett9300 wrote:A ja zrobiłam dziś bete. Wynik 4 😭 38dc a okresu dalej nie mam. Boże trzymajcie mnieStarania od : 10.2021
HyCoSy ✅
AMH 5.24 ng/ml
31.03 ⏸️ beta 6.53 🥳
03.04 ⏸️ beta 57 🥳
10.04 ⏸️ beta 2069 🥳
8 tydzień ciąży - 🖤 -
Dziewczyny, mam jakąś dziwną sytuację w tym cyklu. Od przynajmniej roku mam cykle 30 dniowe z owulacją w 16 dc, czasem się zdarzała w 15 dc. Mam zawsze wyraźne objawy owulacji, czuje ból i pekniecie pęcherzyka, plus owulka zwykle powoduje u mnie wzdęcia i zaparcia na jeden dzień. Obserwuje śluz i te objawy zgadzają się z obecnością śluzu płodnego. Parę razy potwierdzalam moje odczucia u gina na USG. No czuje te owulacje po prostu.
Wczoraj w 11 dc zrobiłam pierwszego owulaka, bo coś tam mnie już kłuło po lewej, ale planowo spodziewałam się owulki na czwartek lub piątek. Druga kreska wyszła raczej blada, na pewno nie pik. Dzisiaj o 6 rano mąż mnie obudził z dziką ochotą i podziałaliśmy przed pracą, czysto rekreacyjnie 😅 Miałam dalej robić owulaki, a tu w połowie dnia mocny ból jajnika, potem uczucie pełności i wzdęcie... No odczucia jak przy każdej owulacji. Pojawił się tez typowy płodny śluz na papierze. Po pracy zrobiłam owulaka i wyszedł zupełnie biały...
Czy to możliwe że wczoraj owulak okolo 17 był jeszcze dość jasny, a w nocy przyszedł pik i przegapiłam? Czy to możliwe że parę godzin po owulacji test był już zupełnie biały?
W razie czego poprawiliśmy na wieczór, no ale jeśli rzwczywiscie ta owulacja przyszła 4 dni wcześniej to podziałaliśmy tylko dziś. Mąż miał jakieś telepatyczne przeczucie 🤯Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada, 22:42
31👩🏼& 36👨
9cs ⏳
Mięśniaki 📌
Witamina B12 266,0 pg/ml 📌
Witamina D3 26,3 ng/ml 📌
Ferrytyna 14,86 📌
Prolaktyna 27,29 ng/ml 📌
💉3 dc
TSH 1,154 µIU/ml
FSH 6,01 mIU/ml
LH 6,56 mIU/ml
Estradiol (E2) 26,30 pg/ml
💉 7 dpo
Progesteron: 16,51 ng/ml
Estradiol: 133,60 pg/ml
💊 Health Labs Feme Complex + witamina D w kroplach
💊 Aliness magnez potas B6 -
Seabird, wszystko jest możliwe. Duzo zalezy tez od testów owu.
Dla przykładu, mnie domowe laboratorium czy facelle robiły w ch., a jedyne, ktore realnie oddawały stan mojej owulacji to horien medical. Maja różne czułości, wiec ma to ogromne znaczenie u niektórych.
Inna sprawa, ze zdarzyło mi sie nie raz, nie dwa miec blade kreski w ciągu dnia (robiąc np. 4 testy), a nagle PIK wywalał wieczorem.
Wg mnie, jedynym potwierdzeniem owulacji jest monitoring. Testy to tylko testy, one pokazują wzrost, a nie to, czy owu sie odbyła.
Mierzysz temperaturę? Tyle mowi sie o tym, zeby mierzyć temperaturę, robic testy, sprawdzać szyjkę, sluz i dopiero wyrokowac.
Nie mniej jednak, odpowiadając na Twoje pytanie, znow - wszystko jest mozliwe.Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia, hipoglikemia reaktywna.
Atrofia endometrium.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Księgowa wrote:Seabird, wszystko jest możliwe. Duzo zalezy tez od testów owu.
Dla przykładu, mnie domowe laboratorium czy facelle robiły w ch., a jedyne, ktore realnie oddawały stan mojej owulacji to horien medical. Maja różne czułości, wiec ma to ogromne znaczenie u niektórych.
Inna sprawa, ze zdarzyło mi sie nie raz, nie dwa miec blade kreski w ciągu dnia (robiąc np. 4 testy), a nagle PIK wywalał wieczorem.
Wg mnie, jedynym potwierdzeniem owulacji jest monitoring. Testy to tylko testy, one pokazują wzrost, a nie to, czy owu sie odbyła.
Mierzysz temperaturę? Tyle mowi sie o tym, zeby mierzyć temperaturę, robic testy, sprawdzać szyjkę, sluz i dopiero wyrokowac.
Nie mniej jednak, odpowiadając na Twoje pytanie, znow - wszystko jest mozliwe.
Dziękuję za odpowiedź
Testy mam z domowego laboratorium, używam ich dopiero od niedawna i chyba nie bardzo mi to wychodzi. Nie mierzę tempetatury, zwykle bazuje na obserwacji śluzu plus objawach bólowych, parę razy potwierdzalam na monitoringu. Jestem umówiona do gina na czwartek, bo tak czy siak chciałam podejrzeć owulację w tym cyklu. Ten zupełnie biały test owulacyjny dzisiaj mnie trochę zmylił...
31👩🏼& 36👨
9cs ⏳
Mięśniaki 📌
Witamina B12 266,0 pg/ml 📌
Witamina D3 26,3 ng/ml 📌
Ferrytyna 14,86 📌
Prolaktyna 27,29 ng/ml 📌
💉3 dc
TSH 1,154 µIU/ml
FSH 6,01 mIU/ml
LH 6,56 mIU/ml
Estradiol (E2) 26,30 pg/ml
💉 7 dpo
Progesteron: 16,51 ng/ml
Estradiol: 133,60 pg/ml
💊 Health Labs Feme Complex + witamina D w kroplach
💊 Aliness magnez potas B6 -
siesiepy wrote:Dlaczego tak uważasz?
@siesiepy może sprowadzisz mnie na ziemię bo mi główka pracuje i próbuje wyliczyć i mi nie wychodzi.
Cykle mam zazwyczaj 28-29 dni,owulacja wypada wtedy 14-15 dc. Wiem, że teraz niemalże na pewno tak nie było, bo jak byłam w 12 dc na wizycie kontrolnej to na prawym jajniku brak pęcherzyka dominującego, a na lewym w sumie tez, no może jeden rokował, ale miał tylko 9 mm, więc bez szału. Endometrium 5-6 mm.
No i tak liczę i mi wychodzi ze może owu wypadło 21-22 dc, tyle że ostatnie ❤️ było 17 dc z braku czasu, czyli z jakieś 5 dni przed, a to jest na granicy żywotności plemników.
Dziś mam 32 dc i albo ta owu była późna, ale żołnierze grzecznie poczekali, albo było wcześniej jednak, ale wtedy ta beta coś mała jest.
Wiem, nie ma to sensu taka rozkminia, bo dowiem się jak przyrost zbadam, ale no wiecie, brajan działa pełną parą i nie daje odpocząć 😬Mama Aniołka 👼 (01.24) 💔
30.03 ⏸ beta 1096, prog 25,8 (31dc)
02.04 beta 3504, prog 35,5
04.04 beta 6922, prog 34,3
08.04 beta 22092
09.04 pęcherzyk ciążowy 14,9 mm, pęcherzyk żółtkowy 3,7 mm, CRL 2,5 mm ❤️ 120/min (5t6d)
23.04 CRL 1,25 cm, HR 170/min
07.05 CRL 3,7 cm, HR 165/min
17.05 Nifty - niskie ryzyka, synuś 🩵
20.05 USG prenatalne + PAPP-A - 6,2 cm zdrowego chłopaka 🩵 (12t4d)
21.05 wizyta u lekarza prowadzącego 🥼
💉 Luteina, Duphaston, Acard, Clexane
Rośnij kruszynko 🍀
03.12.2024 K jest już z nami 🥹 3270g, 40+5, witaj na świecie 🥰🩵 -
U mnie wczoraj rano chyba był pik, a owulacji jak nie czułam tak dalej nie czuję... A skończyły mi się owulaki, nie miałam dziś jak kupić i nie wiem jak sytuacja. Coś tam delikatnie majaczyło wczesnym popołudniem z lewego jajnika, ale to nie takie uczucie jak zwykle. Ale dla pewności daliśmy z siebie z mężem 150% i udało się dziś jeszcze podziałać (4 dzień z rzędu, na oparach 😅). Oby to coś dało bo wspięliśmy się serio na wyżyny naszych możliwości 😅 (do tego po kłótni... 🙄)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada, 23:00
Rudylisek lubi tę wiadomość
-
Tulę @Anett9300 🫂Anett9300 wrote:A ja zrobiłam dziś bete. Wynik 4 😭 38dc a okresu dalej nie mam. Boże trzymajcie mnieMama Aniołka 👼 (01.24) 💔
30.03 ⏸ beta 1096, prog 25,8 (31dc)
02.04 beta 3504, prog 35,5
04.04 beta 6922, prog 34,3
08.04 beta 22092
09.04 pęcherzyk ciążowy 14,9 mm, pęcherzyk żółtkowy 3,7 mm, CRL 2,5 mm ❤️ 120/min (5t6d)
23.04 CRL 1,25 cm, HR 170/min
07.05 CRL 3,7 cm, HR 165/min
17.05 Nifty - niskie ryzyka, synuś 🩵
20.05 USG prenatalne + PAPP-A - 6,2 cm zdrowego chłopaka 🩵 (12t4d)
21.05 wizyta u lekarza prowadzącego 🥼
💉 Luteina, Duphaston, Acard, Clexane
Rośnij kruszynko 🍀
03.12.2024 K jest już z nami 🥹 3270g, 40+5, witaj na świecie 🥰🩵 -
Nie mogło być inaczej 🤗🤗🤗 spokojnej ciąży kochana 😘 niech kropek rośnie zdrowo! 🥰Rudylisek wrote:Mam wyniki!
Beta HCG 72,3 mIU/ml, progesteron 33,2 ng/ml 😍
Rudylisek lubi tę wiadomość
Starania od 2022
Hashimoto, Endometrioza II st.
💊💊💊 💊
Eutyrox,
Dostinex,
Pregna Start,
Ovarin,
NAC,
Ascofer,
Acard,
Zioła Ojca Sroki 3
Histeroskopia 🔜🔜🔜 -
Mnie za to bardzo podbrzusze boli po clo juz od niedzieli dzis tez cos juz czuje , ale ostatnie miesiące nie czulam jej w ogólepalinnka wrote:U mnie wczoraj rano chyba był pik, a owulacji jak nie czułam tak dalej nie czuję... A skończyły mi się owulaki, nie miałam dziś jak kupić i nie wiem jak sytuacja. Coś tam delikatnie majaczyło wczesnym popołudniem z lewego jajnika, ale to nie takie uczucie jak zwykle. Ale dla pewności daliśmy z siebie z mężem 150% i udało się dziś jeszcze podziałać (4 dzień z rzędu, na oparach 😅). Oby to coś dało bo wspięliśmy się serio na wyżyny naszych możliwości 😅 (do tego po kłótni... 🙄)11.2022 w oczekiwaniu na nasz naturalny cud po 6 latach ciężkich starań 😍🤰🏼
11.2024 start starania o drugie dzieciątko -
Hej, mi można wpisać 🩸jeszcze głupia zdążyłam zrobić test, a dosłownie chwilę później mnie zalało

Martwi mnie tylko krótka faza lutealna. Owulacja była 24.10, a 4.11 rozpoczął się okres, czyli 10 dni fazy lutealnej. Zanim pójdę pogadać z ginekologiem, to może macie jakieś sposoby na wydłużenie jej?